Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ceny, wow super! W sobote jedziemy do ikei po lozeczko i komode, o ile oczywiscie bedzie cos fajnego, to chyba zajade :) bo takie ceny to naprawde jak za darmo. A te bodziaki to krotki czy dlugi rekae?

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sie zdziwilam bardzo, bo dostalam na konto z ZUSU 318zl z groszami za świadczenie chorobowe za okres 01-09 grudnia 2017, o co chodzi ? Miala tak ktoras ?

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale ceny, wow super! W sobote jedziemy do ikei po lozeczko i komode, o ile oczywiscie bedzie cos fajnego, to chyba zajade :) bo takie ceny to naprawde jak za darmo. A te bodziaki to krotki czy dlugi rekae?

Ja mam z długimi, ale różne były ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Ale ma te dwa tygodnie tacierzyńskiego, które po prostu zgłasza do kadr.
    U mojego męża muszą zgłaszać minimum miesiąc wcześniej tacierzyński, a nawet 2 miesiące wcześniej najlepiej. Pytałam bo musi do jutra dać rozpiskę całego urlopu i chciał pociągnąć z tacierzyńskiem żeby mu wyszedł równo miesiąc ;) Pomoc w pierwszym miesiącu bardzo mi się przyda bo rodzice nie mieszkają w naszym mieście więc zostaję sama :(
    Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję sama :O mąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji tam się nie da umówić z szefem w ostatniej chwili :D
    Tam się w ogóle nie da umówić, a na rękę nikt ci nie pójdzie tym bardziej, nawet po okolicznościowy urlop 2 dni, które należa się każdemu musi odpowiednio wcześniej pisać raport, a kiedy urodzę tego się nie przewidzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 13:05

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sorry, juz rozkminilam. Bo ja mialam zwolnienie do 9 grudnia, od 10 kontynuacja a za grudzien juz od szefowej nie bede dostawala tylko od zusu, juz wszystko jasne ;p chwilowe zacmienie mozgowe haha

qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    U mojego męża muszą zgłaszać minimum miesiąc wcześniej tacierzyński, a nawet 2 miesiące wcześniej najlepiej. Pytałam bo musi do jutra dać rozpiskę całego urlopu i chciał pociągnąć z tacierzyńskiem żeby mu wyszedł równo miesiąc ;) Pomoc w pierwszym miesiącu bardzo mi się przyda bo rodzice nie mieszkają w naszym mieście więc zostaję sama :(
    Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję sama :O mąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji :/

To ja bym sobie wypisala tydzien przed terminem i trzy po. Natura to natura, po to terminy sie wylicza, zeby tak bylo :) mysle ze dwa tyg przed nie bedziemy rodzic :) lepiej miec zabezpieczenie po terminie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 9 kg na plusie ;( masakra

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    koniecznie się pochwal jak uda wam się kupić:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Nie martw sie ja tez ;) kazdy inaczej tyje I chudnie ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Putanie do dziewczyn, które już rodziły... czy termin podany przez lekarza pokrył się z terminem porodu??? No mamy taką zagwostkę z mężem od 2 godzin siedzi i próbuje ułożyć plan urlopu bo musi go zgłosić w pracy do piątku :( no i jak tu ułożyć jak nie wiem kiedy zacznę rodzić??? Wiem, że trzeba brać poprawkę na termin podany przez gin no ale ile jak itd? :(
    Ja urodzilam tydzien wczesniej ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję sama :O mąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji tam się nie da umówić z szefem w ostatniej chwili :D
    Tam się w ogóle nie da umówić, a na rękę nikt ci nie pójdzie tym bardziej, nawet po okolicznościowy urlop 2 dni, które należa się każdemu musi odpowiednio wcześniej pisać raport, a kiedy urodzę tego się nie przewidzi :/

U nas w pracy też są takie problemy ale z reguły udaje się załatwić L4 - opieka na żonę po porodzie. Może "awaryjnie" taka opcja?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie plus 8 kg. Też sporo.
    No ja córkę urodziłam po terminie, chcieli mnie jeszcze dłużej przetrzymać, ale na szczęscie kazałam wywoływać.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje zejuz po usg maluszek na bank pozostaje chlopcem mam na pamiatke zdjecie dla tatusia ;)
    Waga 701 gram czyli rosniemy prawidłowo.
    No i mam dzis cudny nastrój kupilam ostatni prezent pod gwiazde i już totalnie wszystko mamy :)
    Jeszcze czekam na wyniki krzywej jak beda ok to naprawde udany dzionek.

darika, patusia90, Malyprosiaczek, Kinga., Katy, Rene, acygan, nick nieaktualny, Paatka, tanith, Kassie, oli123, Halina90, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Nie martw się. Ja pewnie już też. Jesteśmy w ciąży i każda z nas przecież musi przytyć. Każda w swoim tempie, każda inaczej. Po ciąży będziemy sexi mamuśki :*
    Ja nie dość, że przed już trochę ważyłam - nie całe 70 kg przy wzroście 168 to teraz oprócz w brzuch, poszło mi jeszcze najbardziej w tyłek i w nogi. I niestety na twarzy też widać... Cycki jak były małe, dalej są małe.
    Staram się nie martwić kg bo przecież taka kolej rzeczy ale i tak smutno się robi, że nie będę kobietą w ciąży która nosi rozmiar s.

Głowa do góry. Nosimy pod sercem malucha i to jego zdrówko jest najważniejsze,a dodatkowe kg po ciąży znikną.

Malyprosiaczek, acygan lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/ffb816684cb85.jpg.html

Andzia123, Rene, tanith, darika lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cef26e21b40.jpg[/url

Rene, nick nieaktualny, tanith, darika lubią tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/902663222642.jpg
    25 tydzien i mam +6kg od poczatku ale jakos malo mnie to rusza :) Do porodu bede miala +15kg :) Moj maz sie smieje ze bede znowu jak ksiezyc (ale faktycznie mialam taka buzie bo nagle przytylam z 55kg na 70kg :P).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 15:18

Rene, nick nieaktualny, tanith, darika lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie male brzuszki :p to mój jest gigant! I to w części pepkowej

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 6kg na plusie i nie biore do glowy ;) moja mama w dwoch ciazach tyla niecale 12kg takze sie nie martwie :) bylam dzisiaj u koleżanki, ktora ma termin miesiac po mnie i u niej jest tylko +3kg a powiem nieskromnie ze wygladam lepiej od niej :p

grzanewino lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jakie malusie brzusie :D ja mam +5kg, ale nie przejmuje sie :D ważne ze młody rośnie :D moja mama przytyła ze mną 30 kg ale ja mam nadzieje, ze u mnie tyle nie bedzie :P przed ciaza ważyłam 40 kg i fajnie gdyby po ciąży cos mi zostało z tych kg, ale 30 kg to byłaby przesada :P

Ps. Dziewczyny jak wstawiacie tutaj zdjecia ?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ