X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie wie. Zadzwonił dziś i pytał a ja odmówiłam ale teraz tak myśle i myślę. Mówił że jakbym zmieniła zdanie to mam dac jak najszybciej znać. W sumie nie jestem zobowiązana mówić o ciąży. Praca nie jest ciężka.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przemysl to dobrze. Bo np co z badaniami? Jak szef wie, to musi kobiecie udzielic godzin/dnia wolnego. Jak sie poczujesz gorzej? Za chwilę zacznie widac brzuch? Rozwaz wszystkie za i przeciw.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie troche lepiej,mdlosci przeszly jakas godzinke temu wiec wparowalam do kuchni i gotuje zupke kalafiorowa :) upajam sie jej zapachem,od wczoraj za mna chodzi :) a tak poza tym ostatnio zupy sa dla mnie zbawienne na zoladek i jelita. Maz w poniedzialek gotowal krem z pomidorow, jego debiut, musze przyznac,ze byla calkiem calkiem no i lepiej sie po niej czulam :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej pracy, to ja bym sie zgodzila tylko pod warunkime, ze pracodawca wiedziałby o ciazy. W przeciwnym razie niewiadomo jak on zareaguje na taka wiesc, a co gorsze bedzie robil problemy,ze o takich rzeczach powinnas poinformowac,a dla Ciebie to wtedy bedzie niepotrzebny stres itd. Lada moment bedzie ciaze juz widac :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda tak myslałam ze powiedziałabym mu np. miesiąc po podpisaniu umowy. Może mało uczciwe ale nie nielegalne. Mam tyle za co i przeciw

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny a czy któraś miała wyrywanego zęba w ciąży? Bo ja zaczęłam się poważnie nad tym zastanawiac... Walczę z górna 6 od lipca... Dzisiaj od 23 do 6 nie spałam bo znów się odezwała. Ból jest niesamowity i nic nie pomaga. Pojechałam rano do dentysty, wymienia trutke i powiedziała że na ten moment nic więcej nie może zrobić no rtg nie zrobi... Nie dostałam znieczulenia więc z bólem mecze się dalej... Zaczynam się zastanawiać czy jej po prostu nie wyrwać. Tylko, że ja nigdy nie miałam wyrywanego zęba czy do tego nie jest przypadkiem też potrzebne rtg?

Ja mialam nawet dwa w 8 tygodniu ciazy trymestrze i bylam na antybiotyku. I mialam RTG A dokladnie przeswietlenie calej szczeki bo nie bylo wiadomo co mnie boli (okazalo sie ze 4 zablokowane osemki) a potem zlamal mi sie zab ktory i tak mialm do wyrwania i obok tez jeden wiec juz poszly dwa na raz obok siebie.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan no pretensji mieć nie może bo nie jestem zobowiązana o niczym go informować to są dane wrażliwe jak nie patrzeć. Ale z drugiej strony nigdy nie robiłam czegoś takiego hmmm praca jest biurowa przy fakturach więc raczej nie ciężka

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to stala praca na umowe o prace? czy na jakis czas? umowa zlecenie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys pracowalam w banku. Zatrudnili dziewczyne ktora po tygodniu rzucila zwolnienie na biurko. Zatrudnila sie tylko po to zeby miec ubezpieczenie i kase co miesiac. Kolega szef byl wkurzony ale nie zrobila tego nielegalnie. Dziewczyna byla juz w 4tym mcu ciazy i miala prawo tak zrobic. Jesli chcesz pracowac to idz i tyle. Praca nie bedzie ciezka. Nie musisz mowic o ciazy.

• acygan Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisywaly tutaj takie sytuacje, ze nic mnie nie zdziwi :) no ale tez nie wszyscy sa tacy straszni, moze akurat ten pracodawca przyjalby to lagodnie. Z tym ze za chwile znowu musialby szukac kogos na Twoje miejsce i pod tym katem moglby miec Ci to za zle. I tak jak juz wyzej wspomniano,wizyty,badania,musisz miec na to czas. Sama musisz zdecydowac.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale warto myślec tylko o sobie w tej kwestii ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek niestety to sa dwie strony medalu bo z jednej strony chcesz byc uczciwa, a z drugiej strony pamietaj ze przeleci Ci przed nosem troche pieniążków (100% na zwolnieniu i 80% na macierzynskim). Ja zaszlam w ciaze rowno 3 miesiace przed koncem umowy o prace i zrobilam to celowo w tym czasie z tym ze ja nie wiazalam juz planow z moim chamskim pracodawcą wiec postanowilam wycisnac umowe do konca i na prawde nie interesowalo mnie co on sobie pomysli...

A w ktorym jestes teraz tygodniu? Bo wiesz zawsze mozesz udac ze nie wiedzialas ze jestes w ciazy, bo normalnie miesiaczkowalas itd. Przeciez takie historie sie zdarzaja :) I spokojnie bys mogla popracowac te 4 miesiace...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:25

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powrotu do pracy to uwaga ja chcialam wracac od poniedzialku a nie wiem czy na L4 nie wyląduje. Gdyż uwaga lelarz medycyny pracy wydal zaswiadczenie ze jestem zdolna do pracy ale ponizej 4 godzin przy kompie ze wzgledu na ciążę i albo zmniejsza mi godziny pracy albo zmienia stanowisko. Na zadne z tych rozwiazan sie nie godze oznacza to mniejsza pensje i mniekszy macierzynski. Wiec nie tak łatwo :/
    Czekam wsumie na decyzje co dalej jade w poniedzialek ale nie wiem czy cos sie dowiem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Co do powrotu do pracy to uwaga ja chcialam wracac od poniedzialku a nie wiem czy na L4 nie wyląduje. Gdyż uwaga lelarz medycyny pracy wydal zaswiadczenie ze jestem zdolna do pracy ale ponizej 4 godzin przy kompie ze wzgledu na ciążę i albo zmniejsza mi godziny pracy albo zmienia stanowisko. Na zadne z tych rozwiazan sie nie godze oznacza to mniejsza pensje i mniekszy macierzynski. Wiec nie tak łatwo :/
    Czekam wsumie na decyzje co dalej jade w poniedzialek ale nie wiem czy cos sie dowiem.
    od maja b roku zmieniło sie prawo pracy i teraz pracuje sie przy kompie w ciąży przez 8 h ale jest wiecej przerwy.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna to czemu lekarz nie wydala zaświadczenia? Powolujac sie na przepisy bhp dla kobiet w ciąży?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzieki za info będę wiedzieć gdzie uderzyć jak coś.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i faktycznie masz racje. A poprzednie przepisy byly o skróceniu czasu pracy ale pelnym wynagrodzeniu haha. Kurde dzieki normalnie bym Ciebiw usciskala ale opierdziele lekarza.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Aksamitna to czemu lekarz nie wydala zaświadczenia? Powolujac sie na przepisy bhp dla kobiet w ciąży?
    tez mialam ten problem, prosiłam zeby sobie sprawdził i mi podpisał bo od maja obowiązują nowe przepisy. Obraził sie sprawdził i z fochem dał papier ;P

AJrin lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa kolejni lekarze od 7 boleści :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    od maja b roku zmieniło sie prawo pracy i teraz pracuje sie przy kompie w ciąży przez 8 h ale jest wiecej przerwy.
    Nie do końca. Wg najnowszych przepisów kobiecie w ciąży wolno pracować przy komputerze max 4 godzin. Na pozostały czas pracodawca ma obowiązek zapewnić inne stanowisko pracy nie wymagające komputera :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ