X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo mi przykro, trzymaj sie. Faktycznie ostatnio sporo tych zlych wiesci :(

U nas jest troche odwrotnie, maz typowy facet, lubi sport, gry, majsterkowanie wrecz uwielbia. Ja wychowana z czterema bracmi, tez wiele mam wspolnych tematow z mezem, razem ogladamy mecze, gramy i w ogole, ale oboje stawiamy na dziewczynke :) takie po prostu mamy przeczucie :) choc po ostatnim usg maz powiedzial, ze to syn, a ja tez zaczelam miec watpliwosci :) aczkolwiek patrzac na przytulanki, wskazywaloby na dziewczyne :) teraz juz mi wszystko jedno co bedzie :) imion jeszcze nie mamy wybranych.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie

My jesteśmy po badaniu prenatalnym. Wszystko w porządku poza pępowiną jest dwunaczyniowa, a powinna być trzy. Lekarz niby powiedział, że tak się czasem zdarza ale żeby się nie martwić bo dziecko się prawidłowo rozwija. Nie powiem troszkę się boję ale z drugiej strony staram myślami cały czas być przy tym co lekarz mówił, żeby się nie przejmować tym bo z dzieckiem wszystko w porządku.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Chcialabym sie przywitac w 2 trymestrze,ale nie moge.
    Na prenatalnych uslyszalam od gina ze serduszko nie bije.
    Dziecko umarlo w 11 tyg.
    Nie wiem skad ale wiedzialam ze co jest nie tak,caly czas to mezowi powtarzalam.

No nic zegnam sie z Wami,Zycze wszystkim szczesliwych porodow
    Dominika bardzo mi przykro :( kurcze strasznie dużo tych niebijacych serduszek. Dwa lata temu 7 października w 12 tygodniu też sie dowiedzialam na prenatalnych, że serce przestalo bić 10 pazdziernika zakonczyla sie ciąża. Mam nadzieje, ze Ciebiw to pocieszy iż już w grudniu bylam w kolejnej szczęśliwej donoszonej ciąży. Trzymaj sie dużo siły.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika-bardzo współczuje. Trzymaj się!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja zobacze po wynikach pappy co robic dalej.

Dzis nie spalam pol nocy myslac o tym, ze raczej chlopiec. Bylam u jednego z najlepszych diagnostow prenatalnych i genetykow w miescie, ponad 20lat doswiadczenia w usg, swietny sprzet. Mysle ze niestety sie nie myli. U zwyklych ginow na slabym sprzecie moga byc pomylki. Poki co jestem bardzo podlamana. Cale zycie marzylam o corce. Mąz tez. Nie umiem sobie wyobrazic wychowywania chlopca. Moja siostra ma 2 synow i jakos nigdy nie moglam zrozumiec jak ona to robi... Nie wiem, nie umiem o niczym innym myslec teraz :(
    Edwarda20 widze ze jestesmy di siebie bardzo podobne pod wieloma wzgledami. I powiem Ci ze jak 3 tygodnie temu dowiedzialam sie ze bede miala syna a nie corke to byl 2 dniowy lament, placz w poduszke, pobudki w nocy. Mialam juz wybrane imie dla corki a dla syna nic mi sie nie podoba. Mialam wizje jak moja corka idzie z siostra na impreze w wieku 20 lat a tu sie okazuje ze bedzie miala mlodszego brata ktory bedzie jej dokuczal. Bez kitu takie mialam wizje! A teraz? Chce zeby bylo zdrowe, cokolwiek bedzie. To jakim bedzie dzieckiem i czlowiekiem w przyszlosci zalezy tylko od tego jak je wychowasz :) Prawdziwy facet to nie tylko piwo, fajki i samochody, prawdziwy facet ma dbac o rodzine, miec szacunek wobec kobiet. Twoj maz bedzie dobrym wzorcem bo nauczy syna posprzatac, ugotowac, zadbac o kobietę!
    I powiem Ci tak: moj tesc jeat zolnierzem pijakiem i ma 3 synów. Jeden jest tez zolnierzem i prowadzi w domu rygor, drugi syn jest pijakiem a trzeci czyli moj maz pracuje w biurze, chodzi codziennie w garniturze, umie ugotowac, sprzata w domu itd. i wiesz co? Ciesze sie ze wlasbie on jest moim mezem bo jest taki zaradny i pomocny i tego nauczyla go moja tesciowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:51

edwarda20, jasmina6 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna dzięki :):):)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 współczuję strasznie:( Trzymaj się kochana:* ściskam mocno:*

Jejku, przez takie sytuacje mam schizy przed każdą wizytą...;/

Co do płci to mam przeczucie od początku, że dziewczynka, mamy juz też wybrane imię:) Jeśli chłopiec to musimy jeszcze pomyśleć:D A generalnie to jest nam obojętne:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo współczuję straty:(

Czy któraś z Was miala robiona kolposkopie? Ja mam jutro i z tego co lekaz mowil to badanie tak jak wziernikiem tylko pod mikroskopem.. Ale zastanawiam sie czy boli? Boje sie tylko ze będą pobierać wycinek do badania a tego wolalabym uniknąć

oar8flw1tpge67lg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze podzielcie sie typami imion :) poszukuje inspiracji :D

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:

Czy któraś z Was miala robiona kolposkopie? Ja mam jutro i z tego co lekaz mowil to badanie tak jak wziernikiem tylko pod mikroskopem.. Ale zastanawiam sie czy boli? Boje sie tylko ze będą pobierać wycinek do badania a tego wolalabym uniknąć
    ja miałam 6 lat temu, nie boli, troche nieprzyjemne, bo pryskaja tam czymś co smiedzi jak ocet ale bezbolesne

monroe lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny moze podzielcie sie typami imion :) poszukuje inspiracji :D

Tez chetnie sie dowiem, co Wam sie podoba, bo u nas pomyslow brak :/ maz jedynie ciagle powtarza, ze Marysia mu sie podoba, ale do mnie to totalnie nie przemawia :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Tez chetnie sie dowiem, co Wam sie podoba, bo u nas pomyslow brak :/ maz jedynie ciagle powtarza, ze Marysia mu sie podoba, ale do mnie to totalnie nie przemawia :)

U nas jeszcze nie wiadomo , ale jak dziewczynka to też właśnie mąż sie na Marysie uparł...

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli dziewczynka to na pewno Lilianka:) A co do chłopca to rozkminiamy między Stasiem, Tymkiem (Tymek mi sie strasznie podoba, ale mam mieszane uczucia co do pełnego brzmienia tego imienia - Tymoteusz w połączeniu z naszym nazwiskiemxD) a Frankiem:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tp12.06 o ile dotrwam. Jak przeżyje kolejny atak migreny napisze więcej. Poli co ciąża o która modliłam się 2 lata os ost straty daje minbardxo w kość.

PoZdrawiam

Mama 2 aniołków

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bardzo Ci współczuje. Trzymaj się :*

Odnośnie imion- dla dziewczynek mogę wymieniać i wymieniać a jeśli chodzi o chłopca to już mam problem ;) Na tą chwilę moje typy to: Ala, Ola, Hela :) chłopcy: Adam i hmmmm tyle ;p
    Mam nadzieje że u mnie już nic się nie zmieni i będzie dziewczynka :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U nas jeśli dziewczynka to na pewno Lilianka:) A co do chłopca to rozkminiamy między Stasiem, Tymkiem (Tymek mi sie strasznie podoba, ale mam mieszane uczucia co do pełnego brzmienia tego imienia - Tymoteusz w połączeniu z naszym nazwiskiemxD) a Frankiem:D
    Imię mojej córki ;)

Totoro lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zażywacie na ból głowy w ciąży? Ja do tej pory nic ale dziś tak strasznie boli że nie jestem w stanie funkcjonować, pomocy

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę Emilię a druga byłaby Aurelia lub Helena.
    Co do syna to tak w miarę podoba nam się Filip i Mikołaj ale bez szczegolnego przekonania :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Imię mojej córki ;)

Jestem zakochana w tym imieniu od dawien dawna <3 :D Mężowi dawniej się nie podobało, a teraz chyba jemu też się wkręciło:P ;D

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 mi pomaga kawa- espresso z odrobiną mleka, chociaż sam zapach kawy mnie odrzuca. Pije szybko i jest lepiej, niestety ostatnio codzienne bóle głowy to norma :( ale mam bardzo niskie ciśnienie. Spróbuj

oar8flw1tpge67lg.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ