WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo mi przykro, trzymaj sie. Faktycznie ostatnio sporo tych zlych wiesci :(

U nas jest troche odwrotnie, maz typowy facet, lubi sport, gry, majsterkowanie wrecz uwielbia. Ja wychowana z czterema bracmi, tez wiele mam wspolnych tematow z mezem, razem ogladamy mecze, gramy i w ogole, ale oboje stawiamy na dziewczynke :) takie po prostu mamy przeczucie :) choc po ostatnim usg maz powiedzial, ze to syn, a ja tez zaczelam miec watpliwosci :) aczkolwiek patrzac na przytulanki, wskazywaloby na dziewczyne :) teraz juz mi wszystko jedno co bedzie :) imion jeszcze nie mamy wybranych.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie

My jesteśmy po badaniu prenatalnym. Wszystko w porządku poza pępowiną jest dwunaczyniowa, a powinna być trzy. Lekarz niby powiedział, że tak się czasem zdarza ale żeby się nie martwić bo dziecko się prawidłowo rozwija. Nie powiem troszkę się boję ale z drugiej strony staram myślami cały czas być przy tym co lekarz mówił, żeby się nie przejmować tym bo z dzieckiem wszystko w porządku.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Chcialabym sie przywitac w 2 trymestrze,ale nie moge.
    Na prenatalnych uslyszalam od gina ze serduszko nie bije.
    Dziecko umarlo w 11 tyg.
    Nie wiem skad ale wiedzialam ze co jest nie tak,caly czas to mezowi powtarzalam.

No nic zegnam sie z Wami,Zycze wszystkim szczesliwych porodow
    Dominika bardzo mi przykro :( kurcze strasznie dużo tych niebijacych serduszek. Dwa lata temu 7 października w 12 tygodniu też sie dowiedzialam na prenatalnych, że serce przestalo bić 10 pazdziernika zakonczyla sie ciąża. Mam nadzieje, ze Ciebiw to pocieszy iż już w grudniu bylam w kolejnej szczęśliwej donoszonej ciąży. Trzymaj sie dużo siły.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika-bardzo współczuje. Trzymaj się!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja zobacze po wynikach pappy co robic dalej.

Dzis nie spalam pol nocy myslac o tym, ze raczej chlopiec. Bylam u jednego z najlepszych diagnostow prenatalnych i genetykow w miescie, ponad 20lat doswiadczenia w usg, swietny sprzet. Mysle ze niestety sie nie myli. U zwyklych ginow na slabym sprzecie moga byc pomylki. Poki co jestem bardzo podlamana. Cale zycie marzylam o corce. Mąz tez. Nie umiem sobie wyobrazic wychowywania chlopca. Moja siostra ma 2 synow i jakos nigdy nie moglam zrozumiec jak ona to robi... Nie wiem, nie umiem o niczym innym myslec teraz :(
    Edwarda20 widze ze jestesmy di siebie bardzo podobne pod wieloma wzgledami. I powiem Ci ze jak 3 tygodnie temu dowiedzialam sie ze bede miala syna a nie corke to byl 2 dniowy lament, placz w poduszke, pobudki w nocy. Mialam juz wybrane imie dla corki a dla syna nic mi sie nie podoba. Mialam wizje jak moja corka idzie z siostra na impreze w wieku 20 lat a tu sie okazuje ze bedzie miala mlodszego brata ktory bedzie jej dokuczal. Bez kitu takie mialam wizje! A teraz? Chce zeby bylo zdrowe, cokolwiek bedzie. To jakim bedzie dzieckiem i czlowiekiem w przyszlosci zalezy tylko od tego jak je wychowasz :) Prawdziwy facet to nie tylko piwo, fajki i samochody, prawdziwy facet ma dbac o rodzine, miec szacunek wobec kobiet. Twoj maz bedzie dobrym wzorcem bo nauczy syna posprzatac, ugotowac, zadbac o kobietę!
    I powiem Ci tak: moj tesc jeat zolnierzem pijakiem i ma 3 synów. Jeden jest tez zolnierzem i prowadzi w domu rygor, drugi syn jest pijakiem a trzeci czyli moj maz pracuje w biurze, chodzi codziennie w garniturze, umie ugotowac, sprzata w domu itd. i wiesz co? Ciesze sie ze wlasbie on jest moim mezem bo jest taki zaradny i pomocny i tego nauczyla go moja tesciowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:51

edwarda20, jasmina6 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna dzięki :):):)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 współczuję strasznie:( Trzymaj się kochana:* ściskam mocno:*

Jejku, przez takie sytuacje mam schizy przed każdą wizytą...;/

Co do płci to mam przeczucie od początku, że dziewczynka, mamy juz też wybrane imię:) Jeśli chłopiec to musimy jeszcze pomyśleć:D A generalnie to jest nam obojętne:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo współczuję straty:(

Czy któraś z Was miala robiona kolposkopie? Ja mam jutro i z tego co lekaz mowil to badanie tak jak wziernikiem tylko pod mikroskopem.. Ale zastanawiam sie czy boli? Boje sie tylko ze będą pobierać wycinek do badania a tego wolalabym uniknąć

oar8flw1tpge67lg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze podzielcie sie typami imion :) poszukuje inspiracji :D

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:

Czy któraś z Was miala robiona kolposkopie? Ja mam jutro i z tego co lekaz mowil to badanie tak jak wziernikiem tylko pod mikroskopem.. Ale zastanawiam sie czy boli? Boje sie tylko ze będą pobierać wycinek do badania a tego wolalabym uniknąć
    ja miałam 6 lat temu, nie boli, troche nieprzyjemne, bo pryskaja tam czymś co smiedzi jak ocet ale bezbolesne

monroe lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny moze podzielcie sie typami imion :) poszukuje inspiracji :D

Tez chetnie sie dowiem, co Wam sie podoba, bo u nas pomyslow brak :/ maz jedynie ciagle powtarza, ze Marysia mu sie podoba, ale do mnie to totalnie nie przemawia :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Tez chetnie sie dowiem, co Wam sie podoba, bo u nas pomyslow brak :/ maz jedynie ciagle powtarza, ze Marysia mu sie podoba, ale do mnie to totalnie nie przemawia :)

U nas jeszcze nie wiadomo , ale jak dziewczynka to też właśnie mąż sie na Marysie uparł...

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli dziewczynka to na pewno Lilianka:) A co do chłopca to rozkminiamy między Stasiem, Tymkiem (Tymek mi sie strasznie podoba, ale mam mieszane uczucia co do pełnego brzmienia tego imienia - Tymoteusz w połączeniu z naszym nazwiskiemxD) a Frankiem:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tp12.06 o ile dotrwam. Jak przeżyje kolejny atak migreny napisze więcej. Poli co ciąża o która modliłam się 2 lata os ost straty daje minbardxo w kość.

PoZdrawiam

Mama 2 aniołków

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo Ci współczuje. Trzymaj się :*

Odnośnie imion- dla dziewczynek mogę wymieniać i wymieniać a jeśli chodzi o chłopca to już mam problem ;) Na tą chwilę moje typy to: Ala, Ola, Hela :) chłopcy: Adam i hmmmm tyle ;p
    Mam nadzieje że u mnie już nic się nie zmieni i będzie dziewczynka :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U nas jeśli dziewczynka to na pewno Lilianka:) A co do chłopca to rozkminiamy między Stasiem, Tymkiem (Tymek mi sie strasznie podoba, ale mam mieszane uczucia co do pełnego brzmienia tego imienia - Tymoteusz w połączeniu z naszym nazwiskiemxD) a Frankiem:D
    Imię mojej córki ;)

Totoro lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zażywacie na ból głowy w ciąży? Ja do tej pory nic ale dziś tak strasznie boli że nie jestem w stanie funkcjonować, pomocy

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę Emilię a druga byłaby Aurelia lub Helena.
    Co do syna to tak w miarę podoba nam się Filip i Mikołaj ale bez szczegolnego przekonania :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Imię mojej córki ;)

Jestem zakochana w tym imieniu od dawien dawna <3 :D Mężowi dawniej się nie podobało, a teraz chyba jemu też się wkręciło:P ;D

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 mi pomaga kawa- espresso z odrobiną mleka, chociaż sam zapach kawy mnie odrzuca. Pije szybko i jest lepiej, niestety ostatnio codzienne bóle głowy to norma :( ale mam bardzo niskie ciśnienie. Spróbuj

oar8flw1tpge67lg.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ