X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dzieje bo ja tez miałam kilka razy problem z dodaniem posta albo polubieniem, klikam a przenosi mnie na górę strony..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży TSH powinno być tak 1-2, moja endo mówi, że już po 10 dniach, 2 tygodniach widać w badaniach krwi efekty działania leku.
    A to, że w ciąży wszystko skacze to prawda, w 5 tygodniu miałam 2.069 podniosła mi trochę dawkę, 9 tydzień 1.601 i później 11 tydzień (na tej samej dawce) 2.233 - więc to wszystko się zmienia, po tym ostatnim wyniku dostałam L75.

Nie mogę się już doczekać czwartkowych prenatalnych :) Zaplanowaliśmy sobie pół dnia poza domem, śniadanko na mieście i pracę w jakiejś fajnej kawiarni żeby szybciej zleciało do 16.30 :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w czwartek prenatalne :) denerwuje się jak diabli

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też problemy techniczne ze stroną, myślałam że to mój internet szwankuje ale widzę problem jest większy.
    trochę mi lepiej ale dalej jestem słaba :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z tym serwerem...coś napiszę i dodać nie idzie ;/

• Sassy Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problemy ze stroną.

Z mną fatalny dzień. W pracy totalnie nie mogłam się zmotywować do obowiązków. Najpierw byłam bardzo głodna, a potem zjadłam tyle, że aż jestem zła na siebie. Następnie złapała mnie migrena, a teraz leżę w domu i nie potrafię zabrać się za porządki. Nawet jutrzejsze prenatalne mnie nie cieszą. Wszystko jest jakieś takie byle jakie. Czuję, że nie mam sił do pracy, chciałabym sobie wszystko na spokojnie poukładać i zadbać o siebie. A tymczasem co dnia walczę, aby wstać, zaciągnąć swoje ciało do pracy, a potem zmęczona wrócić i marnować swój dzień dalej. Przepraszam, że tak narzekam, ale tak mnie dziś naszło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 18:55

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy a kiedy na L4 idziesz???

Za dziewczyny, które jutro mają prenatalne, kciuki!!! Na pewno będzie dobrze!!!:-)

Chyba będzie duży przyrost w przyszłym roku, bo serwer zapychały :-P

Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sassy a kiedy na L4 idziesz???
    Najwcześniej za miesiąc, mam zobowiązania i miałabym moralniaka jak stąd do Chin, gdybym teraz przeszła na l4. W ogóle jestem taką miernotą, że najpierw bałam się powiedzieć o ciąży w pracy, a teraz z l4 robie wielkie halo. Chyba muszę się po prostu spiąć, chociaż nie powiem, ciężmo mi. Oprócz tego mam mnóstwo załatwiania z nowym mieszkaniem i obronę za niecały miesiąc. Przez cały pierwszy trymestr pisałam pracę dyplomową. Od kilku miesięcy jestem takim multitaskiem, ale czuję, że już powoli wysiadam :/

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Najwcześniej za miesiąc, mam zobowiązania i miałabym moralniaka jak stąd do Chin, gdybym teraz przeszła na l4. W ogóle jestem taką miernotą, że najpierw bałam się powiedzieć o ciąży w pracy, a teraz z l4 robie wielkie halo. Chyba muszę się po prostu spiąć, chociaż nie powiem, ciężmo mi. Oprócz tego mam mnóstwo załatwiania z nowym mieszkaniem i obronę za niecały miesiąc. Przez cały pierwszy trymestr pisałam pracę dyplomową. Od kilku miesięcy jestem takim multitaskiem, ale czuję, że już powoli wysiadam :/

Sassy, jestem w identycznej sytuacji, od maja pisze pracę doktorską, ale przez 1 trymestr szło mi okropnie, pół dnia przesypiałam, nie mogłam sie skupić. Teraz probuje nadrobic. Mam L4 wiec do pracy zagladam max na 1 h (musze bo to moja firma;) ) do tego bardzo wymagajacy pies (nie smiejcie sie , jest mega rozpieszczony i roszczeniowy, na dwor 5 razy dziennie ;) )

Trzymam kciuki za obronę !!!!!!!!

Myślę, że wszyskie mutitaski w naszej sytuacji mogą być z siebie dumne, nikt by sobie nie dal rady lepiej niz my !
    Głowa do gory , wez sobie dzien urlopu na zadanie, idz na masaz lub pogaduchy z kolezankami - od razu bedzie lepiej, czasem krótki reset robi naprawde duzo .

Sassy lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    My tez w czwartek prenatalne :) denerwuje się jak diabli

Trzymam kciuki, bedzie dobrze, widok malenstwa na prenatalnych odsuwa kazdy stres ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Ja po 7 latach pracy - moje zobowiązania miałam głęboko! Za dużo włożyłam od siebie niestety.

Sassy ale pomyśl, jeszcze tylko miesiąc, przeszłaś już 1 trymestr! Dasz radę. A pogoda robi swoje, niestety.

Tęskniąca z czego praca doktorancka?

Sassy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam prenatalne i wszystko okej :) dzidzia pomachala do nas ;)) ale plci nie zdradzila :)

Magdzia85F, pomarańczka_33, darika, Tusianka, Iguśka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny ja też mam taka fazę na żółty ser, że koszmar :O najgorsze jest to, że ostatnio miałam chcicę na ten plasterkowany Hohland topiony, a to syf przecież taki....;/ No, ale wykończe go już i może mi minie :P

Trzymam kciuki za jutrzejsze za najbliższe prenatalne;) Ja mam wizytę w czwartek, też się spinam oczywiście.

Co do multitasków - ja tak miałam ostatnie dwa lata, jak przychodził czerwiec to już beczałam przed pójściem do pracy a w sumie do dwóch plus podyplomówki;/ w wakacje dopiero dochodziłam do siebie... ten rok jak na życzenie trafił mi się ardziej lajtowy, mam kiedy odpocząć:)

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przeziębienie nie odpuszcza, nos zapchany, kaszel męczy a ja muszę jutro krew i mocz zrobić;/ Myślicie, że jest sens...? Mam mieć wyniki na wizytę własnie, więc chcę zrobić, ale czy mi przeziębienie na wyniki nie wpłynie...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Tęskniąca z czego praca doktorancka?

Nauki techniczne - chemia

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super i gratuluję!:-)

Totoro wg mnie zrób. Przecież nie wyjdą mega źle a lekarz i tak zauważy przeziębienie.

No ja często miałam ciężkie okresy w pracy - wyjazd na budowę do Łodzi 5:30 i powrót o 23 do domu. Przed odbiorami, niestety. A teraz odpoczywam i zbieram energię na dziecko. Bo zajęcia będzie dużo bardzo dobrze, człowiek jak ma się czym zajmować, to nie myśli o głupotach:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Nauki techniczne - chemia

Uuu mnie kiepsko z chemią ( podstawy kiepskie) ale na politechnice studiowałam - inżynierię środowiska ( sanitarną).

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam zamiar zrobić, w końcu na te wszystkie podstawowe parametry chyba nie będzie to miało wpływu... zwłaszcza, że gorączki żadnej nie miałam, czuję się super, tylko ten katar i kaszel;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę, że lekarz namówił mnie na l4... też na początku miałam wyrzuty, że tak szybko i nagle ich zostawiam. Ale teraz widze o ile lepiej się czuję nie siedząc bite 8h przy kompie + 2h na dojazd, także to 10 godzin trochę mi w kość niestety dawało przy zmianach hormonalnych jakie przyniosła ciąża :) W zeszłym roku o tej porze byłam non stop przeziębiona, a teraz udało mi się jeszcze chorób uniknąć, więc kolejny plus.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takim multitaskiem bylam na studiach: Pracowałam na pelny etat, studia zaoczne, 2xtyg angielski, siłownia, randki, imprezy. Na roku licencjackim robiłam jeszcze prawo jazdy +obrona. Na mgr to samo + rozne kursy do pracy. Ale człowiek mlody zniesie wszystko. Potem juz tylu sil nie ma :p

Sassy podziwiam ze tyle robisz w ciąży. A czym się zajmujesz jesli mogę zapytać? (zboczenie zawodowe- jestem hrowcem rekruterem:p)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:17

Andzia123, małamii89 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę od początku procedury na l4. Potem tylko zmieniłam na ciążowe. Ciekawa jestem kiedy maluchy zdradza płeć. Wczoraj czułam bąbelki pod skórą w jednym miejscu, ciekawe czy to ten bliżej "powierzchni". Sa jeden nad drugim, pleckami do siebie <3

edwarda20, Iguśka, justysbp lubią tę wiadomość

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ