X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez po konsultacji. Jednak nie wiem czy gdybym brala wczesniej na własną rękę to możliwe że nie poszłabym do szpitala. Bo magnez łagodzi bóle. Też łykam od początku witaminy dla kobiet i jest tam magnez zawarty. Jednak chyba za mało.

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w drugiej ciazy, jestem chuda ale nadal nie czuje ruchow :) poczekam jeszcze ze 3 tygodnie :)

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia82 jesteś ze Szczecina? :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy dzisiaj 2 trymestr!

Ja os poczatku biorę Femibion, teraz przeskakuje na Fmibion 2, ale jesli któraś z Was bierze Pregna DHA to w Rossmanie z karta rosnę jest w promo 19.99 zamiast 29.99 :)

yvonneSW, Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cf7be47780e.jpg

Ja już po prenatalnych, lekarz super wszystko mówił, był bardzo miły i nie miał chyba nawet 30 lat. Jeszcze nie popsuty. Badanie z krwi za 10 dni a USG wszystko ok, książkowo jak to lekarz określił. Polecam w Szczecinie Pomorzany. Zobaczcie co ma między nogami :). Na 90% facet.
    Gratuluję synka ;)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w moim drugim trymestrze ;)

Miłego dzionka

justysbp lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Zaczynamy dzisiaj 2 trymestr!

Ja os poczatku biorę Femibion, teraz przeskakuje na Fmibion 2, ale jesli któraś z Was bierze Pregna DHA to w Rossmanie z karta rosnę jest w promo 19.99 zamiast 29.99 :)
    Super wiadomość! Właśnie dziś po pracy wybieram się po witaminy :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobrydzień ;D
    dzisiaj się u nas chmurki popsuły i przeciekają ;D
    ja dzisiaj pracuję z domu i ten cud natury obserwuję przez okno ;)
    miłego dnia Wszystkim :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja z poczatkiem 12 tyg :) nie wiem, moze zbieg okolicznoaci,ale kazdy tydzien ciazy zaczynam wymiotami. Jak mowie mezowi, ze znowu wymiotowalam,to pada staly tekst "no tak, wtorek dzisiaj" :) zaczynam miec powoli dosyc tego samopoczucia.

Pytalam wczoraj o to, co jesc, bo pomyslow nie mam i powiem Wam, ze platki i wszelkie jogurty, serki juz mi sie przejadly. Aczkolwiek platki to jedyne danie, ktore jem od dluzszego czasu szczegolnie rano i jeszcze jakos znosnie na nie patrze. Ser zolty od poczatku ciazy bleee,moze ser bialy i dzem wroca do lask.

Jutro mam wizyte na nfz i nie wiem jak sie ubrac, bo nie wiem jak bedzie mnie badal. Nie ma tam chyba spodniczek jednorazowych, a jak zaloze sukienke,to ciezko bedzie z usg przez brzuch. Znowu zaloze spodnie to jak bedzie kazal sie rozebrac to bede tylkiem swiecic. Chyba jak maz wroci to pojedziemy na szybkie zakupy i zaopatrze sie w jakis dluzszy sweterek czy cos.

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan, ja ostatnio byłam w przyodni na pierwszej wizycie na nfz i był pokoik z łazienką do przebrania spodniczki i jednorazowe ochraniacze na buty :). Na ip rzeczywiscie nie ma ale chyba w przychodniach to juz standard

oar8flw1tpge67lg.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis potwierdzily z rana sie moje przeczucia Juz wiem czemu mam rozwolnienie . Od tabletek witaminowych w ciazy. Skonczyly MI sie kilka dni temu I bralam kwas z wit d a wczoraj znow zaczelam multi I znow to samo z rana .

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Trochę mnie tu nie było, ale przeziębienie po kilku podejściach w końcu mnie dopadło;/

Mam pytanie do ciężaróweczek z hashimoto, jak często Wasi ginekolodzy zlecają kontrolę tsh? Bo mam wrażenie że mój olewa sprawę:(

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Małgosia82 jesteś ze Szczecina? :)
    Do Szczecina mam około 50km

ckaik0s36dsxflg9.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Trochę mnie tu nie było, ale przeziębienie po kilku podejściach w końcu mnie dopadło;/

Mam pytanie do ciężaróweczek z hashimoto, jak często Wasi ginekolodzy zlecają kontrolę tsh? Bo mam wrażenie że mój olewa sprawę:(

Współczuję choroby i mam nadzieję że szybko puści :)
    Mi TSH kontrolują co 3-4 tygodnie.

eikt3e3kj1qmtans.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:

Ja jestem pod opieką endokrynologa dodakowo, co 4 tygodnie mam robić wyniki i dzwonić do niej.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ja mam "tylko" niedoczynnosc. Ostatnio endokrynolog, nie ginekolog, powiedzial, ze mam przyjsc za 6 tyg z wynikiem tsh i ft4. Wczesniej mniej wiecej tez tak robilam co 4-6 tyg bo mi skakalo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:

Maja niedoczynnoscia zajmuje sie endokrynolog. Na chwile obecna ginekolog nie ingeruje w to.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to utwierdzam się w przekonaniu żeby wrócić do poprzedniej ginki.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie wróciłam od prowadzącego. Co do mojego krwawienia to mam się z nim męczyć przez kolejne 3 miesiące. Powód to polip doczesny, podobno dość częste powikłanie ale nie groźne. Maluszek mi dziś pomachał dwoma rączkami. Dalej nie chce pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynka. Miłego dnia wszystkim

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olka25 :-).
    Tęskniąca najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok :-). Współczuję męczennika się z krwawieniem bo niby wiadomo od czego ale zawsze to jest stres... Ja plamie z nadzerki. Niby od prawie 2 tyg jest wszystko ok i nawet jakby się teraz pojawiło to wiem od czego ale jakieś wątpliwości są zawsze i strach...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ