Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:Ja schudlam ponad 4kg przez wymioty i mdłości. Przez ostatnie 2 tyg mąż mial urlop i mnie rozpieszczal, gotowal, zabieral do knajpek itp i przytylam pol kg. Mój lekarz podchodzi do tego bardzo na luzie. Samo dziecko wazy kilkaset gram wiec nie ma co wymagać abyśmy tyly niewiadomo ile. Największy skok wagi i tak jest w 3 trymestrze i wtedy każdej z nas wejdzie po kilka kg. Samo lozysko waży podobno okolo kg + dziecko + wody itp. Nie przejmuj sie tylko sie ciesz, ze nie bedziesz sie toczyć
Może i coś w tym jest, ale zapytam na wszelki wypadek, bo boję się na zapas trochę
Dziewczyny oglądacie może łóżeczka już dla swoich pociech? Spodobało mi się jedno, ale nie mogę go wyczaić na allegro. Ten sprzedawca ma tylko pościel, takich łóżeczek nie sprzedaje, wrzucę Wam link, zerknijcie, może gdzieś widziałyście takie i pomożecie
http://allegro.pl/13-cz-posciel-dziecieca-z-aplikacja-baldachim-i6957736591.html?fromVariant=6965830140 -
Aksamitna wrote:Acygan spadek jest u mnie ok, wyszłam z aż za dużą wagą startową. Teraz mam jeszcze 7 kg nadwagi. Ale dzieci ładnie rosną, podejrzewam ze dopiero w 3 trymestrze mocno mi skoczy waga. Z 12 kg na pewno bo jednak dwa łożyska, i dwoje dzieci będą swoje ważyć.
No to dobrze, bo ja to ogólnie nie znam się na tym, tylko panikara jestem więc wieszCzasem martwię się i za kogoś hehe
Aksamitna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Może i coś w tym jest, ale zapytam na wszelki wypadek, bo boję się na zapas trochę
Dziewczyny oglądacie może łóżeczka już dla swoich pociech? Spodobało mi się jedno, ale nie mogę go wyczaić na allegro. Ten sprzedawca ma tylko pościel, takich łóżeczek nie sprzedaje, wrzucę Wam link, zerknijcie, może gdzieś widziałyście takie i pomożecie
http://allegro.pl/13-cz-posciel-dziecieca-z-aplikacja-baldachim-i6957736591.html?fromVariant=6965830140
My bierzemy dwa turystyczne bo czesto jestesmy w rozjazdach -
Ja łóżeczko mam już wybrane, a mianowicie dostawke - Chicco Next 2 Me. Chcę mieć maleństwo przy sobie, zwłaszcza na początku, a na łóżeczko przy łóżku nie mam miejsca, więc moim zdaniem dostawka będzie świetnym rozwiązaniem. Poza tym ma kółka i można ją przemiescic w każdy kąt mieszkania
. No i łatwo i szybko się składa, więc może też służyć jako turystyczne w razie wyjazdów
. Jak dziecię będzie wyrastac to będziemy wtedy kupować łóżeczko
.
Aksamitna, Halina90 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyJa mam upatrzone zwykle biale z szuflada na dole
kilka typow wozkow i bede zamawiac jak juz poznam plec
Ja dzisiaj pojechalam wyslac paczki na poczte i od razu zajrzalam do sklepu z tanimi ciuszkami i znowu kupilam dla bobasa kilka rzeczy. Wszystko wzielam w rozmiarze 62
W NL nie obchodza 1 listopada wiec u mnie to normalny dzienSylwiaa95 lubi tę wiadomość
-
Aksamitna wrote:zobacz meble klupś, są bardzo podobne.
My bierzemy dwa turystyczne bo czesto jestesmy w rozjazdach
No właśnie podobnych jest bardzo dużo, ale wezmę w ostateczności, jak nie znajdę tego właśnie co Wam pokazałamStrasznie mi się spodobało i jak ślicznie by pasowało do takiej pościeli
Przeglądam już prawie 30 stronę na allegro i nic.
-
nick nieaktualny
-
Aksamitna wrote:bardzo pomaga magnez mam brać 4x1 i No spa forte 3x1. Mi lekarka napisała że mam leżeć z tyłkiem wyżej od głowy
Mi lekarz też kazał brać magnez, ale 2x1. No ale u mnie generalnie jest ok, tylko zapobiegawczo przez te pobolewania no i kiedyś jeszcze uczucie drgajacego mięśnia w brzuchu (jak drganie powieki tylko właśnie w brzuchu), aż mi brzuch pulsowal w tym miejscu
-
casteam wrote:Tez juz bym chciala cos zamowic ale nie wiem jaka kolorystyka
musze zrobic remont w sypialni i dopiero jak sie zdecyduje na jakis kolor scian to bede kupowac w odpowiednim kolorze
Ja mam szare sciany i turkusowe dodatki, a meble bialo ciemne. Lozeczko kupimy biale a dodatki do niego w neutralnym kolorze, bo planujemy wiecej dziecitakze w tym przypadku plec dla mnie nie ma znaczenia
-
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Przeczytałam ze w 20tc waga dziecka to okolo 300g. Wiec tym bardziej nie ma co tyć na razie
http://polki.pl/rodzina/tabela-wielkosc-i-masa-plodu-w-ciazy.html
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualny
-
Hmm czy tylko ja kompletnie nie czuje żadnych ruchów , bąbelków itd ?! Zaczynam się martwić , bo co chwile czytam, ze wy już odczuwacie ruchy , a u mnie kompletnie nic
Co do wagi to póki co przytyłam Ok 4,5kg , wiec chyba w miarę prawidłowo , a nie oszczędzam się jak mam na coś ochotę , a ostatnio często mamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 18:38
-
mlodaaa wrote:Hmm czy tylko ja kompletnie nie czuje żadnych ruchów , bąbelków itd ?! Zaczynam się martwić , bo co chwile czytam, ze wy już odczuwacie ruchy , a u mnie kompletnie nic
Co do wagi to póki co przytyłam Ok 4,5kg , wiec chyba w miarę prawidłowo , a nie oszczędzam się jak mam na coś ochotę , a ostatnio często mam
Nie martw sie wszystko jest ok. Dużo zależy od tego które to dziecko, jaka jest twoja budowa, jak bardzo ruchliwe jest dziecko albo jak jest ułożone. Naprawdę nie ma się czym przejmowaćStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
mlodaaa wrote:Hmm czy tylko ja kompletnie nie czuje żadnych ruchów , bąbelków itd ?! Zaczynam się martwić , bo co chwile czytam, ze wy już odczuwacie ruchy , a u mnie kompletnie nic
Co do wagi to póki co przytyłam Ok 4,5kg , wiec chyba w miarę prawidłowo , a nie oszczędzam się jak mam na coś ochotę , a ostatnio często mam -
Ja tez jeszcze nic, a bardzo juz czekam na ruchy. Nic mi sie nie przelewa ani nie bulgocze w brzuchu. A jak to sie czuje- tzn. czy to jest takie cos ze nie da sie pomylic? Bo ja sobie wyobrazam ze to chyba musi byc takie wiercenie, uczucie ze cos zywego jest w srodku?? I czy jak czujecie juz ruchy to one sa codziennie?
-
Ja na początku jak zaczęłam czuć ruchy to czułam takie laskotanie od środka. Jakby ktoś mnie smyral po brzuchu ale od środka. Czasami czułam to codziennie przez kilka dni, a czasami dzień nic nie czułam. Więc to takie nieregularne. Od kilku dni oprócz laskotania czuje jeszcze takie pukniecia. Nie są to na pewno kopniaki, tylko takie bardzo delikatne pulsowanie, stuknięcie. I też nie jest to regularne. Ale to takie uczucie... że jestem pewna, że to to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 20:10
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️