X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u nas na prenatalnych w ogole nawet polozna nie podjela tematu plci ;) no nic trzeba czekac ;) poki co kupilam jedno body ze smiesznym napisem - uniwersalne ;)

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nagrywacie wasze usg? Przeczytalam tu przed chwila, jedna pisala,ze play zapomniala wcisnac :) kurcze nawet na to nie wpadlam,lekarze sie zgadzaja? :) chyba ze zle zrozumialam,to przepraszam :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dziewczyny nagrywacie wasze usg? Przeczytalam tu przed chwila, jedna pisala,ze play zapomniala wcisnac :) kurcze nawet na to nie wpadlam,lekarze sie zgadzaja? :) chyba ze zle zrozumialam,to przepraszam :)

ja się nawet nie zapytałam lekarza, uznałam, że to moje wnętrzosci i koniec ;p nie miał okazji się nie zgodzić ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Mnie zdjęcia wystarczają:) mam usg prenatalne - płytkę.

Totoro a kiedy masz teraz wizytę? Dopytaj się.

Casteam może uważa, że teraz to i tak na 100% nie wiadomo.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F standardowo za 2 tyg. Generalnie jak jest coś nie tak to gin mi zawsze mówi, zreszta dwa tygodnie temu powiedział np., że nie ma przeciwskazań, żebym pracowała dalej itp. No ale ja już myślę oczywiście...O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa przeskoczyłam z wątku na wątek i z tego wszystkiego zapomniałam się przedstawić ;).
    Termin z wczorajszych prenatalnych na 16.04. ☺️ Pierwsza ciąża, 31 lat.
    Ja na l4 jestem od początku ciąży (miałam krwiaka).
    Filmiki z usg to super sprawa, coprawda mam tylko płytkę z prenatalnego badania ale stwierdzam ze to mój najlepszy film

Aliskaa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Tak, jeśli chodzę z mężem. Jeśli jestem sama z córką, to nie (sukcesem jest ogarnięcie jej na tyle, by nie rozniosła gabinetu...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Aliskaa przeskoczyłam z wątku na wątek i z tego wszystkiego zapomniałam się przedstawić ;).
    Filmiki z usg to super sprawa, coprawda mam tylko płytkę z prenatalnego badania ale stwierdzam ze to mój najlepszy film
    oki :D już zapisałam na pierwszej stronie ;)

Monnn lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wam ginek mierzył szyjkę macicy? Albo komentował długosć?

Acygan - kurde, świetny pomysł z tym nagrywaniem usg:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie długości nie mierzyli, usg z pomiarem dł szyjki mam dopiero 17.11. Tylko lokalizacje łożyska" nisko i na przedniej scianie" ale to i tak narazie właściwie nic nie znaczy w wiekszosci przypadkow się podnosi i na to licze :)

Totoro lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wpadłam na pomysł by nagrać telefonem hihi

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Mi narazie długości nie mierzyli, usg z pomiarem dł szyjki mam dopiero 17.11. Tylko lokalizacje łożyska" nisko i na przedniej scianie" ale to i tak narazie właściwie nic nie znaczy w wiekszosci przypadkow się podnosi i na to licze :)

Mi też nie mierzył, ale mówi, że krótka O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:

Widzę, że mialas wczesniej prenatalne. Ale dzidzia duza to udalo się wszystko pomierzyc. Tez jestem w 12 tyg, prenatalne za 5 dni, czyli 12t5d i poki co wciąz termin na 20.04.

Monnn lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżalam w szpitalu to na opisie usg miałam podana długość szyjki (nie pamiętam już ile dokładnie ale na pewno ponad 4). Poza tym podczas badania ginekologicznego (i u mojej gin i w szpitalu) mówiono mi że mam długa i zamknięta, bardzo ładna szyjke więc o nic więcej nie pytałam.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalnemam na usg.
    Mi szyjki nie mierzyl ani nic o lozysku nie mówił a zapomnialam sie dopytać. Na nastepnym muszę sprawdzić i dopytac sie. Pamietam w poprzedniej ciazy dopiero w 30 tygodniu na moje rzyczenie sprawdzil szyjke a ja dopiero poznonsie dowiedziałam, ze to wogole powinnonsie sprawdzac i ze dopochwowo sie sprawdza.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Monnn Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciątko co usg to termin na wcześniej przestawia ;) dobrze że ja w takim tempie nie rosnę. Edwarda w takim razie u Ciebie jeszcze większe szanse na poznanie płci maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 17:57

edwarda20 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Dzieciątko co usg to termin na wcześniej przestawia ;) dobrze że ja w takim tempie nie rosnę. Edwarda w takim razie u Ciebie jeszcze większe szanse na poznanie płci maluszka
    Mam nadzieje, że lekarz zapyta czy chce wiedziec, bo chce ale na 100% ;p Jesli na 100% nie widac, to poczekam jeszcze miesiac ;p

Monnn lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, dzidzia ma sie dobrze, troszke sie ruszala, ale nie fikala koziolkow :) tetno 150, dlugosc okolo 5 cm, cos czuje, ze bedzie dziewczyna, mala po mamusi,bo malo mierzy jak dla mnie :) ale lekarz mowi,ze wszystko jej sie podoba, takze jestem dobrej myslmyslina plec chyba jeszcze troszke za wcześnie: )

darika, Aliskaa, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A dziewczyny z Warszawy i okolic? Gdzie chcecie? Mnie Starynkiewicza po głowie chodzi. Ale podobno szpital Banacha ten nowy jest niezły, ale opinii mało jeszcze.

MaGo a Ty jesteś wysoko i Twój Mąż/partner?
    Dobrze, że Maleństwo zdrowie i ruchliwe :)

Edwarda - no dokładnie, z tym bycie prosiakiem ;) też się obawiam.
    Ja normalna taka sonie 170cm, a maz tez niewysoki 175cm :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak czytam ze chyba 80% tych ktore maja jakiekolwiek preferencje co do plci to liczy na dziewczynkę :) Ja mam lozysko na przedniej sciane, szyjke dlugą, ilosc wod plodowych prawidlowa i na kazdej wizycie ginekolog mi to sprawdza.

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ