X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin dobrze,ze przyjal,nie musisz drugi raz jechac :) ciesze sie, ze wszystko jest ok :)

Sylwia bardzo duzo zelaza ma kaszanka, jesli oczywiscie lubisz. Ja uwielbiam taka z piekarnika z cebulka, prawie jak z grilla :) ale to kwestia gustu :)

Sluchajcie nie wiem co ze soba zrobic. Tak mnie nosi, ze az mnie szlag trafia. Juz zrobilam pranie,posprzatalam, czytalam ksiazke, czytam forum, no po prostu leze zla. Chyba mam za duzo wolnego czasu. I coraz bardziej sie denerwuje tymi ruchami. Dzis troche czulam, to co wczesniej opisywalam, ale kurde ja nie mam pewnosci czy to jest to :/ no nie wytrzymam chyba dzisiaj. Ide chyba zrobic ciasto biszkoptowe ze smietana i galaretka,mam chec. W ogole dzis non stop cos jem, chyba z tych nudow

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wydaje hajsy na allegro ;) lozeczko kupione!

My mamy 2 auta: jedno moje zdezelowany Opel corsa pelnoletni a drugi to terenowy VW Touareg. O to czy sie zmiescimy to sie nie martwie bo jeszcze mozna trumne na dachu zapakowac ;) mamy psa labradors i on tez musi miec swoje miejsce :))

Mamy maly pieskowy biznesik - robimy rozne rzeczy dla pupili i tym samym zbieramy na busa :) marzy nam sie VW Multivan ;)

sylvia94 lubi tę wiadomość

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja wlasnie wydaje hajsy na allegro ;) lozeczko kupione!

My mamy 2 auta: jedno moje zdezelowany Opel corsa pelnoletni a drugi to terenowy VW Touareg. O to czy sie zmiescimy to sie nie martwie bo jeszcze mozna trumne na dachu zapakowac ;) mamy psa labradors i on tez musi miec swoje miejsce :))

Mamy maly pieskowy biznesik - robimy rozne rzeczy dla pupili i tym samym zbieramy na busa :) marzy nam sie VW Multivan ;)

Też mamy labradory. Mój mąż ma w rodzinnym domu swojego psa a ja u siebie w rodzinnym domu suczkę. Jak wybudujemy wymarzony dom też na pewno będzie labrador. Uwielbiam je.

Totoro lubi tę wiadomość

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ajrin dobrze,ze przyjal,nie musisz drugi raz jechac :) ciesze sie, ze wszystko jest ok :)

Sylwia bardzo duzo zelaza ma kaszanka, jesli oczywiscie lubisz. Ja uwielbiam taka z piekarnika z cebulka, prawie jak z grilla :) ale to kwestia gustu :)

Sluchajcie nie wiem co ze soba zrobic. Tak mnie nosi, ze az mnie szlag trafia. Juz zrobilam pranie,posprzatalam, czytalam ksiazke, czytam forum, no po prostu leze zla. Chyba mam za duzo wolnego czasu. I coraz bardziej sie denerwuje tymi ruchami. Dzis troche czulam, to co wczesniej opisywalam, ale kurde ja nie mam pewnosci czy to jest to :/ no nie wytrzymam chyba dzisiaj. Ide chyba zrobic ciasto biszkoptowe ze smietana i galaretka,mam chec. W ogole dzis non stop cos jem, chyba z tych nudow
    Lubię kaszankę właśnie taką z grilla z cebulką. To chyba będzie dobry pomysł bo sok z buraków co prawda nie próbowałam aled słyszać sam tekst "sok z buraków" nie mam na niego ochoty. Chyba że tym sokiem będzie barszcz czerwony to mogę pić hektolitry.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt sie piecze :) juz nie moge sie doczekac tego ciasta a maz zaraz zapas warzyw przywiezie i zrobie salatke z serem feta,taka do kanapek po prostu, zeby troszke tych warzyw przemycic, bo srednio na kanapkach lubie :)

Tez mam labradora,ma 7 miesiecy,obecnie przebywa niestety na podworku,bo ciezko bylo ogarnac jego nadmiar energii jak byl maly, ale coraz wiecej czasu juz spwdza z nami w domu i jest coraz grzeczniejszy. Oczywiście ma wystarczajaco duzo towarzystwa na tym podworku :)

sylvia94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz za chwile skonczy 18mcy :) i jest juz Aniolem hehe :) ale przezylismy zjedzone schody, zasikane wykladziny, zjedzone listwy, sciany ;)

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Nasz za chwile skonczy 18mcy :) i jest juz Aniolem hehe :) ale przezylismy zjedzone schody, zasikane wykladziny, zjedzone listwy, sciany ;)

Oj tak :) u mnie zniszczone fotele,listwy tez szly w ruch, ale najgorsze bylo to, ze robil do kuwety, brudzil lapy i wskakiwal na lozko :/ w dodatku w nocy chcial wychodzic po 15 razy a ja bylam juz w ciazy i cierpialam na silne bole glowy.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin- to w ile 4 kg doszło?:D i ile juz razem na plus?:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraków jest okropny... Próbowałam i nie polecam:p nawet pól na po z jablkiem jest okropny:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane poradźcie bo już nie wiem, wczoraj pisałam że chyba mnie coś bierze bo czułam każdy mięsień że boli, po 21 zasnęłam, wypiłam wcześniej gorący sok i wymoczyłam lekko nogi, wstałam jak nowo narodzona, zrobiłam obiad sprzątanie, 20 min spaceru żeby się dotlenić, teraz znowu jest tak jak wczoraj, bolą mnie plecy, nogi, ręce, nie wiem to przeziębienie? nie mam kataru, ani nie kaszlę ani gardło nie boli.
    czy to może oznaczać coś poważnego? bolą mnie nawet pachwiny jak bym się naciągnęła...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika trzymaj się i zdrowiej! Acygan a który masz teraz tydzień? Ja juz teraz wiem na 100% ze to co czuje to ruchy, ale czasem jest tak ze 2-3 dni mam dużą aktywność, aż jestem zaskoczona, a potem 2-3 dni bardzo spokojnie, delikatnie, ze muszę się wczuć. W takie "leniwe" dni podsłuchuję małą detektorem tętna i jestem spokojniejsza. Znajoma położna mi ostatnio powiedziała, ze niektóre pierworódki dopiero w 23 tygodniu mogą zacząć coś czuć.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wózek to się napaliłam na ABC Design Salsa 4. Ale zobaczę w sklepie czy na żywo też taka fajna i jeśli tak, to zamówie po nowym roku, bo licze na promocje, wyprzedaże. Adamexy, anexy, tutki i xlandery podobają mi się wizualnie (w ogóle to teraz takie wózki robią ze każdy świetnie wygląda), ale ja sobie nie daje z nimi rady. Potrzebuję czegoś lekkiego, a to nie takie proste niestety.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Darika trzymaj się i zdrowiej! Acygan a który masz teraz tydzień? Ja juz teraz wiem na 100% ze to co czuje to ruchy, ale czasem jest tak ze 2-3 dni mam dużą aktywność, aż jestem zaskoczona, a potem 2-3 dni bardzo spokojnie, delikatnie, ze muszę się wczuć. W takie "leniwe" dni podsłuchuję małą detektorem tętna i jestem spokojniejsza. Znajoma położna mi ostatnio powiedziała, ze niektóre pierworódki dopiero w 23 tygodniu mogą zacząć coś czuć.

Jestem w 20 tygodniu,wiem ze niby w teorii wszystko jest ok,no ale... Dobrze ze w piatek wizyta :)

Agusia zazwyczaj choroba najbardzej daje o sobie znac wlasnie wieczorem. A jak z temperatura,mierzylas? Ja jak mam tylko stan podgoraczkowy to wszystko mnie boli, czuje kazdy centymetr skory. Ja bym na Twoim miejscu znow powtorzyla zabiegi z wczoraj,ale jutro zostala w lozku i sie leczyla. Lepiej teraz jak bedzie za pozno.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam TSH bo jutro wizyta u endo i niestety wzrosło :/ Miałam 2,6 a jest 3.01 :( Ta moja endo obchodzi się ze mną jak z jajkiem ! Przypisuje tak niskie dawki Letrox, że szlag mnie trafia!

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jestem w 20 tygodniu,wiem ze niby w teorii wszystko jest ok,no ale... Dobrze ze w piatek wizyta :)

Agusia zazwyczaj choroba najbardzej daje o sobie znac wlasnie wieczorem. A jak z temperatura,mierzylas? Ja jak mam tylko stan podgoraczkowy to wszystko mnie boli, czuje kazdy centymetr skory. Ja bym na Twoim miejscu znow powtorzyla zabiegi z wczoraj,ale jutro zostala w lozku i sie leczyla. Lepiej teraz jak bedzie za pozno.

mierzyłam i wyszło 37,03 więc nie wiem czy to gorączka, powtórzę a jutro nie ruszam się z domu i mam nadzieję że mnie nie rozłoży.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A ja zrobiłam TSH bo jutro wizyta u endo i niestety wzrosło :/ Miałam 2,6 a jest 3.01 :( Ta moja endo obchodzi się ze mną jak z jajkiem ! Przypisuje tak niskie dawki Letrox, że szlag mnie trafia!

A ft4? Endo powinna wiedziec, że to podstawa w ciazy. Ile letroxu bierzesz?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Acygan jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu ciąży a ja czuje regularne ruchy od jakiś 3-4 dni i napewno ty lada dzień poczujesz

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

A nie w 19tc? tzn tak jak lekarze mowia?

Gosiczek, niekoniecznie musi zaraz czuc. Zgodnie z tym co mi powiedzial wczoraj lekarza, mam lozysko na przedniej scianie, jest grube i porządne i moge jeszcze dlugo nie czuc ruchow. Wazne, ze w brzuchu ruchliwe :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to 37 to tak normalnie bym powiedziala, ale pytanie co bedzie za dwie godziny. Oszczedzaj sie, bo katar i inne objawy moga przyjsc pozniej. Lez i kuruj sie.

Gosiczek nie wiem czy to powinno mnie cieszyc czy smucic jeszcze bardziej :( wypytam w piatek mojej gin o lozysko itd, moze faktycznie jeat na przedniej scianie :)

MaGo szkoda, ze wlasnie tego ft4 nie zrobilas, ono jest najwazniejsze. Mi lekarz tez powoli zwieksza dawke, ale sukcesywnie, od poczatku grudnia bede brac codziennie 112 euthyroxu. I przy takim sposobie wyniki mam dobre. Mysle, ze nagle duze zwiekszenie nie sluzylo by Ci :/ choc kazdy organizm inaczej reaguje.

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam dokladnie 19t2d, dla mnie to jest juz skonczone 19 i jestem w trakcie 20. Zreszta kalendarz tutaj i aplikacje, ktore mam tez tak licza. A moja lekarz zawsze mowi,ze jestem w trakcie ktoregos tam a skonczone tyle i tyle :)

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ