X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły z tym kichaniem, mnie raz zaboli, a 5 razy nie. Nie wiem w sumie od czego to jest zależne, bo przez przeziębienie jestem od kilku dni w pozycji leżącej pod kocem, a bóle nie zawsze się pojawiają.
    Jutro mam wizytę i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej strony mam strach, czy coś złego się tam nie zadziało po tych akcjach z twardnieniem macicy. Nawet o poznaniu płci nie myślę, najważniejsze żeby było wszystko w porządku.

Sassy nie dziwię się, że Ci ciężko, ja już sobie w pracy siebie teraz nie wyobrażam. Niby objawy ciąży nie są u mnie od początku jakoś dokuczliwe, ale męczę się ostatnio przy każdej czynności jak nigdy.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Termin mam na 17.04 ;D
    To moja pierwsza ciąża. Tydzień dziś 15+2. Dziś mam wizytę i cichą nadzieję, że poznam płeć :)

darika, justysbp, Sassy, Aliskaa, Halina90, MaGo lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Makira :-)
    U mnie dziś na obiad kotlety mielone :-).
    Ja wizytę mam dopiero 6 listopada i już odliczam dni :-).
    U mnie też tak zimno. W ogóle przez tą pogoda tak kiepsko się czuje - chodzę śpiąca i nic mi się nie chce. A jeszcze po południu czekają mnie cotygodniowe zakupy z teściową więc będę musiala wziąć się w garść ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    To moja pierwsza ciąża. Tydzień dziś 15+2. Dziś mam wizytę i cichą nadzieję, że poznam płeć :)
    Ja poznałam w 14+4 więc jest nadzieja :) zależy czy maluch będzie współpracować.

Ja dzisiaj rano witałam się z muszlą... Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. To, że dość lekko przeszłam początek nie chciałabym teraz nadrabiać :D

Wg terminu z usg jutro zaczynam 19tc :) czas leci jak szalony :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika ja też wizytuję 6 listopada i mam nadzieję że maleństwo ujawni co chowa między nogami :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Ja poznałam w 14+4 więc jest nadzieja :) zależy czy maluch będzie współpracować.

Ja dzisiaj rano witałam się z muszlą... Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. To, że dość lekko przeszłam początek nie chciałabym teraz nadrabiać :D

Wg terminu z usg jutro zaczynam 19tc :) czas leci jak szalony :)
    no to maleństwo mocno wyprzedza rozmiarem to co masz na pasku ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

witaj :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Nie ma reguły z tym kichaniem, mnie raz zaboli, a 5 razy nie. Nie wiem w sumie od czego to jest zależne, bo przez przeziębienie jestem od kilku dni w pozycji leżącej pod kocem, a bóle nie zawsze się pojawiają.
    Jutro mam wizytę i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej strony mam strach, czy coś złego się tam nie zadziało po tych akcjach z twardnieniem macicy. Nawet o poznaniu płci nie myślę, najważniejsze żeby było wszystko w porządku.

Sassy nie dziwię się, że Ci ciężko, ja już sobie w pracy siebie teraz nie wyobrażam. Niby objawy ciąży nie są u mnie od początku jakoś dokuczliwe, ale męczę się ostatnio przy każdej czynności jak nigdy.
    Jak mamie powiedzialam ze mnie tak zaklulo to sie zaczela usmiechac i hihi to dzidzia w nerw kopnela, bo zaskoczona naglym kichnieciem :p takze moze zależy od tego czy dziecko uderzy w nerw czy nie

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzieciątko jest dość aktywne, poprzednim razem ani chwili spokoju, ale udało się uchwycić jak ssie kciuk i dostałam takie zdjęcie :)
    Chcemy z mężem zrobić dla dziecka taki album, żeby wklejać te wszystkie zdjęcia i dać kiedyś w prezencie :)
    Ja wymiotuję sporadycznie,co kilka dni ale tak, że nie towarzyszy temu brak apetytu...potrafię zwymiotować, a za chwile zjeść obiad czy kolacje, czy ktoś też tak ma?

gg646iye46nicebi.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    O matko, wlasnie poczulam ten bol brzucha przy kichaniu, masakra :o nie wiem w którym miejscu o tym pisalyscie i nie pamiętam co, to normalne ? Mnie tak zabolało po lewej stronie w brzuchu, mniej wiecej w okolicy jajnika lewego, ze az sie bialo przed oczami zrobilo :(

Normalne :) Ja tak mam nie tylko przy kichaniu, ale również smarkaniu i kaszleniu. Pomaga zgięcie się w pół. Śmiesznie to wygląda w miejscu publicznym, jak wiem, że kichnę i zginam się pod kątem 90 stopni :D

f2w3flw16652lysf.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    no to maleństwo mocno wyprzedza rozmiarem to co masz na pasku ;)
    Z usg jutro 18+0 a z om będzie 17+4 więc dużej różnicy nie ma :) jeżeli mam 18+0 to mówię, że zaczęłam 19, chociaż wg gin jest 18 - nie wiem która forma poprawna :D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira witaj :) Trzymam kciuki za wizytę :) Na początku miałam tak, że wymiotowałam i apetytu zero, a już pod koniec trzeciego miesiąca jadłam w zasadzie tylko wtedy, kiedy zwymiotowałam, bo inaczej na nic nie miałam ochoty. Po wymiotowaniu przychodził wilczy apetyt, ale też nie na wszystko.

U mnie dziś zapiekanka makaronowa. Tata musiał mi dziś kupić mandarynki przy okazji zakupów, bo tak mi się chce ich od wczoraj, że szok :)

Paatka na pewno wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli :)

U mnie pogoda też brzydka, ale ja rzadko z domu wychodzę, i tak marznę, pod kocem siedzę :/ Dziś muszę jednak wyjść, bo wizyta u endokrynologa mnie czeka, jestem ciekawa co mi powie na ten skok.

darika zakupy z teściową? Ja ze swoją nerwowo bym się wykończyła :) Fajnie, że masz na to silę, ja po rzeczy dla siebie nie mogę się wybrać :)

A muszę się Wam pochwalić, że od tamtego momentu, kiedy wstałam z łóżka, nie leżakuje w dzień i głowa już tak nie boli, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :) Od blisko dwóch tygodni nie wymiotuję :) No i w sobotę idę doprowadzić się do ładu, farbuję włosy, zrobię brwi, a w niedzielę mamy chrzciny :)

justysbp lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Z usg jutro 18+0 a z om będzie 17+4 więc dużej różnicy nie ma :) jeżeli mam 18+0 to mówię, że zaczęłam 19, chociaż wg gin jest 18 - nie wiem która forma poprawna :D

18 tydzień skończony, rozpoczęty 19. Chociaż jeżeli wg OM a usg nie ma różnicy powyżej 5 dni powinno się przyjmować termin z om. Czyli masz rozpoczęty 18 tc :)

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam oglądać wózki w internecie ;P masakra strasznie duży wybór... jakie polecacie firmy? Mój narzeczony się śmieje, że już oglądam. A ja do niego, a co jak nie zdążę kupić? A on: to ja kupię jak będziesz w szpitalu...

• Sassy Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Zaczęłam oglądać wózki w internecie ;P masakra strasznie duży wybór... jakie polecacie firmy? Mój narzeczony się śmieje, że już oglądam. A ja do niego, a co jak nie zdążę kupić? A on: to ja kupię jak będziesz w szpitalu...
    Aliskaa, to zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup. Ja chciałabym ok 1700zł dlatego zapisałam sobie polskie firmy, które podały mi tutaj dziewczyny:
    - Tutek
    - Adamex
    - Roan
    - Camarelo
    - Bebetto
    Jeśli chcesz wydać więcej to wybór masz już praktycznie nieograniczony :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Aliskaa, to zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup. Ja chciałabym ok 1700zł dlatego zapisałam sobie polskie firmy, które podały mi tutaj dziewczyny:
    - Tutek
    - Adamex
    - Roan
    - Camarelo
    - Bebetto
    Jeśli chcesz wydać więcej to wybór masz już praktycznie nieograniczony :D

Ja biorę pod uwagę Tutek, Adamex, Bebetto i Baby Design. A co będzie w sklepie to się okaże, ale na pewno chcę coś polskiego.

• Makira Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie rozglądałam się za wózkami, myślę, że ze spokojem po Nowym Roku...natomiast wiem, że na pewno musi być lekki bo mieszkam na 2. piętrze bez windy ;x

gg646iye46nicebi.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira, to tak ja, z tym, że ja na 3. Na szczęście nowe budownictwo i schody nie są długie ani strome. Tak czy inaczej nie przefrunę przez nie więc szukam lekkiego i zwrotnego wózka :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    http://allegro.pl/22el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5695462884.html?fromVariant=5927722415

Jak oglądam takie rzeczy, to aż mi się ciepło na sercu robi :) Bardzo fajne to łóżeczko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam lekarza medycyny pracy i teraz przez jakies 5tyg znowu mam spokoj. Leb mi peka strasznie a on mowi ze ma nadzieje ze wroce do pracy haha ;) jaaasne ;)

Dla pocieszenia pojechalam na zakupy: kupilam 3 paczki Pampersow bo byly w promocji i kupilam ciuszki: mam polspiochy, bodziaki, czapeczke, pajace. Lacznie 11 rzeczy i dalam za to 34euro. Chyba nie duzo ;) najdrozsze byly pajace 6e a reszta po 2-3e.

Za tydzie jedziemy na weekend do Belgii z psem i znajomymi sie troche odchamic :) cos pozwiedzac :)

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ