Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Ale ceny, wow super! W sobote jedziemy do ikei po lozeczko i komode, o ile oczywiscie bedzie cos fajnego, to chyba zajade
bo takie ceny to naprawde jak za darmo. A te bodziaki to krotki czy dlugi rekae?
Ja mam z długimi, ale różne były -
jasmina6 wrote:Ale ma te dwa tygodnie tacierzyńskiego, które po prostu zgłasza do kadr.
Pomoc w pierwszym miesiącu bardzo mi się przyda bo rodzice nie mieszkają w naszym mieście więc zostaję sama
Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję samamąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji tam się nie da umówić z szefem w ostatniej chwili
Tam się w ogóle nie da umówić, a na rękę nikt ci nie pójdzie tym bardziej, nawet po okolicznościowy urlop 2 dni, które należa się każdemu musi odpowiednio wcześniej pisać raport, a kiedy urodzę tego się nie przewidziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 13:05
Marcel❤
-
Ok sorry, juz rozkminilam. Bo ja mialam zwolnienie do 9 grudnia, od 10 kontynuacja a za grudzien juz od szefowej nie bede dostawala tylko od zusu, juz wszystko jasne ;p chwilowe zacmienie mozgowe haha07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
MaGo wrote:U mojego męża muszą zgłaszać minimum miesiąc wcześniej tacierzyński, a nawet 2 miesiące wcześniej najlepiej. Pytałam bo musi do jutra dać rozpiskę całego urlopu i chciał pociągnąć z tacierzyńskiem żeby mu wyszedł równo miesiąc
Pomoc w pierwszym miesiącu bardzo mi się przyda bo rodzice nie mieszkają w naszym mieście więc zostaję sama
Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję samamąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji
To ja bym sobie wypisala tydzien przed terminem i trzy po. Natura to natura, po to terminy sie wylicza, zeby tak bylomysle ze dwa tyg przed nie bedziemy rodzic
lepiej miec zabezpieczenie po terminie.
-
nick nieaktualny
-
acygan wrote:Ale ceny, wow super! W sobote jedziemy do ikei po lozeczko i komode, o ile oczywiscie bedzie cos fajnego, to chyba zajade
bo takie ceny to naprawde jak za darmo. A te bodziaki to krotki czy dlugi rekae?
-
MaGo wrote:Putanie do dziewczyn, które już rodziły... czy termin podany przez lekarza pokrył się z terminem porodu??? No mamy taką zagwostkę z mężem od 2 godzin siedzi i próbuje ułożyć plan urlopu bo musi go zgłosić w pracy do piątku
no i jak tu ułożyć jak nie wiem kiedy zacznę rodzić??? Wiem, że trzeba brać poprawkę na termin podany przez gin no ale ile jak itd?
-
MaGo wrote:U mojego męża muszą zgłaszać minimum miesiąc wcześniej tacierzyński, a nawet 2 miesiące wcześniej najlepiej. Pytałam bo musi do jutra dać rozpiskę całego urlopu i chciał pociągnąć z tacierzyńskiem żeby mu wyszedł równo miesiąc
Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję samamąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji tam się nie da umówić z szefem w ostatniej chwili
Tam się w ogóle nie da umówić, a na rękę nikt ci nie pójdzie tym bardziej, nawet po okolicznościowy urlop 2 dni, które należa się każdemu musi odpowiednio wcześniej pisać raport, a kiedy urodzę tego się nie przewidzi
U nas w pracy też są takie problemy ale z reguły udaje się załatwić L4 - opieka na żonę po porodzie. Może "awaryjnie" taka opcja?
-
Melduje zejuz po usg maluszek na bank pozostaje chlopcem mam na pamiatke zdjecie dla tatusia
Waga 701 gram czyli rosniemy prawidłowo.
No i mam dzis cudny nastrój kupilam ostatni prezent pod gwiazde i już totalnie wszystko mamy
Jeszcze czekam na wyniki krzywej jak beda ok to naprawde udany dzionek.darika, patusia90, Malyprosiaczek, Kinga., Katy, Rene, acygan, Aliskaa, Paatka, tanith, Kassie, oli123, Halina90, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Mam 9 kg na plusie ;( masakra
Ja nie dość, że przed już trochę ważyłam - nie całe 70 kg przy wzroście 168 to teraz oprócz w brzuch, poszło mi jeszcze najbardziej w tyłek i w nogi. I niestety na twarzy też widać... Cycki jak były małe, dalej są małe.
Staram się nie martwić kg bo przecież taka kolej rzeczy ale i tak smutno się robi, że nie będę kobietą w ciąży która nosi rozmiar s.
Głowa do góry. Nosimy pod sercem malucha i to jego zdrówko jest najważniejsze,a dodatkowe kg po ciąży znikną.Malyprosiaczek, acygan lubią tę wiadomość
-
Rene, Aliskaa, tanith, darika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/902663222642.jpg
25 tydzien i mam +6kg od poczatku ale jakos malo mnie to ruszaDo porodu bede miala +15kg
Moj maz sie smieje ze bede znowu jak ksiezyc (ale faktycznie mialam taka buzie bo nagle przytylam z 55kg na 70kg
).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 15:18
Rene, Aliskaa, tanith, darika lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam 6kg na plusie i nie biore do glowy
moja mama w dwoch ciazach tyla niecale 12kg takze sie nie martwie
bylam dzisiaj u koleżanki, ktora ma termin miesiac po mnie i u niej jest tylko +3kg a powiem nieskromnie ze wygladam lepiej od niej :p
grzanewino lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Jeny jakie malusie brzusie
ja mam +5kg, ale nie przejmuje sie
ważne ze młody rośnie
moja mama przytyła ze mną 30 kg ale ja mam nadzieje, ze u mnie tyle nie bedzie
przed ciaza ważyłam 40 kg i fajnie gdyby po ciąży cos mi zostało z tych kg, ale 30 kg to byłaby przesada
Ps. Dziewczyny jak wstawiacie tutaj zdjecia ?