Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla chłopca miało być Radek. Ale prawdopodobnie dziewucha i pojawiają się schody. Na pewno będzie długie imię: Natalia, Katarzyna,Paulina, Ewelina... Chociaż mąż ma inne typy. Na pewno nie zgodzę się na Julię, Maję, Lenę, Zuzię, Gaję, Zosię..itd. choć to ładne imiona, to za dużo dzieci teraz takie nosi, wiem jako nauczyciel
-
Aga jako wysokie określa sie ryzuko do 1:300. Tobie wyszło wysokie ze względu.na wiek - te wszystkie ryzyka to statystyka, pamietaj o tym i się nie przejmuj. 1:240 oznacza, że ok. 4 kobiety na tysiąc z takimi jak Ty parametrami urodziły dziecko z zesp. Downa. Wyniki pozostałych wad masz ok. Ja bym raczej zastanawiała się nad amniopunkcja, bo ryzyko poronienia jest chyba jedno na sto. Jednak warto jeśli bierzesz pod uwagę aborcję jeśli dziecko chore.
-
nick nieaktualny
-
Asiaa1201 wrote:Co do imion to dla chłopaka nie dojde z mężem nigdy do porozumienia, dlatego wolałabym dziewczynke - Zosia
-
Aga78 trudno mi sie wypowiadać bo moje wskaźniki znacznie odbiegają od Twoich, ale też mój wiek jest niższy. Jedyne co mogę dodać to to, że u mnie wszystkie te ryzyka trzymają się na zbliżonych do siebie wartościach. U Ciebie trisomia 21 odbiega od pozostałych, ale i tak wynik wyszedł Ci lepszy niż ten wskazywany przez wiek. Ze spokojem skonsultuj to z lekarzem i zobacz co on Ci zaleci. Bedzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 11:01
-
No udało mi się umówić na wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co mi powie. Myslę, że zrobię Nifty albo Harmony. Nie rozumiem tylko czemu przyczepiono się do FHR ( czynności serca) jak czytam, że normy są od 110 a u mnie 145 dd/min stwierdzili że nisko.
-
Aga najlepiej nie denerwuj się na zapas bo dzidzia to czuje, poczekaj do 14, umów się na najszybszą wizytę i lekarz ci powie co i jak.
co do imion pewnie włożę kij w mrowisko ale ja jestem zwolenniczką imion bardziej "normalnych" patrzę na imię dziecka żeby kiedyś dzieci się z niego nie śmiały a jak czytam propozycje niektórych z Was to obawiam się że może tak być, no ale to sprawa każdego. mi dla chłopca podoba się Adaś albo Tomek, a dla dziewczynki Kamila albo Julita
ja właśnie posprzątałam, popijam kawkę bezkofeinową i jem orzechy włoskie. nigdy za nimi nie przepadałam a teraz mi smakująi są podobno bardzo zdrowe
-
Agusia to też na pewno kwestia czy się jest w większym mieście czy malutkiej mieścinie. W mojej okolicy wiele z tych propozycji które tu parku by nie przeszły, ale to pewnie dlatego że mała społeczność, stąd też moje bardziej konserwatywne upodobania. Ale to tak jak mówisz. Kazdy ma inny gust i to sprawa indywidualna
-
Aga78 wrote:No udało mi się umówić na wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co mi powie. Myslę, że zrobię Nifty albo Harmony. Nie rozumiem tylko czemu przyczepiono się do FHR ( czynności serca) jak czytam, że normy są od 110 a u mnie 145 dd/min stwierdzili że nisko.
Na ostatniej wizycie, w 12 tygodniu, serduszko mojej dzidzi biło 150 i lekarz powiedziała, że wszystko jest dobrzeChyba co lekarz to opinia, ale ja ufam mojej ginekolog.
Co do imion, to też raczej nie gustuje w tych "wymyślnych"Podoba mi się dla dziewczynki Zosia, ale ze względu na nasze nazwisko, raczej dziecko takiego nie dostanie
Od dwóch dni była u mnie poprawa, a dziś momentalnie po śniadaniu wymioty. -
edwarda20 wrote:Darika a u Ciebie plec powiedzial na 100%?
Sassy to moze idz jeszcze do kogos?
My z Darika bylysmy u tego samego lekarza. pan to co widzial to omawial. wiekszosc widzialam bo swietny sprzet oprocz oczywiscie takich malenstw jak wlasnie odbyt, nerki czy to ze pecherz dziecka jest pusty. Badanie wraz z pobraniem krwi na pappe trwało 20minut. Tez malo ale facet jest mega specjalista i ma świetny sprzęt..
Zgadzam się, że lekarz świetny, ma super sprzęt i najważniejsze zna się na tym bardzo dobrze.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Acygan tez dzis znowu rzygalam. Kuzwa, belly mowi ze weszlam w 2 trymestr a tu samopoczucie jak na poczatku
Ja preferuje imiona normalne ale nie takie, ktore ma polowa dzieci.
Agusia - Julita fajne imie. Mojemu męzowi podobało sie Judyta. Normalne ale jednak nikt takiego nie daje.
Co do imion to przede wszystkim musi pasowac do nazwiska. No i wezcie pod uwagę, że dziecko bedzie niedlugo dorosle i dobrze by bylo aby sie nie wstydzilo + zeby odmiana tego imienia byla normalna. Bo np Mia Nowak. Szef powie Pani Miju? Pani Mia? ;p Sama jako rekruter czasami mialam problem z odmiana niektorych imion, np mialam Panią Doris.
-
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Acygan tez dzis znowu rzygalam. Kuzwa, belly mowi ze weszlam w 2 trymestr a tu samopoczucie jak na poczatku
Ja preferuje imiona normalne ale nie takie, ktore ma polowa dzieci.
Agusia - Julita fajne imie. Mojemu męzowi podobało sie Judyta. Normalne ale jednak nikt takiego nie daje.
Co do imion to przede wszystkim musi pasowac do nazwiska. No i wezcie pod uwagę, że dziecko bedzie niedlugo dorosle i dobrze by bylo aby sie nie wstydzilo + zeby odmiana tego imienia byla normalna. Bo np Mia Nowak. Szef powie Pani Miju? Pani Mia? ;p Sama jako rekruter czasami mialam problem z odmiana niektorych imion, np mialam Panią Doris.
Chyba tylko my na tym etapie jeszcze się męczymyZostały mi 4 dni do drugiego trymestru
-
Przy tych wynikach nie dałabym się namówić na amniounkcję. Wielki specjalista dr Cnota powiedział mi na moich badaniach, że lepiej przy twoich wynikach zrobić nifty.
Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typówa najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
edwarda20 wrote:Za jakie grzechy? ;p Chociaz Ty nie grzeszylas tyle co ja, wiec nie wiem dlaczego tylko my
Mam juz dosyc!
Ja przy całych staraniach chciałam bardzo choć raz rzygac i byłoby to rzyganie z uśmiechem na twarzy
Zamiast tego czekał mnie krwotok, przeziębienie i dwa razy opryszczka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:50
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015