Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka wrote:Przy łokciu, więc to nie to
Pewnie bym nie zwróciła nawet na niego uwagi, ale swędzenie jest nie do zniesienia, dzisiaj pół nocy się budziłam, pierwszy raz mam takie coś, przez to taki niepokój
Nie ukrywam,ze w takiej sytuacji tez bym sie bardzo martwila. Daj znac co powie lekarz, jestem bardzo ciekawa. -
nick nieaktualnyMago zapytaj faktycznie w Zusie bo jak czytam przepisy to sama się gubię. Ja dostaję pełną pensję ale mi poeniadze wyolaca pracodawca i potem pracodawca dostaje zwrot od ZUSu.
Słuchajcie kupiłam wózek
Wiem że szybko ale są teraz promocje na xlandery od tygodnia (30%). I używane są droższe niż nowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 00:45
darika lubi tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:Mago zapytaj faktycznie w Zusie bo jak czytam przepisy to sama się gubię. Ja dostaję pełną pensję ale mi poeniadze wyolaca pracodawca i potem pracodawca dostaje zwrot od ZUSu.
Słuchajcie kupiłam wózek
Wiem że szybko ale są teraz promocje na xlandery od tygodnia (30%). I używane są droższe niż nowe...
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
ooo wózek już! super :)ja dziś jadę na zakupy
jakieś dresiki muszę kupić bo te co mam już ze starości się rozpadają
i może znajdę kurtkę, zobaczymy.
ja dostałam swoją pierwszą wypłatę za cały mc na l4 i jestem pozytywnie zaskoczona -
Ja właśnie przeszłam na l4 i też zastanawiam się jak to będzie, ale chyba pracodawca wypłaca
Za to mam inny problem, a raczej rozkminy jak zawsze - martwię się bo przepracowałam raptem 2 miesiące i l4 i mam wyrzuty sumienia:( Ale ostatnio miałam takie sytuacje w szkole, że zdecydowaliśmy z mężem, że bezpieczniej będzie jak zostanę w domu:(
Co do zakupów natomiast to my kupiliśmy fotelik Recaro, dziś powinien przyjść
Paatka a nie ugryzł Cię komar w tego pieprzyka? Albo nie wyskoczyła jakaś krostka? Ja dwa razy miałam taką sytuację - raz właśnie w sam środeczek ugryzł mnie komar, a drugi raz miałam zapalenie mieszka włosowego (pieprzyk mam na ręce i jest na nim włosek). Wiadomo, lepiej niech zerknie lekarz, ale nie ma się co martwić na zapas:)
-
MaGo wrote:Jadę jutro do ZUS-u niech mi tłumaczą bo się załamałam jak zobaczyłam stan konta:(
Spokojnie! Faktycznie jest tak, że jeśli pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to wypłaca pieniądze jedynie za te 30-33 dni zwolnienia (byłam pewna, że już po 30, ale może coś się zmieniło). Resztę wypłaca ZUS i ma na to ok. 30 dni odkąd pracodawca dostarczy do ZUS-u zwolnienie razem z wypełnionym drukiem Z-3 (pracodawca ma czas na dostarczenie dokumentów do 7 dni odkąd dostanie Twoje zwolnienie). -
nick nieaktualnyJa musze szukac ten alternatywy dla Anexa bo moj chlopak niechetny. Dal sie namowic zebysmy pojechali i zobaczyli na zywo. Super
znalazlam sklep w Holandii ktory ma te wozki
napisalam do nich z pytaniem czy maja tez sklep stacjonarny a oni mi odpisali po polsku
) coz Polacy wszedzie
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Ooo wozek! Super
ciekawe kiedy bede ogolnie jakies wyprzedaze wozkow
Widzialam ze chyba mima xari tez byla w promocji, a z tego co pamietam to ktoras z Was byla nim zauroczona -
Kachna62 wrote:Właśnie ja sobie tak co tydzień wchodziłam na OLX i szukałam wózków a potem sprawdzałam ich specyfikację na googlach. I te ktore mi się podobały uzywane i jeszcze na gwarancji z nowej kolekcji kosztowaly 1300-1500 a ja kupilam nowy za 1540 (przeceniony z 2200). Wiec ja juz taniej nie kupie...
Widzialam ze chyba mima xari tez byla w promocji, a z tego co pamietam to ktoras z Was byla nim zauroczona
No to nie ma co w ogóle porównywać, super okazja się trafiła, naprawdęNo i dobrze, przynajmniej jeden duży zakup masz z głowy
Ja mam upatrzone łóżeczko i to w zasadzie to, do którego któraś z Was tu link wrzucała
Chyba przy nim już zostanę, mężowi też się spodobało. Mam upatrzony kolor dodatków, ale nie wiem, czy on jest wystarczające neutralny, mąż mówi, że raczej dla dziewczynki, ale jak pokazałam mu inne i później wróciłam do tamtego, to stwierdził, że najbardziej przykuwa jego uwagę
Oglądam na allegro ubranka i pełno jest takich body z długim rękawem. Jakie kupujecie na start? Krótki czy długi rękaw? Tak sobie myslę, że muszę powoli coś zacząć kupować, żeby później na raz nie pakować się w niewiadomo jakie wydatki -
patusia90 wrote:A czy u któraś z Was miała krostki na brzuchu? Brzuch mnie trochę swędzi ale mie wiem czy od tego...
Mnie też czasem dość mocno swędzi, ale nie mam chyba krostekMyślę, że to może skóra się rozciąga.
Casteam przynajmniej łatwiej będzie Ci się dogadaćA czemu chłopak się nie zgadza?
Agusia też ostatnio pojechałam z zamiarem kupienia sobie czegoś i szybko wymiękłamTrzymam kciuki żebyś wytrwała i zrealizowała swój plan
-
wannsees wrote:Spokojnie! Faktycznie jest tak, że jeśli pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób to wypłaca pieniądze jedynie za te 30-33 dni zwolnienia (byłam pewna, że już po 30, ale może coś się zmieniło). Resztę wypłaca ZUS i ma na to ok. 30 dni odkąd pracodawca dostarczy do ZUS-u zwolnienie razem z wypełnionym drukiem Z-3 (pracodawca ma czas na dostarczenie dokumentów do 7 dni odkąd dostanie Twoje zwolnienie).Marcel
❤
-
grzanewino wrote:acygan - pochwalę się jak już będzie u nas w domu
a tak w ogóle, to wypatrzyłam, że mamy termin na ten sam dzień
O jak miło, bo tak już patrzyłam, że na szarym końcu zostanęTo powiedz mi w takim razie, bo martwi mnie jedna rzecz, masz już widoczny brzuszek? Bo ja nie i zastanawiam się czy wszystko u mnie ok?
-
A ja dzis jade do pracy zwolnienie dostarczyc, stresa mam ze hej :p najpierw w niedziele po wizycie uznalam ze zadzwonie uprzedze to sie stresowalam, oczywiscie sie wkurzyla tak jak myslalam i z 15 minut po rozmowie musialam ochłonąć tak sie zestresowalam.. teraz juz sie psychicznie nastawiam na kolejna gadke bo swoje na pewno powiedzieć bedzie musiala, co za babsztyl..07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
acygan wrote:
Oglądam na allegro ubranka i pełno jest takich body z długim rękawem. Jakie kupujecie na start? Krótki czy długi rękaw? Tak sobie myslę, że muszę powoli coś zacząć kupować, żeby później na raz nie pakować się w niewiadomo jakie wydatki
Ps Rozmawiałam z p.dr i mogę odstawić l tyroksynę, estradiol i zmniejszyć o 200 mg progesteron. Jupii. Po jutrze normalna wizyta z usg, więc po miesiącu powinnam zobaczyć kropka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 10:48
-
acygan - wieczorami, po całym dniu jedzenia to owszem, widać
ale tak normalnie, to nie, nic nie widać
tylko spodnie cisną jednak i w dresach śmigam nawet "do ludzi"
a no i na brzuchu nie mogę spać, bo wtedy to czuję, że dzidziuś jest i nie pozwala się zgniataćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 10:46