X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jak oglądam takie rzeczy, to aż mi się ciepło na sercu robi :) Bardzo fajne to łóżeczko :)
    Prawda ? :D sliczniusie. Juz wiem, że będziemy ten zestaw zamawiać, juz mam wybrany wzór pościeli nawet :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Zaczęłam oglądać wózki w internecie ;P masakra strasznie duży wybór... jakie polecacie firmy? Mój narzeczony się śmieje, że już oglądam. A ja do niego, a co jak nie zdążę kupić? A on: to ja kupię jak będziesz w szpitalu...
    Pójdź do sklepu z dużym wyborem i przepchaj każdy, który będzie ci się podobać. Jak byłam w bobowózkach tylko jeden z tych co mi się względnie podobały miękko się prowadził. Do tego odpowiedz sobie na pytanie jak często będziesz go nosić po schodach, wkładać do bagażnika itp. Kolejna sprawa to typ spacerówki ( płaska czy kubełkowa) i wtedy zakres poszukiwań się zawęzi. A jak dojdzie do tego limit cenowy to już w ogóle. A i kolejna sprawa to wielkość gondoli i twoje podejście do tematu przesiadki do spacerówki (jeśli jesteś z obozu mam, które uważają że przesiadka dopiero jak dziecko samo usiądzie z pozycji czworaczej (co ma miejsce 6-12 mcy) to gondola musi być wielka, 80 cm dł to raczej minimum. Jak ci nie przeszkadza przesiadka wcześniej,to obojętne. Ja osobiście jestem fanką kubełkowych spacerówek. Wiec wśród takich wózków szukałam. Do tego waga max 12 kg i wcale tak dużo tego nie było. Pierwsze typy to stokke (dla mnie zbyt wywrotna), bugaboo cameleon (dla mnie za niski), concord neo, kiddy clik&move, cybex priam, fopapperdetti myo (ten bez silnika) Ogólnie, to jak się nudziłam to oglądałam filmiki na yt z prezentacją rôznych modeli, później szukałam różnych recenzji i na koniec szukałam sklepów co mają te wózki w ofercie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Prawda ? :D sliczniusie. Juz wiem, że będziemy ten zestaw zamawiać, juz mam wybrany wzór pościeli nawet :)

Podoba mi się to, że drewniane i dużo elementów, jest też w czym wybierać jeśli chodzi o wzory. Trzeba tylko porównać ceny, jak to będzie wyglądało z innymi zestawami, bo widzę, że jest ich sporo, dlatego czytać, czytać i jeszcze raz czytać :) A jaki wzór wybrałaś? :)

casteam ale Ci zazdroszczę :) Też bym już chciała coś mieć :) Wyjazd też super sprawa, pojechałabym w góry, dawno nie byłam, ale chcę jeszcze korytarz wyremontować przed porodem, a na samą kuchnie wydaliśmy teraz 23 tyś :/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja dzisiaj mialam lekarza medycyny pracy i teraz przez jakies 5tyg znowu mam spokoj. Leb mi peka strasznie a on mowi ze ma nadzieje ze wroce do pracy haha ;) jaaasne ;)

Dla pocieszenia pojechalam na zakupy: kupilam 3 paczki Pampersow bo byly w promocji i kupilam ciuszki: mam polspiochy, bodziaki, czapeczke, pajace. Lacznie 11 rzeczy i dalam za to 34euro. Chyba nie duzo ;) najdrozsze byly pajace 6e a reszta po 2-3e.

Za tydzie jedziemy na weekend do Belgii z psem i znajomymi sie troche odchamic :) cos pozwiedzac :)
    Bardzo tanio. U mnie pajace średnio chodzą po 10-11€ i to te tańsze. Czasemna mega wyprzedaży uda się coś upolować po6-7€ (ale wtedy trafienie we właściwy rozmiar graniczy z cudem ;)

Ps Udanej podróży.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    darika zakupy z teściową? Ja ze swoją nerwowo bym się wykończyła :) Fajnie, że masz na to silę, ja po rzeczy dla siebie nie mogę się wybrać :)
    Ja że swoją teściowa mam naprawdę dobry kontakt :-). Ponieważ mieszkamy na wsi (niby tuż obok większego miasta, ale jednak) a teściowa nie ma prawka to co tydzień jedziemy razem na takie większe zakupy :-). Pewnie jakbym, nią nie jeździła to jeździłaby sama i musiałaby dźwigać torby. Ale ja na to nie pozwolę, bo to naprawdę dobra kobitka :-). Traktuje ja jak swoją mamę i wiem, że ona mnie jak córkę. Jak ja nie mogę jechać na zakupu (np. jak dużo leżalam po plamieniach, po szpitalu) to wysyłałam męża, żeby z nią jechał. Niestety oprócz nas nie ma kto z nią jechać. Niby ma jeszcze dwie córki, no ale wiecie jak to jest...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Podoba mi się to, że drewniane i dużo elementów, jest też w czym wybierać jeśli chodzi o wzory. Trzeba tylko porównać ceny, jak to będzie wyglądało z innymi zestawami, bo widzę, że jest ich sporo, dlatego czytać, czytać i jeszcze raz czytać :) A jaki wzór wybrałaś? :)

casteam ale Ci zazdroszczę :) Też bym już chciała coś mieć :) Wyjazd też super sprawa, pojechałabym w góry, dawno nie byłam, ale chcę jeszcze korytarz wyremontować przed porodem, a na samą kuchnie wydaliśmy teraz 23 tyś :/
    W gwiazdki :)

AJrin lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze swoja teściową też mam dobry kontakt, najważniejsze że w nic się nie wtrąca i to cenię sobie najbardziej.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja ze swoja teściową też mam dobry kontakt, najważniejsze że w nic się nie wtrąca i to cenię sobie najbardziej.

Moja wręcz przeciwnie, obrabia dupę, a jej dzieci są najwspanialsze i najważniejsze, reszta się nie liczy. Dodam, że kobieta ma niecałe 50 lat a tak potrafi życie zatruć, że nie raz się z mężem kłóciliśmy przez nią.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po wizycie u Gina serduszko bije wyniki wszystkie ok.. Namawia do próby porodu sn mimo różnicy 18 miesiecy pomiedzy porodami i pierwsze CC. O ywolnieniu nic nie gada nastpna wiyzta ya 5 tzgodni a ya 4 mam yrobi powkowe.
    Co do kichania ja w kazdej ciazy zginam się w pół na kichanie, kaszel i juz teraz za wczasu zginam sie w pół

Tęskniąca, darika, Paatka, Makira, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ogólnie dobra kobieta, ale rządząca się strasznie, także bardzo się cieszę, że mieszka za granicą ;) co prawda pracuje w takim trybie ze co 6tygodni ma 2 tygodnie wolnego i przyjeżdża co półtorej miesiąca ;p da sie wytrzymać, ale strasznie mnie denerwuje to, że ciągle naciska mnie, żebym mówiła do niej mamo :p jakby była na miejscu byłoby mi łatwiej się przestawić tak myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 14:26

qb3ci09k2rozqy86.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do sypialni tylko kupię to i może fotel do karmienia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eada1b1afc09.jpg

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Śliczne :) ja niestety nie mam tyle miejsca zeby komode wwstawić

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hejka ja po wizycie u Gina serduszko bije wyniki wszystkie ok.. Namawia do próby porodu sn mimo różnicy 18 miesiecy pomiedzy porodami i pierwsze CC. O ywolnieniu nic nie gada nastpna wiyzta ya 5 tzgodni a ya 4 mam yrobi powkowe.
    Co do kichania ja w kazdej ciazy zginam się w pół na kichanie, kaszel i juz teraz za wczasu zginam sie w pół
    Zapisz sie do grupy na fb "naturalnie po cesarce grupa wsparcia". Ja chcialam usilnie drugą cesarkę ale dzięki tej grupie wiem ze jesli sie tylko uda to wole urodzin naturalnie :) Chodzi o to ze druga cesarka podobno jest troszke gorsza a wiadomo trzeba sie starszakiem zająć łącznie z noszeniem go na rękach :)

• MaGo Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Umówiłam się na połówkowe na 27 listopada.
    Z dzidzią wszystko super, serduszko bije prawidłowo, gin pokazywała nam aortę, którą było pięknie widać, serduszko, żołądek, kosteczki i przesłodki dziubek z zadartm noskiem <3 dzidzia nie chciała współpracować i znów położyła się na brzuchu i wypięła pupę... o miała nas w tyle :D ginekolog próbowała podejrzeć co tam się skrywa między nogami i pewna nie jest :O Ja tam nic nie widziałam, a ona twierdzi, że na 60% chłopak, ale mamy się nie nastawiać, bo okaże się na połówkowym :)
    Mam ten sam problem przy kichaniu, raz na kilka razy jak mnie zaboli w pachwinie to aż jęczę w głos, teraz przy kichaniu podkurczam nogi i jest dobrze.

Tęskniąca, Agusia_pia, darika, Sassy, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Moja wręcz przeciwnie, obrabia dupę, a jej dzieci są najwspanialsze i najważniejsze, reszta się nie liczy. Dodam, że kobieta ma niecałe 50 lat a tak potrafi życie zatruć, że nie raz się z mężem kłóciliśmy przez nią.

u mnie jest tak ale z moją mamą. dziś też mnie wkurzyła. zadzwoniłam i powiedziałam że przyjadę do nich jutro a ona od razu na ile. mówię że w sob chyba wracam do siebie a ta że czemu nie na dłużej i już wywody czy u nich mi źle a po co jadę do domu itp... szlak mnie czasem na nią trafia a to moja matka...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:

śliczny zestaw.
    ja mam miejsce tylko na łóżeczko i ewentualnie kolebusię. komoda już nie wchodzi. robię miejsce w swojej dla dziecka

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody nie dla mnie, słodycze omijam szerokim łukiem, nic a nic mnie nie ciągnie ;)
    Teściowa u mnie bomba, mieszkają na dole a my u góry ale kobieta nic a nic się nie wtrąca.
    Ja dziś króciutka wizyta, mam pakiet w LuxMed i od nich biorę skierowania na wszelkiej maści badania a chodzę do innego lekarza, ten z dziś przy usg widział jakieś zaciemnione miejsce, jakby sie coś odwarstwiało i zalecił spoczynkowym tryb życia, ale nie umiał określić co dokładnie ma na myśli... do mojej lekarki idę 31.10

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Lody nie dla mnie, słodycze omijam szerokim łukiem, nic a nic mnie nie ciągnie ;)
    Teściowa u mnie bomba, mieszkają na dole a my u góry ale kobieta nic a nic się nie wtrąca.
    Ja dziś króciutka wizyta, mam pakiet w LuxMed i od nich biorę skierowania na wszelkiej maści badania a chodzę do innego lekarza, ten z dziś przy usg widział jakieś zaciemnione miejsce, jakby sie coś odwarstwiało i zalecił spoczynkowym tryb życia, ale nie umiał określić co dokładnie ma na myśli... do mojej lekarki idę 31.10

Właśnie też mam pakiet w LuxMed a korzystam z usług innego lekarza. Po skierowania chodzisz normalnie do ginekologa? Nie robi Ci problemów, że tylko po to przychodzisz? Bo mnie raz jedna zdygała, że ona skierowań wypisywać nie będzie skoro u niej ciăży nie prowadze. I trudno, że pakiet opłacony i mi się to należy... Nie wiem czy próbować do innego lekarza, czy każdy ma tam takie podejście.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Właśnie też mam pakiet w LuxMed a korzystam z usług innego lekarza. Po skierowania chodzisz normalnie do ginekologa? Nie robi Ci problemów, że tylko po to przychodzisz? Bo mnie raz jedna zdygała, że ona skierowań wypisywać nie będzie skoro u niej ciăży nie prowadze. I trudno, że pakiet opłacony i mi się to należy... Nie wiem czy próbować do innego lekarza, czy każdy ma tam takie podejście.

Ja bym po prostu sie nie przyznawala ze przychodze po skierowania i prowadze ciaze u kogos innego. Sama tak robie, tyle za na nfz i prywatnie. Lekarz prywatna wie ze badania robie na nfz, ale ten na nfz juz o prywatnym nie moze wiedziec.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można i tak, ale mówiąc szczerze nie chce mieć usg, aż tak często wykonywanego ;) Co 3 tygodnie u lekarza prowadzącego mi wystarczy.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ