WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to Małgosia i Gabrysia a dla chłopakow brak porozumienia :) chodzi mi po głowie Marcin :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę paracetamol, do 3 tabletek na dobę można, tak mi napisała moja gin.
    U nas jak będą dziewczyny to Julka i Zuza. A chłopaki to Michał i Gabriel/ Krzysztof

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ale się dziś wkurzyłam, okazało się, że ZUS nie będzie honorować mojego L4, bo raz a tym roku nie zapłaciłam ZUSu w terminie.....i teraz nie należy mi się od nich chorobowe i muszę płacić pełne składki (własna działalność).
    No kurcze 6 lat nie byłam na zwolnieniu a kiedy mam okazje je wykorzystać to się nie da.
    Wiadomo, że każdy grosz się teraz liczy....w tym systemie nie da się żyć jak człowiek, wszędzie kłody pod nogi...wiem, że to moja wina, że się spóźniłam z płatnościami, no ale bądzmy ludzi..kazdemu moze sie zdazyc ;(

Gdyby nie maleństwo, to normalnie chyba bym się dziś napiła......

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyprobowalam na ból glowy kawe plus sok z cytryny o dziwo podzialalo, na jakies 30 min ale serio pomoglo i to odrazu. Nie pamiętam kto tu ten sposób polecal ale dziękuję :D
    A dziś mialam taki że chodzic ani obracać glowa nie mogłam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka to Bianka, bo tak już w sumie zdecydowaliśmy z mężem pare lat temu i mimo kilku moich dodatkowych propozycji mąż to imię uwielbia, a mi się również podoba więc stwierdziliśmy, że tak zostanie. :) Chłopiec natomiast to aktualnie Kacper, ale to tak na 80%, w rozmowach przewijał się też Igor i Hubert ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny,
    ale się dziś wkurzyłam, okazało się, że ZUS nie będzie honorować mojego L4, bo raz a tym roku nie zapłaciłam ZUSu w terminie.....i teraz nie należy mi się od nich chorobowe i muszę płacić pełne składki (własna działalność).
    No kurcze 6 lat nie byłam na zwolnieniu a kiedy mam okazje je wykorzystać to się nie da.
    Wiadomo, że każdy grosz się teraz liczy....w tym systemie nie da się żyć jak człowiek, wszędzie kłody pod nogi...wiem, że to moja wina, że się spóźniłam z płatnościami, no ale bądzmy ludzi..kazdemu moze sie zdazyc ;(

zus to banda złodzieji, ja tez z nimi walczyłam od sierpnia. Dopiero dzisiaj łaskawie odpisali, po tym jak wysłałam pismo od prawnika

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, moj eks facet mial na imię Kacper i wiadomo, zle mi sie kojarzy i ja tak nie nazwe;p ale ogolnie to bardzo fajne imię. Jest duzo opcji slodkiego skracania.

Mnie dla chlopca nic sie nie podoba, kiedys bylo Henryk ale jest coraz bardziej popularne, Benjamin ale tez juz nie, Albert ok ale albercik juz nie. Będzie ciezko.

A dla dziewczynki? To moje ukochane co Jasmina i Totoro ;p

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) zaraz wypróbuje kawkę i sok z cytryny:)
    Jeśli chodzi o imienia to dla chłopczyka Jan to tradycja od pokoleń :) a dla dziewczynki Sandra, Kiara, Ariana

mhsvi09k63nasq33.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie ok. Bóle prawdopodobnie przez zrosty na macicy po poprzednich cesarkach. Oprócz tego torbiel na jajniku większa od jajnika i niskie ciśnienie. Dostałam luteine. Ale z dzidzią ok mam 55mm. Wydaje mi się że troszke małe w porównaniu z waszymi. Wiek wg usg 12tyd i 1 dzien

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny,

Dokladnie miałam taką samą sytuację, zapłaciłam ZUS 5 min po 00:00 i nie dostalam chorobowego, dodam ze place najwyzsze składki i jeszcze ani razu nie miałam okazji z tego skorzystać bo do lekarzy też prywatnie, chory ten nasz system

mhsvi09k63nasq33.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny u mnie ok. Bóle prawdopodobnie przez zrosty na macicy po poprzednich cesarkach. Oprócz tego torbiel na jajniku większa od jajnika i niskie ciśnienie. Dostałam luteine. Ale z dzidzią ok mam 55mm. Wydaje mi się że troszke małe w porównaniu z waszymi. Wiek wg usg 12tyd i 1 dzien

Na tym etapie co Ty (12+1) na USG prenatalnym mój bobas od główki do dupki miał identycznie tyle samo 5,5cm i było wszystko ok ;) Teraz ma już zdecydowanie więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:02

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla corki mam kilka typow imion ale dla syna to porazka - nic mi sie nie podoba :)

Bol glowy... ja sie mecze z tym od 5 tygodni. Nic nie pomaga! A zaznaczam ze nie mialam nawet jednego dnia bez bolu :( bralam apap ale srednio pomoglo. Pomaga troche kawa.

• darika Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dla dziewczynki mam 3 które mi się podobają: Zosia, Basia i Amelka, która urzekła serce męża i jeśli na 100% będzie córka to zostanie Amelia :-).
    Dla syna podoba mi się Wojtek, Gabryś, Szymon. Ale jakbym miała wybierać to musiałabym się bardziej zastanowić :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Jestem zakochana w tym imieniu od dawien dawna <3 :D Mężowi dawniej się nie podobało, a teraz chyba jemu też się wkręciło:P ;D
    To tak jak ja, miłość od jakiś 16 lat i choć mąż psioczy to nie zamierzam ustąpić!
    Drugiej córce dałabym: Kaja, Bianka, Helena
    Syn: Julian, Andrzej a mężowi strasznie podoba się Jeremi i jestem gotowa na to przystać ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla chlopca Kubuś :)) a dla dziewczynki Ola albo Alicja albo Oliwka ;) dla dziewczynki łatwiej z imieniem, dla chlopca malo ktore sie nam podoba ;p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialo byc lepiej, a od 3 dni znowu wymiotuje i mam mega mdlosci. Prawie takie jak wczesniej. Tylko, że wczesniej pomagalo lezenie, a teraz mam wrazenie ze tylko poteguje. Siedze z miska obok :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraj się pić a jak zwracasz wszystko to do szpitala, nawodnią Cię!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę tez na popularność imion i przy pierwszej corce tez bralam to pod uwage. Nie chciałabym aby moje dziecko bylo 5tym Antosiem albo 7mą Zosią w klasie :) Ale to takie moje zboczenie :)

edwarda20, Esiakesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny mialo byc lepiej, a od 3 dni znowu wymiotuje i mam mega mdlosci. Prawie takie jak wczesniej. Tylko, że wczesniej pomagalo lezenie, a teraz mam wrazenie ze tylko poteguje. Siedze z miska obok :(
    Myślę ze to chwilowe. Bo ja tez mam takie dni ze jest gorzej... A mam takie ze od rana moge jesc wszystko :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja patrzę tez na popularność imion i przy pierwszej corce tez bralam to pod uwage. Nie chciałabym aby moje dziecko bylo 5tym Antosiem albo 7mą Zosią w klasie :) Ale to takie moje zboczenie :)
    Mam to samo, teraz jest wielu chłopców Jakubów a dziewczyn Len...

3i49uay3vn9a2peg.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ