WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was i zazdroszczę, ja nawet gdybym mogła (zakaz lekarza) iść na siłkę, to i tak nie miałabym bym siły....funkcjonuje tylko do 14.00 - czyli praca, dom, zakupy, codzienne sprawy , a później nie mam siły nawet herbaty sobie zrobić, resztę dnia praktycznie siedząc lub leżąc. Przed ciążą byłam bardzo aktywna, a teraz Mój mówi do mnie pieszczotliwie "słoniątko" ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny melduje się ja z takimi wiadomościami. Wczoraj bylam na wizycie u mojej dr prowadzącej rowniez Niemcy. Nawet nie próbowała sprawdzić na USG czy oby Pan Dr. Specjalista od badań prenetalnych się nie pomylil. Wizyta trwała 5 min. Nie usłyszałam żadnego słowa pocieszenia ze to jeszcze nic nie znaczy ze poczekaj na wyniki i wtedy zobaczymy co dalej. Wiecie co mi powiedziała na pocieszenie że najlepiej będzie dla mnie zrobić amiopunkcje bo jestem stara mam 33 lata. Wpisała skierowanie i podziękowała. Wyszłam oburzona. Nie pytajcie jakie epitety cisnely mi sie na usta. Przeryczałam kolejny dzień i nie spałam kolejną noc. Na szczęście dzisiaj miałam wizytę prywatną u mojej Dr. Ze Szczecina. Na dzień dobry nie martw się będzie dobrze uspokoj się i bierzemy się do pracy. Zaraz napisze co bylo dalej

2nn3csqv5l584fov.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka jeny normalnie skarga na taka wrrr jak mnie tacy lekarze wnerwiaja denerwowac ciężarna serio.
    Bedzie dobrze trzymamy kciuki.

hobbitka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• hobbitka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiła 2 USG przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Była w takim szoku po tym xo jej odpowiedziałam a w jeszcze wiekszym ja skonczyla badanie. Wyszło na to że mamy całkiem zdrowego dzidziusia. Jej zdaniem na 80 % chłopiec. Przeziernosc karkowa z jej pomiarow wyniosła uwaga w najszerszym miejscu 2.0 w najwezszym 1.8 przez powłoki dopochwowo jeszcze mniej . I co wy na to. Na koniec powiedziała ze nie wie jak pan profesor mógł się aż tak bardzo pomylić. Musiał pomylić ścianę macicy z faldem karkowym. Ot specjalista.

Aliskaa lubi tę wiadomość

2nn3csqv5l584fov.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hobbitka, współczuje nerwów, grunt, że wszystko dobrze się skończyło ;)
    teraz nam obiecaj, że będziesz się cieszyć ciążą i mysleć pozytywnie ;) od teraz wszystko już będzie dobrze ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za kciuki i dobre słowa. Dodam jeszcze tylko że przez cały czas doktor informowała nas o wszystkim co robi opowiadała tu raczka nozka serduszko i wszystko jest na miejscu na koniec wydrukowała 20 zdjęć pogratulowala zdrowego dzidziusia i nie skasowala ani złotówki. Podkreślam że wizyta była w jej prywatnym gabinecie. Nie na NFZ nie mam polskiego ubezpieczenia. Stwierdziła że za tą kasę mam kupic coś ładnego synkowi. Przewróciła mi wiarę w ludzi i lekarzy że nie wszyscy to konowały którzy chcą tylko kasę zarobić. Ściskam was mocno i kończę na dzisiaj tym optymistycznym akcentem. Ide w końcu spać spokojnie. Do jutra

Tęskniąca, Andzia123, Kate86, darika, Kachna62, Aga78, Iguśka, AJrin, Ilona92, jasmina6, Rene, justysbp, myszkaka lubią tę wiadomość

2nn3csqv5l584fov.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka po pierwsze to podejście Pani dr. bez komentarza... Nie dosyć, ze stres z wynikami to jeszcze takie odzywki? Ja bym tego tak nie zostawiła.
    A Pan dr. napędził Tobie ogromnego strachu ale dobrze, że skontrolowałaś to wszystko jeszcze z kimś innym. I najważniejsze, że maluszek zdrowy :) pozostało teraz cieszyć się ciążą. Głowa do góry, jest dobrze. Gratuluję synka! Następny chłopak na wątku.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka masakra z tymi lekarzami. Ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok.

Cwiczenia? pomarzyć... ja znowu ledwo siedze mam takie mdlosci. Trudno bede prosiakiem :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!
    Wracam po baaardzo długiej przerwie. Trochę się w moim życiu działo: problemy ciążowe, opieka nad 1,5 latkiem, przeprowadzka - trochę mi czasu zajeło. Widzę, że forum w tym czasie pięknie rozkwitło :)))) aż miło się patrzy ;)

Zdrówka dla wszystkich! :))

Tęskniąca, edwarda20, Ilona92, Sassy, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej chodząc na siłownię wybiorę bieżnię i lekkie ćwiczenia z hantlami aby ręce nie odmówiły posłuszeństwa przy noszeniu maluszka.
    ja czuję że siły mi wróciły, tak jak piszą w necie wszędzie, wcześniej nic mi się nie chciało, a teraz nie mogę usiedzieć na tyłu :)
    jutro jadę na zakupy, pochodzę sobie po mieście, zwiedzę parę sklepów i nie zjem nic słodkiego :) wezmę w torebkę kanapkę albo kupię jogurt naturalny :)
    biorę się za siebie, przede wszystkim dla zdrowia dziecka!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 jak masz mdłości to pewnie nie masz apetytu a co za tym idzie waga nie rośnie? u mnie apetyt jest niestety na słodkie też, dlatego ruch to jedyna opcja aby kg nie było za dużo

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja raczej chodząc na siłownię wybiorę bieżnię i lekkie ćwiczenia z hantlami aby ręce nie odmówiły posłuszeństwa przy noszeniu maluszka.
    ja czuję że siły mi wróciły, tak jak piszą w necie wszędzie, wcześniej nic mi się nie chciało, a teraz nie mogę usiedzieć na tyłu :)
    jutro jadę na zakupy, pochodzę sobie po mieście, zwiedzę parę sklepów i nie zjem nic słodkiego :) wezmę w torebkę kanapkę albo kupię jogurt naturalny :)
    biorę się za siebie, przede wszystkim dla zdrowia dziecka!
    Tylko poproś na siłce instruktora żeby Ci powiedział o limitach ciężarów i hantli w ciąży, no z tego co pamiętam to były jakieś ograniczenia kilogramów, ale nie moge wyłowić w głowie ile, a nie mam pojęcia gdzie mam skrypt z kursu :)

I do dzieła! :-D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka to jutro idz do cukierni po najwieksze ciacho z bita smietana, zaparz sobie pyszna herbatke, usiadz wygodnie w fotelu i w koncu sie odpręż po tych stresach!

Ci do siary i kreski: Ja skonczylam karmic 2 miesiace przed zajsciem w ciaze i juz mam taka żółta siare w cyckach. Ale kreski nie mam i w pierwszej ciazy tez bardzo pozno mi sie pojawiła :)
    Moje cwiczenia siłowe to noszenie mojej 12to kilogramowej dwulatki ktora ciage chce hopka hopka do mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka wspolczuje przeżyć i stresu z nimi związanego. Całe szczęście trafiłaś na porządna lekarke :) i co najważniejsze dzieciątko jest zdrowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Linea Negra jest i siara leci ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka na pewno zapytam :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia oj tak, jesc nie mogę. Mam juz ponad -4 kg. Jak tak dluzej bedzie to chyba sie zglosze do szpitala na jakies kroplowki czy cos.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja dzis zauwazylam podczas kapieli ze z piersi zaczyna mi się wydobywac siara.
    Też tak miałam w pierwszej ciąży. Niewiele później było już tego tyle ze np budziłam się w mokrej koszulce :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj maly czlowieczek❤ 69e42c4b0c28a6efmed.jpg

ibishka, Kinga., Tęskniąca, KaMiszka, Andzia123, patusia90, Aksamitna, Asiaa1201, darika, Tusianka, Ilona92, Sassy, edwarda20, Kate86, AJrin, Monnn, Rene, Aliskaa, justysbp, Iguśka, yvonneSW lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hobbitka wrote:
    Dziękuję bardzo za kciuki i dobre słowa. Dodam jeszcze tylko że przez cały czas doktor informowała nas o wszystkim co robi opowiadała tu raczka nozka serduszko i wszystko jest na miejscu na koniec wydrukowała 20 zdjęć pogratulowala zdrowego dzidziusia i nie skasowala ani złotówki. Podkreślam że wizyta była w jej prywatnym gabinecie. Nie na NFZ nie mam polskiego ubezpieczenia. Stwierdziła że za tą kasę mam kupic coś ładnego synkowi. Przewróciła mi wiarę w ludzi i lekarzy że nie wszyscy to konowały którzy chcą tylko kasę zarobić. Ściskam was mocno i kończę na dzisiaj tym optymistycznym akcentem. Ide w końcu spać spokojnie. Do jutra
    W jakim mieście trafił ci się ten prof? Pytam, bo będę się przeprowadzać i nie chciałabym na niego trafić...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ