X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie z Wami przywitam i dolacze. Termin mam na 28 kwietnia:) jesli chodzi o płeć to nam w 13 tyg lekarz zasugerowal chlopca, taka sama sytuacja byla w pierwszej ciazy i to sie sprawdziło. Chociaz kolezance ostatnio w 16 tyg powiedzial lekarz ze chlopak a w 19 juz dziewczynka, wiec wszystko mozliwe.
    Co do ruchow to od jakiegos czasu czuje lekkie smyranie w srodku.

acygan, darika, Tęskniąca, tanith, justysbp, Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech synek nie zmienia się w dziewczynkę bo mamy już trochę niebieskich ubranek :D ale mąż byłby przeszczęśliwy :)

Katy, Tęskniąca lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    To ja sie z Wami przywitam i dolacze. Termin mam na 28 kwietnia:) jesli chodzi o płeć to nam w 13 tyg lekarz zasugerowal chlopca, taka sama sytuacja byla w pierwszej ciazy i to sie sprawdziło. Chociaz kolezance ostatnio w 16 tyg powiedzial lekarz ze chlopak a w 19 juz dziewczynka, wiec wszystko mozliwe.

Witaj :) rodzisz cztery dni po mnie według terminu :)

Dzis dla mnie dzien konczy sie masakrycznie. Opierdzielilam lekarza, bo siedzialam godzine w poczekalni, gdzie bylam tylko ja, bo wyobrazcie sobie, ze ktos postanowil sobie tyle w gabinecie posiedziec przede mna. Place wiec wymagam, a on slynie niestety z tego,ze jak ktoś wejdzie to i pol godziny, a dzis znajomy sie trafil :/ no myslalam ze w trakcie wizyty wejde tam i przywale komus.
    Wrocilam do domu i naskoczylam na mame, niestety do tego stopnia,ze brat musial mnie opierdzielic, bo przesadzilam. Cos dzis ze mna zlego sie dzieje.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o imieniu Michalina?

Aliskaa lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Witamy :)

Mi w 15tc lekarz powiedział, że chłopak a dzięki tobie zaczęłam wątpić w pewność :D zobaczymy co mi powie na połówkowym :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Darika mam 28.11. Myślałam, ze będę miec w grudniu bo bedzie to 19t5d ale tak mysle ze lekarz i pan co umawia wiedza co robią.
    Ja mam 24.11 czyli kilka dni wcześniej :-) i to będzie mój 20t5d. Na pewno wie co robi, w końcu takich badań już wykonał trochę w swoim życiu :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia90, myslalam ze na takim etapie nie mozna sie juz pomylic w ta stronę, a jednak

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Mi sie bardzo podoba, ale bliska kuzynka ma roczną Michalinke wiec u nas odpadło zaraz.. ;)

xk81pfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe też 24.11 czyli będzie już 21t3d. Teoretycznie już można od 18 tygodnia połówkowe robić, ja zapisując się kierowałam się przeczytanymi w segregatorze mamyginekolog radami, że najlepiej między 20+0, a 21+6 robić bo dziecko już jest większe. Ale prawda taka, że to zależy od tego jak szybko maleństwo rośnie. Koleżanka miała badanie w 19t3d i też wszystko ładnie było widać :)

Ja po całym dniu lenistwa uruchomiłam teraz prezent od rodziców - sokowirówkę, i narobiłam sobie pyszniutkiego soczku. Teraz leże opita jak bąk :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie Anexa sport i polecam.
    Ja ostatnio wieczorami padam i nie mam siły na nic.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana i Michalina bardzo ładnie.
    Ja połówkowe mam 29.11 :)
    Witam nową koleżankę

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mi się dziś skończył dzień smutno...
    Mój chłop na mnie nakrzyczał (pracujemy razem a w firmie kłopoty...) aż zrobiło mi się słabo i gorąco...
    teraz jakoś wszystkim dziesięć razy bardziej się przejmuje. Jemu oczywiście już przeszło a mi się chce ryczeć....
    oj, życie...nie może być za długo dobrze, zawsze się coś zpie........li......;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    U nas miała być Michalina (po tatusiu) ale raczej będzie Marcelek :).

Wybór był ograniczony, bo musi być na M tak jak nasze imiona.

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam imię Michalina :)bardzo mi się podoba

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    Mój chłop na mnie nakrzyczał (pracujemy razem a w firmie kłopoty...) aż zrobiło mi się słabo i gorąco...
    teraz jakoś wszystkim dziesięć razy bardziej się przejmuje. Jemu oczywiście już przeszło a mi się chce ryczeć....

Faktycznie sie bardzo przejmujesz. To tyko kłótnia. A życie dalej jest dobre. Głowa do góry i wiadro lodów i za chwilkę znów będzie cudownie

darika lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7609cd5e96741.jpg.html
    No u nas juz raczej ciezko, zeby sie zmienilo, nie ? :D

darika lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,

Czuje dzis to samo. Nie doac ze od rana kiepsko się czuje, to nakrzyczalam na lekarza i mame, a teraz mam wyrzuty sumienia.
    W ogole moj maz to ostatnio dziala mi na nerwy, ale coz.

Kokilka lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan czemu nakrzyczałas na lekarza?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się popłakałam bo mąż przyniósł ze sklepu kilogram gruszek, a mnie naszła ochota na pomarańcza. No pierwszy raz miałam takie coś. Teraz mnie to bawi, ale wcześniej miałam taki żal jakby mnie ktoś faktycznie skrzywdził.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja dziś się popłakałam bo mąż przyniósł ze sklepu kilogram gruszek, a mnie naszła ochota na pomarańcza. No pierwszy raz miałam takie coś. Teraz mnie to bawi, ale wcześniej miałam taki żal jakby mnie ktoś faktycznie skrzywdził.
    Hahaha to tak jak ja prawie zabilam męża jak mi w poprzedniej ciąży przyniósł Big Maca bez frytek :D

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ