Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie zdjęcia będą raczej bez męża - bardziej sama ciężarna w zimowych klimatach, bo mąż też zdjęć unika jak ognia
. U mojej fotografki to akurat 400zł, za 10 ujęć wywołanych w dużym formacie +nagranych na płytę. Chciałabym u niej zrobić ciążową, a później noworodkową. Jestem straszną sentymentalistką, mogę siedzieć i oglądać zdjęcia przez cały dzień, dlatego mi tak zależy na takiej pamiątce
-
ja też mam zdjęcia ciążowe z pierwszej ciąży i uwielbiam do nich wracać !
nie mogę się już nawet doczekać kolejnej sesji z nową małą fasolką
ja od początku ciąży męczę się z ogormnymi mdłościami i kiedy już myślałam, że mi przeszło to od wczoraj tak mnie boli głowa że nie mogę wytrzymaćoj pomarudziłam sobie
macie może jakieś sposoby na ból głowy ? mam niestety alergie na paracetamol także odpada ;/ -
Tak, hemofar zapisali mi w szpitalu. Nie mam żadnych dolegliwości. Ja z anemią męczę się już dłuższy czas i teraz w szpitalu znowu wyszła.
Brzydkie dziecko? Pewnie chodziło o 4DU nas sam lekarz powiedział że na tym etapie to dziecko jak obcy wygląda
-
nick nieaktualny
-
A probowalyscie na bol glowy kawe wypic ? Czy odrzuca na sam zapach ? Ja teraz żadnych tabletek od bolu glowy nie biore, paracetamol mi nie pomaga to nie ma sensu łykać, jak boli to pije kawe i troche odpuszcza.
Ilona92 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
nick nieaktualny
-
acygan wrote:Ja do tej pory mialam 2 usg, pierwsze w 8 tc i drugie wczoraj. Dzis mam wizyte prywatna i oczywiście usg chce robic,bo tylko na tych wizytach jestem informowana co i jak
Kurcze dziewczyny, dopiero sie witalysmy tutaj a na dniach bedziemy juz ruchow dziecka wyczekiwacale mi tu czas z Wami leci
A wczoraj dopadly mnie nieprzyjemne mysli dotyczace porodujest to temat, ktory od lat mnie przesladuje,to jakas moja zmora. Pamietam przed ciaza jak mowilam, ze w ciazy bede ciagle porodem sie stresowac. Tragicznie sie go boje
doswiadczone kobietki,pocieszcie,ze nie jest tak zle,jak mi sie wydaje
ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia
a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje
Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:38
-
Z tego co slyszalam od znajomych najlepiej podejsc do tego zadaniowo, wiadomo latwo nie bedzie ale trzeba to przezyc i tyle, jak sie dziecko zobaczy o wszystkim sie podobno zapomina
i tego sie trzymac, przemeczymy sie, ale dzieki temu zobaczymy nasze Maleństwa
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Mi tez kawa pomagała na ból głowy chociaz piłam ją szybko zeby nie czuc smaku
ale ja np. mam bardzo niskie cisnienie i to przez to . W ogole od kilku dni bym tylko spała dzisiaj prawie zasypiam w pracy dobrze ze mam na biurku laptop i dwa monitory wokól to nie widac ze non stop ziewam nie moge sie powstrzymać
.. gdzie ten przypływ energii ja się pytam?
-
nick nieaktualny
-
Tez myslalam o sesji zimowej. Ale wszystko zalezy jak bede wyglądac - jesli jak prosiak to zrobie sobie tylko pare zdjec w domu. Jak mniejszy prosiak to moze i sesja ;p Jestem mega niska i mam lekka nadwage (chociaz BMI teraz pokazuje normalna ;p) wiec stad te obawy ;p
A noworodkowej nie wiem, moze jak bedzie mialo kilka miesiecy. Na pewno chcialabym robic sesje na kazde urodzinySuper pamiątka. Widac jak dziecko rosnie i jak my sie zmieniamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:07
-
A ja wróciłam z wizyty
Dzidzia większa niż przypadałoby na wiek ciąży bo 9,5cm
Słodkości moje no schrupałabym monitor hahaha
Dzisiaj był(a) wyjątkowo ruchliwy(a). Pani doktor się śmiała, że słodka żabka rośnie, tak podskakiwało
pięknie się ustawił(a) wypiął(ęła) się na mamusie pupką, główkę odwrócił(a) na bok twarzą do mamusi
i można było zmierzyć dokładnie długość
Płci pani doktor nie chciała mi zdradzić, ale powiedziała, że na kolejnej wizycie za 3 tygodnie już płeć poznamy
Schudłam 2 kg
obym nie tyła za dużo bo i tak mam nadwagę
Mogłabym tak leżeć i oglądać to CUDO cały dzień na monitorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:11
monroe, darika, Magdzia85F, Tęskniąca, Aliskaa lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
Gosiczek wrote:Kinga jak to brzydkie?
)
-
Monnn wrote:Mam ten sam problem, jak już się uspokoiłam po prenatalnych tak od razu zaczęłam myśleć jak ja urodzę
ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia
a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje
Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?