X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie chwale! Ja po prenatalnych wszystko ok 7.2cm czlowieka a konkretnie chlopca :D wiec bede miala parke.

A i termin porodu na 17 kwietnia z usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:23

patusia90, Aksamitna, Tusianka, Ilona92, Sassy, Monnn, Rene, Aliskaa, Iguśka lubią tę wiadomość

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To ja tez sie chwale! Ja po prenatalnych wszystko ok 7.2cm czlowieka a konkretnie chlopca :D wiec bede miala parke.

A i termin porodu na 17 kwietnia z usg :)
    Bardzo mnie ciekawi na jakiej podstawie (których wymiarów) ustalamy jest ten termin z usg. Mi wyznaczyli na 15.04 a dzidziuś był mniejszy niż Twój 6,3 cm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugosc dziecka i dzien ciazy wedlug miesiaczki. Czyli dzis ostatniej miesiaczki oraz srednia dlugosc cykli.

Jeszcze chyba sie mierzylo kosc udowa ale noe wiem vzy prsy tym badaniu czy przy polowkowym dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:38

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Też tak miałam w pierwszej ciąży. Niewiele później było już tego tyle ze np budziłam się w mokrej koszulce :(

Ja musialam sciagac bo tak mnie bolalo

A teraz mi dopiero zaniklo po karmieni mimo ze nie karmie juz pol roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 22:39

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Nie martw się. Mam tak samo. Co dziennie głaszczę brzuch a maluch ma to gdzieś. Jeszcze ani razu się nie odezwał. Chyba, że były motylki tylko ja myślałam, że jelita. Bo ostatnio to tylko one się odzywają :D
    Ja chyba dziś poczułam pierwszy raz, niby mogły to być jelita ale nigdy tak mi sie nie objawiała ;)
    Z głaskaniem brzucha uważaj, we wczesnej ciąży może to powodować skurcze a w późniejszej stawianie się macicy...

hobbitka lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Ja chyba dziś poczułam pierwszy raz, niby mogły to być jelita ale nigdy tak mi sie nie objawiała ;)
    Z głaskaniem brzucha uważaj, we wczesnej ciąży może to powodować skurcze a w późniejszej stawianie się macicy...
    Dobrze wiedzieć.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak z tym głaskaniem to prawda, pamiętam z pierwszej ciąży to stawianie macicy i to nic przyjemnego ..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tego to sie nie spodziewałam, serio glaskac nie mozna ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 00:05

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak że w ogóle nie można dotykać brzucha, ale przy tej ciąży nie dotykam brzucha, w pierwszych tygodniach miałam schizy jak mnie coś zaswędziało, ale to przez moją historię...
    Wszystko jednak z głową, bo pewnie jedna będzie wrażliwsza na to bardziej niż inna, obserwuj siebie a do czasu kiedy nie będziesz czuć ruchów ogranicz to do minimum, bo ciągnięcia które mówicie że czujecie może być również napięciem macicy a nie tylko rozciąganiem sie jej ze względu na wzrost Maleństw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 05:58

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 13 października 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    W jakim mieście trafił ci się ten prof? Pytam, bo będę się przeprowadzać i nie chciałabym na niego trafić...

Greifswald z całego serca nie polecam.
    Witam sie z rana w końcu wyspana. Miłego dnia kobietki

2nn3csqv5l584fov.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie :)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kg to ja od ostatniej wizyty (3tygodnie temu) schudłam pół kilo. Ale teraz czuje sie lepiej w końcu mi mdłości przeszły i mogę jeść w miarę normalnie. Nawet na słodycze mam ochote z czego wcale się nie cieszę

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    oo tak z tym głaskaniem to prawda, pamiętam z pierwszej ciąży to stawianie macicy i to nic przyjemnego ..
    A jak to się objawia?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hobbitka wrote:
    Greifswald z całego serca nie polecam.
    Witam sie z rana w końcu wyspana. Miłego dnia kobietki
    Ufff. Dobrze ze to totalnie nie moje rejony. A tobie współczuję, bo straszny dupek z niego. Za swoją lekarką, ktôra prowadziła poprzednią ciążę też średnio lubiłam, ale jak raz próbowałam zmienić, to też trafiłam na takiego porażkowego gina, a może jeszcze gorszego bo wiedzy praktycznie nie miał żadnej. Wtedy przeprosiłam się z moją i jej humorami i chodziłam już tylko do innych z jej polecenia. Teraz też mam trochę obaw, bo w połowie ciąży będę musiała zmienić lekarza prowadzącego, znaleźć dobrego genetyka i sensowną położną, więc będzie ciekawie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a ja od rana zdążyłam już posprzeczać się z moją kuzynką na temat szczepień dzieci. Ona jest przeciwko, ja za....nie dogadamy się w tym temacie chyba nigdy. A co Wy sądzicie na ten temat?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A reszta dzieciaczkow? :P

Mnie imię Kinga nigdy nie wydawalo sie dziwne czy niespotykane, a znam kilka. Ostatnio tez kolega nazwal tak corke. Fakt, teraz mniej popularne przez wszystkie Julki, Zosie itp. ale nadal bardzo ok.
    Sylwia,Adrian,Damian:-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Hey dziewczyny!
    Wracam po baaardzo długiej przerwie. Trochę się w moim życiu działo: problemy ciążowe, opieka nad 1,5 latkiem, przeprowadzka - trochę mi czasu zajeło. Widzę, że forum w tym czasie pięknie rozkwitło :)))) aż miło się patrzy ;)

Zdrówka dla wszystkich! :))
    witaj mam nadzieje że będziesz częściej tu zaglądać:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dzień dobry,
    a ja od rana zdążyłam już posprzeczać się z moją kuzynką na temat szczepień dzieci. Ona jest przeciwko, ja za....nie dogadamy się w tym temacie chyba nigdy. A co Wy sądzicie na ten temat?
    Ja też jestem za :) miałam okazję bliżej przyjrzeć się tematowi pod kątem faktów medycznych i jednak brak szczepień może nieść więcej konsekwencji za sobą. Ale każdy ma swoje zdanie.
    Chociaż jak słucham w tv że nie żyje 2 latek po 'ospa party' lub dziecko zmarło z powodu krztusca a rodzice leczyli je głodówka bo tak kazał jakiś szarlatan to się za głowę łapie, bo zawsze myślałam że jak do dorosłego wieku dojdą te już bardziej uświadomione pokolenia typu lata 80te i 90te to z takimi absurdami nie będziemy mieć do czynienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:58

Rene lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dzień dobry,
    ja jestem za szczepieniami wszystkie moje dzieci były szczepione najmłodszy nawet tymi płatnymi:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze trzeba szczepić.

Rene mój mąż ma na imię Damian i je uwielbiam. Wczoraj powiedziała ze synowi tez damy tak na imię no żadne ale to absolutnie żadne męskie imię mi sie nie podoba. Wysmial mnie :(

Rene lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ