Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia wiem co czujesz, bo sama się wszystkim stresuję dookoła, ale mnie zawsze pociesza myśl, że to przecież tylko chwila stresu i po wszystkim. Jedź jak najszybciej, nie odkładaj tego.
Kinga i jak zakładałaś bodziaki z długim to na to jeszcze pajacyki z długim rękawem? Kurcze ja taka niedoświadczona, trochę banalne mogą być moje pytania, ale naprawdę nie wiem
grzanewino pocieszyłaś mnie, u mnie identycznieZ tym że ostatnio brzuch boli, ale wizyta w piątek, więc bedzie wszystko wiadomo.
-
acygan - mnie odkąd skończyłam pierwszy trymestr absolutnie nic nie boli, ani brzuch, ani piersi, ani sutki, ale wyczytałam, że to normalne, więc się uspokoiłam
jedyne co, to hormony szalejąmam ogromne szczęście, że mój mąż jest oazą spokoju
-
acygan wrote:Andzia wiem co czujesz, bo sama się wszystkim stresuję dookoła, ale mnie zawsze pociesza myśl, że to przecież tylko chwila stresu i po wszystkim. Jedź jak najszybciej, nie odkładaj tego.
Kinga i jak zakładałaś bodziaki z długim to na to jeszcze pajacyki z długim rękawem? Kurcze ja taka niedoświadczona, trochę banalne mogą być moje pytania, ale naprawdę nie wiem
grzanewino pocieszyłaś mnie, u mnie identycznieZ tym że ostatnio brzuch boli, ale wizyta w piątek, więc bedzie wszystko wiadomo.
Ps Nie wiem czy wiecie ale klatka piersiowa mamy potrafi dogrzać lub schłodzić dziecko w razie potrzeby. Dlatego dobrze maluszki nosić z przodu (szczególnie zimą, bo nigdy nie zmarznie, a latem nigdy się nie przegrzej. Z kangurowania korzystam też przy gorączce. Często wystarcza zamiast paracetamolu. Natomiast klatka piersiowa ojca już tylko potrafi ogrzać dziecko. -
grzanewino wrote:jedyne co, to hormony szaleją
mam ogromne szczęście, że mój mąż jest oazą spokoju
Mój tak samo! I całe szczęście bo inaczej byłyby wojny, że hej!dzisiaj np rano jechałam na badania (krew, mocz) i nie wstawiłam wczoraj samochodu do garażu więc rano zobaczyłam zamarznieta szybę. Po 5 min szukania skrobaczki zadzwoniłam z pretensjami do męża dlaczego to w aucie nie ma skrobaczki?! Warto dodać, że tym autem jeżdżę głównie ja, mamy jeszcze drugie i mąż jeździ tamtym
. Biedny w piżamie leciał (była 7 rano) i szukał mi skrobaczki. Ja byłam obrazona. Jak wróciłam z badań oczywiście mi już przeszło a on na szczęście tylko się z tego śmiał
. Także takiego mam wyrozumiałego męża i dobrze, że jest taki spokojny. Chociaż jsk już na mnie krzyknie to wtedy wiem, że przesadziłam
.
grzanewino, edwarda20 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Acygan, Grzane wino tez nie mam brzucha. Oczywiście podbrzusze jest twardsze. Jak sie najem to nadal nie wyglądam jak w ciąży. Ale mnie to akurat cieszy. Balam sie ze będę świnka:) Moje samopoczucie tez dużo lepsze, juz nawet praktycznie mdłości nie mam, energia wrocila. Hormony tez mi szaleją, czuje sie jak kiedys pms. Mój mąż tez aniol
Idę zaraz kupic czarne spodnie ciążowe bo w hm jest 25% rabatu na czarne ubrania. Tylko dzisMiłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:35
grzanewino lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:
Idę zaraz kupic czarne spodnie ciążowe bo w hm jest 25% rabatu na czarne ubrania. Tylko dzisMiłego dnia!
Ja z h&m mam jeansowe jasne i właśnie czarne z takimi zakładkami na kolanach i są naprawdę świetne! Super wyglądają i są super wygodne - polecam. Mam rozmiar 38 i jeszcze sporo miejsca na brzuch.
Co do brzuszka - ja może w jakiś luzniejszych bluzkach go jeszcze ukryje ale w obcislych nie ma szans. Jest widoczny, zdecydowanie. Ale na szczęście nigdzie indziej mi ciałka nie przybyło (jeszcze
). Zresztą przytyłam tylko 1 kg więc chyba nie jest źle
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:49
-
Aa i z h&m polecam jeszcze czarna sukienke ciążowa z rękawkami z koronki. Jest śliczna, dlugosc odpowiednia (nie za krótka) i bardzo uniwersalna
. Ma marszenia z boku na brzuszek i na pewno posłuży mi całą ciąże. Kupiłam ja z myślą o świętach ale pewnie wykorzystam ja na nie jedna okazję
(np. w tą sobotę mamy 40stke kolegi w lokalu i mam zamiar ja założyć)
-
nick nieaktualny
-
A ja jestem po wizycie u dermatologa. I w sumie niewiele więcej wiem niż wiedziałam
Dostałam jakiś krem na stany zapalne, mam smarować i za 2 tyg. przyjść na kontrolę. Mam wrażenie, że na bardzo nieogarniętą dermatolog trafiłam w LuxMedzie, no ale tylko do niej był tak wcześnie termin.
-
patusia90 wrote:Myślałam, że takie maluchy to powinno się ubierać w body a na to pajacyk
muszę pokupować trochę spodenek bo mam 2 pary bez stópek i jedną parę ze stópkami ale na 62.
Jaki rozmiar czapeczek i skarpetek kupuje się noworodkowi??
Moj syn jak sie urodził obwód główki miał 33 cm
a stópke jak dobrze pamiętam 6.5 cm
KaMiszka lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Ja właśnie przeszłam na l4 i też zastanawiam się jak to będzie, ale chyba pracodawca wypłaca
Za to mam inny problem, a raczej rozkminy jak zawsze - martwię się bo przepracowałam raptem 2 miesiące i l4 i mam wyrzuty sumienia:( Ale ostatnio miałam takie sytuacje w szkole, że zdecydowaliśmy z mężem, że bezpieczniej będzie jak zostanę w domu:(
Co do zakupów natomiast to my kupiliśmy fotelik Recaro, dziś powinien przyjść
Paatka a nie ugryzł Cię komar w tego pieprzyka? Albo nie wyskoczyła jakaś krostka? Ja dwa razy miałam taką sytuację - raz właśnie w sam środeczek ugryzł mnie komar, a drugi raz miałam zapalenie mieszka włosowego (pieprzyk mam na ręce i jest na nim włosek). Wiadomo, lepiej niech zerknie lekarz, ale nie ma się co martwić na zapas:)
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Po wizycie średnie wieści, znowu krwiak i to spory. Dwa tygodnie leżenia plackiem a jak pojawi się krwawienie - szpital.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Asiaa1201 wrote:oficjalnie pisze, że od 2 dni czuje ruchy aaaa jakie to piękne
Super, zazdroszczę
patusia też tak myślałam, ale jak zobaczyłam na allegro tyle różności, to zgłupiałamBo w sumie to ewentualnie można jeszcze z długim rękawem i jakieś śpioszki, bądź spodenki
Patka to na razie smaruj i obserwuj, jeśli nie będzie poprawy to do innego lekarza ja bym poszła, skoro odniosłaś takie wrażenie. -
jasmina6 wrote:Po wizycie średnie wieści, znowu krwiak i to spory. Dwa tygodnie leżenia plackiem a jak pojawi się krwawienie - szpital.
Kurcze uparte te Twoje dolegliwości, no nic trzeba leżeć i nie myśleć, że dojdzie do krwawienia.jasmina6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupilam pajace, body z krotkim i dlugim rekawem, polspiochy i czapeczke. Jeszcze musze skoczyc do Primarka zobaczyc co tam maja w ofercie
a reszte pokupuje jak juz dostane paczke od bratowej. Bardziej chce dokupic jakies wyjsciowe ubranka
-
jasmina6 wrote:Po wizycie średnie wieści, znowu krwiak i to spory. Dwa tygodnie leżenia plackiem a jak pojawi się krwawienie - szpital.
jasmina6 lubi tę wiadomość
-
jasmina6 wrote:Nie bałaś się tego recaro? Też sie za nim oglądam, ten od 0-18 kg ale jest on dość duży i chce go zmierzyć zanim zamówię bo cenę ma dużą.
Recaro się nie bałam, wzięliśmy Recaro Privia Evo od 0-13 kg. Ma bardzo dobre opinie, wyniki w testach i mocowany na bazie isofix, ponoć lepsza opcja niż na pasachPoza tym jest leciutki 3,9-4,1 kg z opcją nosidełka i wpinania w stelaż wózka. Myślę, że to dobry motyw na wszelkie zakupy, wyjazdy, żeby nie brać całego wózka:) Teraz myślimy tylko jaki właśnie wózek do tego, żeby był kompatybilny z fotelikiem:)