X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Myślałam, że takie maluchy to powinno się ubierać w body a na to pajacyk :D muszę pokupować trochę spodenek bo mam 2 pary bez stópek i jedną parę ze stópkami ale na 62.

Jaki rozmiar czapeczek i skarpetek kupuje się noworodkowi??
    Córka ur się z obwodem główki 34 cm i dl 50 cm. Skarpetki były wszystkie za duże (pasowały tylko takie z koronkową falbanką, rozmiar jak dla lalki. Pisząc o spodniach na ten pierwszy okres raczej miałam na myśli takie półspiochy (spodnie ze stopkami), na takie bez stopek przerzuciłam się dopiero ok rozmiaru 62.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniowe mamy:) Podczytuję wasz wątek już od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:) A tak na początek parę słów o mnie: mam 31 lat, jestem dwa lata po slubie i oczekuję na moje pierwsze dziecko. Udało nam się w 8 cs. Przewidywany termin mam na 11 kwietnia.

Halina90, darika, casteam, Tęskniąca, KaMiszka, patusia90, Kinga., jasmina6, Asiaa1201, Aliskaa, justysbp lubią tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Witam wszystkie kwietniowe mamy:) Podczytuję wasz wątek już od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:) A tak na początek parę słów o mnie: mam 31 lat, jestem dwa lata po slubie i oczekuję na moje pierwsze dziecko. Udało nam się w 8 cs. Przewidywany termin mam na 11 kwietnia.

Hej ;) Jasne, że możesz dołączyć :)

Ale miałam zalatany dzisiaj dzień, ale wszystko załatwione co trzeba było.
    U mnie w sumie obecnie: 2 body z długim rękawkiem, pajac, 2 pary spodenek. W szkole rodzenia dostałam jeszcze 2 kocyki i 2 czapeczki :) A ostatnio jakaś przedstawicielka rozdawała tam próbki kosmetyków z firmy Oillan, ale nie zapoznawałam się jeszcze z ich składem, więc nie wiem, czy będę miała chęć je zastosować ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanith witamy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka a u mnie na dzień dzisiejszy: nic :-)

grzanewino lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie póki co, to tylko auto zmienione, na rodzinne, bezpieczne, kombi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 17:54

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w końcu w domu. Ale bez rewelacji, szew założony, szynka ma 1,7mm ;( leżeć plackiem do końca marca, wstaje tylko do wc i to nie za często.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Aksamitna, dużo siły Ci życzę !!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Ja już w końcu w domu. Ale bez rewelacji, szew założony, szynka ma 1,7mm ;( leżeć plackiem do końca marca, wstaje tylko do wc i to nie za często.
    Współczuje :( trzymaj się, dzidzia najważniejsza <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Współczuje :( trzymaj się, dzidzia najważniejsza <3
    musza zostać na miejscu do 34 tygodnia

A tu noga olbrzyma
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f69875e780e4.jpg

• Paatka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę i maluchy też! Te kilka miesięcy zleci tak, że ani się obejrzysz, a maluchy już będą z Wami. A wtedy Ci zapewnią ruchy takie, że leżenie odejdzie w zapomnienie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Trzymam kciuki!! Znajdź zajęcie a szybciej czas zleci.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

A tu noga olbrzyma
    Zostaną, na pewno :-). Trzymam kciuki i dużo cierpliwości dla Ciebie!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

A tu noga olbrzyma
    Czy miałaś (a jeśli tak, to jakie ) objawy skracania się szyjki? Przyznam się że bardzo się tego boję, a mój lekarz na razie ma to w nosie. Na razie u niego zostaję, bo i tak się przeprowadzam i będę musiała poszukać nowego.

Ps. Życzę ci by ten okres szybko ci zleciał.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, mam pytanie. Czy któraś miewa takie nerwo bóle kręgosłupa po jednej lub po drugiej stronie promieniujace do posladka i uda? Takie odczucie jakby coś blokowało. Najgorzej jak leżę na plecach. Z boku na bok przekręcam się z trudem, ciężko mi się wstaje. A jak już się podniose to muszę chwilę rozchodzic żebym mogła iść niemniej nie kustykajac. Najczęściej boli mnie po prawej stronie. To jest takie uczucie jakby coś mi naciskalo na nerw w okolicy posladka.
    Ogólnie tego typu bóle miałam już przed ciąża - mam bardzo krzywy kręgosłup :-(, ale łapalo mnie tylko wtedy gdy dużo się schylalam. A teraz, od jakiś 2 tygodni praktycznie codziennie wieczorem.
    Pytam bo może któraś miała coś takiego i wie czy coś można z tym zrobić... Przed ciąża byłam z tym raz u lekarza ale powiedział mi, że z tym nic się nie robi skoro krzywy kręgosłup i przepisał mi tabletki przeciwbólowe, bardzo silne zresztą, których nie brałam ani jednej...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Czy miałaś (a jeśli tak, to jakie ) objawy skracania się szyjki? Przyznam się że bardzo się tego boję, a mój lekarz na razie ma to w nosie. Na razie u niego zostaję, bo i tak się przeprowadzam i będę musiała poszukać nowego.

Ps. Życzę ci by ten okres szybko ci zleciał.
    tak bylo prawie cały czas takie mocne kłucie jakby szpilka w podbrzuszu. I potem żywa krew. Mam nadzieję że jak zejdzie opuchlizna po szyciu to sie troszkę wydłuży.

• tanith Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna życzę dużo siły i żeby wszystko było dobrze!

Ja wczoraj byłam na wizycie, podobno wszystko jest dobrze. Trochę się uspokoiłam, bo jeszcze żadnych ruchów nie czuję, a na monitorze małe się ładnie ruszało. Myślałam, że poznam już płeć, ale doktor powiedział, że to za wcześnie żeby o tym mówić. Nie mamy żadnych preferencji, cieszymy się że będzie dzidzia i byle tylko była zdrowa, ale już jestem ciekawa:) No i przyszle babcie też już się doczekać nie mogą:D Już bym chętnie wyprawkę szykowała, a tak nie wiem. Jakoś nie wpadły mi w oko żadne neutralne ciuszki. A te typowo chłopięce lub dziewczęce jakie ładne...

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanith witaj, jasne ze mozesz dolaczyc :)

Aksamitna trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Bylismy na malych zakupach i dokonalam pierwszego zakupu dla malucha :) az cale 4 pieluchy tetrowe hehe :D

Tez sie boje tego skracania, bo od jakiegos czasu dosc wyraznie boli mnie brzuch i czasem cos ukluje w pochwie. Mam nadzieje, ze to nic zlego. W piatek wizyta :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna współczuję bardzo :( odpoczywaj i wszystko będzie dobrze. Jak polezysz to szyjka na pewno troszkę się poprawi. Musisz się zaopatrzyć w dobre filmy, książki no i do nas tu zaglądać oczywiście
    to zleci Ci szybciutko :)

Acygan bóle mogą się pojawiać :) ja też się bałam o szyjkę, bo dość, że mam krótką, do niedawna miękką, to jeszcze ostatnio właśnie pobolewa mnie podbrzusze, jakieś takie parcie czułam - lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, bóle mogą się zdarzac a szyjka się na pewno jeszcze poprawi teraz kiedy odpoczywam na l4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 20:37

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ