X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stwierdzone było w trakcie trwania 18 tygodnia, więc sama jestem ciekawa czy może coś tam się pojawić jeszcze tak późno :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa czy moja córeczka nie zmieni się w synka :-D. Mam nadzieję, że nie bo już przyzwyczaiłam się, że Amelka buszuje w moim brzuchu :-P. No ale zobaczymy na polowkowym :-). Na pewno płakać nie będę, będę kochać tak samo :-).

Aliskaa lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie się wydaje że łatwiej dziewczynkę zamienić na chłopca, niż odwrotnie :P
    Jak już coś między nogami się pojawi to raczej nie zniknie :P
    Mi lekarz powiedział, że prawdopodobnie chłopak w 11 tygodniu. Też przywykłam go Gabrysia w brzuszku ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze, dobrze ze jutro wizyta, mam nadzieje,ze nie nosze tam az takiego wstydziocha :)

Kachna a kogo masz na mysli?

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o Gabrysiu jakby potwierdzilo sie, ze bedzie chlopczyk, ale moj chlopak jest bardzo na nie wiec chyba bedzie inaczej :( A jakby byla dziewczynka to miala byc Diana (od zawsze tak chcialam), to znowu kilka osob stwierdzilo, ze to imie dla psa...A Wy co sądzicie o Dianie? :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tez myslalam o Gabrysiu jakby potwierdzilo sie, ze bedzie chlopczyk, ale moj chlopak jest bardzo na nie wiec chyba bedzie inaczej :( A jakby byla dziewczynka to miala byc Diana (od zawsze tak chcialam), to znowu kilka osob stwierdzilo, ze to imie dla psa...A Wy co sądzicie o Dianie? :)

W zasadzie to w moim otoczeniu bardzo rzadkie imie :) osobiscie znam tylko jedna Diane. Ale ja zawsze powtarzam, ze wszystko jest kwestia gustu. Mnie strasznie denerwuje moja mama pod tym katem, bo kazde imie jej nie pasuje i ciagle krytykuje bo to, bo tamto. Ale ja tam jej nie slucham :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nic przecieko gdyby synek okaza sie coreczka na polowkowych

Katy lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

TO ja z checia dowiem sie ze bede miala dziewczynke hehe poki co jest chlopak a mazy nam sie parka polowkowe 21.

Co do ruchow bylam pewna ze czuje ale dupa nic nie czuje od 2 tygodni pewnie znowu lozysko na przedniej scianie i to zawsze tłumi ruchy.
    W pierwszej ciązy juz właśńie czułam teraz poki co cicho.

Tez polecam nowy TO Kinga ogladałam 2 dni temu i mi sie mega podobał nie jest to mega straszny horror.

Ja bede miala róźnice 18 miesiecy troche sie obawiam jak to bedzie ogarnac 2 takich łobuziakow ale bedzie ciekawie to wiem napewno :-) A z czasem beda mieli fajny kontakt na to licze.

Aliskaa lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    W zasadzie to w moim otoczeniu bardzo rzadkie imie :) osobiscie znam tylko jedna Diane. Ale ja zawsze powtarzam, ze wszystko jest kwestia gustu. Mnie strasznie denerwuje moja mama pod tym katem, bo kazde imie jej nie pasuje i ciagle krytykuje bo to, bo tamto. Ale ja tam jej nie slucham :)

Ja nie znam zadnej ;) I wlasnie chcialabym zeby moje dziecko mialo malo popularne imie, a przy tym nie jakies wymyslne czy dziwne :D No i dobrze, ze nie sluchasz bo w koncu to rodzice powinni miec najwiecej do powiedzenia w tej kwestii :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Super gratulacje :) mamy kolejna dziewczynke :) ja tak czekam na jutrzejsza wizyte i mam nadzieje,ze w koncu poznam plec i zobacze moje malenstwo :) a czemu mialabys nie dac rady umowic sie na genetyczne?
    Bo jestem w trakcie przeprowadzki, zdawania mieszkania itp. A do tego zostało nie wiele czasu by wszystko ogarnąc. Ale udało się i mam termin na 22.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    To ludzkie imię, a to ze ktoś sobie tak psa nazwał, to już jego problem. Moja siostrzenica ma tak na imię w podstawówce znałam też dziewczynę z równoległej klasy o tym imieniu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan nikogo akurat nie mam na mysli ale tak mi sie wydaje ze jakis psikus nam się trafi w grupie :) Mi tam akurat bez rożnicy czy chłopak zostanie chlopcem czy zmieni sie w dziewczynke :)

Ja nie znam żadnej Diany ale tak jak mowi Kinga- imię jak imię. Każdy ma swój gust a rodzinie nic do tego. U mnie teściowa też wiecznie kręcila nosem na kazde imie ale mam to gdzieś. To moje dziecko i nie ona jest od wyrażania opinii na temat moich wyborow.

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wpadliśmy przy okazji zakupów pooglądać pierwszy raz wózki i powiem Wam że moje serce skradł Anex Sport. Jest dobrze amortyzowany, fajnie się składa i co też dla mnie fajne nie ma białego wnętrza gondoli. Poza tym pełno odpinanych elementów do prania.
    Chyba już któraś o nim wspominala, ale wtedy jeszcze nie zaczynałam się rozglądać.
    Cena za 2w1 2199 do tego nosidelko,więc trochę przekracza mój wstępny budżet ale chyba ciężko będzie mi go przebić.

Jeśli chodzi o płeć to ja właśnie miałam typ na chłopca, ale nie na 100% więc czekam do środy na potwierdzenie :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Jak pasuje do nazwiska to na luzie. Najgorsze dla mnie są połączenia oryginalnych imion i smiesznie brzmiącego nazwiska. Bo np zupelnie inaczej odbiera się (bez urazy dla nikogo) Dianę Bigos, a zupelnie inaczej Annę Bigos ;)

I tak jak mowią dziewczyny, to Twoje dziecko, to Ty decydujesz o imieniu i nikt nie ma prawa się wtrącać.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki mamy pomysł choć wiadomo może sie zmienić bo jeszcze dużo czasu przed nami ale dla chłopca zero pomysłów

Katy lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie zupelnie inaczej to brzmi :) Szanse na dziewczynke to obecnie jakies 40% wiec troche bardziej skupiam sie na meskich imionach, z ktorych z kolei prawie zadne mi sie nie podoba :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    No faktycznie zupelnie inaczej to brzmi :) Szanse na dziewczynke to obecnie jakies 40% wiec troche bardziej skupiam sie na meskich imionach, z ktorych z kolei prawie zadne mi sie nie podoba :(
    Tez tak mialam. Imię dla dziewuszki wymarzone od kilku lat, a dla chlopca absolutnie nic mi sie nie podobalo. Kilka dni przeszukiwalismy internet i sie udalo wybrac ;) W takich sytuacjach orientujesz sie ilu ludzi nie lubisz ;p

darika, Katy, KaMiszka lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez tak mialam. Imię dla dziewuszki wymarzone od kilku lat, a dla chlopca absolutnie nic mi sie nie podobalo. Kilka dni przeszukiwalismy internet i sie udalo wybrac ;) W takich sytuacjach orientujesz sie ilu ludzi nie lubisz ;p
    Zgadzam się w 100 %! Jak mi się imię źle kojarzy z jakąś osoba to w życiu bym tak dziecku nie dała :-D.
    Edwarda kiedy masz polowkowe? :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Haha dokladnie :) Szukamy imienia, ktore nam sie z nikim nie kojarzy i naprawde jest ciezko :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika mam 28.11. Myślałam, ze będę miec w grudniu bo bedzie to 19t5d ale tak mysle ze lekarz i pan co umawia wiedza co robią.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ