WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca miało być Radek. Ale prawdopodobnie dziewucha i pojawiają się schody. Na pewno będzie długie imię: Natalia, Katarzyna,Paulina, Ewelina... Chociaż mąż ma inne typy. Na pewno nie zgodzę się na Julię, Maję, Lenę, Zuzię, Gaję, Zosię..itd. choć to ładne imiona, to za dużo dzieci teraz takie nosi, wiem jako nauczyciel

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z tego co czytałam można byc spokojnym jesli ryzyko jest powyzej 1000. Ale niestety tez sie nie znam :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jako wysokie określa sie ryzuko do 1:300. Tobie wyszło wysokie ze względu.na wiek - te wszystkie ryzyka to statystyka, pamietaj o tym i się nie przejmuj. 1:240 oznacza, że ok. 4 kobiety na tysiąc z takimi jak Ty parametrami urodziły dziecko z zesp. Downa. Wyniki pozostałych wad masz ok. Ja bym raczej zastanawiała się nad amniopunkcja, bo ryzyko poronienia jest chyba jedno na sto. Jednak warto jeśli bierzesz pod uwagę aborcję jeśli dziecko chore.

gannyx8dn8lwgffz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zamiast amnio możesz zrobic nifty. Są nie inwazyjne, potwierdza ze maluszek zdrowy i dowiesz sie jaka płeć

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Co do imion to dla chłopaka nie dojde z mężem nigdy do porozumienia, dlatego wolałabym dziewczynke - Zosia ;)
    U nas też miała być Zosia ale będzie Franek/Paweł (chyba, że do porodu zmienimy zdanie). Dla dziewczynki mieliśmy od początku imię a dla chłopca musimy wymyślać :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 trudno mi sie wypowiadać bo moje wskaźniki znacznie odbiegają od Twoich, ale też mój wiek jest niższy. Jedyne co mogę dodać to to, że u mnie wszystkie te ryzyka trzymają się na zbliżonych do siebie wartościach. U Ciebie trisomia 21 odbiega od pozostałych, ale i tak wynik wyszedł Ci lepszy niż ten wskazywany przez wiek. Ze spokojem skonsultuj to z lekarzem i zobacz co on Ci zaleci. Bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 11:01

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało mi się umówić na wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co mi powie. Myslę, że zrobię Nifty albo Harmony. Nie rozumiem tylko czemu przyczepiono się do FHR ( czynności serca) jak czytam, że normy są od 110 a u mnie 145 dd/min stwierdzili że nisko.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga najlepiej nie denerwuj się na zapas bo dzidzia to czuje, poczekaj do 14, umów się na najszybszą wizytę i lekarz ci powie co i jak.
    co do imion pewnie włożę kij w mrowisko ale ja jestem zwolenniczką imion bardziej "normalnych" patrzę na imię dziecka żeby kiedyś dzieci się z niego nie śmiały a jak czytam propozycje niektórych z Was to obawiam się że może tak być, no ale to sprawa każdego. mi dla chłopca podoba się Adaś albo Tomek, a dla dziewczynki Kamila albo Julita :)

ja właśnie posprzątałam, popijam kawkę bezkofeinową i jem orzechy włoskie. nigdy za nimi nie przepadałam a teraz mi smakują :) i są podobno bardzo zdrowe ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to też na pewno kwestia czy się jest w większym mieście czy malutkiej mieścinie. W mojej okolicy wiele z tych propozycji które tu parku by nie przeszły, ale to pewnie dlatego że mała społeczność, stąd też moje bardziej konserwatywne upodobania. Ale to tak jak mówisz. Kazdy ma inny gust i to sprawa indywidualna :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    No udało mi się umówić na wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co mi powie. Myslę, że zrobię Nifty albo Harmony. Nie rozumiem tylko czemu przyczepiono się do FHR ( czynności serca) jak czytam, że normy są od 110 a u mnie 145 dd/min stwierdzili że nisko.

Na ostatniej wizycie, w 12 tygodniu, serduszko mojej dzidzi biło 150 i lekarz powiedziała, że wszystko jest dobrze :) Chyba co lekarz to opinia, ale ja ufam mojej ginekolog.

Co do imion, to też raczej nie gustuje w tych "wymyślnych" :) Podoba mi się dla dziewczynki Zosia, ale ze względu na nasze nazwisko, raczej dziecko takiego nie dostanie :)

Od dwóch dni była u mnie poprawa, a dziś momentalnie po śniadaniu wymioty.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynkę nazwałabym Aurelia, a chłopca Grzegorz, Wojciech albo Nikodem.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Darika a u Ciebie plec powiedzial na 100%?

Sassy to moze idz jeszcze do kogos?

My z Darika bylysmy u tego samego lekarza. pan to co widzial to omawial. wiekszosc widzialam bo swietny sprzet oprocz oczywiscie takich malenstw jak wlasnie odbyt, nerki czy to ze pecherz dziecka jest pusty. Badanie wraz z pobraniem krwi na pappe trwało 20minut. Tez malo ale facet jest mega specjalista i ma świetny sprzęt.
    Na 90% :-).
    Zgadzam się, że lekarz świetny, ma super sprzęt i najważniejsze zna się na tym bardzo dobrze :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan tez dzis znowu rzygalam. Kuzwa, belly mowi ze weszlam w 2 trymestr a tu samopoczucie jak na poczatku :/

Ja preferuje imiona normalne ale nie takie, ktore ma polowa dzieci.
    Agusia - Julita fajne imie. Mojemu męzowi podobało sie Judyta. Normalne ale jednak nikt takiego nie daje.

Co do imion to przede wszystkim musi pasowac do nazwiska. No i wezcie pod uwagę, że dziecko bedzie niedlugo dorosle i dobrze by bylo aby sie nie wstydzilo + zeby odmiana tego imienia byla normalna. Bo np Mia Nowak. Szef powie Pani Miju? Pani Mia? ;p Sama jako rekruter czasami mialam problem z odmiana niektorych imion, np mialam Panią Doris.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie serduszko biło 149 i lekarz mówił ze jest wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:37

Aga78 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie serducha biją bardzo szybko bo 170 i 175. Poniżej 150 nigdy nie spadło.

• acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Acygan tez dzis znowu rzygalam. Kuzwa, belly mowi ze weszlam w 2 trymestr a tu samopoczucie jak na poczatku :/

Ja preferuje imiona normalne ale nie takie, ktore ma polowa dzieci.
    Agusia - Julita fajne imie. Mojemu męzowi podobało sie Judyta. Normalne ale jednak nikt takiego nie daje.

Co do imion to przede wszystkim musi pasowac do nazwiska. No i wezcie pod uwagę, że dziecko bedzie niedlugo dorosle i dobrze by bylo aby sie nie wstydzilo + zeby odmiana tego imienia byla normalna. Bo np Mia Nowak. Szef powie Pani Miju? Pani Mia? ;p Sama jako rekruter czasami mialam problem z odmiana niektorych imion, np mialam Panią Doris.

Chyba tylko my na tym etapie jeszcze się męczymy :) Zostały mi 4 dni do drugiego trymestru :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jakie grzechy? ;p Chociaz Ty nie grzeszylas tyle co ja, wiec nie wiem dlaczego tylko my :( Mam juz dosyc!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych wynikach nie dałabym się namówić na amniounkcję. Wielki specjalista dr Cnota powiedział mi na moich badaniach, że lepiej przy twoich wynikach zrobić nifty.
    Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typów :/ a najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Za jakie grzechy? ;p Chociaz Ty nie grzeszylas tyle co ja, wiec nie wiem dlaczego tylko my :( Mam juz dosyc!
    Nie marudź, rzygasz znaczy że jest Ok ;)
    Ja przy całych staraniach chciałam bardzo choć raz rzygac i byłoby to rzyganie z uśmiechem na twarzy :D
    Zamiast tego czekał mnie krwotok, przeziębienie i dwa razy opryszczka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 12:50

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co do wymiotów jestem w szoku że tak łagodnie przeszłam ten I trymestr :) teraz czuję że mam więcej sił, więcej chęci do robienia czegokolwiek :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ