Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
ale się dziś wkurzyłam, okazało się, że ZUS nie będzie honorować mojego L4, bo raz a tym roku nie zapłaciłam ZUSu w terminie.....i teraz nie należy mi się od nich chorobowe i muszę płacić pełne składki (własna działalność).
No kurcze 6 lat nie byłam na zwolnieniu a kiedy mam okazje je wykorzystać to się nie da.
Wiadomo, że każdy grosz się teraz liczy....w tym systemie nie da się żyć jak człowiek, wszędzie kłody pod nogi...wiem, że to moja wina, że się spóźniłam z płatnościami, no ale bądzmy ludzi..kazdemu moze sie zdazyc ;(
Gdyby nie maleństwo, to normalnie chyba bym się dziś napiła......
-
Ja dziś wyprobowalam na ból glowy kawe plus sok z cytryny o dziwo podzialalo, na jakies 30 min ale serio pomoglo i to odrazu. Nie pamiętam kto tu ten sposób polecal ale dziękuję
A dziś mialam taki że chodzic ani obracać glowa nie mogłam. -
Dziewczynka to Bianka, bo tak już w sumie zdecydowaliśmy z mężem pare lat temu i mimo kilku moich dodatkowych propozycji mąż to imię uwielbia, a mi się również podoba więc stwierdziliśmy, że tak zostanie.
Chłopiec natomiast to aktualnie Kacper, ale to tak na 80%, w rozmowach przewijał się też Igor i Hubert
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Dziewczyny,
ale się dziś wkurzyłam, okazało się, że ZUS nie będzie honorować mojego L4, bo raz a tym roku nie zapłaciłam ZUSu w terminie.....i teraz nie należy mi się od nich chorobowe i muszę płacić pełne składki (własna działalność).
No kurcze 6 lat nie byłam na zwolnieniu a kiedy mam okazje je wykorzystać to się nie da.
Wiadomo, że każdy grosz się teraz liczy....w tym systemie nie da się żyć jak człowiek, wszędzie kłody pod nogi...wiem, że to moja wina, że się spóźniłam z płatnościami, no ale bądzmy ludzi..kazdemu moze sie zdazyc ;(
Gdyby nie maleństwo, to normalnie chyba bym się dziś napiła...... -
Paatka, moj eks facet mial na imię Kacper i wiadomo, zle mi sie kojarzy i ja tak nie nazwe;p ale ogolnie to bardzo fajne imię. Jest duzo opcji slodkiego skracania.
Mnie dla chlopca nic sie nie podoba, kiedys bylo Henryk ale jest coraz bardziej popularne, Benjamin ale tez juz nie, Albert ok ale albercik juz nie. Będzie ciezko.
A dla dziewczynki? To moje ukochane co Jasmina i Totoro ;pTotoro lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie ok. Bóle prawdopodobnie przez zrosty na macicy po poprzednich cesarkach. Oprócz tego torbiel na jajniku większa od jajnika i niskie ciśnienie. Dostałam luteine. Ale z dzidzią ok mam 55mm. Wydaje mi się że troszke małe w porównaniu z waszymi. Wiek wg usg 12tyd i 1 dzienStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Tęskniąca wrote:Dziewczyny,
Gdyby nie maleństwo, to normalnie chyba bym się dziś napiła......
Dokladnie miałam taką samą sytuację, zapłaciłam ZUS 5 min po 00:00 i nie dostalam chorobowego, dodam ze place najwyzsze składki i jeszcze ani razu nie miałam okazji z tego skorzystać bo do lekarzy też prywatnie, chory ten nasz system -
Gosiczek wrote:Dziewczyny u mnie ok. Bóle prawdopodobnie przez zrosty na macicy po poprzednich cesarkach. Oprócz tego torbiel na jajniku większa od jajnika i niskie ciśnienie. Dostałam luteine. Ale z dzidzią ok mam 55mm. Wydaje mi się że troszke małe w porównaniu z waszymi. Wiek wg usg 12tyd i 1 dzien
Na tym etapie co Ty (12+1) na USG prenatalnym mój bobas od główki do dupki miał identycznie tyle samo 5,5cm i było wszystko okTeraz ma już zdecydowanie więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:02
-
nick nieaktualnyDla corki mam kilka typow imion ale dla syna to porazka - nic mi sie nie podoba
Bol glowy... ja sie mecze z tym od 5 tygodni. Nic nie pomaga! A zaznaczam ze nie mialam nawet jednego dnia bez bolubralam apap ale srednio pomoglo. Pomaga troche kawa.
-
Co do imion to dla dziewczynki mam 3 które mi się podobają: Zosia, Basia i Amelka, która urzekła serce męża i jeśli na 100% będzie córka to zostanie Amelia
.
Dla syna podoba mi się Wojtek, Gabryś, Szymon. Ale jakbym miała wybierać to musiałabym się bardziej zastanowić.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Totoro wrote:Jestem zakochana w tym imieniu od dawien dawna
Mężowi dawniej się nie podobało, a teraz chyba jemu też się wkręciło:P
Drugiej córce dałabym: Kaja, Bianka, Helena
Syn: Julian, Andrzej a mężowi strasznie podoba się Jeremi i jestem gotowa na to przystać
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Staraj się pić a jak zwracasz wszystko to do szpitala, nawodnią Cię!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Dziewczyny mialo byc lepiej, a od 3 dni znowu wymiotuje i mam mega mdlosci. Prawie takie jak wczesniej. Tylko, że wczesniej pomagalo lezenie, a teraz mam wrazenie ze tylko poteguje. Siedze z miska obok
-
Kachna62 wrote:Ja patrzę tez na popularność imion i przy pierwszej corce tez bralam to pod uwage. Nie chciałabym aby moje dziecko bylo 5tym Antosiem albo 7mą Zosią w klasie
Ale to takie moje zboczenie
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015