WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja laktator uwazam za niezbędny, chociażby dlatego że po porodzie muszę być dyspozycyjna w soboty, pracujemy na weselach jako foto video.. Przy pierwszym dziecku miałam ręczny i jak dla mnie to kit! Dlatego zeby to robic w miare szybko i sprawnie kupiłam elektryczny ;)
    Z ciekawości ile czasu tak mniej więcej zajmuje ściągnięcie laktatorów mleka, powiedzmy 200 ml?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Jedziemy dzisiaj z mężem do lekarza (mąż od 4 lat ma powikłania po złamaniu nogi, brak zarostu kości z powodu zarażenia bakteria w szpitalu... wciąż chodzi o kuli ale to bardzo długa historia). Trzymajcie za nas kciuki, żeby była wrzeszcie jakaś poprawa! Oprócz tego, żeby moja córeczka była zdrowa to niczego tak nie pragnę jak tego, żeby mój mąż wrócił do sprawności i kiedyś w przyszłości mógł biegać razem z naszym dzieckiem...

grzanewino lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ta promocja obowiązuje tylko online? Bo mam Smyka pod domem, może się przejdę ;)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja mam laktator reczny ktory kupilam dopiero w chwili gdy mialam nocne nawaly pokarmu. Ale ja sciagalam tylko do uczucia ulgi i przestawalam. Nigdy nie musialam zostawiac dziecka pod czyjas opieka wiec nie musialam tez sciagac i zostawiac w butli zeby ktos ja nakarmil. Generalnie do roku 90% jej jedzenia to byl cyc bo raczej nie lubila stalych pokarmow a na moim mleku miala same fałdki na ciele :P

CC mialam w znieczuleniu zewnatrzoponowym ale dziecko dostalam do piersi zaraz po zszyciu (polozne przychodzily i mi ja przystawialy) wiec moze mialam szczescie do położnych :)

Co do panieńskiego to ja tez nie mialam, mąż nalegal że zostanie z corka ale ja nie chciałam. Tak jak mowi Kinga- w życiu sie wybawilam, urodzilam majac 28 lat i na prawde imprez i alko to mam po dziurki w nosie. A na nastepny dzien niestety nikt mnie nie zwolni z bycia matką :)

Kinga ja zbijam jeszcze goraczke kapielą o 1 stopień nizsza niz skora dziecka. Ale i tak widze z jestes twarda jak czekasz do 40 :) Ja przy 39 wymiekam i podaje leki bo mloda leci mi wtedy w rekach... Ale wiem ze sa matki ktore juz przy 38 daja cos na zbicie goraczki a moje przy 38 to wyglada jak zdrowy dzieciak :)
    No właśnie z bardzo często przy takiej gorączce bawi się normalnie jak nigdy nic. Raz mi tylko leciała przez ręce i miała wtedy tylko 38 st, więc nie ma reguły. Jak leci, to normalnie daję (jeśli inaczej nie spada). Kiedyś farmaceutka mi tak poleciła (by kierować się bardziej zachowaniem a nie samym wskazaniem termometra) a później lekarka właśnie kazała spróbować kangurowania (i u nas się sprawdza efekty są w 10-15 min, wiec jak po lekach) Kąpieli/okładów się trochę boję bo wtedy jednak dziecko mokre. Córka z tych co się nie daje zbytnio przykryć, więc boję się pogorszenia. No i przy ząbkowaniu często było 39 st bez dodatkowych objawów.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    A ja znowu jadę na IP, rano pojawiła się krew. Ciekawe czy mnie zostawia juz do końca
    kciuki by opanowali sytuacje i byś mogła wrócić do domu

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Z ciekawości ile czasu tak mniej więcej zajmuje ściągnięcie laktatorów mleka, powiedzmy 200 ml?
    Ja 200 ml mleka nigdy nie sciagnełam haha. Ja ogólnie miałam raczej mało mleka z dwoch piersi udało mi sie sciagnac max 80 ml. WIec zbierałam na raty chyba ze byla przerwa 4 godziny to wtedy 150 udało sie czasem sciagnac. A zajmowało to jakies 20 min.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny na smyk.com jest promocja na ciuszki . Ja już zamówiłam kilka rzeczy, do tego zamówilam na h&m :-D bo okazało się, że miałam zniżkę - 10% z okazji zaległych urodzin więc wykorzystałam :-). Ranyy, jestem zakupoholiczka :-P. Ale przynajmniej nie kupuje bez sensu tylko dla mojej Kruszynki :-).

Dzięki za info :D Jak już weszłam na SMYKa to nie mogłam się powstrzymać i musiałam zamówić chociaż jeden komplecik i skarpeteczki :)

darika lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co nie wchodzę na takie strony hehe bo cała wypłatę wydam, a szwagierka która teraz rodzi też synka powiedziała że po swoim nam wyśle ciuszki akurat w kwietniu jej synuś wyrośnie z tych pierwszych do 3 mc. więc nie chcę dużo kupować bo mi się nie przyda.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam paczuszke i powiem Wam,ze najchetniej juz bym kupowala lozeczko i ubierala w to wszystko :) plakac mi sie chce, takie to sliczne i slodkie wszystko :) polozylam na stole i co chwile zerkam, jak wariatka :p

darika, grzanewino, Agusia_pia lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:

Wszystko zalezy od piersi :)
    Jedna ściągnie w 5 minut, a druga w pół godziny

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna daj znac co u ciebue

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w stacjonarnym smyku jest na wszystko -20% ;)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, na szczescie wszystko ok i z szyjka nic sie nie dzieje ale dostałam na wszelki luteine. Teraz bede wiecej odpoczywala, takze mam nadzieje ze bedzie ok. Maluszek wazy 150 g ale nie chcial pokazac czy jest chlopcem czy dziewczynka.

acygan, darika, Halina90, Aliskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka za te rogale dam sie pokroić - kocham, uwielbiam, ubóstwiam! :) U nas nad morzem pewno nawet nie sprobuje jak smakuje taki prawdziwy rogal :)

Ja wczoraj do 24 lepiłam pierogi z mięsem :) bede miec zapasy w zamrażalniku:) a dzis od rana wysprzatalam całe mieszkanie wiec w weekend bede sie lenić :)

Kinga ja laktatorem sciagalam 3 krople! kiedys 10ml sciagalam w 45 minut z obu piersi... A jak mloda jadła to bylo slychac ze ciagle przełyka i az sie jej ulewało. Niestety czesto panuje glupi mit ze jak kobieta malo sciaga laktatorem to ma malo mleka. A wiadomo ze sciaganie mleka to nie tylko pociaganie za sutka :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    O tym samym pomyślałam... Ci ludzie wiedzą więcej niż nam by się mogło wydawać (w związku z wypadkami) i mają naprawdę wielki dar przekonywania.
    Najlepiej byłoby porozmawiaz z tym facetem na spokojnie i zapytać. Powiedzieć szczerze jak wyglada sytuacja, że jesteś w ciąży i ta sprawa wiąże się z dużym stresem dla Ciebie. On w każdej chwili może wycofać oskarżenie. Ważne tylko, żeby na niego nie naskakiwac ani się nie kłócić tylko na spokojnie pogadać.
    Katy spokojnie, wszystko się na pewno ułoży! Trzymam kciuki!

Myslalam o takim rozwiazaniu wlasnie, ale nie za bardzo mamy kontakt z tym facetem...Chlopak go przeprosil w szpitalu i w zasadzie na tym sie skonczylo, ale gdzies w papierach musza byc jego dane z tego co pamietam..W poniedzialek jedziemy do sadu moze tam cos wiecej sie dowiemy no ta kuratorka tez nie potrafila powiedziec o co chodzi..A mi przyszlo pismo z sadu kilka dni wczesniej, ze ma sie odbyc rozprawa niby w zwiazku z ostatecznym umorzeniem sprawy bo wcześniej bylo warunkowe takze cos tu sie nie zgadza :/ W chwili wypadku moj chlopak byl trzezwy, prawo jazdy ma od 7 lat, bylo slisko, niebezpieczny zakret i zderzylismy sie czołowo z tamtym facetem (cud, ze skonczylo sie tylko na zlamaniach) i jezdzi przepisowo zawsze..A sam teraz cierpi przez to bo mial zlamana rzepke(byla roztrzaskana, drutami ja skladali), która zlamal w sierpniu drugi raz i ma duze problemy przez to...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok! Daj znać jak tylko będziesz mogła!

Ja dziś miałam wizytę i ładnego stracha sobie napędzilam..... Leżałam pod usg i generalnie było mi niewygodnie, bardzo nie lubię leżeć na wznak jeszcze z wyprostowanymi nogami. Patrzymy na serduszko, ja pełne skupienie na monitorze a serduszko zwalnia... Lekarz do mnie, żebym oddychala - ja, że oddycham O.o no i sprawdza dalej a tu znowu - ja już panika a on, żebym głęboko oddychala - oddycham a serduszko zapiernicza jak złoto...... No i okazało się, że oddychalam za płytko, jeszcze zamierałam jak zatrzymywał obraz i robił pomiary i przełożyło się to od razu na pracę serduszka dziecka. Straszne to było. Teraz normalnie łażę po domu i co chwilę się pilnuję, żeby głęboko oddychać..... Jak jeszcze nad oddychaniem do końca ciąży będę się skupiać to bankowo odwiozą mnie do czubkow O.o

grzanewino lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a4mmhx.jpg dlql9t.jpg To mój królewicz :) jak zwykle fotki mogły by być piękniejsze ale pamiątkę będę mieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 17:34

Sassy, darika, Kinga., Totoro, MaGo, grzanewino, Halina90, Aliskaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście jutrzejsza akcję na Aliexpress??

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny widziałyście jutrzejsza akcję na Aliexpress??
    Nie...a co będzie?

Ja właśnie oglądam promocje w Smyku na laktatory elektroniczne i mam dylemat, czy nie za wcześnie? jakie powinien mieć parametry dobry laktator?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 20:08

nqtko7eswtot5kmm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Nie...a co będzie?

Ja właśnie oglądam promocje w Smyku na laktatory elektroniczne i mam dylemat, czy nie za wcześnie? jakie powinien mieć parametry dobry laktator?
    Jutro z okazji dnia singla zniżki :) Można trafić na tanie rzeczy dla dzidzi plus jeszcze dodatkowe zniżki :) Upatrzyłam kilka ubranek ;) Ale tylko te produkty, które maja 5 gwiazdek i dobre opinie plus realne zdjęcia od kupujących.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ