WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Przy tych wynikach nie dałabym się namówić na amniounkcję. Wielki specjalista dr Cnota powiedział mi na moich badaniach, że lepiej przy twoich wynikach zrobić nifty.
    Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typów :/ a najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać :)
    ja mam i bez niego chyba bym zeszła w nocy, i tak jak go włączę na zbyt krótki czas to rano leci mi krew z nosa. Ale przynajmniej idzie oddychać

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Acygan ja juz mowilam ze w pierwszej ciąży wymiotowalam do 20 tygodnia włącznie :) Teraz 16 tydzien i zostaly mdlosci ale na szczescie bez wymiotow :) za to mam już zgage...

• acygan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Za jakie grzechy? ;p Chociaz Ty nie grzeszylas tyle co ja, wiec nie wiem dlaczego tylko my :( Mam juz dosyc!

Ale coraz częściej wstaje z łóżka ostatnio, wczoraj nawet sałatkę zrobiłam, gości przyjęłam, a dziś nagły spadek formy :/ A zapachy nadal Cię męczą? Bo u mnie i z tym jest troszkę lepiej :)
    Zresztą mówią, że im gorzej człowiek się czuję, tym lepiej dla ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze Was ze jestem w drugim trymestrze i wcale nie jest lepiej ;)

Ja od dzisiaj jestem na chorobowym. Lekarz z pracy zdecydowal ze poki co nie nadaje sie do pracy z powodu moich dolegliwosci i mam zostac w domu kilka tygodni. Niby sie ciesze ale z drugiej strony bede tesknic za kolezankami :)

W mojej rodzinie sa normalne imiona jak Ola, Ula, Lena, Zuza, Patrycja, Natalia, Kacper czy ostatnio sie urodzil bratu maly Antek :) ja mam wybrane imiona od x lat ale one nie przeszly: Liwia, Roksana i Filip. Dlatego czekam na plec i dopiero bedziemy myslec :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale coraz częściej wstaje z łóżka ostatnio, wczoraj nawet sałatkę zrobiłam, gości przyjęłam, a dziś nagły spadek formy :/ A zapachy nadal Cię męczą? Bo u mnie i z tym jest troszkę lepiej :)
    Zresztą mówią, że im gorzej człowiek się czuję, tym lepiej dla ciąży :)

Z zapachami tez bylo lepiej a teraz powrocily ze zdwojoną sila.

Kachna proszę nie :( wykoncze sie :( psychicznie siadam, a fizycznie tez nie mam sily. no i juz ponad 4 kg na minusie :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nadal męczą mdłości, cieszę się że nie jestem sama ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówiła mi, że w pierwszej ciąży tak się czuła przez 6 miesięcy, więc różne są przypadki :) Mam nadzieję, że szybko nam przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane,niestety serduszko przestało bić od dwóch tygodni,zostaję w szpitalu.Mam nadzieję,żeby tylko obeszło się bez interwencji lekarskiej.
    :( przykro mi

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj do męża mówiłam, że mnie stresuje co z dzidzią jak mam miesięczną przerwę w usg... no i wykrakałam, bo dziś Mała dała o sobie znać... no rzygłam sobie, a był tydzień spokoju. I tak w sumie to sie chyba cieszę...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Ja wczoraj do męża mówiłam, że mnie stresuje co z dzidzią jak mam miesięczną przerwę w usg... no i wykrakałam, bo dziś Mała dała o sobie znać... no rzygłam sobie, a był tydzień spokoju. I tak w sumie to sie chyba cieszę...
    Ja przed prenatalnymi we wtorek mialam miesiac przerwy w usg. I juz naprawde dobrze sie czulam, prawie nic mi nie bylo. W weekend plakalam do meza, że nie wiem czy tam wszystko ok, ze sie boje itp. A w poniedzialek rano zaczelam rzygac. Stwierdzilam, że dziecko sie oburzylo moim mysleniem i stwierdzilo, a to jej teraz pokaze, bedzie mowila ze mnie tam nie ma ;p To mi pokazuje teraz. Uparte! ;p

darika, Asiula27, jasmina6 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wymiotami to różnie bywa :/ Moja koleżanka, która rodziła w lipcu wymiotowała przez całą ciążę. Już tydzień po owulacji zaczęły się wymioty, a nawet się nie spodziewała wtedy, że jest w ciąży, więc była pewna, że to jelitówka ;p Lekarz jej tylko powtarzał, że tak się trafia - taka jej "uroda", bo jedne wymiotują w 1 trymestrze, inne przez całą ciąże, a jeszcze inne wcale... Także życzę wam, żeby w najbliższym czasie wam przeszło!

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Z innej beczki czy macie w domu nawilżacz powietrza? Myśle o kupnie ale nie mam typów :/ a najbardziej chciałabym pożyczyć od kogoś na dwa dni i sprawdzić czy pozwoli mi to lepiej spać :)

My kupiliśmy oczyszczacz powietrza z nawilżaczem i fajna sprawa. Dużo lepiej się oddycha, nie mam tak zaschniętego nosa rano. Do tego pochłania zapachy, dopiero po jego zakupie udało się pozbyć z dnia na dzień zapachu farby po malowaniu mieszkania.
    Mamy Sharp'a.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan moja mama twierdzi, że w obu ciazach ani razu nie bylo jej niedobrze, nie mowiac o wymiotowaniu :/ Nie rozumie jak ja sie czuje i twierdzi, że przesadzam :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ostatnio, że dopiero w ciąży można poczuć jak to jest wymiotować i być głodnym jednocześnie :) Coś w tym jest. Ja mam mdłości cały czas, a kończę powoli 16 tydzień. To się zmienia. Na początku mnie lekko mdliło cały czas i nasilało się podczas jedzenia, więc bardzo niedużo jadłam. Nie miałam w ogóle apetytu i mogłam jeść mikroporcje, ale jednocześnie byłam ciągle głodna. Do tej pory pamiętam jak siedziałam na kanapie większość dnia i jadłam jakieś małe rzeczy jak np. 3 pomidorki cherry, bo tylko tyle mogłam i przerwa na 15 minut i potem znowu np. 4 winogrona i przerwa. Nie miałam jednak wymiotów, ani też takich super dolegliwych mdłości. Po prostu na widok, zapach jedzenia, w przełyku pojawiał mi się balon i nie byłam w stanie jeść.
    Teraz apetyt mam częściej, zjadam normalne posiłki, ale jakieś 30 minut po łapią mnie takie mdłości, że nie jestem w stanie funkcjonować, czesto siadam w łazience, bo czuję, że zaraz zwymiotuję.
    Nie wiem jak to by było, gdybym nie była na zwolnieniu. Kilka razy zwymiotowałam tak bez ostrzeżenia.
    Już to widzę jak siedzę na spotkaniu w pięknej sali konferencyjnej, rozmawiamy o biznesach i innych rzeczach i nagle na stole ląduje kawałek mojej kanapki sprzed 15 minut :D

edwarda20, Asiula27 lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to mi zależało na imieniu z mojego pokolenia.
    Tak mało się dziś rodzi Jacków, Marcinów, Robertów, Kaś, Magd i innych Paulin, Patrycji itd.
    Nie chcę zadać popularnego imienia, bo sama byłam "ofiarą" takiego. W 11 osobowej grupie w liceum miałam 6 osób o takim samym imieniu jak ja. Automatycznie więc skreśliłam z listy po 10 najpopularniejszych imion z listy.
    Będziemy mieć chłopca, więc będzie Hubert. Moim marzeniem był Tomek, ale chłopak mi się nie zgadza.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Chcialabym sie przywitac w 2 trymestrze,ale nie moge.
    Na prenatalnych uslyszalam od gina ze serduszko nie bije.
    Dziecko umarlo w 11 tyg.
    Nie wiem skad ale wiedzialam ze co jest nie tak,caly czas to mezowi powtarzalam.

No nic zegnam sie z Wami,Zycze wszystkim szczesliwych porodow
    :( :(

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodzila 9mcy temu. Dała córce na imię Monika. Byłam zaskoczona, a z drugiej strony fajnie, bo juz nikt nie daje tak na imie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście się rozpisały ;P jeden dzień mnie nie ma, a czytania dużo...
    Poprawiłam pierwszą stronę , jak coś ominęłam to pisać ;)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np.ani razu nie wymiotowałam a mdlosci mialam do tej pory max 10 razy. I ogolnie czuje sie dobrze, zadnych boli glowy itp.. az sie martwie czy wszystko ok z maluszkiem .
    Co do imienia wczoraj dyskutowalismy sporo z mezem i chyba bedzie Staś lub Marysia :)

Totoro lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda-wypraszam sobie ! Jak to nikt nie daje na imię Judyta! Więc oto ja-Judyta :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ