X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Napoleon dzizas. Mogl isc do urzedu i zmienic ;p Po co sie tak męczyc to ja nie wiem ;p

Też się dziwię, że tego nie zrobił ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pracy Bogumila ale kaze mowic do siebie Szymon :)

Jestem na grupie na fb Polek w Holandii - jakie tam imiona padaja to tylko pozostaje smiechnac

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znam goscia o imieniu Amadeusz, wszyscy mówią na niego Mozart :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amadeusza też znam :D Jeden znajomy moich rodziców jest śpiewakiem operowym i ma dwóch synów: Fryderyka i Amadeusza ;)

Andzia123 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W podstawowce, w klasie rownoleglej byl chlopak na ktorego wszyscy mowili Bolek. Myslalam ze to jego pseudo. Nie, mial na imie Bolesław. To na tamte czasy to byl dla mnie szok ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi o to że ostatnio na weselu miałam taką sytuację że był chłopiec o imieniu Franciszek. A gdy go zawołałam pełnym imieniem to dostałam taką bure od matki że mi w pięty poszło. Bo do niego trzeba mowic Franek albo Franuś bo Franciszek to dla starego dziadka....no właśnie. I nie była to jendorazowa sytuacja. Matka dziewczynki z klasy mojej córki zwróciła jej uwagę że ta mówi do jej córki Antonina a ma mówić Antosia albo Tosia.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to sa Madki co pewnie maja horom curke ;)

Tusianka, Sassy, edwarda20, hobbitka lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ludzie ha ha :D ja nie wiem co oni maja w glowach nazywajac tak dzieci,a pozniej majac pretensje do otoczenia. Chore...

Zjadlam sniadanie i na razie bez wymiotow :) ale u mnie tez juz blisko 4 kg na minusie. Dzis mnie za to jakos suszy. Chyba organizm sie domaga wiekszej ilosci plynow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu mdłości i mega ból głowy. Jeszcze 5 miesięcy leżenia, oszaleje chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna ja wlasnie czekam zeby sie zapisac do lekarza z tym bolem glowy. Bedzie to juz moj chyba 4ty lekarz ;) do ktorego ide z tym problemem. Nie jest lekko. Lekarz w PL chcial mnie wyslac do neurologa ale nie mialam czasu. Sprobuje moze ten holenderski konowal mi pomoze ;)

Siedziala obok mnie holenderska ktora 'pachniala' drozdzami. Masakra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia siedze z młodą u moich dziadków a wiadomo jak jest. Same rarytaski podstawiane pod nos... Wiec pewbo ten kilogram ktory schudlam, juz dwukrotbie przybrałam :) Jak wroce do domu za 3 dni to sie zważę :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej oryginalne imiona z jakimi się w swoim życiu spotkałam to:

- Wespazjan
    - Dobrosław
    - Amadeusz
    - Maksymiliana
    - Noel - chłopiec
    - Ismena
    - Alojzy
    - Kalina
    - Alex, Axel i Alan- trzech braci ;)

aaa i jeszcze Egbert

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:09

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Alan fe :p Damian jako imię tez szalu ni ma ale chociaż dobrze mi sie kojarzy no i po tatusiu... Jeszcze sporo czasu jest ale bedzie problem :/
    mąż wybrał to imię bo ja nie miałam pomysłu i zbyt dużo czasu,na długie przemyślenia dotyczące imienia dla chłopca.Na usg a było ich parę lekarz mówił nam że będzie dziewczynka imię wybraliśmy Laura i tak prawie do końca ciąży było gdyby nie moje pytanie na ostatnim usg o płeć,na którym okazało się że żadnej Laury nie będzie:-O

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Aksamitna ja wlasnie czekam zeby sie zapisac do lekarza z tym bolem glowy. Bedzie to juz moj chyba 4ty lekarz ;) do ktorego ide z tym problemem. Nie jest lekko. Lekarz w PL chcial mnie wyslac do neurologa ale nie mialam czasu. Sprobuje moze ten holenderski konowal mi pomoze ;)

Siedziala obok mnie holenderska ktora 'pachniala' drozdzami. Masakra!
    ja jestem pod stałą opieką neurologa, i ból prawdopodobnie jest od kręgosłupa. Mam dwa pekniete i rozlane dyski , trzeci pęka, do tego łożysko zasłania szyjke.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kachna dalabym 3 lajki ale nie moge ;p

Ja też xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam z zakupów :) kupowałam ciuszki dla bliźniaków szwagierki :) takie słodkie, opamiętałam się i dla swojego jeszcze nic nie kupiłam :) hehe.

Rene lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po usg prenatalnym mąż namówił na zakupy. Kupiliśmy dwie czapeczki cieniutkie i śpiochy... resztę zakupów wolałabym jednak zrobić jak będzie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam pizamke w neutralnym kolorze :)

Ja mam sasiadow. Doroslych juz chlopakow ale maja imona.. Dobromir i Wojomir.

Na tamte czasy co oni sie urodzili to byl szok dla wszyskich ;)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam osoby z bardzo wymyślanymi imionami ale po pierwszym szoku człowiek się przyzwyczaja i szczerze powiedziawszy już te imiona nie są tak jakoś szokujące, a wręcz normalne

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno cos kupie swojemu maluchowi jak tylko bede miec okazje :) nie powstrzymam sie :) na chwile obecna wychodze z domu tylko wtedy, kiedy musze :( teraz znowu mega mdlosci mnie mecza :( na razie na szczęście bez wymiotow, ale wczoraj trzy razy latalam do lazienki :(

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ