X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wiem co czujesz, bo sama się wszystkim stresuję dookoła, ale mnie zawsze pociesza myśl, że to przecież tylko chwila stresu i po wszystkim. Jedź jak najszybciej, nie odkładaj tego.

Kinga i jak zakładałaś bodziaki z długim to na to jeszcze pajacyki z długim rękawem? Kurcze ja taka niedoświadczona, trochę banalne mogą być moje pytania, ale naprawdę nie wiem :)

grzanewino pocieszyłaś mnie, u mnie identycznie :) Z tym że ostatnio brzuch boli, ale wizyta w piątek, więc bedzie wszystko wiadomo.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan - mnie odkąd skończyłam pierwszy trymestr absolutnie nic nie boli, ani brzuch, ani piersi, ani sutki, ale wyczytałam, że to normalne, więc się uspokoiłam :)
    jedyne co, to hormony szaleją :D mam ogromne szczęście, że mój mąż jest oazą spokoju :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Andzia wiem co czujesz, bo sama się wszystkim stresuję dookoła, ale mnie zawsze pociesza myśl, że to przecież tylko chwila stresu i po wszystkim. Jedź jak najszybciej, nie odkładaj tego.

Kinga i jak zakładałaś bodziaki z długim to na to jeszcze pajacyki z długim rękawem? Kurcze ja taka niedoświadczona, trochę banalne mogą być moje pytania, ale naprawdę nie wiem :)

grzanewino pocieszyłaś mnie, u mnie identycznie :) Z tym że ostatnio brzuch boli, ale wizyta w piątek, więc bedzie wszystko wiadomo.
    Nie, zwykle body+spodnie lub sam pajac. To jednak dzieci wiosenne a nie zimowe. Jak było zimno to ewentualnie na zewnątrz zakładałam bluzę +kocyk lub samą osłonkę od wôzka. Często też chodziłyśmy w chuście więc wtedy zakładałam na nas moją bluzę, a jak bardzo wiało, to jeszcze taką cieniutką kurtkę przeciwiatrową. Raz założyłam zimowy kombinezon i to była porażka, Darła się na spacerze (nie wiedziałam o co chodzi) a w domu jak ją rozebrałam, to była cała mokra, więc było jej za gorąco.

Ps Nie wiem czy wiecie ale klatka piersiowa mamy potrafi dogrzać lub schłodzić dziecko w razie potrzeby. Dlatego dobrze maluszki nosić z przodu (szczególnie zimą, bo nigdy nie zmarznie, a latem nigdy się nie przegrzej. Z kangurowania korzystam też przy gorączce. Często wystarcza zamiast paracetamolu. Natomiast klatka piersiowa ojca już tylko potrafi ogrzać dziecko.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    jedyne co, to hormony szaleją :D mam ogromne szczęście, że mój mąż jest oazą spokoju :)

Mój tak samo! I całe szczęście bo inaczej byłyby wojny, że hej! :-P dzisiaj np rano jechałam na badania (krew, mocz) i nie wstawiłam wczoraj samochodu do garażu więc rano zobaczyłam zamarznieta szybę. Po 5 min szukania skrobaczki zadzwoniłam z pretensjami do męża dlaczego to w aucie nie ma skrobaczki?! Warto dodać, że tym autem jeżdżę głównie ja, mamy jeszcze drugie i mąż jeździ tamtym :-P. Biedny w piżamie leciał (była 7 rano) i szukał mi skrobaczki. Ja byłam obrazona. Jak wróciłam z badań oczywiście mi już przeszło a on na szczęście tylko się z tego śmiał :-P. Także takiego mam wyrozumiałego męża i dobrze, że jest taki spokojny. Chociaż jsk już na mnie krzyknie to wtedy wiem, że przesadziłam :-P.

grzanewino, edwarda20 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, Grzane wino tez nie mam brzucha. Oczywiście podbrzusze jest twardsze. Jak sie najem to nadal nie wyglądam jak w ciąży. Ale mnie to akurat cieszy. Balam sie ze będę świnka:) Moje samopoczucie tez dużo lepsze, juz nawet praktycznie mdłości nie mam, energia wrocila. Hormony tez mi szaleją, czuje sie jak kiedys pms. Mój mąż tez aniol :)

Idę zaraz kupic czarne spodnie ciążowe bo w hm jest 25% rabatu na czarne ubrania. Tylko dzis :) Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:35

grzanewino lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Idę zaraz kupic czarne spodnie ciążowe bo w hm jest 25% rabatu na czarne ubrania. Tylko dzis :) Miłego dnia!

Ja z h&m mam jeansowe jasne i właśnie czarne z takimi zakładkami na kolanach i są naprawdę świetne! Super wyglądają i są super wygodne - polecam :-). Mam rozmiar 38 i jeszcze sporo miejsca na brzuch.
    Co do brzuszka - ja może w jakiś luzniejszych bluzkach go jeszcze ukryje ale w obcislych nie ma szans :-). Jest widoczny, zdecydowanie. Ale na szczęście nigdzie indziej mi ciałka nie przybyło (jeszcze :-P). Zresztą przytyłam tylko 1 kg więc chyba nie jest źle :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:49

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i z h&m polecam jeszcze czarna sukienke ciążowa z rękawkami z koronki. Jest śliczna, dlugosc odpowiednia (nie za krótka) i bardzo uniwersalna :-). Ma marszenia z boku na brzuszek i na pewno posłuży mi całą ciąże. Kupiłam ja z myślą o świętach ale pewnie wykorzystam ja na nie jedna okazję :-)(np. w tą sobotę mamy 40stke kolegi w lokalu i mam zamiar ja założyć)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja sie zastanawialam ile przytylam od poprzedniej wizyty i tylko 1kg cale szczescie, czyli od początku ciazy 3kg :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje bodziaki z krotkim i dlugim rekawem ;) termin mam na 13.04 ale wiadomo ze moge urodzic nawet w marcu ;) trzeba byc przygotowanym :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wizycie u dermatologa. I w sumie niewiele więcej wiem niż wiedziałam :P Dostałam jakiś krem na stany zapalne, mam smarować i za 2 tyg. przyjść na kontrolę. Mam wrażenie, że na bardzo nieogarniętą dermatolog trafiłam w LuxMedzie, no ale tylko do niej był tak wcześnie termin.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że takie maluchy to powinno się ubierać w body a na to pajacyk :D muszę pokupować trochę spodenek bo mam 2 pary bez stópek i jedną parę ze stópkami ale na 62.

Jaki rozmiar czapeczek i skarpetek kupuje się noworodkowi??

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie pisze, że od 2 dni czuje ruchy aaaa jakie to piękne <3

acygan, Tęskniąca, patusia90, KaMiszka, Kinga. lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Myślałam, że takie maluchy to powinno się ubierać w body a na to pajacyk :D muszę pokupować trochę spodenek bo mam 2 pary bez stópek i jedną parę ze stópkami ale na 62.

Jaki rozmiar czapeczek i skarpetek kupuje się noworodkowi??

Moj syn jak sie urodził obwód główki miał 33 cm
    a stópke jak dobrze pamiętam 6.5 cm

KaMiszka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja właśnie przeszłam na l4 i też zastanawiam się jak to będzie, ale chyba pracodawca wypłaca O.o Za to mam inny problem, a raczej rozkminy jak zawsze - martwię się bo przepracowałam raptem 2 miesiące i l4 i mam wyrzuty sumienia:( Ale ostatnio miałam takie sytuacje w szkole, że zdecydowaliśmy z mężem, że bezpieczniej będzie jak zostanę w domu:(

Co do zakupów natomiast to my kupiliśmy fotelik Recaro, dziś powinien przyjść:)

Paatka a nie ugryzł Cię komar w tego pieprzyka? Albo nie wyskoczyła jakaś krostka? Ja dwa razy miałam taką sytuację - raz właśnie w sam środeczek ugryzł mnie komar, a drugi raz miałam zapalenie mieszka włosowego (pieprzyk mam na ręce i jest na nim włosek). Wiadomo, lepiej niech zerknie lekarz, ale nie ma się co martwić na zapas:)
    Nie bałaś się tego recaro? Też sie za nim oglądam, ten od 0-18 kg ale jest on dość duży i chce go zmierzyć zanim zamówię bo cenę ma dużą.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie średnie wieści, znowu krwiak i to spory. Dwa tygodnie leżenia plackiem a jak pojawi się krwawienie - szpital.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    oficjalnie pisze, że od 2 dni czuje ruchy aaaa jakie to piękne <3

Super, zazdroszczę :)

patusia też tak myślałam, ale jak zobaczyłam na allegro tyle różności, to zgłupiałam :) Bo w sumie to ewentualnie można jeszcze z długim rękawem i jakieś śpioszki, bądź spodenki :)

Patka to na razie smaruj i obserwuj, jeśli nie będzie poprawy to do innego lekarza ja bym poszła, skoro odniosłaś takie wrażenie.

• acygan Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Po wizycie średnie wieści, znowu krwiak i to spory. Dwa tygodnie leżenia plackiem a jak pojawi się krwawienie - szpital.

Kurcze uparte te Twoje dolegliwości, no nic trzeba leżeć i nie myśleć, że dojdzie do krwawienia.

jasmina6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam pajace, body z krotkim i dlugim rekawem, polspiochy i czapeczke. Jeszcze musze skoczyc do Primarka zobaczyc co tam maja w ofercie :) a reszte pokupuje jak juz dostane paczke od bratowej. Bardziej chce dokupic jakies wyjsciowe ubranka ;)

• darika Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Na pewno wszystko będzie dobrze! Dużo odpoczywaj a krwiak szybko się wchłonie - trzymam kciuki!

jasmina6 lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Nie bałaś się tego recaro? Też sie za nim oglądam, ten od 0-18 kg ale jest on dość duży i chce go zmierzyć zanim zamówię bo cenę ma dużą.

Recaro się nie bałam, wzięliśmy Recaro Privia Evo od 0-13 kg. Ma bardzo dobre opinie, wyniki w testach i mocowany na bazie isofix, ponoć lepsza opcja niż na pasach O.o Poza tym jest leciutki 3,9-4,1 kg z opcją nosidełka i wpinania w stelaż wózka. Myślę, że to dobry motyw na wszelkie zakupy, wyjazdy, żeby nie brać całego wózka:) Teraz myślimy tylko jaki właśnie wózek do tego, żeby był kompatybilny z fotelikiem:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ