X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Napoleon dzizas. Mogl isc do urzedu i zmienic ;p Po co sie tak męczyc to ja nie wiem ;p

Też się dziwię, że tego nie zrobił ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pracy Bogumila ale kaze mowic do siebie Szymon :)

Jestem na grupie na fb Polek w Holandii - jakie tam imiona padaja to tylko pozostaje smiechnac

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znam goscia o imieniu Amadeusz, wszyscy mówią na niego Mozart :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amadeusza też znam :D Jeden znajomy moich rodziców jest śpiewakiem operowym i ma dwóch synów: Fryderyka i Amadeusza ;)

Andzia123 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W podstawowce, w klasie rownoleglej byl chlopak na ktorego wszyscy mowili Bolek. Myslalam ze to jego pseudo. Nie, mial na imie Bolesław. To na tamte czasy to byl dla mnie szok ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi o to że ostatnio na weselu miałam taką sytuację że był chłopiec o imieniu Franciszek. A gdy go zawołałam pełnym imieniem to dostałam taką bure od matki że mi w pięty poszło. Bo do niego trzeba mowic Franek albo Franuś bo Franciszek to dla starego dziadka....no właśnie. I nie była to jendorazowa sytuacja. Matka dziewczynki z klasy mojej córki zwróciła jej uwagę że ta mówi do jej córki Antonina a ma mówić Antosia albo Tosia.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to sa Madki co pewnie maja horom curke ;)

Tusianka, Sassy, edwarda20, hobbitka lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ludzie ha ha :D ja nie wiem co oni maja w glowach nazywajac tak dzieci,a pozniej majac pretensje do otoczenia. Chore...

Zjadlam sniadanie i na razie bez wymiotow :) ale u mnie tez juz blisko 4 kg na minusie. Dzis mnie za to jakos suszy. Chyba organizm sie domaga wiekszej ilosci plynow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu mdłości i mega ból głowy. Jeszcze 5 miesięcy leżenia, oszaleje chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna ja wlasnie czekam zeby sie zapisac do lekarza z tym bolem glowy. Bedzie to juz moj chyba 4ty lekarz ;) do ktorego ide z tym problemem. Nie jest lekko. Lekarz w PL chcial mnie wyslac do neurologa ale nie mialam czasu. Sprobuje moze ten holenderski konowal mi pomoze ;)

Siedziala obok mnie holenderska ktora 'pachniala' drozdzami. Masakra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia siedze z młodą u moich dziadków a wiadomo jak jest. Same rarytaski podstawiane pod nos... Wiec pewbo ten kilogram ktory schudlam, juz dwukrotbie przybrałam :) Jak wroce do domu za 3 dni to sie zważę :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej oryginalne imiona z jakimi się w swoim życiu spotkałam to:

- Wespazjan
    - Dobrosław
    - Amadeusz
    - Maksymiliana
    - Noel - chłopiec
    - Ismena
    - Alojzy
    - Kalina
    - Alex, Axel i Alan- trzech braci ;)

aaa i jeszcze Egbert

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:09

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Alan fe :p Damian jako imię tez szalu ni ma ale chociaż dobrze mi sie kojarzy no i po tatusiu... Jeszcze sporo czasu jest ale bedzie problem :/
    mąż wybrał to imię bo ja nie miałam pomysłu i zbyt dużo czasu,na długie przemyślenia dotyczące imienia dla chłopca.Na usg a było ich parę lekarz mówił nam że będzie dziewczynka imię wybraliśmy Laura i tak prawie do końca ciąży było gdyby nie moje pytanie na ostatnim usg o płeć,na którym okazało się że żadnej Laury nie będzie:-O

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Aksamitna ja wlasnie czekam zeby sie zapisac do lekarza z tym bolem glowy. Bedzie to juz moj chyba 4ty lekarz ;) do ktorego ide z tym problemem. Nie jest lekko. Lekarz w PL chcial mnie wyslac do neurologa ale nie mialam czasu. Sprobuje moze ten holenderski konowal mi pomoze ;)

Siedziala obok mnie holenderska ktora 'pachniala' drozdzami. Masakra!
    ja jestem pod stałą opieką neurologa, i ból prawdopodobnie jest od kręgosłupa. Mam dwa pekniete i rozlane dyski , trzeci pęka, do tego łożysko zasłania szyjke.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kachna dalabym 3 lajki ale nie moge ;p

Ja też xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z zakupów :) kupowałam ciuszki dla bliźniaków szwagierki :) takie słodkie, opamiętałam się i dla swojego jeszcze nic nie kupiłam :) hehe.

Rene lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po usg prenatalnym mąż namówił na zakupy. Kupiliśmy dwie czapeczki cieniutkie i śpiochy... resztę zakupów wolałabym jednak zrobić jak będzie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam pizamke w neutralnym kolorze :)

Ja mam sasiadow. Doroslych juz chlopakow ale maja imona.. Dobromir i Wojomir.

Na tamte czasy co oni sie urodzili to byl szok dla wszyskich ;)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam osoby z bardzo wymyślanymi imionami ale po pierwszym szoku człowiek się przyzwyczaja i szczerze powiedziawszy już te imiona nie są tak jakoś szokujące, a wręcz normalne

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno cos kupie swojemu maluchowi jak tylko bede miec okazje :) nie powstrzymam sie :) na chwile obecna wychodze z domu tylko wtedy, kiedy musze :( teraz znowu mega mdlosci mnie mecza :( na razie na szczęście bez wymiotow, ale wczoraj trzy razy latalam do lazienki :(

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ