WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz będę robiła zakupy na Ali :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Teraz normalnie łażę po domu i co chwilę się pilnuję, żeby głęboko oddychać..... Jak jeszcze nad oddychaniem do końca ciąży będę się skupiać to bankowo odwiozą mnie do czubkow O.o

i ja teraz siedzę i oddycham głęboko :)
    a też czasami zamieram, szczególnie jak boli mnie brzuch wieczorem i się przekręcam

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    i ja teraz siedzę i oddycham głęboko :)
    a też czasami zamieram, szczególnie jak boli mnie brzuch wieczorem i się przekręcam

Ale kurcze, to chyba normalne przecież O.o a ja się tak spielam tym serduszkiem :( no ale chyba wszystko w porządku, skoro pokazał mi w powiększeniu jak bije jak oddycham płytko a jak gdy wzięłam kilka głębokich wdechow, nie...?:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam ostatnio czesto czkawki i zawsze hamowalam ja wstrzymywaniem powietrza, ale ostatnio wole tego nie robic bo sie boje :p Jeszcze po tym co piszesz Totoro to juz w ogole strach...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny, nie miałam zamiaru Was straszyć! Takie zatrzymanie oddechu na chwilkę to nic złego na pewno tylko zastanawiam się czy faktycznie mój oddech mógł mieć taki wpływ na pracę serca dziecka czy lekarz mi nie mówi, że coś jest nie tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 21:58

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Ali duzo kupuje :) kupilam juz fajne body dla maluszka :) za cale 3e ;) 100% bawelna.

Kiepsko sie czuje dzisiaj. Bol glowy nie odpuszcza. To juz 2mce z bolem ;) taka nasza mala rocznica ;)

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Aksamitnej :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    My zamawiamy bebetto 42, jasnoszary. Jak na blizniaczy to ideał, bo przejdzie przez drzwi i zmieści się do auta ;)

Witaj Aksamitna, pozdrowienia dla fasolek. Przepraszam, że na forum ogólnym, ale mój brat i bratowa właśnie szukają "nowych pasażerów" dla takiego wózka. Był zakupiony rok temu, 2 gondole składane, 2 spacerówki, 2 foteliki Cybex. Kolor szary, stelaż biały :) Wózek do obejrzenia pod Poznaniem, można przesłać zdjęcia, możliwa wysyłka.Jeśli jesteś zainteresowana - napisz. Dodałam Cię do przyjaciółek :)
    Ja 14 listopada mam USG połówkowe, dokładnie obejrzę sobie małą Jadwinię :) :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię kupować ciuchów na Ali. W tamtym roku na święta kupiłam córce body i sukienkę. Po pierwszym praniu wyglądały jak ścierki, bo nie zauważyłam i wyprałam w pralce (teoretycznie były do prania ręcznego) Kolor totalnie wyblakł, bo tak farbowały, z sukienki wyszła żyłka itp. To był pierwszy i ostatni raz.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na Ali zamówiłam jedynie grzebyk do włosów na wesele. zapłaciłam z wysyłką 10 zł a w sklepie były po 80 zł! ale czy ubranka? nie wiem.
    ja się wstrzymam z zakupami na styczeń, będą po świąteczne wyprzedaże więc będzie sporo promocji :)

witam się w 19 tc! :) ale czas leci :)
    siedzę na forum, a dzidzia słucha piosenek relaksujących :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Aksamitna trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok! Daj znać jak tylko będziesz mogła!

Ja dziś miałam wizytę i ładnego stracha sobie napędzilam..... Leżałam pod usg i generalnie było mi niewygodnie, bardzo nie lubię leżeć na wznak jeszcze z wyprostowanymi nogami. Patrzymy na serduszko, ja pełne skupienie na monitorze a serduszko zwalnia... Lekarz do mnie, żebym oddychala - ja, że oddycham O.o no i sprawdza dalej a tu znowu - ja już panika a on, żebym głęboko oddychala - oddycham a serduszko zapiernicza jak złoto...... No i okazało się, że oddychalam za płytko, jeszcze zamierałam jak zatrzymywał obraz i robił pomiary i przełożyło się to od razu na pracę serduszka dziecka. Straszne to było. Teraz normalnie łażę po domu i co chwilę się pilnuję, żeby głęboko oddychać..... Jak jeszcze nad oddychaniem do końca ciąży będę się skupiać to bankowo odwiozą mnie do czubkow O.o

kochana może cos w tym jest, że musimy głębiej oddychać bo tlen potrzebny jest też dzidzi :)

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w naszą kolejną ciążową sobote :)
    Nie wiem jak u was, ale u mnie aktualnie słoneczko za oknem, oby utrzymało się jak najdłużej.
    Dzień zaczęłam od świątecznego rogala - mąż mi przyniósł świeżutkiego do łóżka. Ojj coś czuje, że będę miała post słodyczowy do Bożego Narodzenia po dzisiejszym dniu :D

dreamnes, Agusia_pia lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie zaluje slodyczy :) mam maly brzuszek jedynie wieczorem widac go bardziej :)

Dzirwczyny nie jezdzcie kapusniaka na noc ;) wczoraj dalam czadu ;))

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze proszę, bo powoli dostaję świra - jak zaczęłyście czuć pierwsze ruchy, a konkretnie te "pukniecia", kopniaczki, to od tego momentu czujecie je codziennie? Ja pierwsze (tak myślę) poczułam w środę wieczorem, leżąc na plecach, potem powtórzyły się w czwartek wieczorem a wczoraj cisza :( na usg też dzidziek spał i zaczynam się martwić czy wszystko ok:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy są bardzo lekkie i nieregularne ;) Ale przecież nasze bobasy są jeszcze malutkie, dodatkowo wiem, że mam łożysko na przedniej ścianie, także nie martwię się tym. Jeszcze nie jednego kopa mi zasadzi jak trochę podrośnie :)

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję nieregularnie.Czasami mam bulgotki i łaskotki 3x dziennie a czasem dwa dni nic nie czuję.Jak byłam 2 dni temu na usg to nalych kopał i się wiercił a ja nic nie czułam. Narazie mbie to nie martwi

Totoro lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, czuję codziennie, ale warunek jest taki, że muszę leżeć na plecach i głęboko oddychać. Najbardziej mała rusza się po śniadaniu, potem już ciężko ją złapać.

Tak sobie myślę, że pewnie dużo zalezy od figury. Ja jestem dość szczupła i że tak powiem, wiotka, bo nic nigdy nie ćwiczyłam, więc mięśnie brzucha mam zerowe :p Skoro tłuszcz amortyzuje ruchy to może mięśnie też?

Totoro lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane:* O ludzie, co się człowiek nastresowac musi... :/ ja mam właśnie łożysko na przedniej ścianie, ale po środowym "bombardowaniu" myślałam, że to już tak codziennie będę czuła... Mój lekarz też powiedział, że jeśli to było to to powinnam czuć codziennie... A jeszcze dobił mnie fakt, że na usg wczoraj dzidziun spał i ciągle myślę czy wszystko ok. :( ale dobra, wrzucam na luz, a przynajmniej staram się i nie myślę już. Gin powiedział, że wszystko jest ok, więc musi być ok.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuje ;) mam lozysko na przedniej scianie. Przykladam reke ale nic nie czuje zeby kopalo czy cos. Takze czekam :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze proszę, bo powoli dostaję świra - jak zaczęłyście czuć pierwsze ruchy, a konkretnie te "pukniecia", kopniaczki, to od tego momentu czujecie je codziennie? Ja pierwsze (tak myślę) poczułam w środę wieczorem, leżąc na plecach, potem powtórzyły się w czwartek wieczorem a wczoraj cisza :( na usg też dzidziek spał i zaczynam się martwić czy wszystko ok:(
    Nie świruj. Ja w pierwszej ciąży bardzo póžno coś poczułam i nigdy nie były to regularne ruchu. Nie wiem na czym polega ich liczenie, bo czułam tylko wyraźne kopnięcia. Ale jakoś dziwnie miałam ułożone łożysko i dziecko czułam jak mi sprzedało kopa w żebra itp... W brzuch nic nie czułam i praktycznie nic nie było widać do samego końca ((jedynie czasem brzuch się robił asymetryczny i jajowaty), ale żadnych uwypukleń nie było widać, a koleżanka pokazywała mi filmiki gdy jej wyciskał przez brzuch poszczególne części ciała typu ręka czy noga. Teraz dzidzię czuję nieco wyraźniej, ale też nie o jakichś stałych porach.

Totoro lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ