X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja robie szybki update. Od tygodnia leżę w szpitalu, w poniedziałek będą mnie podszywać bo szyjką skróciła się do 3 cm ;/ do końca ciąży leżenie plackiem i spacer tylko do wc

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje ;(

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Współczuje ;(
    to kłucie i niepokój jednak sie sprawdziły. W samą porę dotarliśmy bo sie skróciła z 5,6 do 3

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna :( trzymam kciuki zeby bylo lepiej:)

Ja rozmawialam z szefem dzisiaj i dal mi jasno do zrozumienia, ze nie jestem juz tam potrzebna...takze moje nadzieje na jakies pieniadze w ciazy poszly sie wiadomo co :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    to kłucie i niepokój jednak sie sprawdziły. W samą porę dotarliśmy bo sie skróciła z 5,6 do 3
    Dobrze, że w porę zareagowałaś! Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Acygan trochę się tam pozmieniało na lepsze, właśnie jak otworzyli ta nową część gdzie jest 3 poziomowy H&M wiec mogę śmiało polecić a też mam ją najbliżej i często do Kina tam jeździmy. Szkoda tylko, że C&A tam nie ma bo to drugi po H&M fajny sklep dla ciezarowek co jest niedrogi, ale jest TK Maxx wiec czasem fajne rzeczy dla maluszków mają, ja dla starszaka czasem coś tak kupie.

No właśnie ten C&A by się przydał, w Arkadii jest jedno i drugie, ale nie wiem czy mają tam dział w H&M dla ciężarnych, nigdy nie zwracałam uwagi na to. Nie wiem czy w ostateczności tam nie pojedziemy, bo większość sklepów, które mnie interesują są właśnie w Arkadii a może Promenada na powrocie i H&M :) W promenadzie z sieciówek pozostałych jedynie House mnie interesuje, więc ubogo trochę :/

Aksamitna trzymaj się, maluszek najważniejszy, a z leżeniem jakoś wytrzymasz może, choć wiem, że będzie Ci ciężko. Myśl jak najwięcej o dzidzi a wszystko się poukłada :)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Całe szczęście że w porę zareagowaliście

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Oj biedna :( trzymam kciuki zeby bylo lepiej:)

Ja rozmawialam z szefem dzisiaj i dal mi jasno do zrozumienia, ze nie jestem juz tam potrzebna...takze moje nadzieje na jakies pieniadze w ciazy poszly sie wiadomo co :/

Doskonale Cię rozumiem, różni są ludzie, ale jak miałaś się męczyć i w takich warunkach, to lepiej zrezygnować z pracy. Dasz sobie radę do porodu, a później dostaniesz kosiniakowe. Głowa do góry, ja też siedzę w domu bezrobotna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Całe szczęście że w porę zareagowaliście
    zaczęło sie mocne krwawienie i skrzepy w nocy. Okazuje sie ze mniejszy maluch główka ciśnie w szyjke, a zaraz nad nia jeszcze jest łożysko. Ale grubasy zdrowe, mają po 7 cm i wiercą się niemiłosiernie. Dziewczyna na usg sprawdzała jak bardzo da sięrozciągnąć worek ;)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    No to 17 tydzień dziś zaczynam :-) ale leci :D
    No to pięknie :) Faktycznie leci szybciutko nie dawno test robiłyśmy, a już zastanawiamy się nad usg połówkowym

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna no to ważne, że w pore zareagowałaś będzie dobrze odpoczywaj.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, różni są ludzie, ale jak miałaś się męczyć i w takich warunkach, to lepiej zrezygnować z pracy. Dasz sobie radę do porodu, a później dostaniesz kosiniakowe. Głowa do góry, ja też siedzę w domu bezrobotna :)

Dzieki za pocieszenie bo ta sytuacja jest dla mnie troche stresujaca :( Wiadomo, ze chlopak mi niczego nie zaluje i to tez jego dziecko, ale z drugiej strony i tak mi troche glupio, ze bedziemy zyc przez jakis czas za jego kase...Z drugiej strony mam w rodzinie kuzynke, ktora bedac w jeszcze gorszej sytuacji finansowej dala rade z dwojka dzieci i do tej pory nie pracuje chociaz dzieci juz nie takie male, a ja planuje isc do pracy jak tylko bedzie to mozliwe :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jesteś jeszcze młodziutka jeszcze się napracujesz :-)
    A ja dalej pracuje na nielegalu :-) dalsza warka z zaświadczeniem od lekarza medycyny pracy.
    Jak się okazuje jestem jedynym przypadkiem w firmie powrotu do pracy z macierzyńskiego w zaaowansowanej ciąży :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiąc badania medycyny pracy po prostu się nie przyznałam że jestem w ciąży lekarzowi,a że nie jest jeszcze nic widać to ciężko było się mu domyślić. Zresztą i tak póki co zamierzam pracować ile się da, póki brzuszka nie ma to nic mi nie przeszkadza. Złe samopoczucie z pierwszego trymestru przeszło, więc pracuje normalnie.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia, u mnie brzuch widać na maksa już prawie od 2 miesięcy. Jak robiłam badania to nie dało sie ukryc brzucha przy badaniu ani spodni ciążówych ;-)do tego robiłam badania w Luxmed gdzie widnieje jako ciężarna z kartą ciąży.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie było jak pokombinować

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dzieki za pocieszenie bo ta sytuacja jest dla mnie troche stresujaca :( Wiadomo, ze chlopak mi niczego nie zaluje i to tez jego dziecko, ale z drugiej strony i tak mi troche glupio, ze bedziemy zyc przez jakis czas za jego kase...Z drugiej strony mam w rodzinie kuzynke, ktora bedac w jeszcze gorszej sytuacji finansowej dala rade z dwojka dzieci i do tej pory nie pracuje chociaz dzieci juz nie takie male, a ja planuje isc do pracy jak tylko bedzie to mozliwe :)

Zakładacie rodzinę, nosisz jego dziecko, więc spokojnie :) Ja wcale bym tego nie nazywała życiem za jego kasę :) A kobieta niepracująca nie jest droga w utrzymaniu, wiem po sobie :) tyle co pójdziesz do fryzjera, kupisz jakieś ubranie, a pracując wiadomo, że to się kupi coś do picia, do zjedzenia, trzeba wyglądać, więc odzież, fryzjer, kosmetyczka itd :) Przynajmniej ja tak mam, że zrobiłam się mniej wymagająca :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego, ze sie w zyciu jeszcze napracuje to nie ulega watpliwosci ;) Poki co ledwo rok lacznie przepracowalam :p wczesniej mialam umowe o prace i nie byloby problemu no, ale coz...

Acygan, ja wymagajaca ogolnie nie jestem, umiem sobie odmowic rzeczy, ktore mi nie sa niezbedne ;) Gorzej pod tym wzgledem jest z nim haha :) ja na jedzenie do pracy sporo kasy wydawalam, czasem jeszcze cos tam kupowalam, a najtaniej nie mielismy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje sie na utrzymaniu męża. W sumie przez 9 lat naszego małżeństwa własny dochód miałam tylko 3 lata. W między czasie urodziłam mu 2 dzieci a niedługo trzecie. Przy dzieciach i w domu naprawdę jest co robic. Co prawda łapie sie prac dorywczych ale jako tako stałego dochodu nie mam :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam swoje pieniążki. Jeszcze jestem na utrzymaniu rodziców. Ale po ślubie przeprowadzam się do narzeczonego. Będziemy mieć wspólne konto i jakoś razem będziemy się gospodarzyć ;)

Silke lubi tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ