Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie zależy, czy mają na sklepie czy nie
Nam powiedział, że od ręki może być taki i taki kolor, a resztę kolorów na zamówienie u producenta - miesiąc oczekiwania. W tym samym czasie w sklepie była też inna para i wybierali zupełnie inny wózek - przy tamtym im powiedzieli, że od zamówienia powinien być za 2 miesiące.
-
nick nieaktualny
-
Paatka wrote:Pewnie zależy, czy mają na sklepie czy nie
Nam powiedział, że od ręki może być taki i taki kolor, a resztę kolorów na zamówienie u producenta - miesiąc oczekiwania. W tym samym czasie w sklepie była też inna para i wybierali zupełnie inny wózek - przy tamtym im powiedzieli, że od zamówienia powinien być za 2 miesiące.
Jej myślałam, że wózek kupie od ręki -
nick nieaktualny
-
casteam wrote:To Wam powiem ze mama mojego chlopaka chyba tez tak mysli! Bo powiedziala ze oni kupia nam wozek ale po porodzie!
Po porodzie to jednak wolałabym już wózek mieć w domu:) Nam wózek też kupują rodzice ale od razu postawiłam warunek, że jeśli chcą to mimo że oni kupują to my mamy ostateczne słowo jaki to będzie wózek w innym wypadku wolimy sami sobie kupić. -
My też chcemy Bebetto a konkretnie Torino. Ma dużo dobrych opini, poza tym rozmawiałam z kilkoma osobami, która maja ten wózek i są bardzo zadowolone. Chcę go jeszcze zobaczyć na żywo i pewnie tak będzie mi w 100% odpowiadał to zamawiamy czerwony
. Pasuje i do chłopca i do dziewczynki więc jakbysmy kiedyś mieli chłopca to się wykorzysta
. Muszę się zorientować ile się na niego czeka - jeśli 2 miesiące no to może po Świętach już zamówimy. Jeśli krócej to pewnie tak do konca lutego chciałabym mieć
.
Mam pytanie do dziewczyn, które planują kupić łóżeczko dostawne. Bo jeśli kupujemy łóżeczko zwykle to kupujemy zazwyczaj przewijak na łóżeczko i problem z głowy. A jeśli dostawne to jaki przewijak chcecie kupić? Na komode, taki cały regał czy może ten zwykły mały przenośny? Ja myślałam o przenośnym i do tego dokupić taki organizer (cos jak sztywna torba) na pieluchy, chusteczki, itp.
A w ogóle myślicie o przewijaku już? A o wanience jaka?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Agusia_pia juz wspólczuje i kopnij M za teksty o tyciu, ja w pierwszej ciazy przytyłam 30 kilo i wszystko w 6 miesiecy poszło tzn 25 kilo to poszlo w 3 miesiace juz po 10 dniach mialam 16 kilo mniej a łaczne zgubienie wagi zajeło 6 miesiecy. Dodam ze cwiczyłam jadłam zdrowo a tyłam na potege i nic z tym zrobic nie mogłam. Na szczescie moj M nic a nic mi nie dogryzał.
Ja mam w ten weekend pierwsza rocznice slubu i planujemy romantyczny weekend sam na sam.
Szkoda ze synek i M dalej chorzy ale plan jest zostawienie Igusia dziadką a rodzice jadą się wyspać w apartamencie na drzewach w samym lesie
Dziewczyny co wasi lekarza na to twardnienie mowia? Mi też twardnieje a wizyte mam dopiero 30.11 . -
darika też chciałam jakieś fajne wyraźne kolory materiałów, ale czytałam, że potrafią wyblaknąć, nie boisz się tego? Więc doszłam do wniosku, że wolę jasny
Ja będę mieć zwykłe łóżeczko i albo kupię przewijak i będę kładła na łóżeczko, albo będę przewijać na łóżku, oczywiście z podkłademKupić kupię, a co będzie to się okaże
Wanienkę kupuję taką standardową chyba, dość sporą, do tego wkładkę z gąbki na pierwsze miesiące. Mam wannę, ale początkowo wolę włożyć wanienkę wo wanny, kiedy dziecko będzie już pluskać rączkami, ale nie będzie stabilnie siedziało, niż od razu do takiej wanny dla dorosłych
-
Oli, Najlepszego na nowej drodze jak ja cudownie wspominam nasze wesele och chciało by sie jeszcze raz
Zazdroszczę wagi i tego ze nie tyjesz ja już mam 5 kilo na plusie i pewnie zaraz będzie 6 a startuje ze znaczna waga wiec 9 to max co powinnam przytyć w całej ciąży.
Ja odstałam na szkole rodzenia paczkę z gratisami, smoczek butelka pampersy i jakies próbki kremów tą samą paczkę miałam po porodzie.
Ja z pierwszym dzieckiem octenisept używałam do pępka i co któreś przemycie własnie tych gazików. Cctenisept w użyciu do dziś na ranki sama korzystam non stop. Do tego jako zalecenia ze szpitala miałam przemywać 2x dziennie ranę po CC własnie octeniseptem.
Dostawki są fajne ale przyzwyczajaja dziecko do bliskosci z mama i spaniem razem. My mamy kołyske ktorą stawiamy blisko łóżka naszego ale jednak odddzielnie spałi spizawsze starszak.
Ja czasem coś poczuje a jest to moja druga ciażą i jakoś pewności co do tego czy to dziecko nie mama haha. W pierwszej w 18 tygodniu czułam teraz 19 i jakoś tak coś niby delikatnie ale pewności nie mam czekam na te kopniaki -
Agusia_pia wrote:powiem Ci że uper rozwiązanie, sprawdziło by się u nas bo mamy kawalerkę ale jednak cena trochę za wysoka
Totoro lubi tę wiadomość
-
Bedzie DZIEWCZYNKA
powiedzieli mi ze to nie na sto procnet ale taka linia jakby wargi... wiec chyba moge kupowac rozowe? To moje ostatnie usg na nhs Takze pojde prywatnie bo strach kupic rozowo a Tu chlopak
AJrin, grzanewino, acygan, Paatka, Aliskaa, patusia90, darika, Sassy, tanith, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Na gardło bolace polecam hallsy czarne do ssania, do kupienie normalnie w sklepach i na stacjach benzynowych serio pomagaja.
-
casteam wrote:Ja albo Anex cross albo Anex sport
zobaczymy wyjdzie w praniu
zamawiac bede za 2 tyg jak juz poznam plec
na wozki ogolnie dlugo sie czeka - szczegolnie w przypadku gdy bardzo chodliwy jest kolor
-
dreamnes wrote:Bedzie DZIEWCZYNKA
powiedzieli mi ze to nie na sto procnet ale taka linia jakby wargi... wiec chyba moge kupowac rozowe? To moje ostatnie usg na nhs Takze pojde prywatnie bo strach kupic rozowo a Tu chlopak
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:My własnie mamy Anexa sport czekalismy prawie 3 miesiace na niego.
Do tego mieszkamy za granica wiec czas sie jeszcze wydluzytakze wole zamowic wczesniej
a jak rodzice chca dolozyc to niech sie doloza a my sami sobie poradzimy
Wiecie to bedzie pierwszy wnuk czy wnuczka u rodzicow mojego chlopaka a rodzice maja po 65lat. Troche staroswieccy sa i nie ogarnieci jesli chodzi o sprawy dzieciowe - w sensie za duzo zabobonow