Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc mamusie, ja juz po imprezie (chrzciny), pojadlam troche, ale przed impreza bylo mi tak niedobrze, ze masakra. W sbote za to wymiotowalam, dzis tez szalu nie ma, zobacze co bedzie jak wstane z lozka,na razie wzielam euthyrox i leze zeby nie zwrocic. No i dzis troche glowa mnie boli
W piatek wizyta, zaczynam coraz bardziej sie bac, bo czesto ostatnio boli mnie brzuch, szczegolnie jak mam pelny pecherz, do tego bole w krzyzu, mam nadzieje ze to tylko wina rosniecia macicy.
Jutro zaczynam 16 tydzien i z niecierpliwoscia bede wyczekiwac ruchow, tak Wam zazdroszczetez chyba sie poplacze
Do lidla nie jade,nie moj dzien, zreszta sama nie dam rady, jak dluzej stohe to mi sie slabo robi. -
Mi też się robi słabo jak dłużej stoję.
Ruchy wydaje mi się że czuję, ale faktycznie czasem jednego dnia cisza...
Jestem po CC i prawdopodobnie mam łożysko na przedniej ścianie więc możliwe że i ruchy przytłumione. Chociaż ostatnie USG miałam 6 tygodni temu to może się podniosło łożysko
Wiem, dzięki detektorowi że maluch z linii "majtkowej" przeszedł już wyżej-nad spojenie. Chociaż czasem sobie wędruje-raz tu, raz tam
Co do LIDLA to nie wiem czy się przejdę bo dziś u mnie 5 stopni i wiedząc jakim jestem zmarzluchem to musiałabym wyjść z kołdrą... albo lepiej z dwiema
-
nick nieaktualny
-
Byłam w lidlu i kupiłam 2x body, do tego spodenki z wrześniowych ubranek i maskotkę sówkę z serii przyjaciele niebieskiego noska
a co do ubranek to wydaje mi się, że kiedyś były ładniejsze. Teraz bardziej podobały mi się dziewczęce a przecież synkowi nie kupię różowego body
Ale zimno jest to fakt. Pokazuje 5 stopni więc brrrr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 10:20
-
Paatka wrote:Ja po wizycie u lekarza wiem, że córcia główke ma już trochę powyżej poziomu pępka, a nóżki narazie skierowane w dół.
Łożysko też mam na przedniej ścianie.
główkę powyżej pępka? jej... Myślałam że raczej całe dziecko jest poniżej
-
nick nieaktualnyU mnie pokazuje jakos 10-11stopni. Bylam z psem na spacerze i troche uszy mi przymarzly
Mialam wyslac mame do Lidla ale sobie odpuscilam. Jak beda w NL to pojde i kupiecenowo mniej wiecej tak samo.
Ogladalam Dzien Dobry Tvn i reportaz o Bartku Kroliku ktory ma coreczke z zespolem Downa. Strasznie wzruszyla mnie ich historia ale ja sama osobiscie nie wiem czy bym udzwignela taki ciezar..
Co do ruchow to nic nie czuje. Mam lozysko na przedniej scianie wiec jeszcze poczekam -
sweetmalenka wrote:główkę powyżej pępka? jej... Myślałam że raczej całe dziecko jest poniżej
Tak dziecko umościło się u mnie już w pionie lekko pod ukosemI jak najeżdżał na pępek to mówi - o tu trzyma główkę
Ale w sumie byłam tego świadoma, bo czułam jak macica twardniała, że właśnie tak jest rozłożona
Też patrzyłam na DDTVN - łezki mi się pokulały... ostatnio ogólnie takie rzeczy mnie wzruszają 10 razy bardziej niż przed ciążą. -
U mnie tez strasznie wieje, ale ja nie mam potrzeby wychodzenia z domu, zreszta samopoczucie nie pozwala.
Kurcze ja Wam powiem, ze cos zaczynam sie niepokoicdziwnie ten brzuch boli, ale nie mocno. Czytalam, ze jak przy przekreceniu sie lub gwaltownym ruchu boli, to znaczy ze wiezadla. Ale jak leze bezruchomo to tez odczuwam. Bol promieniuje do ud. A wczoraj jeszcze glupia buty na obcasie zalozylam, chyba sobie tylko pogorszylam.
Kurcze na wysokosci pepka to juz wysokojak to wszystko momentalbie sie zmienia
-
Witam się i ja zimnica straszna i wieje dobrze, że auto w garażu i siup szybko do pracy staje blisko wejścia wiec chwila i jestem.
Ale jutro M zabiera auto i będzie komunikacja wiec niech chociaż przestanie wiać.
Ja lidla odpuszczę łudzę się, że może jednak będzie zmiana na dziewczynkę
Dla synka mam po starszaku więc wiele nie potrzebuje.
Co do ruchów to moja druga ciąża i chyba znowu łożysko na przedniej ściance bo nic nie czuje a przecież już coś tam mnie smyrało 2 tygodnie temu. Ale w czwartek słyszałam u Gina bicie serca więc jestem spokojna dzidzia była niźiutko nad spojeniem.
Następne usg połówkowe mam za 3 tygodnie więc trzeba uzbroić się w cierpliwość. -
Dziewczyny, melduję,że dzisiaj zadzwonił do mnie lekarz, że test Nifty nie wykazał ryzyka wad genetycznych . Przypomnę- w pappa wyszło mi ryzyko trisomii 21 1:240 i dostałam skierowanie na amniopunkcję. Jestem dzisiaj taka szczęśliwa!!!
Paatka, Halina90, patusia90, casteam, Tęskniąca, Aliskaa, darika, jasmina6, Kinga., Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Aga super wiadomość wiedziałam, ze będzie dobrze pappa czesto sie myli
-
nick nieaktualny
-
casteam wrote:
A ja znalazlam wozek w ktorym sie zakochalamoch och normalnie musze jakos przekonac swojego faceta do niego bo on wybral inny ale w koncu to ja bede wiecej chodzic na spacery
)