Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Jak oglądam takie rzeczy, to aż mi się ciepło na sercu robi
Bardzo fajne to łóżeczko
sliczniusie. Juz wiem, że będziemy ten zestaw zamawiać, juz mam wybrany wzór pościeli nawet
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Aliskaa wrote:Zaczęłam oglądać wózki w internecie ;P masakra strasznie duży wybór... jakie polecacie firmy? Mój narzeczony się śmieje, że już oglądam. A ja do niego, a co jak nie zdążę kupić? A on: to ja kupię jak będziesz w szpitalu...
-
Andzia123 wrote:Prawda ?
sliczniusie. Juz wiem, że będziemy ten zestaw zamawiać, juz mam wybrany wzór pościeli nawet
Podoba mi się to, że drewniane i dużo elementów, jest też w czym wybierać jeśli chodzi o wzory. Trzeba tylko porównać ceny, jak to będzie wyglądało z innymi zestawami, bo widzę, że jest ich sporo, dlatego czytać, czytać i jeszcze raz czytaćA jaki wzór wybrałaś?
casteam ale Ci zazdroszczęTeż bym już chciała coś mieć
Wyjazd też super sprawa, pojechałabym w góry, dawno nie byłam, ale chcę jeszcze korytarz wyremontować przed porodem, a na samą kuchnie wydaliśmy teraz 23 tyś
-
casteam wrote:Ja dzisiaj mialam lekarza medycyny pracy i teraz przez jakies 5tyg znowu mam spokoj. Leb mi peka strasznie a on mowi ze ma nadzieje ze wroce do pracy haha
jaaasne
Dla pocieszenia pojechalam na zakupy: kupilam 3 paczki Pampersow bo byly w promocji i kupilam ciuszki: mam polspiochy, bodziaki, czapeczke, pajace. Lacznie 11 rzeczy i dalam za to 34euro. Chyba nie duzonajdrozsze byly pajace 6e a reszta po 2-3e.
Za tydzie jedziemy na weekend do Belgii z psem i znajomymi sie troche odchamiccos pozwiedzac
Ps Udanej podróży. -
acygan wrote:darika zakupy z teściową? Ja ze swoją nerwowo bym się wykończyła
Fajnie, że masz na to silę, ja po rzeczy dla siebie nie mogę się wybrać
. Ponieważ mieszkamy na wsi (niby tuż obok większego miasta, ale jednak) a teściowa nie ma prawka to co tydzień jedziemy razem na takie większe zakupy
. Pewnie jakbym, nią nie jeździła to jeździłaby sama i musiałaby dźwigać torby. Ale ja na to nie pozwolę, bo to naprawdę dobra kobitka
. Traktuje ja jak swoją mamę i wiem, że ona mnie jak córkę. Jak ja nie mogę jechać na zakupu (np. jak dużo leżalam po plamieniach, po szpitalu) to wysyłałam męża, żeby z nią jechał. Niestety oprócz nas nie ma kto z nią jechać. Niby ma jeszcze dwie córki, no ale wiecie jak to jest...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
acygan wrote:Podoba mi się to, że drewniane i dużo elementów, jest też w czym wybierać jeśli chodzi o wzory. Trzeba tylko porównać ceny, jak to będzie wyglądało z innymi zestawami, bo widzę, że jest ich sporo, dlatego czytać, czytać i jeszcze raz czytać
A jaki wzór wybrałaś?
casteam ale Ci zazdroszczęTeż bym już chciała coś mieć
Wyjazd też super sprawa, pojechałabym w góry, dawno nie byłam, ale chcę jeszcze korytarz wyremontować przed porodem, a na samą kuchnie wydaliśmy teraz 23 tyś
AJrin lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:ja ze swoja teściową też mam dobry kontakt, najważniejsze że w nic się nie wtrąca i to cenię sobie najbardziej.
Moja wręcz przeciwnie, obrabia dupę, a jej dzieci są najwspanialsze i najważniejsze, reszta się nie liczy. Dodam, że kobieta ma niecałe 50 lat a tak potrafi życie zatruć, że nie raz się z mężem kłóciliśmy przez nią. -
Hejka ja po wizycie u Gina serduszko bije wyniki wszystkie ok.. Namawia do próby porodu sn mimo różnicy 18 miesiecy pomiedzy porodami i pierwsze CC. O ywolnieniu nic nie gada nastpna wiyzta ya 5 tzgodni a ya 4 mam yrobi powkowe.
Co do kichania ja w kazdej ciazy zginam się w pół na kichanie, kaszel i juz teraz za wczasu zginam sie w półTęskniąca, darika, Paatka, Makira, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa ogólnie dobra kobieta, ale rządząca się strasznie, także bardzo się cieszę, że mieszka za granicą
co prawda pracuje w takim trybie ze co 6tygodni ma 2 tygodnie wolnego i przyjeżdża co półtorej miesiąca ;p da sie wytrzymać, ale strasznie mnie denerwuje to, że ciągle naciska mnie, żebym mówiła do niej mamo :p jakby była na miejscu byłoby mi łatwiej się przestawić tak myślę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 14:26
-
malgosia82 wrote:Ja do sypialni tylko kupię to i może fotel do karmienia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eada1b1afc09.jpgja niestety nie mam tyle miejsca zeby komode wwstawić
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Hejka ja po wizycie u Gina serduszko bije wyniki wszystkie ok.. Namawia do próby porodu sn mimo różnicy 18 miesiecy pomiedzy porodami i pierwsze CC. O ywolnieniu nic nie gada nastpna wiyzta ya 5 tzgodni a ya 4 mam yrobi powkowe.
Co do kichania ja w kazdej ciazy zginam się w pół na kichanie, kaszel i juz teraz za wczasu zginam sie w półChodzi o to ze druga cesarka podobno jest troszke gorsza a wiadomo trzeba sie starszakiem zająć łącznie z noszeniem go na rękach
-
Jestem po wizycie. Umówiłam się na połówkowe na 27 listopada.
Z dzidzią wszystko super, serduszko bije prawidłowo, gin pokazywała nam aortę, którą było pięknie widać, serduszko, żołądek, kosteczki i przesłodki dziubek z zadartm noskiemdzidzia nie chciała współpracować i znów położyła się na brzuchu i wypięła pupę... o miała nas w tyle
ginekolog próbowała podejrzeć co tam się skrywa między nogami i pewna nie jest
Ja tam nic nie widziałam, a ona twierdzi, że na 60% chłopak, ale mamy się nie nastawiać, bo okaże się na połówkowym
Mam ten sam problem przy kichaniu, raz na kilka razy jak mnie zaboli w pachwinie to aż jęczę w głos, teraz przy kichaniu podkurczam nogi i jest dobrze.Tęskniąca, Agusia_pia, darika, Sassy, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
acygan wrote:Moja wręcz przeciwnie, obrabia dupę, a jej dzieci są najwspanialsze i najważniejsze, reszta się nie liczy. Dodam, że kobieta ma niecałe 50 lat a tak potrafi życie zatruć, że nie raz się z mężem kłóciliśmy przez nią.
u mnie jest tak ale z moją mamą. dziś też mnie wkurzyła. zadzwoniłam i powiedziałam że przyjadę do nich jutro a ona od razu na ile. mówię że w sob chyba wracam do siebie a ta że czemu nie na dłużej i już wywody czy u nich mi źle a po co jadę do domu itp... szlak mnie czasem na nią trafia a to moja matka... -
malgosia82 wrote:Ja do sypialni tylko kupię to i może fotel do karmienia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eada1b1afc09.jpg
śliczny zestaw.
ja mam miejsce tylko na łóżeczko i ewentualnie kolebusię. komoda już nie wchodzi. robię miejsce w swojej dla dziecka -
Lody nie dla mnie, słodycze omijam szerokim łukiem, nic a nic mnie nie ciągnie
Teściowa u mnie bomba, mieszkają na dole a my u góry ale kobieta nic a nic się nie wtrąca.
Ja dziś króciutka wizyta, mam pakiet w LuxMed i od nich biorę skierowania na wszelkiej maści badania a chodzę do innego lekarza, ten z dziś przy usg widział jakieś zaciemnione miejsce, jakby sie coś odwarstwiało i zalecił spoczynkowym tryb życia, ale nie umiał określić co dokładnie ma na myśli... do mojej lekarki idę 31.10
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Lody nie dla mnie, słodycze omijam szerokim łukiem, nic a nic mnie nie ciągnie
Teściowa u mnie bomba, mieszkają na dole a my u góry ale kobieta nic a nic się nie wtrąca.
Ja dziś króciutka wizyta, mam pakiet w LuxMed i od nich biorę skierowania na wszelkiej maści badania a chodzę do innego lekarza, ten z dziś przy usg widział jakieś zaciemnione miejsce, jakby sie coś odwarstwiało i zalecił spoczynkowym tryb życia, ale nie umiał określić co dokładnie ma na myśli... do mojej lekarki idę 31.10
Właśnie też mam pakiet w LuxMed a korzystam z usług innego lekarza. Po skierowania chodzisz normalnie do ginekologa? Nie robi Ci problemów, że tylko po to przychodzisz? Bo mnie raz jedna zdygała, że ona skierowań wypisywać nie będzie skoro u niej ciăży nie prowadze. I trudno, że pakiet opłacony i mi się to należy... Nie wiem czy próbować do innego lekarza, czy każdy ma tam takie podejście. -
Paatka wrote:Właśnie też mam pakiet w LuxMed a korzystam z usług innego lekarza. Po skierowania chodzisz normalnie do ginekologa? Nie robi Ci problemów, że tylko po to przychodzisz? Bo mnie raz jedna zdygała, że ona skierowań wypisywać nie będzie skoro u niej ciăży nie prowadze. I trudno, że pakiet opłacony i mi się to należy... Nie wiem czy próbować do innego lekarza, czy każdy ma tam takie podejście.
Ja bym po prostu sie nie przyznawala ze przychodze po skierowania i prowadze ciaze u kogos innego. Sama tak robie, tyle za na nfz i prywatnie. Lekarz prywatna wie ze badania robie na nfz, ale ten na nfz juz o prywatnym nie moze wiedziec.