Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dziś synek kopnął w rękę
ale zauważyłam, że bardziej się kręci gdy nie trzymam ręki - sprytny
I pierwszy raz doświadczyłam takich rytmicznych puknięć. Było ich kilka, wyczuwalne pod ręką ale słabsze niż kopniaki i przelewanie. Ciekawe czy to czkawka i jak ją odróżnić -
No właśnie ja tak patrze to mimo że jesteśmy wszyscy kwietniówkami to między nami często są 3 tygodnie różnicy. Dla dzidziusia to strasznie dużo. Liczę po cichu na to że w 20 tygodniu też bede czuła ruchyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualny
-
casteam wrote:Gonie Cie
))
My dzisiaj szukalismy klucza do auta caly ranek. Mamy tylko jeden. Jutro ide dorobic. Ale jaki porzadek w domu od razu sie zrobil hehe)
. Jak wracam do domu wieszam klucze (czy to od domu czy od auta) i po kłopocie, już szukać nie muszę
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja dziś dostałam na mszy 3 kopniaczki
W ogóle to idę w poniedziałek zrobić próby wątrobowe, bo mojego gina zaniepokoilo, że mi mdłości wróciły. Dodatkowo skóra mnie swędzi więc od razu cholestaza się nasuwaale jestem dobrej myśli, bo generalnie skóra mi już jakiś czas dokucza - jest sucha i na nogach wyskakują mi takie pojedyncze swędzące krostki. Dłonie też mam aż posiekane takie są suche.
Aksamitna odezwij się do nas jak tylko będziesz mogła!
-
My też po wprowadzce na nowe mieszkanie zorganizowaliśmy sobie miejsce na klucze i kupiliśmy w Pepco specjalną skrzyneczkę, która wisi przy drzwiach
U mnie już za 2 dni wybije połowa i mam nadzieję, że druga do 3.04 zleci równie szybkoAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:My też po wprowadzce na nowe mieszkanie zorganizowaliśmy sobie miejsce na klucze i kupiliśmy w Pepco specjalną skrzyneczkę, która wisi przy drzwiach
U mnie już za 2 dni wybije połowa i mam nadzieję, że druga do 3.04 zleci równie szybkoszczególnie jak codziennie będziemy dostawać smsy, pytania "już?"
-
grzanewino wrote:Agusia_pia
czy Ty jesteś z Lublina i chodzisz do dr Oli Stupak?
Bo czytałam tutaj ranking lekarzy i napotkałam Twoją opinię
ja do dr Oli chodzę na usg na Jutrzenki właśnie
chodziłam do niej ale teraz chodzę prywatnie na wizyty. nie byłam zadowolona zbytnio z jej podejścia.grzanewino lubi tę wiadomość
-
Nie bedzie sie dłużyła. Bynajmniej mi. W kwietniu święta a w maju córcia ma komunie więc będzie mnóstwo przygotowań. Na dodatek termin będę miała wyznaczone więc mogę sobie wszytsko podopinać na ostatni guzik ( chyba jedyna zaleta cesarki)Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualny
-
Mój chrześniak ma komunię 20 maja. Termin mam niby na 30 marca, ale nie wiadomo kiedy urodzę. Problem w tym, że od rodzinnego miasta dzieli nas ponad 300 km, a druga sprawa to z mężem nie mamy prawka więc zostaje tylko pociąg. I nie wiem jak to wykombinować
wiadomo, dla malucha trzeba sporo rzeczy, musimy zabrać wózek i pewnie fotelik bo z rodzicami autem też będziemy się przemieszczać a poza tym, czy taka podróż dla malucha będzie bezpieczna?
-
Ja myślę ze jeśli rodzice o wszystko zadbają to oczywiście ze będzie bezpieczna. Znowu dzisiaj tak mi brzuch wyskoczył ze szok... Zawsze rano miałam maly a po zjedzeniu robił się duży a teraz już po wstaniu z łóżka jest większy niż cycki
czuje się powoli jak... Ociężały człowiek. Eh. A to dopiero 19tc... Co do ruchów to ja czuje codziennie po dziesiąt razy:) i jak leze i jak siedzę. I czasem tak potężne ze aż boli. Zdziwiona jestem bo to bardzo widać a niestety na brzuchu mam dużo skory i nie myślałam ze aż tak będzie widać. Może łożysko poszło w tył i dlatego? Teraz leze i odpoczywam a maluch chyba ma czkawkę bo takie cykliczne kopy zostaje
-
nick nieaktualny
-
yvonneSW wrote:Ja zaczęłam 20tc a jutro USG połówkowe mam nadzieję że będzie wszystko ok. U mnie ruchy w sumie na 100% od wczoraj akurat na detektorze było słychać kopniaka i poczułam to na skórze później jeszcze parę razy kopnął dziś rano też więc pomału się rozkręca:)
yvonneSW lubi tę wiadomość