X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie :)
    Darika wszystkiego najlepszego :D też jestem rocznik 91

darika lubi tę wiadomość

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i gratulujemy ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Witam :)
    Jestem tu nowa i chciałabym dołączyć
    Wcześniej byłam na majowych mamach ale termin porodu zmienił się na 30.04.2018 :)
    Według om 25.04
    Jestem w 15tc i w brzuszku mam najprawdopodobniej DZIEWCZYNKĘ :)
    Taką wiadomość otrzymałam na badaniach prenatalnych .

Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy a ja zabieram się za nadrabianie wcześniejszych stron .
    Witaj ;)
    lista na pierwszej stronie poprawiona :D

Paulettaa, Paatka lubią tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś głowa boli. No masakra jakaś :-(

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny 30.04 :D A termin porodu na 1 maja wiec prawdopodobnie bede miala piekny prezent urodzinowy ;)

Czy ktoras z Was odczuwała moze jakies dziwne bicie serca i uczucie niepokoju (nie wiem jak to okreslic)? Bo ja dzisiaj przez dluzsza chwile cos takiego czułam i bardzo to bylo nieprzyjemne :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotykało mnie coś takiego ale nie w ciąży.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wiedzialam ze imiona wpisujemy :) to u mnie mozna wpisac Jakub :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła kolejna porcja zakupów w tym miesiącu, laktator i butle.
    Łobuzy równo podzieliły brzuch na pół. Dziewczyna po prawej od pępka, a nieśmiałek okupuje lewą stronę. Czekam aż podrosną i sie zaklinuja to nie bedzie takiego nacisku na szyjke. Jestem na kwietniowkach ale raczej w połowie marca dzieci będą juz ze mną. Jeszcze 18 tygodni leżenia.

casteam lubi tę wiadomość

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dzisiaj przyszła kolejna porcja zakupów w tym miesiącu, laktator i butle.
    Łobuzy równo podzieliły brzuch na pół. Dziewczyna po prawej od pępka, a nieśmiałek okupuje lewą stronę. Czekam aż podrosną i sie zaklinuja to nie bedzie takiego nacisku na szyjke. Jestem na kwietniowkach ale raczej w połowie marca dzieci będą juz ze mną. Jeszcze 18 tygodni leżenia.
    Moja teściowa wkurza się, że "już" zaczynam cokolwiek kupować. Wg niej chyba najlepszy czas to luty/marzec. A ja po pierwsze nie wiem jak będę się wtedy czuć a poza tym wolałabym mieć już sporo ogarnięte bo co jeżeli musiałabym leżeć jak Ty - wtedy zostaje tylko internet.

A Ty kiedy masz nast wizytę? Kiedy może dowiesz się kto jest tym wstydziochem? :)

Aksamitna lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Moja teściowa wkurza się, że "już" zaczynam cokolwiek kupować. Wg niej chyba najlepszy czas to luty/marzec. A ja po pierwsze nie wiem jak będę się wtedy czuć a poza tym wolałabym mieć już sporo ogarnięte bo co jeżeli musiałabym leżeć jak Ty - wtedy zostaje tylko internet.

A Ty kiedy masz nast wizytę? Kiedy może dowiesz się kto jest tym wstydziochem? :)
    w końcu u swojej prowadzącej na 15tego. :)
    wole powoli teraz kupować, bo i tak wszystko razy dwa, a tak to ordynator mówił ze od lutego juz raczej na oddziale będę.
    Poza tym łatwiej to zaplanować, bo ta kasa miarowo sie rozchodzi, a nie wszystko na raz. Nie chce niczego zapomnieć, bo potem ktoraj mamusia sie obudzi ze to ona wszystko skompletuje skoro ja leżę.

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki zamówiłaś laktator i butelki? Też się zaczęłam rozglądać za laktatorem, ale chciałabym elektryczny. Tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki zamówiłaś laktator i butelki? Też się zaczęłam rozglądać za laktatorem, ale chciałabym elektryczny. Tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja mam urodziny 30.04 :D A termin porodu na 1 maja wiec prawdopodobnie bede miala piekny prezent urodzinowy ;)

Czy ktoras z Was odczuwała moze jakies dziwne bicie serca i uczucie niepokoju (nie wiem jak to okreslic)? Bo ja dzisiaj przez dluzsza chwile cos takiego czułam i bardzo to bylo nieprzyjemne :/
    Mnie dzis znow zaklulo jakby szpilka AZ mnie obudzilo I trwalo to pol dnia z odstepami godzinymi. Bylam przerazona. Nie moge sie doczekac kiedy bobas bedzie sie ciagle ruszal wtedy nie bede panikowac

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro slub, ale mam stresa, trzymajcie kciuki zebym nie zemdlala w kosciele co ostatnio zdazylo sie 3 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 19:07

tanith, Halina90, darika, Kachna62, dreamnes, Sylwiaa95, justysbp lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    wszystko z aventu bo dostaliśmy juz od znajomych starylizator i podgrzewacz. Laktator elektryczny i zestaw startowy butli Natural. Poluje jeszcze na kapturki i nakładki ze srebra na sutki, bo dają mega ukojenie miedzy karmieniami. A do tego działają antybakteryjnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny jutro slub, ale mam stresa, trzymajcie kciuki zebym nie zemdlala w kosciele co ostatnio zdazylo sie 3 razy
    trzymam kciuki :* daj znać potem jak było :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 powodzenia! I udanej zabawy :)

Ja dzisiaj w odstępie pół minuty miałam 2 puknięcia w brzuch, które były widoczne na powierzchni brzuszka :) Aż mnie zatkało bo nigdy czegoś takiego nie czułam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 20:18

dreamnes lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa witamy :)

Aksamitna dzielna jesteś, dasz radę :) a ja trzymam kciuki, żeby Ci zleciało jak najszybciej :) na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że znam instruktorkę fitness, która musiała leżeć calutką ciążę. Z kilku godzin treningów dziennie do leżenia plackiem kilka miesięcy :/ ale też dała radę, dzidzia ok a teraz już nie pamięta jak to było leżeć ;)

Oli123 bez stresiku, to ma być Wasz dzień! Jedyny taki, wymarzony i ma być przyjemnością a nie stresem :) w kościele jakby coś to siadaj i nic się nie przejmuj, nikt Ci nie będzie miał za złe :) ja też ostatnio słabnę na mszy :D

Aksamitna lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie bo w koncu wychodze dzisiaj z domu gdzies indziej niz do mamy czy do sklepu :p Idziemy do kina z chlopakiem, moja przyjaciolka i jej chlopakiem :D

Kinga. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ciesze sie bo w koncu wychodze dzisiaj z domu gdzies indziej niz do mamy czy do sklepu :p Idziemy do kina z chlopakiem, moja przyjaciolka i jej chlopakiem :D
    To udanego seansu, obyś nie musiała za często wychodzić do toalety siusiu :-D jak ja ostatnio :-P

Katy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ