Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Agusia to 37 to tak normalnie bym powiedziala, ale pytanie co bedzie za dwie godziny. Oszczedzaj sie, bo katar i inne objawy moga przyjsc pozniej. Lez i kuruj sie.
Gosiczek nie wiem czy to powinno mnie cieszyc czy smucic jeszcze bardziejwypytam w piatek mojej gin o lozysko itd, moze faktycznie jeat na przedniej scianie
MaGo szkoda, ze wlasnie tego ft4 nie zrobilas, ono jest najwazniejsze. Mi lekarz tez powoli zwieksza dawke, ale sukcesywnie, od poczatku grudnia bede brac codziennie 112 euthyroxu. I przy takim sposobie wyniki mam dobre. Mysle, ze nagle duze zwiekszenie nie sluzylo by Cichoc kazdy organizm inaczej reaguje.
Acygan cieszyć. U mnie przyszło tak nagle i tak samo bedzie u ciebie. Na dodatek u mnie to trzecia ciąża a ponoc w każdej kolejnej czuje sie szybciejStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
acygan wrote:Edwarda ja mam dokladnie 19t2d, dla mnie to jest juz skonczone 19 i jestem w trakcie 20. Zreszta kalendarz tutaj i aplikacje, ktore mam tez tak licza. A moja lekarz zawsze mowi,ze jestem w trakcie ktoregos tam a skonczone tyle i tyle
Tak tak, wiem ze tak sie liczy, jedynie lekarze licza zgodnie z tym co jest. Moja gin znowu zaniza, w sensie ze jak jestem 19t4 to mowi ze 19 tydzien.
Tutaj na forum ja sie porownuje objawami, brzuchami, ruchami itp ;p zgodnie z suwaczkami, dlatego chcialam uscislic, ze zgodnie z suwakiem byloby mniej niz 20I ze mamy jeszcze czas na ruchy. Zdarzą nas te bobasy skopac.
-
Ja czuje od jakis 2 tygodni dokładnie ruchy czyli 20 tydzien. Predzej nie bylam pewna czasem jakies smyranie. Ale teraz to na bank kopniaki szczególnie w nocy daje o sobie znać
-
nick nieaktualnyJa tez czuje ruchy
kopniaczka tylko raz poczulam na dloni
A pochwale sie ze kupilam juz prawie wszystko!
Zostal mi fotelik i niania elektroniczna. Kupilam dzisiaj to co mialam na liscie plus kilka rzeczy ktore chcialam miecteraz bede sie zajadac mandatynkami i ogladala Kosci
-
Acygan spokojnie z ruchami;) ja dziś 23 tydzień zaczęłam a regularnie ruchy czuję od niecałego tygodnia:D Wcześniej jeden dzień poczułam, już byłam pewna, że to to, a tu potem kilka dni nic, albojakieś nieznaczne, że nie bylam pewna czy to w ogóle ruchy:) Wszystko też zależy od tego łożyska, ja mam na przedniej ścianie wysoko i ruchy czuję tylko nisko w dole brzucha, bo tam mała ma nózki, wyżej nic nie czuję
-
Cześć wszystkim przyszlym mamom
Stwierdzilam ze zajrzę tutaj do Was.
Jestem w 20tc i 5dn, wreszcie po polowkowych i wiadomo co zamieszkuje moj brzuszek. Jest to chłopiec! Na usg lekarz powiedział ze wszytsko jest w porzadku i prawidłowo sie rozwija malenstwo. Jednak na wynikach ktore dostalam po badaniu pisze zaburzenia rytmu serca. Myslicie ze jest sie czym niepokoic? Ktoras z Was sie spotkala z takim wynikiem?edwarda20, Aliskaa, Halina90, tanith lubią tę wiadomość
Agulka92 -
Agulka92 wrote:Cześć wszystkim przyszlym mamom
Stwierdzilam ze zajrzę tutaj do Was.
Jestem w 20tc i 5dn, wreszcie po polowkowych i wiadomo co zamieszkuje moj brzuszek. Jest to chłopiec! Na usg lekarz powiedział ze wszytsko jest w porzadku i prawidłowo sie rozwija malenstwo. Jednak na wynikach ktore dostalam po badaniu pisze zaburzenia rytmu serca. Myslicie ze jest sie czym niepokoic? Ktoras z Was sie spotkala z takim wynikiem?
Przepraszam, polubilam za to, że dołączylas do nas.
Gratuluje synka. To faktycznie dziwne, ze lekarz nic nie powiedzial a tak napisal... Ja na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z innym lekarzem lub wyjasnila z tym. Jesli chodzi o serce to są rozne wady, niektore da sie wyleczyc od razu po porodzie, jesli faktycznie cos jest. Wazne zebys wiedziala na czym stoisz.
-
nick nieaktualnyJa jeatem w 22t2d i tez mowie ze to 23 tydzien i tak tez mówi mój lekarz.
Sok z buraka+jabluszka+pomarańczy pychotka!! Tego buraka nawet nie czuc wiec polecamLepsze to niz biegunki po preparacie z żelazem.
Ja od 3 tygodni to juz czuje takie ruchy ze szok! Nawet czuc jak polozy mi sie reke na brzuchu.
casteam lubi tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:Ja jeatem w 22t2d i tez mowie ze to 23 tydzien i tak tez mówi mój lekarz.
Sok z buraka+jabluszka+pomarańczy pychotka!! Tego buraka nawet nie czuc wiec polecamLepsze to niz biegunki po preparacie z żelazem.
Ja od 3 tygodni to juz czuje takie ruchy ze szok! Nawet czuc jak polozy mi sie reke na brzuchu.
Ja do takiego soczku jeszcze marchew dodawałam, pycha
-
Mozliwe ze w granicach normy i oby yak bylo. Spytam mojego lekarza prowadzacego 14 grudnia. Moze mnie uspokoi.
Dziekuje Wam.
A odnoszac sie do ruchów to wyczuwam jak by babelek przesuwal sie po brzuszku-w sumie to dziwne uczucie i wcześniej go nie doswiadczalam.
Zaczelyscie juz zakupki dla maluszków? Bo szczerze to ja niewiem kiedy powinnam je zacząć.Agulka92 -
Agulka92 wrote:Mozliwe ze w granicach normy i oby yak bylo. Spytam mojego lekarza prowadzacego 14 grudnia. Moze mnie uspokoi.
Dziekuje Wam.
A odnoszac sie do ruchów to wyczuwam jak by babelek przesuwal sie po brzuszku-w sumie to dziwne uczucie i wcześniej go nie doswiadczalam.
Zaczelyscie juz zakupki dla maluszków? Bo szczerze to ja niewiem kiedy powinnam je zacząć.
Ja mam ubranka, wyposazenie do lozeczka, wanienke i gabke do wanienki, wiecej chyba w styczniunie zoatawiaj sobie wszystliego na koniec, nie masz pewnosci jak bedziesz sie czuc. Ja tak do tego podchodze
-
Mam glownie 62, kilka sztuk 56, ale wygladaja jak te na 62, kiedy przylozylam jedne do drugich
bede szukac odrobine mniejszych glownie do szpitala, ale to kilka sztuk. Po nowym roku zabiore sie za rozmiar 68, lozeczko, w lutym pewnie wozek i w miedzy czasie wyprawka dla mnie
-
A ja szukam sklepu gdzie sprzedają maleńkie ciuszki takie np. 50. Kupować raczej nie będe ale wole miec upatrzony sklep gdzie takie ciuszki sa w razie W żeby mąż nie musiał biegać po całym mieście
grzanewino lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyA jutro napisze co kupilam bo lista dluga
Ja wydalam jakies 2000zl na te najpotrzebniejsze rzeczy, nie licze ciuszkow ktorych tez juz mam sporotroche nowych, troche uzywanych i sporo z lumpa
Do kompletu brakuje fotelika i niani i bedzie wszystko
Co do bolow to nadal mam. Niestety kolejna fizjo nie przyniosla efektow gdyz nawet jej nie zaczelam. Ich zabiegi nie mozna wykonywac w ciazy. Takze bede sobie cierpiec dalej -
A ja się wkurzam... Dostałam właśnie wypłatę za listopad i nagle jest ponad 80zł niższa niż miesiąc temu, mimo, że zarówno ten jak i poprzedni miesiąc w całości byłam na l4... nie ogarniam serio.
Nigdy się w księgowości nie łapałam. Ale skoro pracuje na umowie o pracę od lutego, a na l4 poszłam w połowie września, to moim zdaniem średnia z tych miesięcy powinna mi wskazać jakie chorobowe dostane... Pensje miałam nierówne, bo przez pierwsze 3 miesiące na próbnym na umowie była niższa kwota, a przez kolejne już wyższa, przy czym w czerwcu spędziłam 10 dni na chorobowym przez usunięcie migdałów.
Może, któreś z was znają się na księgowości - czy jest prawdopodobne, że nagle mam niższą wypłatę niż miesiąc temu? -
nick nieaktualnyGosiczek wrote:A ja szukam sklepu gdzie sprzedają maleńkie ciuszki takie np. 50. Kupować raczej nie będe ale wole miec upatrzony sklep gdzie takie ciuszki sa w razie W żeby mąż nie musiał biegać po całym mieście
Ja w Tesco kupiłam 50cm . Widziałam też na 44 lub 46cmgrzanewino lubi tę wiadomość