Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
patusia90 wrote:Myślałam, że takie maluchy to powinno się ubierać w body a na to pajacyk
muszę pokupować trochę spodenek bo mam 2 pary bez stópek i jedną parę ze stópkami ale na 62.
Jaki rozmiar czapeczek i skarpetek kupuje się noworodkowi??
-
Witam wszystkie kwietniowe mamy:) Podczytuję wasz wątek już od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:) A tak na początek parę słów o mnie: mam 31 lat, jestem dwa lata po slubie i oczekuję na moje pierwsze dziecko. Udało nam się w 8 cs. Przewidywany termin mam na 11 kwietnia.
Halina90, darika, casteam, Tęskniąca, KaMiszka, patusia90, Kinga., jasmina6, Asiaa1201, Aliskaa, justysbp lubią tę wiadomość
-
tanith wrote:Witam wszystkie kwietniowe mamy:) Podczytuję wasz wątek już od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:) A tak na początek parę słów o mnie: mam 31 lat, jestem dwa lata po slubie i oczekuję na moje pierwsze dziecko. Udało nam się w 8 cs. Przewidywany termin mam na 11 kwietnia.
HejJasne, że możesz dołączyć
Ale miałam zalatany dzisiaj dzień, ale wszystko załatwione co trzeba było.
U mnie w sumie obecnie: 2 body z długim rękawkiem, pajac, 2 pary spodenek. W szkole rodzenia dostałam jeszcze 2 kocyki i 2 czapeczkiA ostatnio jakaś przedstawicielka rozdawała tam próbki kosmetyków z firmy Oillan, ale nie zapoznawałam się jeszcze z ich składem, więc nie wiem, czy będę miała chęć je zastosować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aksamitna wrote:musza zostać na miejscu do 34 tygodnia
A tu noga olbrzyma
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f69875e780e4.jpg. Trzymam kciuki i dużo cierpliwości dla Ciebie!
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Aksamitna wrote:musza zostać na miejscu do 34 tygodnia
A tu noga olbrzyma
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f69875e780e4.jpg
Ps. Życzę ci by ten okres szybko ci zleciał. -
Mamuśki, mam pytanie. Czy któraś miewa takie nerwo bóle kręgosłupa po jednej lub po drugiej stronie promieniujace do posladka i uda? Takie odczucie jakby coś blokowało. Najgorzej jak leżę na plecach. Z boku na bok przekręcam się z trudem, ciężko mi się wstaje. A jak już się podniose to muszę chwilę rozchodzic żebym mogła iść niemniej nie kustykajac. Najczęściej boli mnie po prawej stronie. To jest takie uczucie jakby coś mi naciskalo na nerw w okolicy posladka.
Ogólnie tego typu bóle miałam już przed ciąża - mam bardzo krzywy kręgosłup, ale łapalo mnie tylko wtedy gdy dużo się schylalam. A teraz, od jakiś 2 tygodni praktycznie codziennie wieczorem.
Pytam bo może któraś miała coś takiego i wie czy coś można z tym zrobić... Przed ciąża byłam z tym raz u lekarza ale powiedział mi, że z tym nic się nie robi skoro krzywy kręgosłup i przepisał mi tabletki przeciwbólowe, bardzo silne zresztą, których nie brałam ani jednej...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Czy miałaś (a jeśli tak, to jakie ) objawy skracania się szyjki? Przyznam się że bardzo się tego boję, a mój lekarz na razie ma to w nosie. Na razie u niego zostaję, bo i tak się przeprowadzam i będę musiała poszukać nowego.
Ps. Życzę ci by ten okres szybko ci zleciał. -
Aksamitna życzę dużo siły i żeby wszystko było dobrze!
Ja wczoraj byłam na wizycie, podobno wszystko jest dobrze. Trochę się uspokoiłam, bo jeszcze żadnych ruchów nie czuję, a na monitorze małe się ładnie ruszało. Myślałam, że poznam już płeć, ale doktor powiedział, że to za wcześnie żeby o tym mówić. Nie mamy żadnych preferencji, cieszymy się że będzie dzidzia i byle tylko była zdrowa, ale już jestem ciekawa:) No i przyszle babcie też już się doczekać nie mogąJuż bym chętnie wyprawkę szykowała, a tak nie wiem. Jakoś nie wpadły mi w oko żadne neutralne ciuszki. A te typowo chłopięce lub dziewczęce jakie ładne...
-
Tanith witaj, jasne ze mozesz dolaczyc
Aksamitna trzymam kciuki, bedzie dobrze
Bylismy na malych zakupach i dokonalam pierwszego zakupu dla maluchaaz cale 4 pieluchy tetrowe hehe
Tez sie boje tego skracania, bo od jakiegos czasu dosc wyraznie boli mnie brzuch i czasem cos ukluje w pochwie. Mam nadzieje, ze to nic zlego. W piatek wizyta -
Aksamitna współczuję bardzo
odpoczywaj i wszystko będzie dobrze. Jak polezysz to szyjka na pewno troszkę się poprawi. Musisz się zaopatrzyć w dobre filmy, książki no i do nas tu zaglądać oczywiście
to zleci Ci szybciutko
Acygan bóle mogą się pojawiaćja też się bałam o szyjkę, bo dość, że mam krótką, do niedawna miękką, to jeszcze ostatnio właśnie pobolewa mnie podbrzusze, jakieś takie parcie czułam - lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, bóle mogą się zdarzac a szyjka się na pewno jeszcze poprawi teraz kiedy odpoczywam na l4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 20:37