Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęskniąca wrote:Tak, miałam podobnie . Tez się bałam jak z dnia na dzien przestałam czuć się w ciąży. Ale po kilku dniach kłucie i ciągniecie wróciło. Będzie dobrze, trzymam kciuki. A ja mam pytanie z innej beczki do tych które się starały o ciąże . W którym miesiącu starań się Wam udało? Ja byłam w szoku bo u mnie w 1 cyklu. Ze względu na wiek i historie medyczna myślałam ze będę się starać miesiącami a tu taka niespodzianka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to
Czy to jednak jelitka -
cześć Dziewczyny,
ja tylko na chwilę, chciałam Wam powiedzieć, że na razie stąd znikam bo życie za mocno mnie ostatnio po tyłku kopiez Maleństwem wszystko jest ok, ale spadły na nas inne problemy
wrócę tu jak tylko się coś wyjaśni a ja wrócę do pełni psychicznych sił, chwilowo nie mam sił żeby udawać, że wszystko jest ok a nie chcę też Wam tu smęcić.
Trzymajcie się ciepło i rośnijcie zdrowo! :*Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnymonroe wrote:Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to
Czy to jednak jelitka
Nie mam ale młodsza siostra mówiła, że już coś czuła w 16 tygodniu, była bardzo szczupła.
Mnie tylko wczoraj taka gulka wyszła na brzuchu i z Mężem dotykaliśmy i od razu uśmiechy na twarzy, czy to Maleństwo, czy kiszki mi wypchałoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:02
monroe, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się ze przy pierwszej ciąży ok 16-20 Tc będzie czuć. U tych co rodziły oczywiście wczesniej. Pytanie do dziewczyn z lozyskiem przodujacym mam: Kochacie się czy nie? Bo czytam ze się nie powinno ale lekarz mi nic o tym nie powiedział. I dziś mam ochotę na kapustę z grochem:p
-
Nam się udało w 1 cyklu starań, a mówiąc szczerze nie spodziewałam się tego, bo najpierw się naczytałam w internecie, ile to ststystycznej parze zajmuje i już w sumie byłam podłamana, że tyle czasu będziemy czekali
Ale udało się mimo, że czułam się identycznie jak przed okresem i byłam pewna, że zaraz go dostane
Mój mąż ma taką pracę, że kiedy chce może zostać w domu i pracować zdalnie, więc z reguły jak mam gorszy dzień to zostaje ze mną dotrzymać mi towarzystwaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:12
-
monroe wrote:Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to
Czy to jednak jelitka
Ja mam 11 letniego syna,i pamietam pierwsze ruchy tak jakby maly motylek trzepotal skrzydlami w moim brzuchu.
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:cześć Dziewczyny,
ja tylko na chwilę, chciałam Wam powiedzieć, że na razie stąd znikam bo życie za mocno mnie ostatnio po tyłku kopiez Maleństwem wszystko jest ok, ale spadły na nas inne problemy
wrócę tu jak tylko się coś wyjaśni a ja wrócę do pełni psychicznych sił, chwilowo nie mam sił żeby udawać, że wszystko jest ok a nie chcę też Wam tu smęcić.
Trzymajcie się ciepło i rośnijcie zdrowo! :*
Trzymaj się pomarańczka i wróć do Nas szybko!!!! Oby problemy szybko się od Was oddaliły!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyblue00 wrote:Pierwszą wizytę mam już za sobą,a właściwie to dwie,na drugiej dostałam skierowanie na prenatalne,a ciążę w tej przychodni mogą prowadzić ale dopiero od listopada,do tego czasu miałam dostarczyć to oświadczenie od nefrologa,mówiłam,że jestem w ciąży ale wogle nie zwrócono na to uwagi.
A nie możesz pójść do innego ginekologa prywatnie i porozmawiać??? Bo to co wyprawiają, to jakieś cuda na kiju. -
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:A i jeszcze,na skierowaniu było,że jestem w ciąży
.
Czasami niestety musimy walczyć o swoje prawa... Powodzenia!Ilona92 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
pomarańczka_33 wrote:cześć Dziewczyny,
Trzymajcie się ciepło i rośnijcie zdrowo! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:37
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
monroe wrote:Dziewczyny które mają już dzieci: jak u Was objawiały się pierwsze ruchy? Ja od 2 dni czasami mam takie jakby bąbelki pękające w brzuchu ale nie w jelitach tylko takie pyk pyk pyk nie mialam czegos takiego wczesniej i zastanawiam się czy to moze juz być to
Czy to jednak jelitkamonroe lubi tę wiadomość
-
blue00 wrote:A i jeszcze,na skierowaniu było,że jestem w ciąży
http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/sposob-na-wizyte-u-lekarza-specjalisty-bez-kolejki-ciaza,11711908/
Teraz decyzja należy do ciebie czy się postawisz i będziesz domagała się respektowania twoich praw, czy będziesz cierpliwie czekać na swoją kolejkę...
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczegolne-uprawnienia-kobiet-w-ciazy-do-korzystania-poza-kolejnoscia-ze-swiadczen-opieki-zdrowotnej-oraz-uslug-farmaceutycznych-w-aptekach/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 10:56
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:) Z mężem staraliśmy się pół roku- niestety pierwsza ciąża poronienie zatrzymane
kolejne starania po 4 miesiącach i udało się
. Dziś prenatalne i trochę się boje alemam nadzieje że wszystko będzie ok. A dodam jeszcze że nam udało się zajść w ciążę w obu przypadkach na wakacjach;)
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny