X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka my nie będziemy robić zdjęć, bo... mnie się nie podobają te sesje a druga sprawa - My z Mężem, to się męczyliśmy na sesji ślubnej.
    A ile w ogóle to kosztuje?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdjęcia będą raczej bez męża - bardziej sama ciężarna w zimowych klimatach, bo mąż też zdjęć unika jak ognia :D. U mojej fotografki to akurat 400zł, za 10 ujęć wywołanych w dużym formacie +nagranych na płytę. Chciałabym u niej zrobić ciążową, a później noworodkową. Jestem straszną sentymentalistką, mogę siedzieć i oglądać zdjęcia przez cały dzień, dlatego mi tak zależy na takiej pamiątce :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zdjęcia ciążowe z pierwszej ciąży i uwielbiam do nich wracać ! :) nie mogę się już nawet doczekać kolejnej sesji z nową małą fasolką :)
    ja od początku ciąży męczę się z ogormnymi mdłościami i kiedy już myślałam, że mi przeszło to od wczoraj tak mnie boli głowa że nie mogę wytrzymać :( oj pomarudziłam sobie :P

macie może jakieś sposoby na ból głowy ? mam niestety alergie na paracetamol także odpada ;/

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hemofar zapisali mi w szpitalu. Nie mam żadnych dolegliwości. Ja z anemią męczę się już dłuższy czas i teraz w szpitalu znowu wyszła.
    Brzydkie dziecko? Pewnie chodziło o 4D ;) U nas sam lekarz powiedział że na tym etapie to dziecko jak obcy wygląda ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore nic na bol glowy, ze tak powiem, nauczylam sie z nim zyc, choc nie jest latwo. Zyje z nadzieja, ze niedlugo mi to minie :) ale przyznam, ze na poczatku plakalam z bezradnosci, doslownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 4D to dziwnie wyglądało, ale to takie poglądowe.

Fasolka a słynny Amol - natrzeć skronie.

Paatka no ja to mniej sentymentalna jestem i do tego średnio lubię robić sobie zdjęcia.

fasolka.senatorka lubi tę wiadomość

• fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze o Amolu nie pomyślałam :D lecę do sklepu w takim razie, bo zwariuje z tą głową

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowalyscie na bol glowy kawe wypic ? Czy odrzuca na sam zapach ? Ja teraz żadnych tabletek od bolu glowy nie biore, paracetamol mi nie pomaga to nie ma sensu łykać, jak boli to pije kawe i troche odpuszcza.

Ilona92 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie głowa nie boli, tfu tfu, ale kawy nie tknę. Zapach sam odrzuca.

• fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kawie nie pomyślałam, jakoś od początku ciąży ani filiżanki nie wypiłam nawet sama nie wiem czemu :) będę próbowała w takim razie wszystkiego :)

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jak to brzydkie?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja do tej pory mialam 2 usg, pierwsze w 8 tc i drugie wczoraj. Dzis mam wizyte prywatna i oczywiście usg chce robic,bo tylko na tych wizytach jestem informowana co i jak :)

Kurcze dziewczyny, dopiero sie witalysmy tutaj a na dniach bedziemy juz ruchow dziecka wyczekiwac :) ale mi tu czas z Wami leci :)
    A wczoraj dopadly mnie nieprzyjemne mysli dotyczace porodu :( jest to temat, ktory od lat mnie przesladuje,to jakas moja zmora. Pamietam przed ciaza jak mowilam, ze w ciazy bede ciagle porodem sie stresowac. Tragicznie sie go boje :( doswiadczone kobietki,pocieszcie,ze nie jest tak zle,jak mi sie wydaje :)
    Mam ten sam problem, jak już się uspokoiłam po prenatalnych tak od razu zaczęłam myśleć jak ja urodzę ;) ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia ;) a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje ;D Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:38

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co slyszalam od znajomych najlepiej podejsc do tego zadaniowo, wiadomo latwo nie bedzie ale trzeba to przezyc i tyle, jak sie dziecko zobaczy o wszystkim sie podobno zapomina :) i tego sie trzymac, przemeczymy sie, ale dzieki temu zobaczymy nasze Maleństwa :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kawa pomagała na ból głowy chociaz piłam ją szybko zeby nie czuc smaku ;) ale ja np. mam bardzo niskie cisnienie i to przez to . W ogole od kilku dni bym tylko spała dzisiaj prawie zasypiam w pracy dobrze ze mam na biurku laptop i dwa monitory wokól to nie widac ze non stop ziewam nie moge sie powstrzymać :D.. gdzie ten przypływ energii ja się pytam?

oar8flw1tpge67lg.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bol glowy kawa z cytryna. U mnie zawsze dziala.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn na razie się zastanawiam nad tym, w którym leżałam. I jest niedaleko od mojego domu.
    Rodzić chcę sn. Bo nienawidzę operacji. Miałam dwie - oraz z nacięciem brzucha, w miejscu, gdzie będzie cc i ciężko było.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o sesji zimowej. Ale wszystko zalezy jak bede wyglądac - jesli jak prosiak to zrobie sobie tylko pare zdjec w domu. Jak mniejszy prosiak to moze i sesja ;p Jestem mega niska i mam lekka nadwage (chociaz BMI teraz pokazuje normalna ;p) wiec stad te obawy ;p

A noworodkowej nie wiem, moze jak bedzie mialo kilka miesiecy. Na pewno chcialabym robic sesje na kazde urodziny :) Super pamiątka. Widac jak dziecko rosnie i jak my sie zmieniamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:07

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z wizyty :) Dzidzia większa niż przypadałoby na wiek ciąży bo 9,5cm :D Słodkości moje no schrupałabym monitor hahaha :D Dzisiaj był(a) wyjątkowo ruchliwy(a). Pani doktor się śmiała, że słodka żabka rośnie, tak podskakiwało <3 pięknie się ustawił(a) wypiął(ęła) się na mamusie pupką, główkę odwrócił(a) na bok twarzą do mamusi :D i można było zmierzyć dokładnie długość <3 Płci pani doktor nie chciała mi zdradzić, ale powiedziała, że na kolejnej wizycie za 3 tygodnie już płeć poznamy :) Schudłam 2 kg ;) obym nie tyła za dużo bo i tak mam nadwagę :( Mogłabym tak leżeć i oglądać to CUDO cały dzień na monitorze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:11

monroe, darika, Magdzia85F, Tęskniąca, Aliskaa lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Kinga jak to brzydkie?
    No jakieś takie mało urodziwe i w sumie nie mam pojęcia do kogo jest podobne. Może do prenatalnych się coś poprawi. Córka w tym okresie była podobna do babci, a na prenatalnych już wyglądała jak teść (No i już tak zostało ;))

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Mam ten sam problem, jak już się uspokoiłam po prenatalnych tak od razu zaczęłam myśleć jak ja urodzę ;) ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia ;) a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje ;D Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?
    Ja na razie wybrałam wstępnie 3 szpitale (na razie zdalnie bo jestem przed przeprowadzką. Oglądać będę grudzień/styczeń i wtedy zdecyduję. Na razie najbardziej przypadł mi do gustu ten najdalej od domu... tylko się zastanawiam czy jak coś, to do niego zdążę ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ