Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:Właśnie też mam pakiet w LuxMed a korzystam z usług innego lekarza. Po skierowania chodzisz normalnie do ginekologa? Nie robi Ci problemów, że tylko po to przychodzisz? Bo mnie raz jedna zdygała, że ona skierowań wypisywać nie będzie skoro u niej ciăży nie prowadze. I trudno, że pakiet opłacony i mi się to należy... Nie wiem czy próbować do innego lekarza, czy każdy ma tam takie podejście.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Paatka wrote:Można i tak, ale mówiąc szczerze nie chce mieć usg, aż tak często wykonywanego
Co 3 tygodnie u lekarza prowadzącego mi wystarczy.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Usłyszałam kiedyś od znajomego ginekologa, że przy zdrowej ciąży nie zaleca się robienia USG częściej niż co 2 tygodnie i tego się trzymam
Ale miałam dziś leniwy dzień... nawet na robienie obiadu mąż był skazanyCałe szczęście żegnam się juž z chorobą, więc mogę powrócić w przyszłym tygodniu do szkoły rodzenia. Po tym przeleżanym tygodniu zdecydowanie mi się to przyda
-
Ja prowadzę ciazew luxmedzie ale usg 1,2 i 3 robie prywatnie i jak cos sie dzieje idedo lelarza ktory prowadzi ciążę prywatnie bonwizyte mam wtedy na cito max nastepnego dnia i wtedy robi mi też usg.
Luxmed teochemnie wnerwia tym że juz w gabinecie nie ma usg a do niedawna było i gin robil usg przy kazdej wizycie.
Kachna62 nie wiem czy chce podejmowac proby sn po tym co ostatnio przeszłam bede jeszcze myśleć bo w pierwszej ciąży bylam pozytywniw nastawiona na sn teraz poprostu sie boje powtórki a wiem już z czym cc sie ma. -
U mnie w gabinecie w LuxMed jest tylko USG dopochwowe, a na brzuszkowe też trzeba by się było osobno zapisywać. W mojej placówce zawiedli też lekarze - byłam u 3 różnych ginekologów i co jeden to gorszy... Także wolę płacić dodatkowo za wizyty prywatne bo tam tylko nerwy traciłam
-
Ja już po wizycie, dzieciątko ładnie pokazało co tam ma i będzie chłopiec na 100%
bardzo się cieszę, bo zawsze chciałam synka
poza tym wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, także można odetchnąć
na następną wizytę czekam miesiąc, a na początku grudnia połowkowe
darika, Sassy, Paatka, Tęskniąca, Halina90, Andzia123, patusia90, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Makira wrote:Ja już po wizycie, dzieciątko ładnie pokazało co tam ma i będzie chłopiec na 100%
bardzo się cieszę, bo zawsze chciałam synka
poza tym wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo, także można odetchnąć
na następną wizytę czekam miesiąc, a na początku grudnia połowkowe
Super- gratuluję!
Ja właśnie się zorientowałam, że do moich połówkowych już niecały miesiąc. Kiedy to zleciało, dopiero co byłam na prenatalnym :o -
Hej
ja juz po prenatalnych, wszystko jest w porzadku
Chlopak wszedl ze mna i teraz caly czas gada o dziecku
Dzidzius ma juz 6,9cm, serduszko bije 170/min i pani powiedziala, ze chyba chlopczyk (faktycznie cos tam bylo siusiakopodobnego), ale byla nie pewna dlatego sie jeszcze nie nastawiam :p
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe 4 grudnia, więc jeszcze trochę czasu. Jednak i tak uważam, że mega szybko to zleciało. Dopiero co sikałam na test, a tu proszę, już 17 tydzień w trakcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 22:20
-
Tak połówkowe to 2 prenatalne. No i jeżeli chce się mieć je zrobione u lekarza z certyfikatem to trzeba się umówić. Ja prenatalne robię u innego lekarza niż prowadzący, bo mój certyfikatu nie posiada i sam mnie odesłał do specjalisty
-
https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/ Rzucam linkiem ze szczegółami
Na normalnym usg pewnie sprawdzi, tak jakby i zapewne sprawdził np.
przezierność i kość nosową z pierwszego usg, ale czy tak dokładnie to nie wiem bo po coś chyba w końcu te certyfikaty robiąSassy lubi tę wiadomość
-
To ja mam termin na koniec listopada i ze skierowaniem mam je darmowe, ciekawe czy Pan doktor podtrzyma słowo, że mamy dziewczynkę
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015