WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    dzięki dziewczyny ;) to jednak będę oczekiwać co dziewczyny wymyśliły :)
    Mnie szwagierki zabrały miesiąc temu do Hotelu ze SPA:) miałam wykupiony zabieg dla kobiet w ciazy a one masaż, później kolacja, kluby i hotel:)

grzanewino, Aliskaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja albo Anex cross albo Anex sport ;) zobaczymy wyjdzie w praniu ;) zamawiac bede za 2 tyg jak juz poznam plec ;) na wozki ogolnie dlugo sie czeka - szczegolnie w przypadku gdy bardzo chodliwy jest kolor :)
    My anex sport, najbardziej się nam podoba i świetnie sie prowadzi:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli a jaki kolor?

Dziewczyny te co maja juz dzieci :) jakie leki sa przydatne dla maluszka? Mam na mysli te na kolke, goraczke etc?

• oli123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Bedzie DZIEWCZYNKA :D powiedzieli mi ze to nie na sto procnet ale taka linia jakby wargi... wiec chyba moge kupowac rozowe? To moje ostatnie usg na nhs Takze pojde prywatnie bo strach kupic rozowo a Tu chlopak
    Gratuluje i zazdroszcze :)

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Teraz jest tyle wózków na rynku ze aż ciężko jest wybrać. Ale to dobrze, bo każdy zwraca uwagę na cos innego. Ja mieszkam na 3 pietrze bez windy ani wózkowni, piwnicy i szukam czegoś w miarę lekkiego. A jeszcze jestem mała, drobna, z wada wzroku i kregpslupa jakby było mało. W ogóle to waga wózków mnie przeraza, niektóre to nawet 16 kg! Mnie się bardzo podoba taki wózek https://www.bobowozki.com.pl/wozki-wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/abc-design-salsa-4-wozek-gleboko-spacerowy-1733.php
    Ale musze go obejrzeć w sklepie tak na żywo zanim podejmę decyzję, no i niestety tani nie jest.
    Mam ten sam problem, blok bez windy, ja mam 150cm wzrostu ;p Wybraliśmy ten: https://bugaboo.pl/p/1-bugaboo-cameleon-3 ma tylko 9kg, swietne recenzje i rekomendowany jest wlasnie dla niskich osob. Cena... podobno jest jej wart ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Oli a jaki kolor?

Dziewczyny te co maja juz dzieci :) jakie leki sa przydatne dla maluszka? Mam na mysli te na kolke, goraczke etc?
    GRAY CLOUD:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamawiamy bebetto 42, jasnoszary. Jak na blizniaczy to ideał, bo przejdzie przez drzwi i zmieści się do auta ;)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia. W niedziele miałam caly dzień. Może nie caly twardy ale większość i bolal. Dziś powiedziałam położnej i no-spa i leżenie zaleciła. Natomiast ginekolog przepisała mi globulki na noc-rozkurczowe

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poczatkowo pedicetamol w syropie kupilam też czopki ale jakos balam sie użyć. Pozniej juz ibum bo lepszy smakowo. Na kolki mielismy delicol i bobotic.
    No i wsrto probowac czy prpbiotyki nie pomoga u nas stosowalismy dicoflor.
    Plus espumisan na wzdecia, najczęściej uzywalismy na brzydkie kupy dicoflor plus espumisan reszte uzylam z 2 razy i poprawy nie widzialam.
    Do tego podawalam wit d i kwasy omega. I to tyle tak naprawdę co trzeba na początek.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to wózka mamy 2 typy pierwszy anex sport a drugi adamex vico. Jeden i drugi testowalismy w sklepie i na ten moment drugi wygrywa, prowadzi się rewelacyjnie i mega lekko. Ale planujemy kupno dopiero w styczniu więc może jeszcze nam się odwidzi :)

• tanith Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20 Bugaboo to podobno bardzo, bardzo dobry wózek. No i ta waga! Ale niestety poza moimi mozliwosciami. Swoja droga ciekawe, czy nie da sie zrobic wózkow lekkich( naprawde lekkich!) i stabilnych, czy po prostu cena bylaby za wysoka. Eh, kobiety to zawsze maja cos pid gorke. A ja teraz leze na kanapce i objadam sie urodzinowa pizza

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie spodobal bebetto murano, dobrze sie prowadzi i cenowo nie zwala z nog :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam co do lekow:
    Na goraczke: najpierw paracetamol w czopkach, potem nurofen w czopkach i do tej pory daje tylko czopki bo młoda pluje kazdym lekiem. Generalnie uzywalam moze 3 razy w calym jej zyciu bo goraczki do 39 stopni nie zbijam lekami. Dobrze miec termometr bezdotykowy na podczerwien. Sprawdzi sie zarowno przy malcu jak i pozniej.
    Na kolke: bobotic forte i to uzywalam tak do 5 miesiaca nawet zapobiegawczo i na szczescie nie mielismy jakichs ostrych atakow kolki.
    Na pieluszkowe odparzenia: tormentiol ktory oczywiscie jest be, fuj i w ogole przeklęty ale nam polozna powiedziala ze nie ma nic lepszego. I faktycznie pomagal ale musialam go uzyc tez max 2 razy bo raczej nie mielismy sklonnosci do odparzen :) Ja czesto stosowalam a lekko czerwona skore Linomag.
    Na katar: wkraplalam wode morska albo sol fizjologiczna a potem odciagalam aspiratorem o nazwie Katarek ktory przylacza sie do odkurzacza :)
    I na sutki po karmieniu: lanolina z medeli i tą maść wymyślił chyba geniusz :)

Ale na poczatek oprocz tej masci na sutki i linomagu to nie kupowalam bo jak nie beda potrzebne to po co maja sie zmarnowac :) A przecież aptek teraz mnóstwo i mozna od reki kupic te leki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 19:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci do wagi wozka to powiem Wam ze jak wozek wazy np. 14kg to jest to wozek ciezki. Moj wazyl wedlug specyfikacji prpducenta 14.5kg jako gleboki i 14kg jako spacerowy i na prawde to byl dramat :) Nie wyobrażam sobie wnosic go po schodach...

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na cele szczęście nie muszę zawracać uwagi na wage wózka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 19:52

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Kawał chłopa mi rośnie (cytuję mojego lekarza).Waży już 270 gram. Ja mam niedowagę a syncio nadrabia.Unoszę się dzisiaj nad ziemią ze szczęścia chociaż mdłości wróciły

Tęskniąca, grzanewino, Totoro, MaGo, Paatka, acygan, darika, jasmina6, tanith, Halina90, patusia90, Sassy, Kinga., oli123, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Melduję się po wizycie. Kawał chłopa mi rośnie (cytuję mojego lekarza).Waży już 270 gram. Ja mam niedowagę a syncio nadrabia.Unoszę się dzisiaj nad ziemią ze szczęścia chociaż mdłości wróciły
    Cudownie <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluje super wiesci :) i to jest dowod na to, ze nawet jesli nie tyjemy, to nie znaczy, ze dzidzia ma zle :)

Aga78 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Aga gratuluje super wiesci :) i to jest dowod na to, ze nawet jesli nie tyjemy, to nie znaczy, ze dzidzia ma zle :)
    Oczywiście, że bobas nie ma źle. W tej chwili potrzebujemy tylko 300kcl więcej niż zwykle czyli to takie 2 kanapki z serem i wedlina. Te z nas, które nie przytyły, nie znaczy że głodzimy dzieci ;p One sobie spokojnie poradzą jedząc to co my. Jak im w razie czego dostarczymy czegos za mało, to wezmą sobie z naszych ciał. My bedziemy miec anemie, słabe włosy i zęby, a dziecko będzie piękne i rózowiutkie ;)

Katy, Aga78, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje :)

A ja na wieczor zostalam mega zestresowana...Byla u mojego chlopaka kuratorka z informacja, ze wznowili mu sprawe o wypadek samochodowy, ktory mielismy w zeszlym roku w czerwcu...Szczerze mowiac nie mam pojecia z jakiej racji i dlaczego niby jak ani ja (mialam zlamana noge i uszkodzony kregoslup) ani facet z drugiego auta nie chcielismy postepowania dalszego...Dlatego tez mieli umorzyc ta sprawe, a tu po takim czasie jakies jaja wychodza...Naprawde mocno sie zdenerwowalam bo to ostatnia rzecz jakiej bym.sie teraz spodziewala..Jeszcze ta kuratorka jakies dziwne pytania zadawala :/ Musialam sie wyzalic :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ