Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma reguły z tym kichaniem, mnie raz zaboli, a 5 razy nie. Nie wiem w sumie od czego to jest zależne, bo przez przeziębienie jestem od kilku dni w pozycji leżącej pod kocem, a bóle nie zawsze się pojawiają.
Jutro mam wizytę i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej strony mam strach, czy coś złego się tam nie zadziało po tych akcjach z twardnieniem macicy. Nawet o poznaniu płci nie myślę, najważniejsze żeby było wszystko w porządku.
Sassy nie dziwię się, że Ci ciężko, ja już sobie w pracy siebie teraz nie wyobrażam. Niby objawy ciąży nie są u mnie od początku jakoś dokuczliwe, ale męczę się ostatnio przy każdej czynności jak nigdy. -
Witaj Makira
U mnie dziś na obiad kotlety mielone.
Ja wizytę mam dopiero 6 listopada i już odliczam dni.
U mnie też tak zimno. W ogóle przez tą pogoda tak kiepsko się czuje - chodzę śpiąca i nic mi się nie chce. A jeszcze po południu czekają mnie cotygodniowe zakupy z teściową więc będę musiala wziąć się w garść.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Makira wrote:Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Termin mam na 17.04
To moja pierwsza ciąża. Tydzień dziś 15+2. Dziś mam wizytę i cichą nadzieję, że poznam płećzależy czy maluch będzie współpracować.
Ja dzisiaj rano witałam się z muszlą... Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. To, że dość lekko przeszłam początek nie chciałabym teraz nadrabiać
Wg terminu z usg jutro zaczynam 19tcczas leci jak szalony
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
patusia90 wrote:Ja poznałam w 14+4 więc jest nadzieja
zależy czy maluch będzie współpracować.
Ja dzisiaj rano witałam się z muszlą... Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk. To, że dość lekko przeszłam początek nie chciałabym teraz nadrabiać
Wg terminu z usg jutro zaczynam 19tcczas leci jak szalony
-
Makira wrote:Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Termin mam na 17.04
To moja pierwsza ciąża. Tydzień dziś 15+2. Dziś mam wizytę i cichą nadzieję, że poznam płeć
witaj -
Paatka wrote:Nie ma reguły z tym kichaniem, mnie raz zaboli, a 5 razy nie. Nie wiem w sumie od czego to jest zależne, bo przez przeziębienie jestem od kilku dni w pozycji leżącej pod kocem, a bóle nie zawsze się pojawiają.
Jutro mam wizytę i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej strony mam strach, czy coś złego się tam nie zadziało po tych akcjach z twardnieniem macicy. Nawet o poznaniu płci nie myślę, najważniejsze żeby było wszystko w porządku.
Sassy nie dziwię się, że Ci ciężko, ja już sobie w pracy siebie teraz nie wyobrażam. Niby objawy ciąży nie są u mnie od początku jakoś dokuczliwe, ale męczę się ostatnio przy każdej czynności jak nigdy.07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
No dzieciątko jest dość aktywne, poprzednim razem ani chwili spokoju, ale udało się uchwycić jak ssie kciuk i dostałam takie zdjęcie
Chcemy z mężem zrobić dla dziecka taki album, żeby wklejać te wszystkie zdjęcia i dać kiedyś w prezencie
Ja wymiotuję sporadycznie,co kilka dni ale tak, że nie towarzyszy temu brak apetytu...potrafię zwymiotować, a za chwile zjeść obiad czy kolacje, czy ktoś też tak ma?
-
Andzia123 wrote:O matko, wlasnie poczulam ten bol brzucha przy kichaniu, masakra :o nie wiem w którym miejscu o tym pisalyscie i nie pamiętam co, to normalne ? Mnie tak zabolało po lewej stronie w brzuchu, mniej wiecej w okolicy jajnika lewego, ze az sie bialo przed oczami zrobilo
NormalneJa tak mam nie tylko przy kichaniu, ale również smarkaniu i kaszleniu. Pomaga zgięcie się w pół. Śmiesznie to wygląda w miejscu publicznym, jak wiem, że kichnę i zginam się pod kątem 90 stopni
-
Agusia_pia wrote:no to maleństwo mocno wyprzedza rozmiarem to co masz na pasku
jeżeli mam 18+0 to mówię, że zaczęłam 19, chociaż wg gin jest 18 - nie wiem która forma poprawna
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Makira witaj
Trzymam kciuki za wizytę
Na początku miałam tak, że wymiotowałam i apetytu zero, a już pod koniec trzeciego miesiąca jadłam w zasadzie tylko wtedy, kiedy zwymiotowałam, bo inaczej na nic nie miałam ochoty. Po wymiotowaniu przychodził wilczy apetyt, ale też nie na wszystko.
U mnie dziś zapiekanka makaronowa. Tata musiał mi dziś kupić mandarynki przy okazji zakupów, bo tak mi się chce ich od wczoraj, że szok
Paatka na pewno wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli
U mnie pogoda też brzydka, ale ja rzadko z domu wychodzę, i tak marznę, pod kocem siedzęDziś muszę jednak wyjść, bo wizyta u endokrynologa mnie czeka, jestem ciekawa co mi powie na ten skok.
darika zakupy z teściową? Ja ze swoją nerwowo bym się wykończyłaFajnie, że masz na to silę, ja po rzeczy dla siebie nie mogę się wybrać
A muszę się Wam pochwalić, że od tamtego momentu, kiedy wstałam z łóżka, nie leżakuje w dzień i głowa już tak nie boli, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiejOd blisko dwóch tygodni nie wymiotuję
No i w sobotę idę doprowadzić się do ładu, farbuję włosy, zrobię brwi, a w niedzielę mamy chrzciny
justysbp lubi tę wiadomość
-
patusia90 wrote:Z usg jutro 18+0 a z om będzie 17+4 więc dużej różnicy nie ma
jeżeli mam 18+0 to mówię, że zaczęłam 19, chociaż wg gin jest 18 - nie wiem która forma poprawna
18 tydzień skończony, rozpoczęty 19. Chociaż jeżeli wg OM a usg nie ma różnicy powyżej 5 dni powinno się przyjmować termin z om. Czyli masz rozpoczęty 18 tc -
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Zaczęłam oglądać wózki w internecie ;P masakra strasznie duży wybór... jakie polecacie firmy? Mój narzeczony się śmieje, że już oglądam. A ja do niego, a co jak nie zdążę kupić? A on: to ja kupię jak będziesz w szpitalu...
- Tutek
- Adamex
- Roan
- Camarelo
- Bebetto
Jeśli chcesz wydać więcej to wybór masz już praktycznie nieograniczony -
Sassy wrote:Aliskaa, to zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup. Ja chciałabym ok 1700zł dlatego zapisałam sobie polskie firmy, które podały mi tutaj dziewczyny:
- Tutek
- Adamex
- Roan
- Camarelo
- Bebetto
Jeśli chcesz wydać więcej to wybór masz już praktycznie nieograniczony
Ja biorę pod uwagę Tutek, Adamex, Bebetto i Baby Design. A co będzie w sklepie to się okaże, ale na pewno chcę coś polskiego. -
nick nieaktualnyJa dzisiaj mialam lekarza medycyny pracy i teraz przez jakies 5tyg znowu mam spokoj. Leb mi peka strasznie a on mowi ze ma nadzieje ze wroce do pracy haha
jaaasne
Dla pocieszenia pojechalam na zakupy: kupilam 3 paczki Pampersow bo byly w promocji i kupilam ciuszki: mam polspiochy, bodziaki, czapeczke, pajace. Lacznie 11 rzeczy i dalam za to 34euro. Chyba nie duzonajdrozsze byly pajace 6e a reszta po 2-3e.
Za tydzie jedziemy na weekend do Belgii z psem i znajomymi sie troche odchamiccos pozwiedzac