Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:Ja laktator uwazam za niezbędny, chociażby dlatego że po porodzie muszę być dyspozycyjna w soboty, pracujemy na weselach jako foto video.. Przy pierwszym dziecku miałam ręczny i jak dla mnie to kit! Dlatego zeby to robic w miare szybko i sprawnie kupiłam elektryczny
-
Dziewczyny... Jedziemy dzisiaj z mężem do lekarza (mąż od 4 lat ma powikłania po złamaniu nogi, brak zarostu kości z powodu zarażenia bakteria w szpitalu... wciąż chodzi o kuli ale to bardzo długa historia). Trzymajcie za nas kciuki, żeby była wrzeszcie jakaś poprawa! Oprócz tego, żeby moja córeczka była zdrowa to niczego tak nie pragnę jak tego, żeby mój mąż wrócił do sprawności i kiedyś w przyszłości mógł biegać razem z naszym dzieckiem...
grzanewino lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Kachna62 wrote:Ja mam laktator reczny ktory kupilam dopiero w chwili gdy mialam nocne nawaly pokarmu. Ale ja sciagalam tylko do uczucia ulgi i przestawalam. Nigdy nie musialam zostawiac dziecka pod czyjas opieka wiec nie musialam tez sciagac i zostawiac w butli zeby ktos ja nakarmil. Generalnie do roku 90% jej jedzenia to byl cyc bo raczej nie lubila stalych pokarmow a na moim mleku miala same fałdki na ciele
CC mialam w znieczuleniu zewnatrzoponowym ale dziecko dostalam do piersi zaraz po zszyciu (polozne przychodzily i mi ja przystawialy) wiec moze mialam szczescie do położnych
Co do panieńskiego to ja tez nie mialam, mąż nalegal że zostanie z corka ale ja nie chciałam. Tak jak mowi Kinga- w życiu sie wybawilam, urodzilam majac 28 lat i na prawde imprez i alko to mam po dziurki w nosie. A na nastepny dzien niestety nikt mnie nie zwolni z bycia matką
Kinga ja zbijam jeszcze goraczke kapielą o 1 stopień nizsza niz skora dziecka. Ale i tak widze z jestes twarda jak czekasz do 40Ja przy 39 wymiekam i podaje leki bo mloda leci mi wtedy w rekach... Ale wiem ze sa matki ktore juz przy 38 daja cos na zbicie goraczki a moje przy 38 to wyglada jak zdrowy dzieciak
-
Kinga. wrote:Z ciekawości ile czasu tak mniej więcej zajmuje ściągnięcie laktatorów mleka, powiedzmy 200 ml?
-
darika wrote:Dziewczyny na smyk.com jest promocja na ciuszki . Ja już zamówiłam kilka rzeczy, do tego zamówilam na h&m
bo okazało się, że miałam zniżkę - 10% z okazji zaległych urodzin więc wykorzystałam
. Ranyy, jestem zakupoholiczka
. Ale przynajmniej nie kupuje bez sensu tylko dla mojej Kruszynki
.
Dzięki za infoJak już weszłam na SMYKa to nie mogłam się powstrzymać i musiałam zamówić chociaż jeden komplecik i skarpeteczki
darika lubi tę wiadomość
-
ja póki co nie wchodzę na takie strony hehe bo cała wypłatę wydam, a szwagierka która teraz rodzi też synka powiedziała że po swoim nam wyśle ciuszki akurat w kwietniu jej synuś wyrośnie z tych pierwszych do 3 mc. więc nie chcę dużo kupować bo mi się nie przyda.
-
A ja dostalam paczuszke i powiem Wam,ze najchetniej juz bym kupowala lozeczko i ubierala w to wszystko
plakac mi sie chce, takie to sliczne i slodkie wszystko
polozylam na stole i co chwile zerkam, jak wariatka :p
darika, grzanewino, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie, na szczescie wszystko ok i z szyjka nic sie nie dzieje ale dostałam na wszelki luteine. Teraz bede wiecej odpoczywala, takze mam nadzieje ze bedzie ok. Maluszek wazy 150 g ale nie chcial pokazac czy jest chlopcem czy dziewczynka.
acygan, darika, Halina90, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaatka za te rogale dam sie pokroić - kocham, uwielbiam, ubóstwiam!
U nas nad morzem pewno nawet nie sprobuje jak smakuje taki prawdziwy rogal
Ja wczoraj do 24 lepiłam pierogi z mięsembede miec zapasy w zamrażalniku:) a dzis od rana wysprzatalam całe mieszkanie wiec w weekend bede sie lenić
Kinga ja laktatorem sciagalam 3 krople! kiedys 10ml sciagalam w 45 minut z obu piersi... A jak mloda jadła to bylo slychac ze ciagle przełyka i az sie jej ulewało. Niestety czesto panuje glupi mit ze jak kobieta malo sciaga laktatorem to ma malo mleka. A wiadomo ze sciaganie mleka to nie tylko pociaganie za sutka -
darika wrote:O tym samym pomyślałam... Ci ludzie wiedzą więcej niż nam by się mogło wydawać (w związku z wypadkami) i mają naprawdę wielki dar przekonywania.
Najlepiej byłoby porozmawiaz z tym facetem na spokojnie i zapytać. Powiedzieć szczerze jak wyglada sytuacja, że jesteś w ciąży i ta sprawa wiąże się z dużym stresem dla Ciebie. On w każdej chwili może wycofać oskarżenie. Ważne tylko, żeby na niego nie naskakiwac ani się nie kłócić tylko na spokojnie pogadać.
Katy spokojnie, wszystko się na pewno ułoży! Trzymam kciuki!
Myslalam o takim rozwiazaniu wlasnie, ale nie za bardzo mamy kontakt z tym facetem...Chlopak go przeprosil w szpitalu i w zasadzie na tym sie skonczylo, ale gdzies w papierach musza byc jego dane z tego co pamietam..W poniedzialek jedziemy do sadu moze tam cos wiecej sie dowiemy no ta kuratorka tez nie potrafila powiedziec o co chodzi..A mi przyszlo pismo z sadu kilka dni wczesniej, ze ma sie odbyc rozprawa niby w zwiazku z ostatecznym umorzeniem sprawy bo wcześniej bylo warunkowe takze cos tu sie nie zgadzaW chwili wypadku moj chlopak byl trzezwy, prawo jazdy ma od 7 lat, bylo slisko, niebezpieczny zakret i zderzylismy sie czołowo z tamtym facetem (cud, ze skonczylo sie tylko na zlamaniach) i jezdzi przepisowo zawsze..A sam teraz cierpi przez to bo mial zlamana rzepke(byla roztrzaskana, drutami ja skladali), która zlamal w sierpniu drugi raz i ma duze problemy przez to...
-
Aksamitna trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok! Daj znać jak tylko będziesz mogła!
Ja dziś miałam wizytę i ładnego stracha sobie napędzilam..... Leżałam pod usg i generalnie było mi niewygodnie, bardzo nie lubię leżeć na wznak jeszcze z wyprostowanymi nogami. Patrzymy na serduszko, ja pełne skupienie na monitorze a serduszko zwalnia... Lekarz do mnie, żebym oddychala - ja, że oddychamno i sprawdza dalej a tu znowu - ja już panika a on, żebym głęboko oddychala - oddycham a serduszko zapiernicza jak złoto...... No i okazało się, że oddychalam za płytko, jeszcze zamierałam jak zatrzymywał obraz i robił pomiary i przełożyło się to od razu na pracę serduszka dziecka. Straszne to było. Teraz normalnie łażę po domu i co chwilę się pilnuję, żeby głęboko oddychać..... Jak jeszcze nad oddychaniem do końca ciąży będę się skupiać to bankowo odwiozą mnie do czubkow
grzanewino lubi tę wiadomość
-
MaGo wrote:Dziewczyny widziałyście jutrzejsza akcję na Aliexpress??
Ja właśnie oglądam promocje w Smyku na laktatory elektroniczne i mam dylemat, czy nie za wcześnie? jakie powinien mieć parametry dobry laktator?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 20:08
-
Tęskniąca wrote:Nie...a co będzie?
Ja właśnie oglądam promocje w Smyku na laktatory elektroniczne i mam dylemat, czy nie za wcześnie? jakie powinien mieć parametry dobry laktator?Można trafić na tanie rzeczy dla dzidzi plus jeszcze dodatkowe zniżki
Upatrzyłam kilka ubranek
Ale tylko te produkty, które maja 5 gwiazdek i dobre opinie plus realne zdjęcia od kupujących.
Marcel❤