X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    U mojego męża muszą zgłaszać minimum miesiąc wcześniej tacierzyński, a nawet 2 miesiące wcześniej najlepiej. Pytałam bo musi do jutra dać rozpiskę całego urlopu i chciał pociągnąć z tacierzyńskiem żeby mu wyszedł równo miesiąc ;) Pomoc w pierwszym miesiącu bardzo mi się przyda bo rodzice nie mieszkają w naszym mieście więc zostaję sama :(
    Coś tam nakombinował z urlopami tak, że bierze wcześniej niż mam termin bo tak jak piszecie, zacznę rodzić 2 a nie 10.04 i zostaję sama :O mąż ma pracę 3 zmianową pracuje w policji tam się nie da umówić z szefem w ostatniej chwili :D
    Tam się w ogóle nie da umówić, a na rękę nikt ci nie pójdzie tym bardziej, nawet po okolicznościowy urlop 2 dni, które należa się każdemu musi odpowiednio wcześniej pisać raport, a kiedy urodzę tego się nie przewidzi :/

Rozumiem. Mój mąż tez weźmie miesiąc. Tylko ze pracuje w korpo wiec idą im na rękę.

MaGo lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymny Wy mówicie o dodatkowcyh kilogramach, a ja na odwrót martwie się że za mało przybieram. W połowie listopada waga podskoczyła o niepełne 2kg i już myślałam że będzie ok bo coś się ruszyło ale od tamtej pory nic kompletnie. Zaczynam wpychać jedzenie w siebie ale ileż można, a waga nie ubłagalnie stoji w miejscu.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze ja mam maly brzus ale jesteś rekordzistka :p

Jesli chodzi o wagę to wciąż mam -1,5 kg. Ale pewnie po świętach dobije do starej wagi, i jedzonko dobre i dzidziol rośnie. Ale tez sie nie przejmuje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    odebrałam wyniki z krzywej:
    1. 66,61
    2. 146,20
    3. 99,78

martwi mnie niski cukier na czczo. Ostatnio tez miałam 69 wiec moze taki moj urok??? czy powinnam zaczac sie martwic?

tanith - Ty chyba jestes diagnostą z tego co pamietam , prawda? pomozesz?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene pochwale sie,mam nadzieje, ze cos znajdziemy, bo przestahe sie miescic z tymi wszystkimi gratami dla maluszka :)

Ajrin ale on juz duzy :) gratulacje :)

Patusia u mnie ten sam problem, ze tylek wielki a cycki jak byly male tak sa :)
    Tak w ogole to ja mam moze z 1kg wiecej niz przed ciaza,bo w pierwszym trymestrze schudlam, no ale po schudnieciu jakby nie patrzec znowu przybralam, wiec mimo, ze jestem na rowno, to mozna powiedziec, ze te 4 czy 5 kg przybralam spowrotem :) mam nadzieje, ze logicznie to napisalam :)

Zrobilismy uszka i pierogi, dokonczylam krokiety, teraz juz czysta i pachnaca szykuje sie na wizyte :) i zaczyna troche stres sie udzielac,ale bywalo gorzej :)

• Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda gdzie te dzieci nam się mieszczą? :) ja mam do tej pory 1,5kg na plusie

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wygoogluj sobe "zapodajnet na forum" i tam dostaniesz link do wstawienia na to forum ktory zamieni sie w zdjecie :)

Tęskniąca ja tez mialam 65 albo 68 i lekarz mi nic nie powiedzial. Tylko ze trzustka mi dobrze pracuje :P

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a Ty juz po?o ktorej masz usg?

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślimy że weźmie sobie tydzień przed i 3 po :) później znów w maju ponad tydzień i tak się uda mieć męża przy sobie choć na początku ;)
    Ja przytyłam 2,5 kg jak narazie cieszę się, że tylko tyle i gin też się cieszy :D ale ja i tak zaczynałam z wysokiej wagi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:52

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Edwarda gdzie te dzieci nam się mieszczą? :) ja mam do tej pory 1,5kg na plusie
    Jeszcze nie są aż tak duże to się mieszczą. Ale teraz tylko rosną i nabierają tluszczyku więc jeszcze chwila i waga poszybuje a brzuszek bedzie większy. Ja mam 150cm i myślałam, ze przy takiej malosci bedzie duży brzuszek. Ale to tez pewnie kwestia genów, moja siostra ma tyle samo wzrostu co ja i miała maleńki brzuch, chodzila w normalnych spodniach do konca ciąży tylko odpinala guzik :) nikt nie mogl uwierzyć ze urodziła 3,5 kg dziecko :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Dziewczymny Wy mówicie o dodatkowcyh kilogramach, a ja na odwrót martwie się że za mało przybieram. W połowie listopada waga podskoczyła o niepełne 2kg i już myślałam że będzie ok bo coś się ruszyło ale od tamtej pory nic kompletnie. Zaczynam wpychać jedzenie w siebie ale ileż można, a waga nie ubłagalnie stoji w miejscu.

2kg? ja 600gram i to jeszcze nie do końca bo najpierw więcej schudłam więc nadal jestem na minusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:29

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bym chciała przytyć tylko dwa kilo... a tak z 48 mam 57 ;/ ciekawe czy jeszcze wrócę do mojej wagi.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia94, Gosiczek najważniejsze ze dziecko odpowiednio sie rozwija i przybiera. Nie ma co się martwic niepotrzebnie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubiegłej ciąży miałam tak że do 7 mca mało przybierałam, aż nagle zaczęłam się powiększać na potęgę i aż mnie skóra bolała od rozciągania. Na szczęście udało się bez rozstępów. Zobaczymy jak będzie teraz. Oby tylko cukrzycy nie było i dziecko nie wyrosło na olbrzyma.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kinga ciekawe co mówisz. Przed ciaza jadlam bardzo często sushi, najczesciej z kurczakiem bo ryb nie lubię. Raz jedyny zamówiliśmy w ciąży i dostałam okrutnego uczulenia. Musieli mi dac zastrzyk w szpitalu. Obym nie miała nietolerancji na glony po porodzie :o :o
    Glony rzadko alergizują, bardziej prawdopodobne, że ta porcja miała jakiś kontakt z owocami morza - małże,krewetki. Kucharz mógł użyć tego samego noża, tej samej deski, mógł wcześniej przygotowywać takie sushi i nie umył rąk...Lepiej na zimne dmuchać i następnym razem zaznaczyć, że przygotowana potrawa nie może mieć kontaktu z owocami morza i że to jest jedzenie dla ciężarnej - wtedy powinni uważać. W sushi barach takie rybno/morskie alergeny są wszechobecne, dlatego warto uprzedzić restaurację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:39

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    tez bym chciała przytyć tylko dwa kilo... a tak z 48 mam 57 ;/ ciekawe czy jeszcze wrócę do mojej wagi.
    Karmienie +ruch przy dziecku a potem silka i sie zrzuci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 16:50

dqprqps6kaqxmc83.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Putanie do dziewczyn, które już rodziły... czy termin podany przez lekarza pokrył się z terminem porodu??? No mamy taką zagwostkę z mężem od 2 godzin siedzi i próbuje ułożyć plan urlopu bo musi go zgłosić w pracy do piątku :( no i jak tu ułożyć jak nie wiem kiedy zacznę rodzić??? Wiem, że trzeba brać poprawkę na termin podany przez gin no ale ile jak itd? :(
    To jest loteria :) Można założyć, że pierwiastki raczej przenoszą zdrową ciążę, starsze kobiety też mają tendencję do rodzenia "po terminie", ale każda ciąża jest inna. Na okres porodu przysługuje mężowi urlop specjalny - okolicznościowy, opiekuńczy - nie pamiętam ile dni.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Ostatnio patrzylam na 1 stronie kto tam u dziewczyn powpisywany jest, synek czy coreczka i widzialam jak na poczatku sie martwilas ze za malo wazysz, czy nie zaszkodzi dziecku :D jak sie podejście zmienia z czasem ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wręcz przekonana że u mnie szybko będzie widać że względu na to że zawsze byłam szczupła a jednak jest inaczej,najważniejsze że z Misią wszystko w porządku a waga jaka będzie taka będzie, będę się martwić po porodzie :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Mam nadzieje że nie, 48 straaasznie mało ;-) choć sama przed pierwszą ciążą wazyłam 45

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ