X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Agusia to 37 to tak normalnie bym powiedziala, ale pytanie co bedzie za dwie godziny. Oszczedzaj sie, bo katar i inne objawy moga przyjsc pozniej. Lez i kuruj sie.

Gosiczek nie wiem czy to powinno mnie cieszyc czy smucic jeszcze bardziej :( wypytam w piatek mojej gin o lozysko itd, moze faktycznie jeat na przedniej scianie :)

MaGo szkoda, ze wlasnie tego ft4 nie zrobilas, ono jest najwazniejsze. Mi lekarz tez powoli zwieksza dawke, ale sukcesywnie, od poczatku grudnia bede brac codziennie 112 euthyroxu. I przy takim sposobie wyniki mam dobre. Mysle, ze nagle duze zwiekszenie nie sluzylo by Ci :/ choc kazdy organizm inaczej reaguje.

Acygan cieszyć. U mnie przyszło tak nagle i tak samo bedzie u ciebie. Na dodatek u mnie to trzecia ciąża a ponoc w każdej kolejnej czuje sie szybciej :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda ja mam dokladnie 19t2d, dla mnie to jest juz skonczone 19 i jestem w trakcie 20. Zreszta kalendarz tutaj i aplikacje, ktore mam tez tak licza. A moja lekarz zawsze mowi,ze jestem w trakcie ktoregos tam a skonczone tyle i tyle :)

Tak tak, wiem ze tak sie liczy, jedynie lekarze licza zgodnie z tym co jest. Moja gin znowu zaniza, w sensie ze jak jestem 19t4 to mowi ze 19 tydzien.

Tutaj na forum ja sie porownuje objawami, brzuchami, ruchami itp ;p zgodnie z suwaczkami, dlatego chcialam uscislic, ze zgodnie z suwakiem byloby mniej niz 20 ;) I ze mamy jeszcze czas na ruchy. Zdarzą nas te bobasy skopac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje od jakis 2 tygodni dokładnie ruchy czyli 20 tydzien. Predzej nie bylam pewna czasem jakies smyranie. Ale teraz to na bank kopniaki szczególnie w nocy daje o sobie znać :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje ruchy :) kopniaczka tylko raz poczulam na dloni ;)

A pochwale sie ze kupilam juz prawie wszystko!

Zostal mi fotelik i niania elektroniczna. Kupilam dzisiaj to co mialam na liscie plus kilka rzeczy ktore chcialam miec ;) teraz bede sie zajadac mandatynkami i ogladala Kosci ;)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan spokojnie z ruchami;) ja dziś 23 tydzień zaczęłam a regularnie ruchy czuję od niecałego tygodnia:D Wcześniej jeden dzień poczułam, już byłam pewna, że to to, a tu potem kilka dni nic, albojakieś nieznaczne, że nie bylam pewna czy to w ogóle ruchy:) Wszystko też zależy od tego łożyska, ja mam na przedniej ścianie wysoko i ruchy czuję tylko nisko w dole brzucha, bo tam mała ma nózki, wyżej nic nie czuję:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agulka92 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim przyszlym mamom :D
    Stwierdzilam ze zajrzę tutaj do Was.
    Jestem w 20tc i 5dn, wreszcie po polowkowych i wiadomo co zamieszkuje moj brzuszek. Jest to chłopiec! Na usg lekarz powiedział ze wszytsko jest w porzadku i prawidłowo sie rozwija malenstwo. Jednak na wynikach ktore dostalam po badaniu pisze zaburzenia rytmu serca. Myslicie ze jest sie czym niepokoic? Ktoras z Was sie spotkala z takim wynikiem?

edwarda20, Aliskaa, Halina90, tanith lubią tę wiadomość

Agulka92
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Agulka92 :D dziwne, że lekarz nic na ten temat nie powiedział... O.o Może to takie zaburzenia w granicach normy? Na pewno jakby coś było nie tak to
    nie zostawiłby tematu:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka witamy i gratuluje synka :) ja nie mialam jeszcze polowkowego i nie slyszalam o niczym takim.

Przyznam sie bez bicia, ze troche sie naczytalam o tych ruchach,moze faktycznie niepotrzebnie panikuje. Troche mnie uspokoilyscie :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam to chwal sie co kupilas :) troche zaszalalas :) a jak z Twoimi bolami glowy?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka92 wrote:
    Cześć wszystkim przyszlym mamom :D
    Stwierdzilam ze zajrzę tutaj do Was.
    Jestem w 20tc i 5dn, wreszcie po polowkowych i wiadomo co zamieszkuje moj brzuszek. Jest to chłopiec! Na usg lekarz powiedział ze wszytsko jest w porzadku i prawidłowo sie rozwija malenstwo. Jednak na wynikach ktore dostalam po badaniu pisze zaburzenia rytmu serca. Myslicie ze jest sie czym niepokoic? Ktoras z Was sie spotkala z takim wynikiem?

Przepraszam, polubilam za to, że dołączylas do nas.

Gratuluje synka. To faktycznie dziwne, ze lekarz nic nie powiedzial a tak napisal... Ja na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem lub wyjasnila z tym. Jesli chodzi o serce to są rozne wady, niektore da sie wyleczyc od razu po porodzie, jesli faktycznie cos jest. Wazne zebys wiedziala na czym stoisz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeatem w 22t2d i tez mowie ze to 23 tydzien i tak tez mówi mój lekarz.

Sok z buraka+jabluszka+pomarańczy pychotka!! Tego buraka nawet nie czuc wiec polecam :) Lepsze to niz biegunki po preparacie z żelazem.

Ja od 3 tygodni to juz czuje takie ruchy ze szok! Nawet czuc jak polozy mi sie reke na brzuchu.

casteam lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja jeatem w 22t2d i tez mowie ze to 23 tydzien i tak tez mówi mój lekarz.

Sok z buraka+jabluszka+pomarańczy pychotka!! Tego buraka nawet nie czuc wiec polecam :) Lepsze to niz biegunki po preparacie z żelazem.

Ja od 3 tygodni to juz czuje takie ruchy ze szok! Nawet czuc jak polozy mi sie reke na brzuchu.

Ja do takiego soczku jeszcze marchew dodawałam, pycha :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agulka92 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze w granicach normy i oby yak bylo. Spytam mojego lekarza prowadzacego 14 grudnia. Moze mnie uspokoi.
    Dziekuje Wam.
    A odnoszac sie do ruchów to wyczuwam jak by babelek przesuwal sie po brzuszku-w sumie to dziwne uczucie i wcześniej go nie doswiadczalam.
    Zaczelyscie juz zakupki dla maluszków? Bo szczerze to ja niewiem kiedy powinnam je zacząć. :D

Agulka92
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka92 wrote:
    Mozliwe ze w granicach normy i oby yak bylo. Spytam mojego lekarza prowadzacego 14 grudnia. Moze mnie uspokoi.
    Dziekuje Wam.
    A odnoszac sie do ruchów to wyczuwam jak by babelek przesuwal sie po brzuszku-w sumie to dziwne uczucie i wcześniej go nie doswiadczalam.
    Zaczelyscie juz zakupki dla maluszków? Bo szczerze to ja niewiem kiedy powinnam je zacząć. :D

Ja mam ubranka, wyposazenie do lozeczka, wanienke i gabke do wanienki, wiecej chyba w styczniu :) nie zoatawiaj sobie wszystliego na koniec, nie masz pewnosci jak bedziesz sie czuc. Ja tak do tego podchodze :)

• Agulka92 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w sumie jestem zdania ze lepiej stopniowo kupywac i nie odczuc tego finansowo. Tymbardziej ze niewiadomo jak z koncowka. Jak na razie tryskam energia! (pomijajac mega zgage). Ubranka kupowalas na jaki rozmiar?

Agulka92
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam glownie 62, kilka sztuk 56, ale wygladaja jak te na 62, kiedy przylozylam jedne do drugich :) bede szukac odrobine mniejszych glownie do szpitala, ale to kilka sztuk. Po nowym roku zabiore sie za rozmiar 68, lozeczko, w lutym pewnie wozek i w miedzy czasie wyprawka dla mnie :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam sklepu gdzie sprzedają maleńkie ciuszki takie np. 50. Kupować raczej nie będe ale wole miec upatrzony sklep gdzie takie ciuszki sa w razie W żeby mąż nie musiał biegać po całym mieście

grzanewino lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro napisze co kupilam bo lista dluga ;)

Ja wydalam jakies 2000zl na te najpotrzebniejsze rzeczy, nie licze ciuszkow ktorych tez juz mam sporo ;) troche nowych, troche uzywanych i sporo z lumpa :)
    Do kompletu brakuje fotelika i niani i bedzie wszystko ;)

Co do bolow to nadal mam. Niestety kolejna fizjo nie przyniosla efektow gdyz nawet jej nie zaczelam. Ich zabiegi nie mozna wykonywac w ciazy. Takze bede sobie cierpiec dalej :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurzam... Dostałam właśnie wypłatę za listopad i nagle jest ponad 80zł niższa niż miesiąc temu, mimo, że zarówno ten jak i poprzedni miesiąc w całości byłam na l4... nie ogarniam serio.
    Nigdy się w księgowości nie łapałam. Ale skoro pracuje na umowie o pracę od lutego, a na l4 poszłam w połowie września, to moim zdaniem średnia z tych miesięcy powinna mi wskazać jakie chorobowe dostane... Pensje miałam nierówne, bo przez pierwsze 3 miesiące na próbnym na umowie była niższa kwota, a przez kolejne już wyższa, przy czym w czerwcu spędziłam 10 dni na chorobowym przez usunięcie migdałów.
    Może, któreś z was znają się na księgowości - czy jest prawdopodobne, że nagle mam niższą wypłatę niż miesiąc temu? :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ja szukam sklepu gdzie sprzedają maleńkie ciuszki takie np. 50. Kupować raczej nie będe ale wole miec upatrzony sklep gdzie takie ciuszki sa w razie W żeby mąż nie musiał biegać po całym mieście

Ja w Tesco kupiłam 50cm . Widziałam też na 44 lub 46cm

grzanewino lubi tę wiadomość

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ