X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Tak, miałam podobnie . Tez się bałam jak z dnia na dzien przestałam czuć się w ciąży. Ale po kilku dniach kłucie i ciągniecie wróciło. Będzie dobrze, trzymam kciuki. A ja mam pytanie z innej beczki do tych które się starały o ciąże . W którym miesiącu starań się Wam udało? Ja byłam w szoku bo u mnie w 1 cyklu. Ze względu na wiek i historie medyczna myślałam ze będę się starać miesiącami a tu taka niespodzianka
    U mnie 16 :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my się nie staraliśmy samo wyszło ;D

Tusianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Mąż właśnie napisał SMS, że kolega z pracy też z żoną czeka na dzieciątko a termin mają na 11.04 - dzień przed Nami:-) czyżby kwiecień był jednak inny niż wszystkie? Wysyp Bobasów?

Asiula27, Ilona92 lubią tę wiadomość

• monroe Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to :)

Czy to jednak jelitka ;)

oar8flw1tpge67lg.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,
    ja tylko na chwilę, chciałam Wam powiedzieć, że na razie stąd znikam bo życie za mocno mnie ostatnio po tyłku kopie :( z Maleństwem wszystko jest ok, ale spadły na nas inne problemy :( wrócę tu jak tylko się coś wyjaśni a ja wrócę do pełni psychicznych sił, chwilowo nie mam sił żeby udawać, że wszystko jest ok a nie chcę też Wam tu smęcić.
    Trzymajcie się ciepło i rośnijcie zdrowo! :*

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to :)

Czy to jednak jelitka ;)

Nie mam ale młodsza siostra mówiła, że już coś czuła w 16 tygodniu, była bardzo szczupła.

Mnie tylko wczoraj taka gulka wyszła na brzuchu i z Mężem dotykaliśmy i od razu uśmiechy na twarzy, czy to Maleństwo, czy kiszki mi wypchało :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:02

monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze przy pierwszej ciąży ok 16-20 Tc będzie czuć. U tych co rodziły oczywiście wczesniej. Pytanie do dziewczyn z lozyskiem przodujacym mam: Kochacie się czy nie? Bo czytam ze się nie powinno ale lekarz mi nic o tym nie powiedział. I dziś mam ochotę na kapustę z grochem:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w 1 cyklu starań, a mówiąc szczerze nie spodziewałam się tego, bo najpierw się naczytałam w internecie, ile to ststystycznej parze zajmuje i już w sumie byłam podłamana, że tyle czasu będziemy czekali ;) Ale udało się mimo, że czułam się identycznie jak przed okresem i byłam pewna, że zaraz go dostane :P
    Mój mąż ma taką pracę, że kiedy chce może zostać w domu i pracować zdalnie, więc z reguły jak mam gorszy dzień to zostaje ze mną dotrzymać mi towarzystwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:12

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:

Czy to jednak jelitka ;)

Ja mam 11 letniego syna,i pamietam pierwsze ruchy tak jakby maly motylek trzepotal skrzydlami w moim brzuchu.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    cześć Dziewczyny,
    ja tylko na chwilę, chciałam Wam powiedzieć, że na razie stąd znikam bo życie za mocno mnie ostatnio po tyłku kopie :( z Maleństwem wszystko jest ok, ale spadły na nas inne problemy :( wrócę tu jak tylko się coś wyjaśni a ja wrócę do pełni psychicznych sił, chwilowo nie mam sił żeby udawać, że wszystko jest ok a nie chcę też Wam tu smęcić.

Trzymaj się pomarańczka i wróć do Nas szybko!!!! Oby problemy szybko się od Was oddaliły!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ruchach nie czułam motylkow a od razu takie delikatne pukanie jakby palcem od srodka

monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Pierwszą wizytę mam już za sobą,a właściwie to dwie,na drugiej dostałam skierowanie na prenatalne,a ciążę w tej przychodni mogą prowadzić ale dopiero od listopada,do tego czasu miałam dostarczyć to oświadczenie od nefrologa,mówiłam,że jestem w ciąży ale wogle nie zwrócono na to uwagi.

A nie możesz pójść do innego ginekologa prywatnie i porozmawiać??? Bo to co wyprawiają, to jakieś cuda na kiju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie stać mnie na prywatne wizyty,tak to już od dawna chodzilabym

• darika Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A i jeszcze,na skierowaniu było,że jestem w ciąży
    Czyli zrobili to bezprawnie. Każda kobietę w ciąży do każdego specjalisty trzeba zapisać w ciągu tygodnia. Takie są przepisy a nie widzimisię. Ja na Twoim miejscu poszłabym jeszcze raz i poprosiła grzecznie o termin w ciągu tygodnia i przypomniała w recepcji, że to Ci się po prostu należy. A jak znow odmówia to tak jak która z dziewczyn napusala- poproś żeby napisały to na piśmie, że mimo że jesteś w ciąży nie znajdą terminu w ciągu tygodnia i niech się pod tym podpiszą. Z własnego doświadczenia wiem, że to działa i jestem pewna, że magicznie znajdzie się jednak ten termin :-).
    Czasami niestety musimy walczyć o swoje prawa... Powodzenia!

Ilona92 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    cześć Dziewczyny,
    Trzymaj się cieplutko! Na pewno wszystko się ułoży ! I wróć do nas jak już tylko uznasz, że chcesz :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:37

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:

Czy to jednak jelitka ;)
    W pierwszej ciąży bardzo długo nic nie czułam, gdzieś do 21 tc. Teraz poczułam 2 konkretne kopniaki. Wg mnie za szybko, ale identyczne czułam pod koniec pierwszej ciąży, może córka za bardzo przydusiły maleństwo, bo zasnęła mi na brzuchu. Poza tym czuję coś jak przelewanie, ale czy to dziecko czy jelita to nie mam pojęcia.

monroe lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A i jeszcze,na skierowaniu było,że jestem w ciąży
    Przeczytaj ten artykuł

http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/sposob-na-wizyte-u-lekarza-specjalisty-bez-kolejki-ciaza,11711908/

Teraz decyzja należy do ciebie czy się postawisz i będziesz domagała się respektowania twoich praw, czy będziesz cierpliwie czekać na swoją kolejkę...

http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczegolne-uprawnienia-kobiet-w-ciazy-do-korzystania-poza-kolejnoscia-ze-swiadczen-opieki-zdrowotnej-oraz-uslug-farmaceutycznych-w-aptekach/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:56

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady,właśnie umowilam się do innego gin,w międzyczasie spróbuję dostać się do nefrologa

Dominika32, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Z mężem staraliśmy się pół roku- niestety pierwsza ciąża poronienie zatrzymane :( kolejne starania po 4 miesiącach i udało się :). Dziś prenatalne i trochę się boje alemam nadzieje że wszystko będzie ok. A dodam jeszcze że nam udało się zajść w ciążę w obu przypadkach na wakacjach;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze!!!:-)

Monnn lubi tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ