Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem ciekawa czy moja córeczka nie zmieni się w synka
. Mam nadzieję, że nie bo już przyzwyczaiłam się, że Amelka buszuje w moim brzuchu
. No ale zobaczymy na polowkowym
. Na pewno płakać nie będę, będę kochać tak samo
.
Aliskaa lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Tez myslalam o Gabrysiu jakby potwierdzilo sie, ze bedzie chlopczyk, ale moj chlopak jest bardzo na nie wiec chyba bedzie inaczej
A jakby byla dziewczynka to miala byc Diana (od zawsze tak chcialam), to znowu kilka osob stwierdzilo, ze to imie dla psa...A Wy co sądzicie o Dianie?
-
Katy wrote:Tez myslalam o Gabrysiu jakby potwierdzilo sie, ze bedzie chlopczyk, ale moj chlopak jest bardzo na nie wiec chyba bedzie inaczej
A jakby byla dziewczynka to miala byc Diana (od zawsze tak chcialam), to znowu kilka osob stwierdzilo, ze to imie dla psa...A Wy co sądzicie o Dianie?
W zasadzie to w moim otoczeniu bardzo rzadkie imieosobiscie znam tylko jedna Diane. Ale ja zawsze powtarzam, ze wszystko jest kwestia gustu. Mnie strasznie denerwuje moja mama pod tym katem, bo kazde imie jej nie pasuje i ciagle krytykuje bo to, bo tamto. Ale ja tam jej nie slucham
-
Hejka,
TO ja z checia dowiem sie ze bede miala dziewczynke hehe poki co jest chlopak a mazy nam sie parka polowkowe 21.
Co do ruchow bylam pewna ze czuje ale dupa nic nie czuje od 2 tygodni pewnie znowu lozysko na przedniej scianie i to zawsze tłumi ruchy.
W pierwszej ciązy juz właśńie czułam teraz poki co cicho.
Tez polecam nowy TO Kinga ogladałam 2 dni temu i mi sie mega podobał nie jest to mega straszny horror.
Ja bede miala róźnice 18 miesiecy troche sie obawiam jak to bedzie ogarnac 2 takich łobuziakow ale bedzie ciekawie to wiem napewnoA z czasem beda mieli fajny kontakt na to licze.
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:W zasadzie to w moim otoczeniu bardzo rzadkie imie
osobiscie znam tylko jedna Diane. Ale ja zawsze powtarzam, ze wszystko jest kwestia gustu. Mnie strasznie denerwuje moja mama pod tym katem, bo kazde imie jej nie pasuje i ciagle krytykuje bo to, bo tamto. Ale ja tam jej nie slucham
Ja nie znam zadnejI wlasnie chcialabym zeby moje dziecko mialo malo popularne imie, a przy tym nie jakies wymyslne czy dziwne
No i dobrze, ze nie sluchasz bo w koncu to rodzice powinni miec najwiecej do powiedzenia w tej kwestii :p
-
acygan wrote:Super gratulacje
mamy kolejna dziewczynke
ja tak czekam na jutrzejsza wizyte i mam nadzieje,ze w koncu poznam plec i zobacze moje malenstwo
a czemu mialabys nie dac rady umowic sie na genetyczne?
-
Katy wrote:Tez myslalam o Gabrysiu jakby potwierdzilo sie, ze bedzie chlopczyk, ale moj chlopak jest bardzo na nie wiec chyba bedzie inaczej
-
nick nieaktualnyAcygan nikogo akurat nie mam na mysli ale tak mi sie wydaje ze jakis psikus nam się trafi w grupie
Mi tam akurat bez rożnicy czy chłopak zostanie chlopcem czy zmieni sie w dziewczynke
Ja nie znam żadnej Diany ale tak jak mowi Kinga- imię jak imię. Każdy ma swój gust a rodzinie nic do tego. U mnie teściowa też wiecznie kręcila nosem na kazde imie ale mam to gdzieś. To moje dziecko i nie ona jest od wyrażania opinii na temat moich wyborow. -
A my dzisiaj wpadliśmy przy okazji zakupów pooglądać pierwszy raz wózki i powiem Wam że moje serce skradł Anex Sport. Jest dobrze amortyzowany, fajnie się składa i co też dla mnie fajne nie ma białego wnętrza gondoli. Poza tym pełno odpinanych elementów do prania.
Chyba już któraś o nim wspominala, ale wtedy jeszcze nie zaczynałam się rozglądać.
Cena za 2w1 2199 do tego nosidelko,więc trochę przekracza mój wstępny budżet ale chyba ciężko będzie mi go przebić.
Jeśli chodzi o płeć to ja właśnie miałam typ na chłopca, ale nie na 100% więc czekam do środy na potwierdzenie -
Jak pasuje do nazwiska to na luzie. Najgorsze dla mnie są połączenia oryginalnych imion i smiesznie brzmiącego nazwiska. Bo np zupelnie inaczej odbiera się (bez urazy dla nikogo) Dianę Bigos, a zupelnie inaczej Annę Bigos
I tak jak mowią dziewczyny, to Twoje dziecko, to Ty decydujesz o imieniu i nikt nie ma prawa się wtrącać.Totoro lubi tę wiadomość
-
My też mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki mamy pomysł choć wiadomo może sie zmienić bo jeszcze dużo czasu przed nami ale dla chłopca zero pomysłów
Katy lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Katy wrote:No faktycznie zupelnie inaczej to brzmi
Szanse na dziewczynke to obecnie jakies 40% wiec troche bardziej skupiam sie na meskich imionach, z ktorych z kolei prawie zadne mi sie nie podoba
W takich sytuacjach orientujesz sie ilu ludzi nie lubisz ;p
darika, Katy, KaMiszka lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Tez tak mialam. Imię dla dziewuszki wymarzone od kilku lat, a dla chlopca absolutnie nic mi sie nie podobalo. Kilka dni przeszukiwalismy internet i sie udalo wybrac
.
Edwarda kiedy masz polowkowe?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:Tez tak mialam. Imię dla dziewuszki wymarzone od kilku lat, a dla chlopca absolutnie nic mi sie nie podobalo. Kilka dni przeszukiwalismy internet i sie udalo wybrac
Haha dokladnieSzukamy imienia, ktore nam sie z nikim nie kojarzy i naprawde jest ciezko :p