X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Przy tych wynikach nie dałabym się namówić na amniounkcję. Wielki specjalista dr Cnota powiedział mi na moich badaniach, że lepiej przy twoich wynikach zrobić nifty.
    Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typów :/ a najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać :)
    ja mam i bez niego chyba bym zeszła w nocy, i tak jak go włączę na zbyt krótki czas to rano leci mi krew z nosa. Ale przynajmniej idzie oddychać

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Acygan ja juz mowilam ze w pierwszej ciąży wymiotowalam do 20 tygodnia włącznie :) Teraz 16 tydzien i zostaly mdlosci ale na szczescie bez wymiotow :) za to mam już zgage...

• acygan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Za jakie grzechy? ;p Chociaz Ty nie grzeszylas tyle co ja, wiec nie wiem dlaczego tylko my :( Mam juz dosyc!

Ale coraz częściej wstaje z łóżka ostatnio, wczoraj nawet sałatkę zrobiłam, gości przyjęłam, a dziś nagły spadek formy :/ A zapachy nadal Cię męczą? Bo u mnie i z tym jest troszkę lepiej :)
    Zresztą mówią, że im gorzej człowiek się czuję, tym lepiej dla ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze Was ze jestem w drugim trymestrze i wcale nie jest lepiej ;)

Ja od dzisiaj jestem na chorobowym. Lekarz z pracy zdecydowal ze poki co nie nadaje sie do pracy z powodu moich dolegliwosci i mam zostac w domu kilka tygodni. Niby sie ciesze ale z drugiej strony bede tesknic za kolezankami :)

W mojej rodzinie sa normalne imiona jak Ola, Ula, Lena, Zuza, Patrycja, Natalia, Kacper czy ostatnio sie urodzil bratu maly Antek :) ja mam wybrane imiona od x lat ale one nie przeszly: Liwia, Roksana i Filip. Dlatego czekam na plec i dopiero bedziemy myslec :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale coraz częściej wstaje z łóżka ostatnio, wczoraj nawet sałatkę zrobiłam, gości przyjęłam, a dziś nagły spadek formy :/ A zapachy nadal Cię męczą? Bo u mnie i z tym jest troszkę lepiej :)
    Zresztą mówią, że im gorzej człowiek się czuję, tym lepiej dla ciąży :)

Z zapachami tez bylo lepiej a teraz powrocily ze zdwojoną sila.

Kachna proszę nie :( wykoncze sie :( psychicznie siadam, a fizycznie tez nie mam sily. no i juz ponad 4 kg na minusie :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nadal męczą mdłości, cieszę się że nie jestem sama ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówiła mi, że w pierwszej ciąży tak się czuła przez 6 miesięcy, więc różne są przypadki :) Mam nadzieję, że szybko nam przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane,niestety serduszko przestało bić od dwóch tygodni,zostaję w szpitalu.Mam nadzieję,żeby tylko obeszło się bez interwencji lekarskiej.
    :( przykro mi

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj do męża mówiłam, że mnie stresuje co z dzidzią jak mam miesięczną przerwę w usg... no i wykrakałam, bo dziś Mała dała o sobie znać... no rzygłam sobie, a był tydzień spokoju. I tak w sumie to sie chyba cieszę...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Ja wczoraj do męża mówiłam, że mnie stresuje co z dzidzią jak mam miesięczną przerwę w usg... no i wykrakałam, bo dziś Mała dała o sobie znać... no rzygłam sobie, a był tydzień spokoju. I tak w sumie to sie chyba cieszę...
    Ja przed prenatalnymi we wtorek mialam miesiac przerwy w usg. I juz naprawde dobrze sie czulam, prawie nic mi nie bylo. W weekend plakalam do meza, że nie wiem czy tam wszystko ok, ze sie boje itp. A w poniedzialek rano zaczelam rzygac. Stwierdzilam, że dziecko sie oburzylo moim mysleniem i stwierdzilo, a to jej teraz pokaze, bedzie mowila ze mnie tam nie ma ;p To mi pokazuje teraz. Uparte! ;p

darika, Asiula27, jasmina6 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wymiotami to różnie bywa :/ Moja koleżanka, która rodziła w lipcu wymiotowała przez całą ciążę. Już tydzień po owulacji zaczęły się wymioty, a nawet się nie spodziewała wtedy, że jest w ciąży, więc była pewna, że to jelitówka ;p Lekarz jej tylko powtarzał, że tak się trafia - taka jej "uroda", bo jedne wymiotują w 1 trymestrze, inne przez całą ciąże, a jeszcze inne wcale... Także życzę wam, żeby w najbliższym czasie wam przeszło!

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typów :/ a najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać :)

My kupiliśmy oczyszczacz powietrza z nawilżaczem i fajna sprawa. Dużo lepiej się oddycha, nie mam tak zaschniętego nosa rano. Do tego pochłania zapachy, dopiero po jego zakupie udało się pozbyć z dnia na dzień zapachu farby po malowaniu mieszkania.
    Mamy Sharp'a.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan moja mama twierdzi, że w obu ciazach ani razu nie bylo jej niedobrze, nie mowiac o wymiotowaniu :/ Nie rozumie jak ja sie czuje i twierdzi, że przesadzam :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ostatnio, że dopiero w ciąży można poczuć jak to jest wymiotować i być głodnym jednocześnie :) Coś w tym jest. Ja mam mdłości cały czas, a kończę powoli 16 tydzień. To się zmienia. Na początku mnie lekko mdliło cały czas i nasilało się podczas jedzenia, więc bardzo niedużo jadłam. Nie miałam w ogóle apetytu i mogłam jeść mikroporcje, ale jednocześnie byłam ciągle głodna. Do tej pory pamiętam jak siedziałam na kanapie większość dnia i jadłam jakieś małe rzeczy jak np. 3 pomidorki cherry, bo tylko tyle mogłam i przerwa na 15 minut i potem znowu np. 4 winogrona i przerwa. Nie miałam jednak wymiotów, ani też takich super dolegliwych mdłości. Po prostu na widok, zapach jedzenia, w przełyku pojawiał mi się balon i nie byłam w stanie jeść.
    Teraz apetyt mam częściej, zjadam normalne posiłki, ale jakieś 30 minut po łapią mnie takie mdłości, że nie jestem w stanie funkcjonować, czesto siadam w łazience, bo czuję, że zaraz zwymiotuję.
    Nie wiem jak to by było, gdybym nie była na zwolnieniu. Kilka razy zwymiotowałam tak bez ostrzeżenia.
    Już to widzę jak siedzę na spotkaniu w pięknej sali konferencyjnej, rozmawiamy o biznesach i innych rzeczach i nagle na stole ląduje kawałek mojej kanapki sprzed 15 minut :D

edwarda20, Asiula27 lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to mi zależało na imieniu z mojego pokolenia.
    Tak mało się dziś rodzi Jacków, Marcinów, Robertów, Kaś, Magd i innych Paulin, Patrycji itd.
    Nie chcę zadać popularnego imienia, bo sama byłam "ofiarą" takiego. W 11 osobowej grupie w liceum miałam 6 osób o takim samym imieniu jak ja. Automatycznie więc skreśliłam z listy po 10 najpopularniejszych imion z listy.
    Będziemy mieć chłopca, więc będzie Hubert. Moim marzeniem był Tomek, ale chłopak mi się nie zgadza.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Chcialabym sie przywitac w 2 trymestrze,ale nie moge.
    Na prenatalnych uslyszalam od gina ze serduszko nie bije.
    Dziecko umarlo w 11 tyg.
    Nie wiem skad ale wiedzialam ze co jest nie tak,caly czas to mezowi powtarzalam.

No nic zegnam sie z Wami,Zycze wszystkim szczesliwych porodow
    :( :(

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodzila 9mcy temu. Dała córce na imię Monika. Byłam zaskoczona, a z drugiej strony fajnie, bo juz nikt nie daje tak na imie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście się rozpisały ;P jeden dzień mnie nie ma, a czytania dużo...
    Poprawiłam pierwszą stronę , jak coś ominęłam to pisać ;)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np.ani razu nie wymiotowałam a mdlosci mialam do tej pory max 10 razy. I ogolnie czuje sie dobrze, zadnych boli glowy itp.. az sie martwie czy wszystko ok z maluszkiem .
    Co do imienia wczoraj dyskutowalismy sporo z mezem i chyba bedzie Staś lub Marysia :)

Totoro lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda-wypraszam sobie ! Jak to nikt nie daje na imię Judyta! Więc oto ja-Judyta :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ