Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek wrote:U mnie Kinga nawały były tylko w nocy. Ja miałam mnóstwo pokarmu. Ale też małego żarłoka. Na roku praktycznie był na samej piersi. Innych pokarmów dał sobie wcisnąć 3-4 łyżeczki i to też z wielkim płaczem. Robiliśmy oczywiście badania wszytskie. Świetnie przybierał na wadze i wyniki tez miał bardzo dobre a lekarz mówił że widocznie taki jego urok. Dopiero po roku troche mi odpuścił.
U nas było różnie. Jak miała 0,5 roku zaczęłam rozszerzanie. Jadła wszystko jak śmietnik... Po pierwszych urodzinach przestała tylko mleko, dopiero w 16 miesiącu wróciła do pokarmów stałych. Teraz w dzień zrezygnowała z kp. Czasem przed drzemką ma ochotę i w nocy, także luzik (bo już bardziej robi to dla samej zasady niż jedzenia). Ciekawi mnie jej reakcja jak pojawi się mały ssak (czy przypadkiem nie pojawi się znów wielka miłość do kp, wózka itp, bo jak obserwowałam inne dzieci w rodzinie, to takie regresy często miały miejsce)
-
CO do wóżków miałam nie kupować a w poniedziałek jade oglądać wózek rok po roku
Będzie to 3 wózek do kolecji wiec chyba sprzedam jednego. -
Ja też absolutnie nie nastawiałam się na CC tylko SN a tu nagle los spłatał figla. Miałam znieczulenie zewnątrzoponowe a nie ogólne, ale dziecko zobaczyłam godzine po porodzie- z tym, że lezała w inkubatorze 5 m ode mnie. Więc pierwsze "karmienie" odbyło się po jakiś 4-5 h. "Karmienie" bo mała nie potrafiła, nie chciała a pielęgniarki nie były skore do pomocy i tym samym weszło mm. W domu miałam taki nawał, że wyłam żeby ktoś mi dał laktator. Kupiliśmy gruszkę-ręczną. Niestety mało pomogła więc kupiliśmy elektryczny(jakiś zwykły) i było lepiej. Teraz więc laktator uważam za niezbędny zakup.
Jak wczoraj byłam u położnej i powiedziałam że czuje ruchy i brzuch mi podskakuje to stwierdziła, że możliwe że dziecko jest większezobaczymy co tam USG powie
-
Ja laktator uwazam za niezbędny, chociażby dlatego że po porodzie muszę być dyspozycyjna w soboty, pracujemy na weselach jako foto video.. Przy pierwszym dziecku miałam ręczny i jak dla mnie to kit! Dlatego zeby to robic w miare szybko i sprawnie kupiłam elektryczny
-
nick nieaktualnyJa mam laktator reczny ktory kupilam dopiero w chwili gdy mialam nocne nawaly pokarmu. Ale ja sciagalam tylko do uczucia ulgi i przestawalam. Nigdy nie musialam zostawiac dziecka pod czyjas opieka wiec nie musialam tez sciagac i zostawiac w butli zeby ktos ja nakarmil. Generalnie do roku 90% jej jedzenia to byl cyc bo raczej nie lubila stalych pokarmow a na moim mleku miala same fałdki na ciele
CC mialam w znieczuleniu zewnatrzoponowym ale dziecko dostalam do piersi zaraz po zszyciu (polozne przychodzily i mi ja przystawialy) wiec moze mialam szczescie do położnych
Co do panieńskiego to ja tez nie mialam, mąż nalegal że zostanie z corka ale ja nie chciałam. Tak jak mowi Kinga- w życiu sie wybawilam, urodzilam majac 28 lat i na prawde imprez i alko to mam po dziurki w nosie. A na nastepny dzien niestety nikt mnie nie zwolni z bycia matką
Kinga ja zbijam jeszcze goraczke kapielą o 1 stopień nizsza niz skora dziecka. Ale i tak widze z jestes twarda jak czekasz do 40Ja przy 39 wymiekam i podaje leki bo mloda leci mi wtedy w rekach... Ale wiem ze sa matki ktore juz przy 38 daja cos na zbicie goraczki a moje przy 38 to wyglada jak zdrowy dzieciak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aksamitna wrote:A ja znowu jadę na IP, rano pojawiła się krew. Ciekawe czy mnie zostawia juz do końca
współczuję i trzymam mocno kciuki!!!
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Aksamitna wrote:A ja znowu jadę na IP, rano pojawiła się krew. Ciekawe czy mnie zostawia juz do końca
Trzymam kciuki za Was, mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku :*
Aliska baw sie dobrzew koncu to raz w zyciu
tez ostatnio mialam ochote na piwko i pilam bawarie z soczkiem malinowym
Ajrin jaki wozeczek bedziesz miec na sprzedaz?Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Własnie chyba sprzedam Anexa Sport chociaż żal mi niemiłosiernie ale mam parasolke mała składaną która obecnie teraz najczęściej używamy u teściów został Anex Sport FOXY Eco lether bo rewelacyjnie tam w lesie sobie radzi.
Poczekam do poniedziałku czy kupie ten rok po roku czy nie.
Ten Anex jest w takim wydaniu zakupiony w 2016 chyba w kwietniu musze na paragonie sprawdzić.
https://www.babyland.pl/pl/product/64341,anex-sport-wozek-wielofunkcyjny?vid=64348&gclid=Cj0KCQiAuZXQBRDKARIsAMwpUeQzermszi66iW27NaxT1uYLhTielr1yKSKVjI8GaJrEc0WcI0nz8XoaAj-EEALw_wcB
Aksamitna kciuki za was. -
Ja już po. Synek jest dalej synkiem, ma 325g i jest strasznym leniwcem bo nie chciał współpracowaćchyba nie był zadowolony z badania bo lekarz przełączył na 3D i miał smutną minę.
acygan, Aliskaa, Aga78, justysbp lubią tę wiadomość
-
Ajrin pytam, bo biore pod uwage zakup uzywanego wozka,a ze tak powiem "od kogos swojego" to zawsze inaczej niz z ogloszenia, mniejsze obawy bym miala
pomysl czy bedziesz chciala sprzedac no i za ile oczywiscie
Patusia ciesze sie razem z Toba z udanej wizytymoze mial ochote na drzemke,a pan doktor mu przeszkodzil i byl niezadowolony
-
nick nieaktualny
-
Patusia w taką pogodę to nie dziwota, że smutny
Mama musi mu chyba dostarczyć kosteczkę czekolady na poprawę nastroju
Aksamitna trzymam kciuki!
Ja właśnie kupiłam bilety na jutro do kina na Listy do M. 3
Od 3 dni nie dotykam słodkiego bo jutro w Poznaniu królują rogale, także gdzie się człowiek nie ruszy tam będą sprzedawali - więc muszę miejsce w brzuszku uszykować -
patusia90 wrote:
Ja już po. Synek jest dalej synkiem, ma 325g i jest strasznym leniwcem bo nie chciał współpracowaćchyba nie był zadowolony z badania bo lekarz przełączył na 3D i miał smutną minę.
Wow, jaki duzy chłopak. Najważniejsze, że wszystko ok
. On tu chciał sobie pospać w przyjemnym brzuszku mamusi, a go tu budzą i męczą jakimiś badaniami
. To się obraził na lekarza i stwierdził, że nie będzie współpracować, niech sobie radzi sam
.
Swoją drogą ja jeszcze 3d na w miałam i chyba wezmę sobie na polowkowych w 3d i poproszę o nagranie badania, żeby pamiątka była.
Dziewczyny na smyk.com jest promocja na ciuszki . Ja już zamówiłam kilka rzeczy, do tego zamówilam na h&mbo okazało się, że miałam zniżkę - 10% z okazji zaległych urodzin więc wykorzystałam
. Ranyy, jestem zakupoholiczka
. Ale przynajmniej nie kupuje bez sensu tylko dla mojej Kruszynki
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Cudowne te ubranka,ale musze na razie poczekac na ubranka od bratowej,wtedy sie zorientuje co dokupie,bo widze, ze troche tego ma.
Czekam na kuriera, dzis ma byc z moimi rzeczami do lozeczkasiedze jak na szpilkach
pierwszy wiekszy zakup dla mojej księżniczki: )
darika, Agusia_pia lubią tę wiadomość