WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Dzisiaj o 10 wizyta. Mam stresa :(
    Będzie dobrze. Ja mam 22 prenatalne i też bardzo się stresuję, że i tym razem coś wyjdzie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    U mnie Kinga nawały były tylko w nocy. Ja miałam mnóstwo pokarmu. Ale też małego żarłoka. Na roku praktycznie był na samej piersi. Innych pokarmów dał sobie wcisnąć 3-4 łyżeczki i to też z wielkim płaczem. Robiliśmy oczywiście badania wszytskie. Świetnie przybierał na wadze i wyniki tez miał bardzo dobre a lekarz mówił że widocznie taki jego urok. Dopiero po roku troche mi odpuścił.

U nas było różnie. Jak miała 0,5 roku zaczęłam rozszerzanie. Jadła wszystko jak śmietnik... Po pierwszych urodzinach przestała tylko mleko, dopiero w 16 miesiącu wróciła do pokarmów stałych. Teraz w dzień zrezygnowała z kp. Czasem przed drzemką ma ochotę i w nocy, także luzik (bo już bardziej robi to dla samej zasady niż jedzenia). Ciekawi mnie jej reakcja jak pojawi się mały ssak (czy przypadkiem nie pojawi się znów wielka miłość do kp, wózka itp, bo jak obserwowałam inne dzieci w rodzinie, to takie regresy często miały miejsce)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do wóżków miałam nie kupować a w poniedziałek jade oglądać wózek rok po roku :-)
    Będzie to 3 wózek do kolecji wiec chyba sprzedam jednego.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też absolutnie nie nastawiałam się na CC tylko SN a tu nagle los spłatał figla. Miałam znieczulenie zewnątrzoponowe a nie ogólne, ale dziecko zobaczyłam godzine po porodzie- z tym, że lezała w inkubatorze 5 m ode mnie. Więc pierwsze "karmienie" odbyło się po jakiś 4-5 h. "Karmienie" bo mała nie potrafiła, nie chciała a pielęgniarki nie były skore do pomocy i tym samym weszło mm. W domu miałam taki nawał, że wyłam żeby ktoś mi dał laktator. Kupiliśmy gruszkę-ręczną. Niestety mało pomogła więc kupiliśmy elektryczny(jakiś zwykły) i było lepiej. Teraz więc laktator uważam za niezbędny zakup.
    Jak wczoraj byłam u położnej i powiedziałam że czuje ruchy i brzuch mi podskakuje to stwierdziła, że możliwe że dziecko jest większe ;) zobaczymy co tam USG powie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator uwazam za niezbędny, chociażby dlatego że po porodzie muszę być dyspozycyjna w soboty, pracujemy na weselach jako foto video.. Przy pierwszym dziecku miałam ręczny i jak dla mnie to kit! Dlatego zeby to robic w miare szybko i sprawnie kupiłam elektryczny ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator reczny ktory kupilam dopiero w chwili gdy mialam nocne nawaly pokarmu. Ale ja sciagalam tylko do uczucia ulgi i przestawalam. Nigdy nie musialam zostawiac dziecka pod czyjas opieka wiec nie musialam tez sciagac i zostawiac w butli zeby ktos ja nakarmil. Generalnie do roku 90% jej jedzenia to byl cyc bo raczej nie lubila stalych pokarmow a na moim mleku miala same fałdki na ciele :P

CC mialam w znieczuleniu zewnatrzoponowym ale dziecko dostalam do piersi zaraz po zszyciu (polozne przychodzily i mi ja przystawialy) wiec moze mialam szczescie do położnych :)

Co do panieńskiego to ja tez nie mialam, mąż nalegal że zostanie z corka ale ja nie chciałam. Tak jak mowi Kinga- w życiu sie wybawilam, urodzilam majac 28 lat i na prawde imprez i alko to mam po dziurki w nosie. A na nastepny dzien niestety nikt mnie nie zwolni z bycia matką :)

Kinga ja zbijam jeszcze goraczke kapielą o 1 stopień nizsza niz skora dziecka. Ale i tak widze z jestes twarda jak czekasz do 40 :) Ja przy 39 wymiekam i podaje leki bo mloda leci mi wtedy w rekach... Ale wiem ze sa matki ktore juz przy 38 daja cos na zbicie goraczki a moje przy 38 to wyglada jak zdrowy dzieciak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu jadę na IP, rano pojawiła się krew. Ciekawe czy mnie zostawia juz do końca

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dzisiaj strasznie podekscytowana ;D w końcu wieczór panieński ma się raz w życiu :D szkoda, że sobie nie popiję...no ale cóż... zawsze zostaje bavaria bezalkoholowa :D

Tęskniąca, justysbp, grzanewino lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    A ja znowu jadę na IP, rano pojawiła się krew. Ciekawe czy mnie zostawia juz do końca
    O rany znowu :-( współczuję i trzymam mocno kciuki!!!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Trzymam kciuki, bedzie dobrze !!!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

Trzymam kciuki za Was, mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku :*

Aliska baw sie dobrze :) w koncu to raz w zyciu :) tez ostatnio mialam ochote na piwko i pilam bawarie z soczkiem malinowym :)

Ajrin jaki wozeczek bedziesz miec na sprzedaz?

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna kciuki :*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie chyba sprzedam Anexa Sport chociaż żal mi niemiłosiernie ale mam parasolke mała składaną która obecnie teraz najczęściej używamy u teściów został Anex Sport FOXY Eco lether bo rewelacyjnie tam w lesie sobie radzi.
    Poczekam do poniedziałku czy kupie ten rok po roku czy nie.
    Ten Anex jest w takim wydaniu zakupiony w 2016 chyba w kwietniu musze na paragonie sprawdzić.
    https://www.babyland.pl/pl/product/64341,anex-sport-wozek-wielofunkcyjny?vid=64348&gclid=Cj0KCQiAuZXQBRDKARIsAMwpUeQzermszi66iW27NaxT1uYLhTielr1yKSKVjI8GaJrEc0WcI0nz8XoaAj-EEALw_wcB

Aksamitna kciuki za was.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Trzymajcie się mocno!!!

Ja już po. Synek jest dalej synkiem, ma 325g i jest strasznym leniwcem bo nie chciał współpracować :) chyba nie był zadowolony z badania bo lekarz przełączył na 3D i miał smutną minę.

acygan, Aliskaa, Aga78, justysbp lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok :*

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin pytam, bo biore pod uwage zakup uzywanego wozka,a ze tak powiem "od kogos swojego" to zawsze inaczej niz z ogloszenia, mniejsze obawy bym miala :) pomysl czy bedziesz chciala sprzedac no i za ile oczywiscie :)

Patusia ciesze sie razem z Toba z udanej wizyty :) moze mial ochote na drzemke,a pan doktor mu przeszkodzil i byl niezadowolony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    kciuki, będzie dobrze.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia w taką pogodę to nie dziwota, że smutny ;) Mama musi mu chyba dostarczyć kosteczkę czekolady na poprawę nastroju ;)

Aksamitna trzymam kciuki!

Ja właśnie kupiłam bilety na jutro do kina na Listy do M. 3 :)
    Od 3 dni nie dotykam słodkiego bo jutro w Poznaniu królują rogale, także gdzie się człowiek nie ruszy tam będą sprzedawali - więc muszę miejsce w brzuszku uszykować :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:

Ja już po. Synek jest dalej synkiem, ma 325g i jest strasznym leniwcem bo nie chciał współpracować :) chyba nie był zadowolony z badania bo lekarz przełączył na 3D i miał smutną minę.

Wow, jaki duzy chłopak :-). Najważniejsze, że wszystko ok :-). On tu chciał sobie pospać w przyjemnym brzuszku mamusi, a go tu budzą i męczą jakimiś badaniami :-P. To się obraził na lekarza i stwierdził, że nie będzie współpracować, niech sobie radzi sam :-P.

Swoją drogą ja jeszcze 3d na w miałam i chyba wezmę sobie na polowkowych w 3d i poproszę o nagranie badania, żeby pamiątka była :-).

Dziewczyny na smyk.com jest promocja na ciuszki . Ja już zamówiłam kilka rzeczy, do tego zamówilam na h&m :-D bo okazało się, że miałam zniżkę - 10% z okazji zaległych urodzin więc wykorzystałam :-). Ranyy, jestem zakupoholiczka :-P. Ale przynajmniej nie kupuje bez sensu tylko dla mojej Kruszynki :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te ubranka,ale musze na razie poczekac na ubranka od bratowej,wtedy sie zorientuje co dokupie,bo widze, ze troche tego ma.

Czekam na kuriera, dzis ma byc z moimi rzeczami do lozeczka :) siedze jak na szpilkach :) pierwszy wiekszy zakup dla mojej księżniczki: )

darika, Agusia_pia lubią tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ