X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Na szczęście z maleństwem wszystko ok. Dostałam trochę leków żeby twardnienie się nie powtarzało.
    I lekarz szukał i szukał i nic między nogami się nie doszukał :D Więc będzie dziewczynka :D

Kinga., Andzia123, darika, Aliskaa, patusia90, Katy lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Gdyby ktoras z Was chciala kupic poduszke do spania w ciazy Supermami w ksztalcie litery C, to ja chetnie swoja sprzedam.Nie umiem na niej spac. Uzyta zaledwie dwa razy. Zainteresowanym podesle zdjecia.Cena 55 zl+kw.prosze o wiadomosc prywatna.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa to będziesz mieć ciekawie po zamieszkaniu z męzem, nie dosyć że wszystko nowe, duuuzzzaaa zmiana to jeszcze hormony ciążowe :) Początki są zawsze trudne.

Jasmina nie wracam na forum, podczytuję Was wieczorami. Uspokajam się, że macie takie same objawy, no i uczę się o wózkach, fotelikach itp, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. O Bugaboo Cameleon Ty napisałaś kiedyś, że jest super i faktycznie, zakochałam się w tym wózku :) Przede wszystkim przekonuje mnie to, ze jest lekki (blok bez windy) i jest niski, nie jest rekomendowany dla wysokich osób. A my z męzem malutcy ;p

Z kichaniem mam tak samo, muszę się skulić bo inaczej ból okropny.

Łożeczko mam wybrane biale i proste http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-dalia-z-pojemnikiem-120x60-cm-biale.html

Imię wybraliśmy Henryk - jedyne jakie z nikim i niczym sie nam nie kojarzy. Mówię do brzusia Heniuś to, Heniuś tamto i pasuje nam ;p Chcemy synka Henia ;p

Darika też idę do naszego lekarza ponownie. Zapisał mnie na 28.11 bedzie to 19t5d, myslalam ze troche poziej, ale chyba wiedzą co robią.

Aksamitna trzymam kciuki, żeby było dobrze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już powoli niektóre rzeczy do niego przewożę :D moi rodzice są zbyt katoliccy i nie pozwoliliby, żebym zamieszkała przed ślubem...
    My znowu myślimy nad imieniem Oliwier :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam dzis od 11 rano atak kolki watrobowej i myslalam ze zejdę z tego świata... Leżalam na podłodze skulona w kłębek a moja dwulatka sama ukladala klocki, malowała itd.(Niestety nie mam nikogo do pomocy blisko). O 14 przyjechał do domu mąż bo go poprosiłam i zająl się małą, zrobil jej obiad itd. Wrogowi nie zycze takiego bolu... Nadal boli mnie pod prawym żebrem ale jest to juz ból do wytrzymania...

Co do utrzymania przez partnera. Ja mam akurat zrodlo dochodu ale gdybym byla bezrobotna to nie miala bym skrupułów zeby korzystać z pensji męża. W końcu jesteśmy rodziną i łączy nas coś najważniejszego nasze dzieci. Jesli kiedys jemu by sie powinela noga i tylko ja bym zarabiala to tez nie ma w tym nic zlego bo przeciez jestesmy ze sobą na dobre i na zle :)
    Z tym ze ja akurat jestem tania w utrzymaniu bo włosy, paznokcie i makijaz robie sobie sama a ciuchow nie kupuje nowych bo przy dwulatku to mi troszke szkoda ubierac sie w koszule i sukienki :) Jak wroce do pracy za jakies 2 lata to wymienie garderobe :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska nawet jak jesteś w ciąży rodzice maja z tym problem?
    U nas było tak że jak zaszłam w ciążę to najpierw M przeprowadzil sie do mnie co zakomunikowalismy rodzica a po 2 tygodniach dowiedzieli się, że beda dziadkami a za kolejne 2 tygodnie że bedzie ślub :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda, że przeziębienie mnie puszcza. W pon powinnam się ruszyć do laboratorium, bo dzis sobie odpuściłam. 02.11 mam planowaną wizytę u gina. Później przewożenie mebli, także kolejny tydzień będzie wyczerpujący. Trzymajcie kciuki, by udało się to sprawnie ogarnąć. Ostatnia przeprowadzka z małym dzieckiem była ciężka, a z dzieckiem i brzuchem dopiero się będzie
    działo...

Kachna62 współczuję, nawet nie wiem czy potrafię sobie wyobrazić ten ból. Jeśli to zbliżone do moich bóli okresowych, a co gorsze silniejsze, to strasznie mi ciebie szkoda.

Co utrzymywania przez partnera ja nie mam z tym problemu. Od kilku lat tak żyję i jest mi tak dobrze. Miałam okresy gdzie bardzo dużo pracowałam i się mijaliśmy i nie wiele brakowało, że nasz związek by się rozpadł. Teraz jak mąż zostaje czasem z córką, to się śmieje że do pracy chodzi odpoczywać. W sumie żadne z nas nie przypuszczało, że bycie rodzicem jest takie trudne (a miałam doświadczenia w opiece nad dziećmi), ale jednak do cudzych dzieci podchodzi się z dystansem, a słuchanie płaczu własnego dziecka, to chyba najgorsza tortura (instynkt i hormony robią swoje ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:05

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Hej ja robie szybki update. Od tygodnia leżę w szpitalu, w poniedziałek będą mnie podszywać bo szyjką skróciła się do 3 cm ;/ do końca ciąży leżenie plackiem i spacer tylko do wc
    Współczuję :( trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    Jeżeli się skróciła to już niestety nie cofnie się do wcześniejszego wymiaru, tak?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my jak zwykle już nie śpimy. ;)
    Przypomiałam sobie o odpowiedniku niemieckiego sklepu z produktami dla dzieci, który bardzo lubię. Od jakiegoś czasu mają „promocję dnia” a w niej 3-4 produkty z oferty w niższej niż regularna cena. Często się opłaca (w ten sposób kupiłam 2 spacerówkę o 100€ taniej, podobnie wybrany fotelik ;)
    Link do sklepu
    http://m.pinkorblue.pl

Jeśli lubicie szukać okazji, to warto też śledzić limango. Choć tam trzeba bardziej uważać, bo nie każda cena jest super promocją, ale zdarzają się też niezle perełki (szczególnie mowa o firmowych produktach o wysokiej jakości, np dobre kombinezony, obuwie, wózki itp. Zwłaszcza, że czasem, to co im zostanie trafia na outlet i wtedy ceny są jeszcze niższe niż w kampanii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 07:02

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Aliskaa to będziesz mieć ciekawie po zamieszkaniu z męzem, nie dosyć że wszystko nowe, duuuzzzaaa zmiana to jeszcze hormony ciążowe :) Początki są zawsze trudne.

Jasmina nie wracam na forum, podczytuję Was wieczorami. Uspokajam się, że macie takie same objawy, no i uczę się o wózkach, fotelikach itp, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. O Bugaboo Cameleon Ty napisałaś kiedyś, że jest super i faktycznie, zakochałam się w tym wózku :) Przede wszystkim przekonuje mnie to, ze jest lekki (blok bez windy) i jest niski, nie jest rekomendowany dla wysokich osób. A my z męzem malutcy ;p

Z kichaniem mam tak samo, muszę się skulić bo inaczej ból okropny.

Łożeczko mam wybrane biale i proste http://www.smyk.com/klups-lozko-dzieciece-dalia-z-pojemnikiem-120x60-cm-biale.html

Imię wybraliśmy Henryk - jedyne jakie z nikim i niczym sie nam nie kojarzy. Mówię do brzusia Heniuś to, Heniuś tamto i pasuje nam ;p Chcemy synka Henia ;p

Darika też idę do naszego lekarza ponownie. Zapisał mnie na 28.11 bedzie to 19t5d, myslalam ze troche poziej, ale chyba wiedzą co robią.

Aksamitna trzymam kciuki, żeby było dobrze.
    Henio, bardzo ładnie i oryginalnie ;)
    My jesteśmy dość wysocy, chyba... ja 171 a mąż 185 ale na tyle mnie zawojował ten wózek że sie nie przejmuje ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Henio, bardzo ładnie i oryginalnie ;)
    My jesteśmy dość wysocy, chyba... ja 171 a mąż 185 ale na tyle mnie zawojował ten wózek że sie nie przejmuje ;)

Z tego co pamiętam, pisałaś że się chyba przymierzałaś do tego wózka u kolezanki. Jesli jest Ci wygodnie i dobrze się prowadzi to na luzie mozesz kupowac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Współczuję :( trzymam kciuki aby było wszystko dobrze.
    Jeżeli się skróciła to już niestety nie cofnie się do wcześniejszego wymiaru, tak?
    nie juz nie ma szans niestety. Ale szew powstrzyma skracanie, od czasu do czasu bede mogła nawet siedzieć :) cieszę się że odkryli przyczynę krwawień. Teraz do końca marca chill a potem cc.
    Kupiłam ostatnio miętowe beciki z minky, i laktator w przecenie z aventu. Teraz poluje na szumisie bo jest promocja, cena z 198 na 103 ;D

Sassy, patusia90 lubią tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Dawno mnie tu nie było a to dlatego że przygotowania do ślubu pełną parą:)
    za Tydzień będziemy już małżeństwem
    Wiztytę mam 31.10 mam nadzieje ze poznamy już płeć, ja czuje sie znakomicie, brzuszek jednak zaczął troszke rosnąc więc musiałam poszerzyć suknie haha:)
    Połówkowe mamy 9.11 :)
    Nie kupujemy jeszcze nic dla maluszka, po pierwsze mamy teraz inne wydatki + przeprowadzka do przyszłego męża poza tym nadal nie znamy płci.
    pozdrawiam was gorąco!

Aliskaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyte mam, nie moge sie doczekac ale i sie stresuje. Nic sie niby niepokojącego nie działo ale wiadomo jak to jest

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś mdli. A już myślałam że mam to za sobą. Na dodatek mam problemy z żołądkiem choć bardzo uważam na to co jem

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    nie juz nie ma szans niestety. Ale szew powstrzyma skracanie, od czasu do czasu bede mogła nawet siedzieć :) cieszę się że odkryli przyczynę krwawień. Teraz do końca marca chill a potem cc.
    Kupiłam ostatnio miętowe beciki z minky, i laktator w przecenie z aventu. Teraz poluje na szumisie bo jest promocja, cena z 198 na 103 ;D
    Dobrze, że znaleźli przyczynę bo pewnie nie wiadomo jakby się skończyło. Ale głowa do góry, będzie dobrze :)

A gdzie tak tanio szumisie?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A mnie dziś mdli. A już myślałam że mam to za sobą. Na dodatek mam problemy z żołądkiem choć bardzo uważam na to co jem
    Ja w tym tyg wymiotowałam 3 razy...

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dalej wymiotuje niestety :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dzis dopadly mdlosci i wymioty. Pojechalam na pobranie krwi i co? Po wszystkim tak mi sie slabo zrobilo, ze masakra. Zaszlam do pepco, chcialam dla malenstwa cos kupic, ale nic specjalnego z neutralnych ciuszkow. Teraz leze i sie mecze, a zaraz do fryzjera, dobrze ze to znajoma, bo inaczej chyba bym sie bala isc.

Pojechalismy wczoraj na te zakupy, pochodzilam chwile i wymieklam. Nic sobie nie kupilam, ale ciesze sie, ze dla meza co mialo byc kupione to jest.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też wjechałam do pepco i kupiłam jedne różowe śpiochy na dobry początek :) Musiałam jakoś uczcić poznanie płci.
    A dziś to chyba cały dzień będę w domu się lenić bo pogoda nie zachęca do wychodzenia, a jeszcze końcówka przeziębienia jest.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ