Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzanewino my mamy krotkie auto,bagaznik niezbyt duzy, wiec bedziemy sie rozgladac za kombi lub jakims wiekszym sedanem, zawsze to troche latwiej bedzie
zreszta wolimy teraz odkladac, niz pozniej z zaskoczenia ma nam sie popsuc obecny,maz robi dziennie sporo km do pracy, wiec przebieg tez rosnie
bo i jaka teraz ma motywacje zeby oszczedzac,wcześniej pozwalal sobie na jakies glupoty az za bardzo,teraz tylko o tym mowi
same plusy
Darika jak juz doatajesz leki to moze nie zlapie znowu? Podobno to okropny bol,wiec wspolczuje, tez bym sie bala kolejnego ataku.
Anex sport wyglada pieknie na zywo, od razu widac, ze porzadne wykonanie, ale nowy jak dla mnie za drogi,bo jeszcze do tego fotelik. No ale mozna trafic uzywane perelki za nawet mniej niz polowe wartosci nowego -
Ten ból jest mega bolesny. Nie przypominam sobie, żeby coś tak mocno mnie kiedykolwiek bolało. I nie wiedziałam czy mam leżeć, stać, siedzieć, chodzić bo ból był ogromny w każdej możliwej pozycji. Na początku myślałam, że to kręgosłup ale szybko się zorientowalam, że to coś innego bo bolał mnie bok a nie plecy. Jeśli tak samo mocno boli poród to pierwsze "doświadczenie" mam już za sobą29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
My poki co rozgladamy sie za wozkiem uzywanym na olx ale nic konkretnego nie poszukujemy
i U nas tez moze byc problem bo oboje z mezem mamy auta z hatchbackiem wiec i male bagazniki
a druga sprawa to to ze martwie sie czy pasy nie beda zbyt krotkie do montowania fotelika
-
grzanewino wrote:Acygan - mój mąż ma opla corse '93 i wózek wchodzi bez najmniejszego problemu, a do mojego kombi nie chce, więc nie ma zasady
Masz racje, ja widzialam co bylo u mojego brata,jak do malego, krotkiego Colta pakowali sie z dwojka dzieci i wozkiemnie bylo problemu
no ale u nas przymiarka byla i ledwo stelaz wchodzi,gondola juz nie ma szans
a moge zapytac, jakie masz kombi, ze nie wchodzi wozek? Wole wiedziec na przyszlosc, bo to bedzie jedno z kryteriow przy naszym wyborze
-
My jeszcze nie mierzyliśmy żadnego wózka szczerze mówiąc do bagażnika i nie mam pojęcia czy wejdzie czy nie. Niestety pół roku temu o ironio losu sprzedaliśmy kombiaka twierdząc że nam nie potrzebny taki samochód duży dla dwojga i kupiliśmy sedana mimo że o powiększenie rodziny już staraliśmy się dość długo ale kto by przewidział że taki psikus los nam zrobi. Na szczęście obecny samochód mimo że sedan nie ma znowu takiego małego bagażnika bo widziałam mniejsze więc może będzie dobrze.
grzanewino lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Masz racje, ja widzialam co bylo u mojego brata,jak do malego, krotkiego Colta pakowali sie z dwojka dzieci i wozkiem
nie bylo problemu
no ale u nas przymiarka byla i ledwo stelaz wchodzi,gondola juz nie ma szans
a moge zapytac, jakie masz kombi, ze nie wchodzi wozek? Wole wiedziec na przyszlosc, bo to bedzie jedno z kryteriow przy naszym wyborze
-
sylvia94 wrote:My jeszcze nie mierzyliśmy żadnego wózka szczerze mówiąc do bagażnika i nie mam pojęcia czy wejdzie czy nie. Niestety pół roku temu o ironio losu sprzedaliśmy kombiaka twierdząc że nam nie potrzebny taki samochód duży dla dwojga i kupiliśmy sedana mimo że o powiększenie rodziny już staraliśmy się dość długo ale kto by przewidział że taki psikus los nam zrobi. Na szczęście obecny samochód mimo że sedan nie ma znowu takiego małego bagażnika bo widziałam mniejsze więc może będzie dobrze.
-
darika wrote:Ten ból jest mega bolesny. Nie przypominam sobie, żeby coś tak mocno mnie kiedykolwiek bolało. I nie wiedziałam czy mam leżeć, stać, siedzieć, chodzić bo ból był ogromny w każdej możliwej pozycji. Na początku myślałam, że to kręgosłup ale szybko się zorientowalam, że to coś innego bo bolał mnie bok a nie plecy. Jeśli tak samo mocno boli poród to pierwsze "doświadczenie" mam już za sobą
Darika czy wiadomo skąd się to wzięlo? Bo chyba do tej pory wszystko bylo u Ciebie ok. To tak nagle łapie, bez ostrzezenia, pogorszonych wynikow?
-
grzanewino wrote:audi a4 b5, a wózek espiro enzo
No nie spodziewalam sie, ze moze miec taki maly bagaznik. Bedziemy jezdzic po samochod z wozkiem i mierzyc hehedobra opcja tez jest skladana gondola ale to w wozkach baby design i bebetto glownie. Wtedy z transportem troche latwiej.
grzanewino lubi tę wiadomość
-
sylvia94 wrote:U mnie na plus to jest że jakby nie było źle choćby się nie zmieścił do bagaznika to przy jednym dziecku wózek na pewno da się jakoś wcisnać do samochodu.
Wlasnie tego chce uniknac ze wzgledu na bezpieczenstwo. Mam zle mysli, typu ze w razie wypadku taka czesc wozka moze uderzyc w dziecko itd. Zreszta czeka nas dluga podroz z polrocznym dzieckiem, nie chce wtedy siedziec w strachu. -
nick nieaktualny
-
My w fordzie focusie 2 wozilismy anexa sport a gondola niestety albo na tylej kanapie albo na wozek i wtedy polka byla do gory podniesiona. Jak zmienilismy auto na duzego sedana kuzwa nie mieścił sie wózek z gondola do bagaznika! Ale jak sie kola odczepilo to dalo rade. Wiec jakoś idzie kombinować. Teraz przy 2 dzieci sama nie wiem co zrobimy haha chociaż wozek rok po rok ladnie wchodzi bo ma miekka gondole. Bedziemy za rok szukac kombi.
-
edwarda20 wrote:Darika czy wiadomo skąd się to wzięlo? Bo chyba do tej pory wszystko bylo u Ciebie ok. To tak nagle łapie, bez ostrzezenia, pogorszonych wynikow?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Byłam dziś na wizycie u gina i to mały szczegół, ze wizute mam na jutro
ale przyjął gin dziś
Generalnie wszystko ok szyjka ok wyniki moczu i morfo super.
Na nastepna wizyte mam zrobic test glukozy.
No i trzymać dietę bo od poprzedniej wizyty mam 4 kilo na plusie!grzanewino, sylvia94, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość
-
Ja byłam wczoraj na wizycie. Wszystko w porządku. Chyba będzie dziewczynka ale to jest jeszcze do potwierdzenia bo strasznie się dzidziuś wiercił i nie mozna było go zbadać. No i zaczyna mi się anemia mam zalecenia pić sok z buraków, z natki pietruszki. Pić żelazo i popijać wodą z cytryną. Miałam robić obciążenie glukoza ale ginekolog zaproponowała że zarezerwuje mi wizyty na nfz żebym nie musiała chodzić prywatnie i wtedy da mi skierowanie.
grzanewino, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość