WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zależy, czy mają na sklepie czy nie ;) Nam powiedział, że od ręki może być taki i taki kolor, a resztę kolorów na zamówienie u producenta - miesiąc oczekiwania. W tym samym czasie w sklepie była też inna para i wybierali zupełnie inny wózek - przy tamtym im powiedzieli, że od zamówienia powinien być za 2 miesiące.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo Anex cross albo Anex sport ;) zobaczymy wyjdzie w praniu ;) zamawiac bede za 2 tyg jak juz poznam plec ;) na wozki ogolnie dlugo sie czeka - szczegolnie w przypadku gdy bardzo chodliwy jest kolor :)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Pewnie zależy, czy mają na sklepie czy nie ;) Nam powiedział, że od ręki może być taki i taki kolor, a resztę kolorów na zamówienie u producenta - miesiąc oczekiwania. W tym samym czasie w sklepie była też inna para i wybierali zupełnie inny wózek - przy tamtym im powiedzieli, że od zamówienia powinien być za 2 miesiące.

Jej myślałam, że wózek kupie od ręki

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Mój mąż też tak myślał, do momentu aż go uświadomiłam :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:

Też tak myślałam :) To chyba tym bardziej nie ma co czekać na ostatnią chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam powiem ze mama mojego chlopaka chyba tez tak mysli! Bo powiedziala ze oni kupia nam wozek ale po porodzie!

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    To Wam powiem ze mama mojego chlopaka chyba tez tak mysli! Bo powiedziala ze oni kupia nam wozek ale po porodzie!

Po porodzie to jednak wolałabym już wózek mieć w domu:) Nam wózek też kupują rodzice ale od razu postawiłam warunek, że jeśli chcą to mimo że oni kupują to my mamy ostateczne słowo jaki to będzie wózek w innym wypadku wolimy sami sobie kupić.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy Bebetto a konkretnie Torino. Ma dużo dobrych opini, poza tym rozmawiałam z kilkoma osobami, która maja ten wózek i są bardzo zadowolone. Chcę go jeszcze zobaczyć na żywo i pewnie tak będzie mi w 100% odpowiadał to zamawiamy czerwony :-). Pasuje i do chłopca i do dziewczynki więc jakbysmy kiedyś mieli chłopca to się wykorzysta :-). Muszę się zorientować ile się na niego czeka - jeśli 2 miesiące no to może po Świętach już zamówimy. Jeśli krócej to pewnie tak do konca lutego chciałabym mieć :-).

Mam pytanie do dziewczyn, które planują kupić łóżeczko dostawne. Bo jeśli kupujemy łóżeczko zwykle to kupujemy zazwyczaj przewijak na łóżeczko i problem z głowy. A jeśli dostawne to jaki przewijak chcecie kupić? Na komode, taki cały regał czy może ten zwykły mały przenośny? Ja myślałam o przenośnym i do tego dokupić taki organizer (cos jak sztywna torba) na pieluchy, chusteczki, itp.
    A w ogóle myślicie o przewijaku już? A o wanience jaka? :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam przewijak ten sztywny i poloze go na komodzie. Wanienke ze stojakiem chce kupic ale kupie wieksza niz dla noworodka z tego wzgledu ze mam tylko prysznic w domu.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia juz wspólczuje i kopnij M za teksty o tyciu, ja w pierwszej ciazy przytyłam 30 kilo i wszystko w 6 miesiecy poszło tzn 25 kilo to poszlo w 3 miesiace juz po 10 dniach mialam 16 kilo mniej a łaczne zgubienie wagi zajeło 6 miesiecy. Dodam ze cwiczyłam jadłam zdrowo a tyłam na potege i nic z tym zrobic nie mogłam. Na szczescie moj M nic a nic mi nie dogryzał.

Ja mam w ten weekend pierwsza rocznice slubu i planujemy romantyczny weekend sam na sam.
    Szkoda ze synek i M dalej chorzy ale plan jest zostawienie Igusia dziadką a rodzice jadą się wyspać w apartamencie na drzewach w samym lesie :D

Dziewczyny co wasi lekarza na to twardnienie mowia? Mi też twardnieje a wizyte mam dopiero 30.11 .

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika też chciałam jakieś fajne wyraźne kolory materiałów, ale czytałam, że potrafią wyblaknąć, nie boisz się tego? Więc doszłam do wniosku, że wolę jasny :)

Ja będę mieć zwykłe łóżeczko i albo kupię przewijak i będę kładła na łóżeczko, albo będę przewijać na łóżku, oczywiście z podkładem :) Kupić kupię, a co będzie to się okaże :) Wanienkę kupuję taką standardową chyba, dość sporą, do tego wkładkę z gąbki na pierwsze miesiące. Mam wannę, ale początkowo wolę włożyć wanienkę wo wanny, kiedy dziecko będzie już pluskać rączkami, ale nie będzie stabilnie siedziało, niż od razu do takiej wanny dla dorosłych :)

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia czy Ty jesteś z Lublina i chodzisz do dr Oli Stupak?
    Bo czytałam tutaj ranking lekarzy i napotkałam Twoją opinię :)
    ja do dr Oli chodzę na usg na Jutrzenki właśnie :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Mama mojego chlopaka tak samo..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, Najlepszego na nowej drodze jak ja cudownie wspominam nasze wesele och chciało by sie jeszcze raz :D
    Zazdroszczę wagi i tego ze nie tyjesz ja już mam 5 kilo na plusie i pewnie zaraz będzie 6 a startuje ze znaczna waga wiec 9 to max co powinnam przytyć w całej ciąży.

Ja odstałam na szkole rodzenia paczkę z gratisami, smoczek butelka pampersy i jakies próbki kremów tą samą paczkę miałam po porodzie.

Ja z pierwszym dzieckiem octenisept używałam do pępka i co któreś przemycie własnie tych gazików. Cctenisept w użyciu do dziś na ranki sama korzystam non stop. Do tego jako zalecenia ze szpitala miałam przemywać 2x dziennie ranę po CC własnie octeniseptem.

Dostawki są fajne ale przyzwyczajaja dziecko do bliskosci z mama i spaniem razem. My mamy kołyske ktorą stawiamy blisko łóżka naszego ale jednak odddzielnie spałi spizawsze starszak.

Ja czasem coś poczuje a jest to moja druga ciażą i jakoś pewności co do tego czy to dziecko nie mama haha. W pierwszej w 18 tygodniu czułam teraz 19 i jakoś tak coś niby delikatnie ale pewności nie mam czekam na te kopniaki ;-)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    powiem Ci że uper rozwiązanie, sprawdziło by się u nas bo mamy kawalerkę ale jednak cena trochę za wysoka :(
    Ale czad to łożeczko komoda i przewijak, że ja tego nie znalazłam w pierwszej ciązy mega rozwiazanie na lat.

Totoro lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie DZIEWCZYNKA :D powiedzieli mi ze to nie na sto procnet ale taka linia jakby wargi... wiec chyba moge kupowac rozowe? To moje ostatnie usg na nhs Takze pojde prywatnie bo strach kupic rozowo a Tu chlopak

AJrin, grzanewino, acygan, Paatka, Aliskaa, patusia90, darika, Sassy, tanith, Andzia123 lubią tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło bolace polecam hallsy czarne do ssania, do kupienie normalnie w sklepach i na stacjach benzynowych serio pomagaja.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja albo Anex cross albo Anex sport ;) zobaczymy wyjdzie w praniu ;) zamawiac bede za 2 tyg jak juz poznam plec ;) na wozki ogolnie dlugo sie czeka - szczegolnie w przypadku gdy bardzo chodliwy jest kolor :)
    My własnie mamy Anexa sport czekalismy prawie 3 miesiace na niego.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Bedzie DZIEWCZYNKA :D powiedzieli mi ze to nie na sto procnet ale taka linia jakby wargi... wiec chyba moge kupowac rozowe? To moje ostatnie usg na nhs Takze pojde prywatnie bo strach kupic rozowo a Tu chlopak
    Super gratulacje i zazdraszczam pozytywnie dziewczynki :-)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    My własnie mamy Anexa sport czekalismy prawie 3 miesiace na niego.

Do tego mieszkamy za granica wiec czas sie jeszcze wydluzy ;) takze wole zamowic wczesniej ;) a jak rodzice chca dolozyc to niech sie doloza a my sami sobie poradzimy ;)

Wiecie to bedzie pierwszy wnuk czy wnuczka u rodzicow mojego chlopaka a rodzice maja po 65lat. Troche staroswieccy sa i nie ogarnieci jesli chodzi o sprawy dzieciowe - w sensie za duzo zabobonow :)

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ