X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj złapałam jednego łobuza detektorem :) strasznie mnie ciągnie w okolicy jajników, i blizny po laparo

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Jestem dziś po wizycie i tak wstępnie lekarz powiedział że widzi chyba jakiegoś "fifraka" ale nie chce mówić na 100%.

Więc raczej będzie synuś :)

Tylko dowiedziałam się że łożysko jest nisko i muszę się oszczędzać i unikać stresu.
    Myślę że jak na przełom 13 i 14 tc to chyba nie mam się czym martwić, czy wręcz przeciwnie? Jak myślicie?

Aliskaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    Hej dziewczynki.

Jestem dziś po wizycie i tak wstępnie lekarz powiedział że widzi chyba jakiegoś "fifraka" ale nie chce mówić na 100%.

Więc raczej będzie synuś :)

Tylko dowiedziałam się że łożysko jest nisko i muszę się oszczędzać i unikać stresu.
    Myślę że jak na przełom 13 i 14 tc to chyba nie mam się czym martwić, czy wręcz przeciwnie? Jak myślicie?
    u mnie też łożysko nisko, tyle ze po chodzeniu mam krwawienia, wiec leżę plackiem. Dr mówił że zwykle do 20 tc sie podnosi .

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda-wypraszam sobie ! Jak to nikt nie daje na imię Judyta! Więc oto ja-Judyta :D
    TERAZ juz nikt nie daje :)

Bardzo fajne imię :) Szkoda, że raczej bedzie u mnie chlopiec.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja np.ani razu nie wymiotowałam a mdlosci mialam do tej pory max 10 razy. I ogolnie czuje sie dobrze, zadnych boli glowy itp.. az sie martwie czy wszystko ok z maluszkiem .
    Co do imienia wczoraj dyskutowalismy sporo z mezem i chyba bedzie Staś lub Marysia :)
    Jestes szczęsciarą :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wychodzę z założenia że lepsze mało popularne imię niż na odwrót. Do tego mam dużą rodzinę i nie chcę by imiona się dublowały. Z resztą sama mam mało popularne (przynajmniej 30 lat temu było takie;) i mimo że wychowałam się na wsi, to nigdy nie miałam z tego powodu żadnych nieprzyjemności, a wręcz przeciwnie. Do tego nie mieszkam na razie w pl więc imiona muszą być względnie łatwe w wymowie w obu krajach więc wszystkie ś, ć. Sz, cz itp odpadają, bo nie chcę dziecku za bardzo robić pod górkę w przedszkolu.

Ps tu imiona typu Mia, Lea itp są w top 10 i raczej nikogo nie szokują ;)

Co do wymiotów to raczej odpuściły. Mdłości są również mniejsze,ale nadal są szczegôlnie wieczorami. Nadal co chwilę muszę coś zjeść, bo inaczej się wzmagają (szczególnie wieczorami mi to przeszkadza, bo tyłek rośnie ;( i pod koniec będzie ciężko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 14:39

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja nie wymiotowałam ANI RAZU !!!! miałam nudności delikatne może przez tydzień. Strasznie mnie to martwiło, bo lekarz mi non stop powtarzał, że im gorzej się czuje tym lepiej.
    Teraz uważam, że mam szczęście że tak lekko tak to przechodzę.

Dziś byłam u księgowej, w ZUSie i u fryzjera i czuje się , jakbym tone węgla do piwnicy wrzuciła....nie mam siły na nic, przyszłam i padlam na łóżko....czuej sie jak starsza pani haha ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymioty wystąpiły 3 razy, więc też pod tym względem nie narzekam ;) Ale bóle głowy i mdłości już zdecydowanie częściej. Też się zdecydowanie szybciej męczę, wczoraj miałam kilka spraw na mieście do załatwienia + dentystę, więc jak wróciłam do domu to czułam się jak wrak. Położyłam się żeby odpocząć i przespałam całe 2h. Także nie wyobrażam sobie jak by to było, gdybym nie miała teraz l4...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda- wiem, przeciez żartuje :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, to ja pierwszy trymestr przeszłam bardzo gładko. Nie zwymiotowalam ani raz, mdłości były, ale przechodziły w trakcie jedzenia, jedynie co to spałam straszliwie.

Co do imion jeszcze to też jestem za prostymi, nie lubię żadnych wymyślnych, wyszukanych. A już najbardziej mnie rozsmiesza jak ktoś ma typowo polskie nazwisko, w dodatku coś oznaczające a daje jakieś "egzotyczne" imię :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja tam wychodzę z założenia że lepsze mało popularne imię niż na odwrót. Do tego mam dużą rodzinę i nie chcę by imiona się dublowały. Z resztą sama mam mało popularne (przynajmniej 30 lat temu było takie;) i mimo że wychowałam się na wsi, to nigdy nie miałam z tego powodu żadnych nieprzyjemności, a wręcz przeciwnie. Do tego nie mieszkam na razie w pl więc imiona muszą być względnie łatwe w wymowie w obu krajach więc wszystkie ś, ć. Sz, cz itp odpadają, bo nie chcę dziecku za bardzo robić pod górkę w przedszkolu.

Imię Kinga nigdy nie było popularne, co mnie dziwi bo jest bardzo ładne. Teraz też go nie ma nigdzie w czołówce. I dobrze :) Ale uważam, że akurat nie jest na tyle niepopularne, czy dziwne żeby ktoś miał mieć z jego powodu nieprzyjemności. Bardzo lubię swoje imię.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się tez poszczescilo, może z początku tam parę razy naciaglo i byłam senna, potem to już tylko czasami mdlo się zrobiło, ale od dłuższego czasu 'największym' problemem jest to że się szybko mecze.. Mam nadzieję że do samego końca będzie tak łaskawie :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja nie wymiotowałam ANI RAZU !!!! miałam nudności delikatne może przez tydzień. Strasznie mnie to martwiło, bo lekarz mi non stop powtarzał, że im gorzej się czuje tym lepiej.
    Teraz uważam, że mam szczęście że tak lekko tak to przechodzę.
    Ja tak samo, dosłownie kilka dni bylo mi niedobrze, nie rzygalam ani razu i sie uważam za mega szczesciare jak Was czytam :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:34

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Imię Kinga nigdy nie było popularne, co mnie dziwi bo jest bardzo ładne. Teraz też go nie ma nigdzie w czołówce. I dobrze :) Ale uważam, że akurat nie jest na tyle niepopularne, czy dziwne żeby ktoś miał mieć z jego powodu nieprzyjemności. Bardzo lubię swoje imię.
    Zgadzam się:-)
    Moja córka ma tak na imię:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Zgadzam się:-)
    Moja córka ma tak na imię:-)
    A reszta dzieciaczkow? :P

Mnie imię Kinga nigdy nie wydawalo sie dziwne czy niespotykane, a znam kilka. Ostatnio tez kolega nazwal tak corke. Fakt, teraz mniej popularne przez wszystkie Julki, Zosie itp. ale nadal bardzo ok.

Rene lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dzisiaj strasznie mnie kłuje w dole brzucha. Czuje takie ciagniecie. Mysliscie ze bejbik robi sobie tam wiecej miejsca? Nie wiem czy sie martwic czy po prostu tak jest na tym etapie. Chce poczekac do jutra w razie czego.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja bylam jedyna Oliwia w calej szkole i uwielbiam swoje imie do tej pory:) Jesli bede miec dziewczynke tez chcialabym jakies oryginalne imie:)

edwarda20 lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewuszki dzisiaj strasznie mnie kłuje w dole brzucha. Czuje takie ciagniecie. Mysliscie ze bejbik robi sobie tam wiecej miejsca? Nie wiem czy sie martwic czy po prostu tak jest na tym etapie. Chce poczekac do jutra w razie czego.
    Mnie kłuło po prawej stronie pepka przez kilka dni i gin powiedzial ze to jak najbardziej normalne

mhsvi09k63nasq33.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Mnie się wydaje że ja właśnie miałam coś takiego jakiś czas temu z tym że w jednym miejscu po lewej stronie. Jak dziś powiedziałam o tym lekarzowi to właśnie stwierdził to niskie łożysko. Z tym że w Twoim przypadku wcale nie musi być to samo.
    Lekarz powiedział że nie trzeba się wcale martwić każdym bólem bo wiadomo dzidzia rośnie :)

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ