Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Halina90 wrote:
Nie pamiętam czy pisałyście coś o twardniejacym brzuszku.
Czy to powód do obaw? Czy raczej skutek przemęczenia?
-
patusia90 wrote:Dzięki bardzo
zerknę sobie.
Co do twardnienia brzucha to mam nadzieje, że tak nie mam bo nawet nie wiem czym się objawia
-
A skoro mowa o skurczach, to nie wiem czy wiecie, ale dobrze kupić sobie taką dużą piłkę do ćwiczeń i mieć napompowaną. Pod koniec koniec 2 trym. mogą pojawić się bolesne skurcze i wtedy dobrze ćwiczyć oddychanie wraz z bujaniem się na piłce (mi to przynosiło ulgę, szczególnie pozycja gdy w pozycji czworaczej (ręce kładłam na piłce, reszta na ziemi)i miednicą robiłam takie kółka w jedną i drugą stronę. Ps Mi ta piłka przydawała się też przy noworodku (zamiast chodzić, siadałam na piłce i się bujałam (szczególnie przydatne w nocy, gdy dziecko się drze, a rodzic zmęczony myśli tylko o tym by pójść spać)
-
Gosiczek wrote:Ja dzis oglądałam piękne śpiworki do wózka i otulacze do fotelika i tak mi się trochę żal zrobiło że nie rodze zimą
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Pytanie z innej beczki... Czy któraś z was kupowałam w H&M parkę ciążowa na zimę? Jak to wygląda z rozmiarami? Bo niestety w dziurze, w której mieszkam nie maja działu ciążowego i nie mogę przymierzyć
Spodnie ciążowe z HM mam w rozmiarze 38.
Ja pojechałam przymierzyć do sklepu a potem weszlam na OLX i kupiłam od dziewczyny kurtkę z tamtego sezonu za 90zł i widac po zdjeciach ze faktycznie bardzo zadbana.
Ja poprzednie dziecko rodziłam w październiku i powiem Wam że nie miałam ani śpiworka do wózka ani fotelika. Dziecko ubieralam w kombinezon, na to kołderka albo gruby koc złożony na 2 i pokrowiec ktory byl dodany do wozka ba nożki lub gondolę. Z tym ze ja mieszkam nad morzem gdzie zimy nie są jakieś ostre. A poniżej -10stopni nie wychodzilam z domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 10:14
MaGo lubi tę wiadomość
-
Co do ubioru dla malucha na kwiecień to zastanawiam się właśnie co kupić - opłaca się w ogóle jakiś lekki kombinezon czy bardziej sweterek i na to grubszy kocyk? Chyba bliżej porodu coś kupię bo wtedy bardziej będę się orientować w pogodzie.
Odebrałam cytologię A2 B1 -
MaGo wrote:Pytanie z innej beczki... Czy któraś z was kupowałam w H&M parkę ciążowa na zimę? Jak to wygląda z rozmiarami? Bo niestety w dziurze, w której mieszkam nie maja działu ciążowego i nie mogę przymierzyć
Ja kupiłam u nich ciazowa kurtkę pikowaną, ale parkę też mierzyłam. W obu przypadkach był na mnie dobry rozmiar mój standardowy 34, bo na brzuszek jest ona przystosowana dzięki mozliwosci poszerzania z boku. Wybrałam pikowaną bo parka była dłuższa, a ja niska jestem, więc lepiej się czułam w tej pierwszej -
Paatka wrote:Ja kupiłam u nich ciazowa kurtkę pikowaną, ale parkę też mierzyłam. W obu przypadkach był na mnie dobry rozmiar mój standardowy 34, bo na brzuszek jest ona przystosowana dzięki mozliwosci poszerzania z boku. Wybrałam pikowaną bo parka była dłuższa, a ja niska jestem, więc lepiej się czułam w tej pierwszej
Nie należę do tych najmniejszych i najszczuplejszych bo kurtki noszę rozmiar 44
O brzuszek się nie martwię, bo wiem, że dołem są szerokie i workowate to dałabym radę
Marcel❤
-
To wszystko zależy, gdzie rośniesz
Mi w sumie piersi urosły o jeden rozmiar, więc w biuście mój rozmiar standardowy jest mi dobry i mam aktualnie jeszcze luz na ewentualny przyrost. A brzuch jest dostosowany. Z tego co widziałam w necie to zalecają zakup swojego rozmiaru standardowego i u mnie się to sprawdziło, ale nie potrafię Ci powiedzieć, czy przy wyższych rozmiarach jest tak samo. Z tego co pamiętam za to, to zwrot u nich to tylko 3.50zł, więc w razie co wymiana na inny rozmiar nie jest kosztowna
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Hmmmm....To jeśli zamówię na ich stronie XL to powinna być większa niż standardowa XL-ka? Chodzi mi też o obwód w piersiach i ramiona
Nie należę do tych najmniejszych i najszczuplejszych bo kurtki noszę rozmiar 44
O brzuszek się nie martwię, bo wiem, że dołem są szerokie i workowate to dałabym radę
XL bedzie na pewno wieksze niz standardowe XL. Kieruj sie tabela rozmiarow co Ci tam podpowiada -
nick nieaktualnyDziewczyny a moze bysmy zrobily jakis dokument ze sklepami dzieciowymi, ktore polecamy? Chodzi mi tu o cale wyprawkowe jak i np takie gdzie mozna kupic jakies fajne posciele czy rozki czy kokony
ja mam duzo takich sklepow na instagramie czy fb.
Ja wczoraj zalozylam pierwszy raz legginsy ciazowejaka wygoda! Nic nie uwiera
)) mam rozmiar M ale to z aliexpress wiec sa okej
Kurtke mam jeszcze stara. Kolejny sezon chyba w niej przechodze. Kupilam ja w 2013 w Zarzeparka khaki ze skorzanymi rekawami i regulowana w pasie. W razie W mam jeszcze kurtke Lewandowskiej
tez z ali hehe
-
Kachna62 wrote:U mnie z tabeli rozmiarow wychodzi S i kupilam S. Patka kupuje standardowo XS i kurtke tez kupila XS. Wiec ja bym chyba kupila swoj standardowy rozmiar.
XL bedzie na pewno wieksze niz standardowe XL. Kieruj sie tabela rozmiarow co Ci tam podpowiadaNa ciążową odzież nie ma tabelki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 12:38
Marcel❤
-
HM ma dziwna rozmiarowke serio.
Mam spodnie jensy ciazowe rurki po bratowej 40 i siemoeszcze teraz kupilam 44 i sa na styk ciasniekszeniz te 40.w poprzedniej ciazy czasem 46 spodnie były ciasne. Maja zanizona ta rozmiarowke serio ka nosze normalnie L i xl czyli w 40 i 42 a u nich od poczatku ciazy nowe 44.
Za to kurtka z HM jak kupilam xl to mega mega duza az za duza i nawet w 43 tygodniu coazy spokojnie sie zapinalam w niej. Wiec polecam mierzyć. -
Co do ubrań dla maluszka na kwiecien. To jak mówią kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata. Ja mam córkę z kwietnia i to był taki gorący kwiecień ze praktycznie spodnie na długi rękaw, cieniutka bluzeczka na długi rękaw u bawełniana czapeczka to był jej codzienny ubiór. Ale wg mnie warto mieć wszytsko i jakiś kombineozn i kurteczkę i sweterki bo pogodę w kwietniu trudno przewidziećStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Ale gdzie ta tabela rozmiarów, bo szukałam i nie ma własnie
Na ciążową odzież nie ma tabelki.
Oni sobie samo dodają ten zapas na brzuszek i rosnącą kobietę. Jak masz standardową tabelę to tam jest napisane poniżej ze dla ciężarnych jest ta sama tabela. A znalazlas tą standardową?
-
Na 100% chlopak, bezwstydnie sie pokazał
wszystko super, pokazal wszystkie komory w serduszku, twarzyczke
grzeczny Synuś
AJrin, Agusia_pia, Paatka, Tęskniąca, darika, MaGo, KaMiszka, Kinga., Totoro, patusia90, Halina90, Sassy, Aksamitna, Aliskaa lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Hej, dawno się nie odzywałam - sporo pracy. Jeżeli się nie boicie zakupów przez internet, to polecam Bonprix. Mają sporą kolekcję ciążową. Ja kupiłam jeansy dzwony za 60zł - był akurat rabat na spodnie. Fajne są też topy - kupiłam 2szt. w dwupaku. Kurtki na razie nie kupuję, ale mają fajną ofertę. Podobają mi się takie z "doczepką" na dziecko w chuście lub nosidełku.Rozmiarówka troszkę zawyżona - ja noszę 40 i kupuję 40 ciążowe, są raczej luźne. Myślę, że 38 byłby bardziej dopasowany. Kupiłam też tuniki ze zwykłej kolekcji - mają rozszerzane fasony. P.S. Jestem po badaniach Harmony - wszystko ok :)córeczka.
Katy, patusia90, darika, MaGo, Kinga., Totoro, Sassy lubią tę wiadomość