Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasmina, tacierzynski teoretycznie powinien zgłosić tydzien wczesniej na piśmie. Tak mówi prawo pracy. Ale wiadomo, najlepiej z szefem sie umówić ze jak zacznie sie poród to biore wolne a potem doniosę papier z data wsteczna. Inaczej sie tego nie da przewidzieć.
Mago jak wyżej. Porodu nie przewidzisz. Jedynie mąż musi sie umówić z szefem.
-
sweetmalenka a ile lat ma Twoje pierwsze dziecko? Moze wtedy byly inne normy
kiedys podobno bylo nawet 120na czczo. W tym roku tez zmienili norme po posilku po godzinie na 140 (a bylo 120). A w laboratoriach podaja normy dla zwyklych ludzi. Tez sie tym sugerowalam a niestety bylo inaczej
tylko to tez pewnie zalezy od lekarza i tego tez niestety nie rozumiem. Ze jedna z cukrem 96 jest na diecie a inna z takim samym cukrem nie.
W jakakolwiek strone internetowa nie wejde to pisze ze cukrzyce ciazowa rozpoznaje sie gdy cuker na czczo jest od 92-125. Po godzinie ma byc mniej niz 180. Po dwoch mniej niz 153.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:05
tanith lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Jeśli dobrze pamiętam miałaś zapalenie nerek. Możesz spróbować określić co to za rodzaj bólu? Od 2 dni mam zapalenie pęcherza, a teraz zaczęło mnie nawalać z prawej strony (jakby w okolicy nerek). W sumie zawsze mnie boli jak mam zum, ale dziś to już konkretnie. No i teraz nie wiem czy uda mi się dostać do gin. A jeśli nie to czy lecieć do szpitala czy czekać na wizytę u gin. lub na szybko szukać jakiegoś lekarza domowego.
Co bierzesz na zapalenie pecherza teraz?
Jeśli boli i nie przejdzie jedz do gina jak nie gin to ip. Mam nadzieje ze przejdzie Ci szybko i to nie nerka. Mi robili na ip mocz morfologie plus cos na k z krwi sprawdzajace prace nerek. No i wyniki moczy tragiczne morfologia tez slaba ale nerki na szczęście dawaly rade czyli pracowaly normalnie. Ja zaliczyla mojego gina dwoch internistow plus nefrologa i ostatni odeslal mnie do szpitala. Niestety ja mam uczulenie na antybiotyki wiec nie wiedzieli co podac a bylam w 9 tygodniu ciąży co ogólnie jeszcze bardziej sialo pogrom co ze mna zrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:49
-
acygan wrote:Jutro polowkowe,po tych wszystkich historiach jeszcze bardziej sie stresuje
Dzis zeby nie myslec robilismy z mezem krokiety z kapusta i grzybami na wigilie a jutro ruszamy z produkcja uszek i pierogow. Przynajmniej nie bede miala czasu myslec. I maz nareszcie pojdzie ze mna na usgdo tej pory byl tylko raz, ale ze swietnym skutkiem, bo rzucil wtedy palenie i do tej pory sie trzyma
Tez mam dzisiaj polowkowe :p A o ktorej masz? Trzymam kciuki
Bylam wczoraj u kolezanki z klasy po wozek i pierwszy raz widzialam jej 16 miesieczna coreczkeMala rozrabiara, ale slodziutka
-
Mowicie o cukrach a ja wlasnie czekam na 3 ostatnie pobranie.
Wypilam dalam rade bez cytryny bo rano nie było czasu i jest poki co o niebo lepiej niż pierwsza ciaza serio lekko mnie zemdlilo i to tyle po 30 min przeszlo w walke aby nie zasnac i tak naprawde to tylko mega senność.
Myslalam ze jak mialam 2 razy to badanie to 3 raz bedzie podobnie a tu taka mila niespodzianka i jest spoko. Zobaczymy jak wyjda wyniki oby też ok.
-
Katy wrote:Tez mam dzisiaj polowkowe :p A o ktorej masz? Trzymam kciuki
Bylam wczoraj u kolezanki z klasy po wozek i pierwszy raz widzialam jej 16 miesieczna coreczkeMala rozrabiara, ale slodziutka
O 17, ale jakos dziwnie spokojna jestem od ranarowniez trzymam kciuki i dziekuje
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
ja mam cukier na czczo 76,badania po wypiciu glukozy jeszcze nie miałam...
dziewczyny wizytujące trzymam kciuki i czekam na wieści:-)
bardzo ładne brzuszki:-)acygan lubi tę wiadomość
-
A mnie mąż zawiózł na pobranie krwi i później na pierwsze większe zakupy spożywcze na święta póki tłumów nie ma.
Mąż jeszcze chciał sobie koszulę w galerii kupić, a ja jak zobaczyłam na wystawie h&m naklejki wyprzedaż to oczywiście musiałam wejśći już sporo ciuszków dla maluchów jest przecenionych, więc wzięłam 2x 3pak. spodenki+body+czapeczka jedne z 60zł obniżone na 30zł, a drugie z 40zł na 20 i uroczą sukienkę w gwiazdki też za 20
Rozmiary 68 i 74 bo 62 już mam zdecydowanie za dużo
-
Paatka no to upolowałaś super ceny
prawie jak za darmo
ja właśnie odpoczywam bo dziś lepiłam pierogi na wigilię i uszka i padam bo wyszło mi tego prawie 100 szt w sumie.
wczoraj miałam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. było to spotkanie organizacyjne, położna bardzo miła, sympatyczna, powiedziała o programie itp. oddział po remoncie, robi super wrażenie, a po nowym roku otwierają jeszcze jedno piętro i będzie więcej miejsc bo teraz mówiła że jest ścisk. pokaże na zajęciach salę porodową itp. fajnie tak wiedzieć przed porodem co gdzie jest. jestem bardzo zadowolona -
AJrin wrote:Kinga ja mialam napierw lekkie pobolewanie i ciezko mi bylo okreslic czy to krzyż okolice ledzwiowe czy nerka. No ale po 4 godzinach scielo mniez nog tak bolalo ze chodzic ani siedziec nie moglam.
Co bierzesz na zapalenie pecherza teraz?
Jeśli boli i nie przejdzie jedz do gina jak nie gin to ip. Mam nadzieje ze przejdzie Ci szybko i to nie nerka. Mi robili na ip mocz morfologie plus cos na k z krwi sprawdzajace prace nerek. No i wyniki moczy tragiczne morfologia tez slaba ale nerki na szczęście dawaly rade czyli pracowaly normalnie. Ja zaliczyla mojego gina dwoch internistow plus nefrologa i ostatni odeslal mnie do szpitala. Niestety ja mam uczulenie na antybiotyki wiec nie wiedzieli co podac a bylam w 9 tygodniu ciąży co ogólnie jeszcze bardziej sialo pogrom co ze mna zrobic.