Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Makira wrote:CRL długość ciemieniowo-siedzeniowa, od główki do dupki
Tez mi sie wydaje, że od głowki do dupki. Chyba ciezko byloby zmierzyc te kopiące i krecące sie nózki ;p
Makira no wlasnie, ja zupelnie nic nie czuje, dzidzia jest ulozona tak jakby pionowo, moze dlatego? moze jest spokojne? po tatusiu ;p A moze po prostu mam grube lozysko + tłuszczyk i jest amortyzacjaLekarz mnie uspokoil, że w brzuchu sie pieknie rusza, wiec wszystko z nim ok ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:11
-
nick nieaktualnyMagnezu osobno nie biore bo mam juz zawarty w tabletkach Mama DHA. I nie mam problemu z twardnieniem macicy. W poprzedniej ciąży tez nie mialam i w dniu porodu mialam skurcze max na 20% (gdzie przy pprodzie powinny byc conajmniej na 120%).
Co do imienia to ja generalnie mam w dupie co kto mysli o imieniu mojego dziecka bo to moje dziecko. Tesciowa i moja mama nazwaly po swojemu wiec ja zrobie to samo
Ciuchy ciazowe z HM raczej kupuje sie takie jaki rozmiar nosisz na codzien. Czyli jesli masz standardowo ciuchy z HM na 40 to kup 40. Ja moge zmierzyć rozmiar 36-38 gdyby ktos chciał.
Moje dziecko tez ma czkawke w brzuchu i to jest wlasnie takie regularne pukanie.
Nie kupuje adapterow bo korzystam z auta tylko 2 razy na tydzień wiec nie czuje takiej potrzebyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:18
-
edwarda20 wrote:Tez mi sie wydaje, że od głowki do dupki. Chyba ciezko byloby zmierzyc te kopiące i krecące sie nózki ;p
Tak, nóżki się mierzy oddzielnie, a dokładnie parametr FL czyli długość kości udowej.
edwarda20 wrote:Makira no wlasnie, ja zupelnie nic nie czuje, dzidzia jest ulozona tak jakby pionowo, moze dlatego? moze jest spokojne? po tatusiu ;p A moze po prostu mam grube lozysko + tłuszczyk i jest amortyzacjaLekarz mnie uspokoil, że w brzuchu sie pieknie rusza, wiec wszystko z nim ok ;p
Pionowo czyli miednicowo? ;d siedzi sobieu mnie jest tak samo, ale na tym etapie to dobrze, tylko skoro ja czuje to Twoje chyba jest po prostu spokojne haha
-
Kachna62 wrote:Magnezu osobno nie biore bo mam juz zawarty w tabletkach Mama DHA. I nie mam problemu z twardnieniem macicy. W poprzedniej ciąży tez nie mialam i w dniu porodu mialam skurcze max na 20% (gdzie przy pprodzie powinny byc conajmniej na 120%).
-
edwarda20 wrote:
Miałam dziś połówkowe - Henio ma 360gram, 21 cm, wszystko idealnie. Łożysko mam na przedniej ścianie, grube i porządne, lekarz mnie uspokoił, ze jeszcze długo mogę nie czuć ruchów przy takim łożysku. Bo póki co nie czuje w ogóle. Na 4d maluch jedną raczką bawił sie pępowiną, a druga mial pod policzkiem. Prześliczny
Wow, duży chłopczyk. Najważniejsze, że wszystko ok, a nakopac Cie pewnie jeszcze zdąży
.
Oj to badanie 4d jest świetne. Ja miałam pierwszy raz na polowkowych i byłam zachwycona. Do tej pory nie mogę sie napatrzec na moją corcieedwarda20 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
GosiaB wrote:Nie wiem,czy wszystkie wyglądają podobnie. Ja na mój mówię poddupnik
Jest to poduszka, którą przypina się do oparcia fotela i na którą siadasz, następnie zapinasz pas i do tej poduszki specjalną pętlą na zatrzaski przypinasz dolną część pasa - to utrzymuje pas nisko, pod brzuchem.
. Chciałabym firmy Be Safe ale chyba kupię używany bo są dość drogie.
-
darika wrote:Wow, duży chłopczyk
. Najważniejsze, że wszystko ok, a nakopac Cie pewnie jeszcze zdąży
.
Oj to badanie 4d jest świetne. Ja miałam pierwszy raz na polowkowych i byłam zachwycona. Do tej pory nie mogę sie napatrzec na moją corcie
Wychodzi na to, że miesci sie idealnie w siatce centylowej, jedynie brzuszek ma o kilka dni wiekszy ;p Ogolnie to nie ma po kim byc duzy, bo cala rodzina z obu stron malutka ;p ale zobaczymy, niech rosnie wieeeeelkiTo zdjecie z 4d jest przesuper, tez ciągle na nie patrze
A skopie mnie na pewno, jeszcze bede miala dosyc.
-
edwarda20 wrote:Tez mi sie wydaje, że od głowki do dupki. Chyba ciezko byloby zmierzyc te kopiące i krecące sie nózki ;p
Makira no wlasnie, ja zupelnie nic nie czuje, dzidzia jest ulozona tak jakby pionowo, moze dlatego? moze jest spokojne? po tatusiu ;p A moze po prostu mam grube lozysko + tłuszczyk i jest amortyzacjaLekarz mnie uspokoil, że w brzuchu sie pieknie rusza, wiec wszystko z nim ok ;p
ale nie pamiętam abym czuła te słynne motylki, bąbelki. U mnie zaczęło się od lekkich kopnięć. Teraz czuję coraz mocniej, czasem widać jak brzuch faluje
a też mam trochę tłuszczyku i do tego łożysko na przedniej ścianie.
-
Zosia to bardzo ładne imię. Zreszta każdy daje dziecku takie jak mu sie podoba i nikt nie powinien sie wtrącać w ta decyzje. Moja szwagierka na każdym kroku krytykowała Wszystko o czym mowilam. Ona ma dwójkę dzieci i myślała ze bede robic to co ona a ja szczerze mówiąc jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam. Nie obchodzi mnie kto co musli. To jest moje dziecko i bede robic po swojemu. Co do rodziców moich czy męża to oni sie nie wtrącają. Nawet nie wiem czy im podoba sie imię które wybraliśmy- moi rodzice mówili ze bardzo ładne, a teście nic nie powiedzieli wiec nie wiem. Drugie imię nasz synek dostanie po moim mezu i tutaj nasi rodzice powiedzieli wspólnie ze bardzo dobra decyzja.
Jeśli chodzi o adapter do pasów w samochodzie to ja używam. Kupiłam w smyku za 140 zł ale szczerze mówiąc nie pamietam juz jakiej firmy a na stronie smyka nie znalazłam. Jestem zadowolona i bezpieczniejsza bo mimo tego ze ja jeżdzę przepisowo to zawsze znajdzie sie kierowca który łamie wszystkie możliwe przepisy i moze dojść do tragedii. Jedyna rzeczą w tym adapterów która mnie wkurza to jest zbyt krótki pasek do zapięcia. Nie do każdego fotela da radę przyczepić. Ja osobiście mam mały samochód wiec jest ok, w męża samochodzie tez normalnie zapne, ale jak juz mam gdzieś pojechać z moim bratem który ma wielki samochód to niestety mimo wielkich prób nie da rady ich zapiać. Wtedy musimy jechac moim małym peugeotem
Ja zamawiałam ciuchy z H&M, ale niestety nie pomogę z tego względu ze ja normalnie nosze rozmiar spodni 32, a tam nie było takich małych wiec zamówiłam 34 i sa za duze. Nogawki muszę podwinać, ale to nie największy problem. W pasie sa troszkę za szerokie i muszę wpychać długa bluzkę do środka zeby z tylka mi nie zjeżdżałyostatnio śmiałam sie do męża ze jak zleca z pupy to nic sie nie stanie bo jest ta gumka wiec nikt nic nie zobaczy, ale bede wyglądać jakbym narobiła sobie w porty
myśle ze niedługo te spodnie bedą dobre w pasie, ale na razie muszę kombinowac.
Magnez ja tez biorę od 10 tc odkąd pojawiły sie u mnie małe plamienia (okazało sie, ze śluzówka mi pękła dlatego było plamienie) i dostałam luteinę i magnez który miał zapobiec mrowieniom nóg. Na początku miałam bóle podbrzusza i od razu po tych bólach zaczynały sie mrowienie nóg. Zaczęłam brać magne b6 i przestały mi mrowiec, ale nie mogę przestać ich brać bo znowu mogą wrocic. -
A ja dziś ryczalam jak bóbr w pracy.
Ogladalam dzis pampki te dla wczesniakow jakie one malutkie. Dotego zdjęcia tych malych fighterow po 400 gram.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7222fd2af4bf.jpg
-
nick nieaktualny
-
AJrin wrote:A ja dziś ryczalam jak bóbr w pracy.
Ogladalam dzis pampki te dla wczesniakow jakie one malutkie. Dotego zdjęcia tych malych fighterow po 400 gram.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7222fd2af4bf.jpg
O ranynormalnie pupa na rączce się mieści
. 400 g to tyle ile ma teraz moja Amela. Ja, nie wiem czemu, na temat wcześniakow jestem przeczulona. Jak tylko oglądam coś o wczesniakach to ryczę jak nie wiem
.
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny mam prośbę chciałabym sobie zamówić kilka rzeczy z H&M dla kobiet w ciąży. Czy mógłby mi ktoś zmierzyć ile mają spodnie rozmiar 40 w pasie i udzie? Oraz jakies bluzki w rozmierza 40 pod pachami i w ramionach? Nie wiem jak wypadają te rozmiary. Czy kupic 40 czy 42 hmmmmm
-
U nas z Imieniem tesciu ma problem a to uparty typ i obrazalski. Ja rozumiem, ze komus sie moze niepodobac i spoko niech powoe swoje ale niech nie oczekuje, że my zmienimy imie które nam sie jako rodzica podoba dla jego widzimisie. Trudno będzie musiał przebolec.
tanith lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:Bluzka ramiona 36, pod pachami 46.5
Spodnie pas, a wlasciwie miejsce gdzie koncza soe spodnie a zaczyna panel, wiec troche nad biodrami 38 cm, udo 19.
Bluzke mam zwykla, bawełniana a spodnie dosc elastyczne,
moniśka a ogólnie przed ciążą nosiłaś 40 czy mniejszy rozmiar?
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna