X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka my nie będziemy robić zdjęć, bo... mnie się nie podobają te sesje a druga sprawa - My z Mężem, to się męczyliśmy na sesji ślubnej.
    A ile w ogóle to kosztuje?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdjęcia będą raczej bez męża - bardziej sama ciężarna w zimowych klimatach, bo mąż też zdjęć unika jak ognia :D. U mojej fotografki to akurat 400zł, za 10 ujęć wywołanych w dużym formacie +nagranych na płytę. Chciałabym u niej zrobić ciążową, a później noworodkową. Jestem straszną sentymentalistką, mogę siedzieć i oglądać zdjęcia przez cały dzień, dlatego mi tak zależy na takiej pamiątce :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zdjęcia ciążowe z pierwszej ciąży i uwielbiam do nich wracać ! :) nie mogę się już nawet doczekać kolejnej sesji z nową małą fasolką :)
    ja od początku ciąży męczę się z ogormnymi mdłościami i kiedy już myślałam, że mi przeszło to od wczoraj tak mnie boli głowa że nie mogę wytrzymać :( oj pomarudziłam sobie :P

macie może jakieś sposoby na ból głowy ? mam niestety alergie na paracetamol także odpada ;/

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hemofar zapisali mi w szpitalu. Nie mam żadnych dolegliwości. Ja z anemią męczę się już dłuższy czas i teraz w szpitalu znowu wyszła.
    Brzydkie dziecko? Pewnie chodziło o 4D ;) U nas sam lekarz powiedział że na tym etapie to dziecko jak obcy wygląda ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore nic na bol glowy, ze tak powiem, nauczylam sie z nim zyc, choc nie jest latwo. Zyje z nadzieja, ze niedlugo mi to minie :) ale przyznam, ze na poczatku plakalam z bezradnosci, doslownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 4D to dziwnie wyglądało, ale to takie poglądowe.

Fasolka a słynny Amol - natrzeć skronie.

Paatka no ja to mniej sentymentalna jestem i do tego średnio lubię robić sobie zdjęcia.

fasolka.senatorka lubi tę wiadomość

• fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze o Amolu nie pomyślałam :D lecę do sklepu w takim razie, bo zwariuje z tą głową

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowalyscie na bol glowy kawe wypic ? Czy odrzuca na sam zapach ? Ja teraz żadnych tabletek od bolu glowy nie biore, paracetamol mi nie pomaga to nie ma sensu łykać, jak boli to pije kawe i troche odpuszcza.

Ilona92 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie głowa nie boli, tfu tfu, ale kawy nie tknę. Zapach sam odrzuca.

• fasolka.senatorka Nowa

Wysłany: 5 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kawie nie pomyślałam, jakoś od początku ciąży ani filiżanki nie wypiłam nawet sama nie wiem czemu :) będę próbowała w takim razie wszystkiego :)

f2w3yx8dgnbkck9f.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jak to brzydkie?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja do tej pory mialam 2 usg, pierwsze w 8 tc i drugie wczoraj. Dzis mam wizyte prywatna i oczywiście usg chce robic,bo tylko na tych wizytach jestem informowana co i jak :)

Kurcze dziewczyny, dopiero sie witalysmy tutaj a na dniach bedziemy juz ruchow dziecka wyczekiwac :) ale mi tu czas z Wami leci :)
    A wczoraj dopadly mnie nieprzyjemne mysli dotyczace porodu :( jest to temat, ktory od lat mnie przesladuje,to jakas moja zmora. Pamietam przed ciaza jak mowilam, ze w ciazy bede ciagle porodem sie stresowac. Tragicznie sie go boje :( doswiadczone kobietki,pocieszcie,ze nie jest tak zle,jak mi sie wydaje :)
    Mam ten sam problem, jak już się uspokoiłam po prenatalnych tak od razu zaczęłam myśleć jak ja urodzę ;) ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia ;) a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje ;D Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:38

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co slyszalam od znajomych najlepiej podejsc do tego zadaniowo, wiadomo latwo nie bedzie ale trzeba to przezyc i tyle, jak sie dziecko zobaczy o wszystkim sie podobno zapomina :) i tego sie trzymac, przemeczymy sie, ale dzieki temu zobaczymy nasze Maleństwa :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kawa pomagała na ból głowy chociaz piłam ją szybko zeby nie czuc smaku ;) ale ja np. mam bardzo niskie cisnienie i to przez to . W ogole od kilku dni bym tylko spała dzisiaj prawie zasypiam w pracy dobrze ze mam na biurku laptop i dwa monitory wokól to nie widac ze non stop ziewam nie moge sie powstrzymać :D.. gdzie ten przypływ energii ja się pytam?

oar8flw1tpge67lg.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bol glowy kawa z cytryna. U mnie zawsze dziala.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn na razie się zastanawiam nad tym, w którym leżałam. I jest niedaleko od mojego domu.
    Rodzić chcę sn. Bo nienawidzę operacji. Miałam dwie - oraz z nacięciem brzucha, w miejscu, gdzie będzie cc i ciężko było.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o sesji zimowej. Ale wszystko zalezy jak bede wyglądac - jesli jak prosiak to zrobie sobie tylko pare zdjec w domu. Jak mniejszy prosiak to moze i sesja ;p Jestem mega niska i mam lekka nadwage (chociaz BMI teraz pokazuje normalna ;p) wiec stad te obawy ;p

A noworodkowej nie wiem, moze jak bedzie mialo kilka miesiecy. Na pewno chcialabym robic sesje na kazde urodziny :) Super pamiątka. Widac jak dziecko rosnie i jak my sie zmieniamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:07

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z wizyty :) Dzidzia większa niż przypadałoby na wiek ciąży bo 9,5cm :D Słodkości moje no schrupałabym monitor hahaha :D Dzisiaj był(a) wyjątkowo ruchliwy(a). Pani doktor się śmiała, że słodka żabka rośnie, tak podskakiwało <3 pięknie się ustawił(a) wypiął(ęła) się na mamusie pupką, główkę odwrócił(a) na bok twarzą do mamusi :D i można było zmierzyć dokładnie długość <3 Płci pani doktor nie chciała mi zdradzić, ale powiedziała, że na kolejnej wizycie za 3 tygodnie już płeć poznamy :) Schudłam 2 kg ;) obym nie tyła za dużo bo i tak mam nadwagę :( Mogłabym tak leżeć i oglądać to CUDO cały dzień na monitorze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 13:11

monroe, darika, Magdzia85F, Tęskniąca, Aliskaa lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Kinga jak to brzydkie?
    No jakieś takie mało urodziwe i w sumie nie mam pojęcia do kogo jest podobne. Może do prenatalnych się coś poprawi. Córka w tym okresie była podobna do babci, a na prenatalnych już wyglądała jak teść (No i już tak zostało ;))

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Mam ten sam problem, jak już się uspokoiłam po prenatalnych tak od razu zaczęłam myśleć jak ja urodzę ;) ogólnie jestem strasznie strachliwa. Wczoraj jak sobie trochę poczytałam to płakać mi się zachciało... z jednej strony myśle sobie - kobiety rodzą od początku świata i mało tego decydują się na kolejne dzieci więc chyba do przeżycia ;) a z drugiej strony tak się boje że ja jednak nie wytrzymam, że zwątpię w trakcie i co wtedy? Tak sobie głupio główkuje ;D Na tą chwilę rozważam opcję porodu przez cc, ale może z czasem mi się zmieni... A jak u Was? Macie już wybrane szpitale?
    Ja na razie wybrałam wstępnie 3 szpitale (na razie zdalnie bo jestem przed przeprowadzką. Oglądać będę grudzień/styczeń i wtedy zdecyduję. Na razie najbardziej przypadł mi do gustu ten najdalej od domu... tylko się zastanawiam czy jak coś, to do niego zdążę ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ