X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja schudlam ponad 4kg przez wymioty i mdłości. Przez ostatnie 2 tyg mąż mial urlop i mnie rozpieszczal, gotowal, zabieral do knajpek itp i przytylam pol kg. Mój lekarz podchodzi do tego bardzo na luzie. Samo dziecko wazy kilkaset gram wiec nie ma co wymagać abyśmy tyly niewiadomo ile. Największy skok wagi i tak jest w 3 trymestrze i wtedy każdej z nas wejdzie po kilka kg. Samo lozysko waży podobno okolo kg + dziecko + wody itp. Nie przejmuj sie tylko sie ciesz, ze nie bedziesz sie toczyć :)

Może i coś w tym jest, ale zapytam na wszelki wypadek, bo boję się na zapas trochę :)

Dziewczyny oglądacie może łóżeczka już dla swoich pociech? Spodobało mi się jedno, ale nie mogę go wyczaić na allegro. Ten sprzedawca ma tylko pościel, takich łóżeczek nie sprzedaje, wrzucę Wam link, zerknijcie, może gdzieś widziałyście takie i pomożecie :)

http://allegro.pl/13-cz-posciel-dziecieca-z-aplikacja-baldachim-i6957736591.html?fromVariant=6965830140

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Acygan spadek jest u mnie ok, wyszłam z aż za dużą wagą startową. Teraz mam jeszcze 7 kg nadwagi. Ale dzieci ładnie rosną, podejrzewam ze dopiero w 3 trymestrze mocno mi skoczy waga. Z 12 kg na pewno bo jednak dwa łożyska, i dwoje dzieci będą swoje ważyć.

No to dobrze, bo ja to ogólnie nie znam się na tym, tylko panikara jestem więc wiesz :) Czasem martwię się i za kogoś hehe :D

Aksamitna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Może i coś w tym jest, ale zapytam na wszelki wypadek, bo boję się na zapas trochę :)

Dziewczyny oglądacie może łóżeczka już dla swoich pociech? Spodobało mi się jedno, ale nie mogę go wyczaić na allegro. Ten sprzedawca ma tylko pościel, takich łóżeczek nie sprzedaje, wrzucę Wam link, zerknijcie, może gdzieś widziałyście takie i pomożecie :)

http://allegro.pl/13-cz-posciel-dziecieca-z-aplikacja-baldachim-i6957736591.html?fromVariant=6965830140
    zobacz meble klupś, są bardzo podobne.

My bierzemy dwa turystyczne bo czesto jestesmy w rozjazdach

• darika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko mam już wybrane, a mianowicie dostawke - Chicco Next 2 Me. Chcę mieć maleństwo przy sobie, zwłaszcza na początku, a na łóżeczko przy łóżku nie mam miejsca, więc moim zdaniem dostawka będzie świetnym rozwiązaniem. Poza tym ma kółka i można ją przemiescic w każdy kąt mieszkania :-). No i łatwo i szybko się składa, więc może też służyć jako turystyczne w razie wyjazdów :-). Jak dziecię będzie wyrastac to będziemy wtedy kupować łóżeczko :-).

Aksamitna, Halina90 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upatrzone zwykle biale z szuflada na dole :) kilka typow wozkow i bede zamawiac jak juz poznam plec ;)

Ja dzisiaj pojechalam wyslac paczki na poczte i od razu zajrzalam do sklepu z tanimi ciuszkami i znowu kupilam dla bobasa kilka rzeczy. Wszystko wzielam w rozmiarze 62 ;)

W NL nie obchodza 1 listopada wiec u mnie to normalny dzien ;)

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    zobacz meble klupś, są bardzo podobne.

My bierzemy dwa turystyczne bo czesto jestesmy w rozjazdach

No właśnie podobnych jest bardzo dużo, ale wezmę w ostateczności, jak nie znajdę tego właśnie co Wam pokazałam :) Strasznie mi się spodobało i jak ślicznie by pasowało do takiej pościeli :) Przeglądam już prawie 30 stronę na allegro i nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz bym chciala cos zamowic ale nie wiem jaka kolorystyka ;) musze zrobic remont w sypialni i dopiero jak sie zdecyduje na jakis kolor scian to bede kupowac w odpowiednim kolorze ;)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    bardzo pomaga magnez mam brać 4x1 i No spa forte 3x1. Mi lekarka napisała że mam leżeć z tyłkiem wyżej od głowy

Mi lekarz też kazał brać magnez, ale 2x1. No ale u mnie generalnie jest ok, tylko zapobiegawczo przez te pobolewania no i kiedyś jeszcze uczucie drgajacego mięśnia w brzuchu (jak drganie powieki tylko właśnie w brzuchu), aż mi brzuch pulsowal w tym miejscu O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Tez juz bym chciala cos zamowic ale nie wiem jaka kolorystyka ;) musze zrobic remont w sypialni i dopiero jak sie zdecyduje na jakis kolor scian to bede kupowac w odpowiednim kolorze ;)

Ja mam szare sciany i turkusowe dodatki, a meble bialo ciemne. Lozeczko kupimy biale a dodatki do niego w neutralnym kolorze, bo planujemy wiecej dzieci :) takze w tym przypadku plec dla mnie nie ma znaczenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy meble Vox, kolekcja Milk :)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Przeczytałam ze w 20tc waga dziecka to okolo 300g. Wiec tym bardziej nie ma co tyć na razie :)
    Waga teraz:
    http://polki.pl/rodzina/tabela-wielkosc-i-masa-plodu-w-ciazy.html

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Waga teraz:
    http://polki.pl/rodzina/tabela-wielkosc-i-masa-plodu-w-ciazy.html

U mnie się nie zgadza bo w 17 tygodniu było 162g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 18:38

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czy tylko ja kompletnie nie czuje żadnych ruchów , bąbelków itd ?! Zaczynam się martwić , bo co chwile czytam, ze wy już odczuwacie ruchy , a u mnie kompletnie nic :(
    Co do wagi to póki co przytyłam Ok 4,5kg , wiec chyba w miarę prawidłowo , a nie oszczędzam się jak mam na coś ochotę , a ostatnio często mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 18:38

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Przeczytałam ze w 20tc waga dziecka to okolo 300g. Wiec tym bardziej nie ma co tyć na razie :)
    U mnie 198g w niedziele bylo :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Hmm czy tylko ja kompletnie nie czuje żadnych ruchów , bąbelków itd ?! Zaczynam się martwić , bo co chwile czytam, ze wy już odczuwacie ruchy , a u mnie kompletnie nic :(
    Co do wagi to póki co przytyłam Ok 4,5kg , wiec chyba w miarę prawidłowo , a nie oszczędzam się jak mam na coś ochotę , a ostatnio często mam :P

Nie martw sie wszystko jest ok. Dużo zależy od tego które to dziecko, jaka jest twoja budowa, jak bardzo ruchliwe jest dziecko albo jak jest ułożone. Naprawdę nie ma się czym przejmować

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Ja jeszcze też nie czuję a to moja druga ciąża, chyba nie ma reguły. Pocieszam się, że dzidziuś po urodzeniu będzie spokojny :)

ckaik0s36dsxflg9.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic, a bardzo juz czekam na ruchy. Nic mi sie nie przelewa ani nie bulgocze w brzuchu. A jak to sie czuje- tzn. czy to jest takie cos ze nie da sie pomylic? Bo ja sobie wyobrazam ze to chyba musi byc takie wiercenie, uczucie ze cos zywego jest w srodku?? I czy jak czujecie juz ruchy to one sa codziennie?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku jak zaczęłam czuć ruchy to czułam takie laskotanie od środka. Jakby ktoś mnie smyral po brzuchu ale od środka. Czasami czułam to codziennie przez kilka dni, a czasami dzień nic nie czułam. Więc to takie nieregularne. Od kilku dni oprócz laskotania czuje jeszcze takie pukniecia. Nie są to na pewno kopniaki, tylko takie bardzo delikatne pulsowanie, stuknięcie. I też nie jest to regularne. Ale to takie uczucie... że jestem pewna, że to to. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:10

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę obejrzeć jakiś horror ale nie mam pojęcia jaki. Macie jakieś pomysły? Bo mM wrażenie że już wszystkie widziałam

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no to ja bede musiala jeszcze poczekac na te ruchy, bo nic z tego co piszesz darika u mnie nie wystepuje. A ja jestem z tych niecierpliwych:-)

km5sdf9hi5m1i40u.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ