X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia spory juz brzuszek :) zreszta teraz to juz po kazdej widac, a tak czekalysmy na to :) teraz juz nie panietam, jak bylo na poczatku ciazy :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, tacierzynski teoretycznie powinien zgłosić tydzien wczesniej na piśmie. Tak mówi prawo pracy. Ale wiadomo, najlepiej z szefem sie umówić ze jak zacznie sie poród to biore wolne a potem doniosę papier z data wsteczna. Inaczej sie tego nie da przewidzieć.

Mago jak wyżej. Porodu nie przewidzisz. Jedynie mąż musi sie umówić z szefem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka a ile lat ma Twoje pierwsze dziecko? Moze wtedy byly inne normy :-) kiedys podobno bylo nawet 120na czczo. W tym roku tez zmienili norme po posilku po godzinie na 140 (a bylo 120). A w laboratoriach podaja normy dla zwyklych ludzi. Tez sie tym sugerowalam a niestety bylo inaczej :-) tylko to tez pewnie zalezy od lekarza i tego tez niestety nie rozumiem. Ze jedna z cukrem 96 jest na diecie a inna z takim samym cukrem nie.
    W jakakolwiek strone internetowa nie wejde to pisze ze cukrzyce ciazowa rozpoznaje sie gdy cuker na czczo jest od 92-125. Po godzinie ma byc mniej niz 180. Po dwoch mniej niz 153.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:05

tanith lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam miałaś zapalenie nerek. Możesz spróbować określić co to za rodzaj bólu? Od 2 dni mam zapalenie pęcherza, a teraz zaczęło mnie nawalać z prawej strony (jakby w okolicy nerek). W sumie zawsze mnie boli jak mam zum, ale dziś to już konkretnie. No i teraz nie wiem czy uda mi się dostać do gin. A jeśli nie to czy lecieć do szpitala czy czekać na wizytę u gin. lub na szybko szukać jakiegoś lekarza domowego.
    Kinga ja mialam napierw lekkie pobolewanie i ciezko mi bylo okreslic czy to krzyż okolice ledzwiowe czy nerka. No ale po 4 godzinach scielo mniez nog tak bolalo ze chodzic ani siedziec nie moglam.
    Co bierzesz na zapalenie pecherza teraz?
    Jeśli boli i nie przejdzie jedz do gina jak nie gin to ip. Mam nadzieje ze przejdzie Ci szybko i to nie nerka. Mi robili na ip mocz morfologie plus cos na k z krwi sprawdzajace prace nerek. No i wyniki moczy tragiczne morfologia tez slaba ale nerki na szczęście dawaly rade czyli pracowaly normalnie. Ja zaliczyla mojego gina dwoch internistow plus nefrologa i ostatni odeslal mnie do szpitala. Niestety ja mam uczulenie na antybiotyki wiec nie wiedzieli co podac a bylam w 9 tygodniu ciąży co ogólnie jeszcze bardziej sialo pogrom co ze mna zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:49

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jutro polowkowe,po tych wszystkich historiach jeszcze bardziej sie stresuje :(
    Dzis zeby nie myslec robilismy z mezem krokiety z kapusta i grzybami na wigilie a jutro ruszamy z produkcja uszek i pierogow. Przynajmniej nie bede miala czasu myslec. I maz nareszcie pojdzie ze mna na usg :) do tej pory byl tylko raz, ale ze swietnym skutkiem, bo rzucil wtedy palenie i do tej pory sie trzyma :)

Tez mam dzisiaj polowkowe :p A o ktorej masz? Trzymam kciuki ;)

Bylam wczoraj u kolezanki z klasy po wozek i pierwszy raz widzialam jej 16 miesieczna coreczke ;) Mala rozrabiara, ale slodziutka :D

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie o cukrach a ja wlasnie czekam na 3 ostatnie pobranie.
    Wypilam dalam rade bez cytryny bo rano nie było czasu i jest poki co o niebo lepiej niż pierwsza ciaza serio lekko mnie zemdlilo i to tyle po 30 min przeszlo w walke aby nie zasnac i tak naprawde to tylko mega senność.
    Myslalam ze jak mialam 2 razy to badanie to 3 raz bedzie podobnie a tu taka mila niespodzianka i jest spoko. Zobaczymy jak wyjda wyniki oby też ok.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma 6 lat więc może coś się pozmieniało :) a mnie wiezadla strasznie ciągną. Wczoraj, cala noc i dziś też. No-spa nie pomogła :( a o 3 w nocy maly v taka dyskoteka sobie w brzuchu urządzil ze spać nie mogłam...

darika lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9747ebc5cad0f.jpg.html

A to my w 21 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:13

darika, Tęskniąca, acygan, Andzia123, Sylwiaa95, nick nieaktualny, Rene, Totoro, patusia90 lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tez mam dzisiaj polowkowe :p A o ktorej masz? Trzymam kciuki ;)

Bylam wczoraj u kolezanki z klasy po wozek i pierwszy raz widzialam jej 16 miesieczna coreczke ;) Mala rozrabiara, ale slodziutka :D

O 17, ale jakos dziwnie spokojna jestem od rana :) rowniez trzymam kciuki i dziekuje :)

Katy lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 25tc :))) https://zapodaj.net/e6a5bc16dc398.jpg.html

darika, Sylwiaa95, acygan, Rene, Totoro, tanith, patusia90 lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie te brzuszki ;)

U mnie troszkę się poprawiło, delikatnie plamię, więc znowu mam nadzieję, że będzie dobrze :)

MaGo, sylvia94 lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A to my w 25tc :))) https://zapodaj.net/e6a5bc16dc398.jpg.html

Slicznie :)

Aliska musi byc dobrze, nie widze innego wyjscia,jestescie dzielni :*

nick nieaktualny, MaGo lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ja mam cukier na czczo 76,badania po wypiciu glukozy jeszcze nie miałam...
    dziewczyny wizytujące trzymam kciuki i czekam na wieści:-)
    bardzo ładne brzuszki:-)

acygan lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzusie dziewczyny :) ja to się przy Was jak słoniątko czuję xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro-sloniatko-daj zdjęcie :p ja drugie sloniatko-dam jak się ubiorę:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://blog.naszacukrzyca.pl/zaburzenia-metabolizmu-glukozy-w-czasie-ciazy-co-nowego/

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż zawiózł na pobranie krwi i później na pierwsze większe zakupy spożywcze na święta póki tłumów nie ma.
    Mąż jeszcze chciał sobie koszulę w galerii kupić, a ja jak zobaczyłam na wystawie h&m naklejki wyprzedaż to oczywiście musiałam wejść :D i już sporo ciuszków dla maluchów jest przecenionych, więc wzięłam 2x 3pak. spodenki+body+czapeczka jedne z 60zł obniżone na 30zł, a drugie z 40zł na 20 i uroczą sukienkę w gwiazdki też za 20 ;) Rozmiary 68 i 74 bo 62 już mam zdecydowanie za dużo :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja wczoraj widziałam w hm te obniżki. I nawet cos wzięłam do reki ale nie kupilam. Moja mama przywiozła z uk worek ciuszków, których jeszcze nie widziałam. Ale bardzo podobają mi sie te z hm. Szczególnie sukieneczki :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka no to upolowałaś super ceny :) prawie jak za darmo :)

ja właśnie odpoczywam bo dziś lepiłam pierogi na wigilię i uszka i padam bo wyszło mi tego prawie 100 szt w sumie.

wczoraj miałam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. było to spotkanie organizacyjne, położna bardzo miła, sympatyczna, powiedziała o programie itp. oddział po remoncie, robi super wrażenie, a po nowym roku otwierają jeszcze jedno piętro i będzie więcej miejsc bo teraz mówiła że jest ścisk. pokaże na zajęciach salę porodową itp. fajnie tak wiedzieć przed porodem co gdzie jest. jestem bardzo zadowolona :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kinga ja mialam napierw lekkie pobolewanie i ciezko mi bylo okreslic czy to krzyż okolice ledzwiowe czy nerka. No ale po 4 godzinach scielo mniez nog tak bolalo ze chodzic ani siedziec nie moglam.
    Co bierzesz na zapalenie pecherza teraz?
    Jeśli boli i nie przejdzie jedz do gina jak nie gin to ip. Mam nadzieje ze przejdzie Ci szybko i to nie nerka. Mi robili na ip mocz morfologie plus cos na k z krwi sprawdzajace prace nerek. No i wyniki moczy tragiczne morfologia tez slaba ale nerki na szczęście dawaly rade czyli pracowaly normalnie. Ja zaliczyla mojego gina dwoch internistow plus nefrologa i ostatni odeslal mnie do szpitala. Niestety ja mam uczulenie na antybiotyki wiec nie wiedzieli co podac a bylam w 9 tygodniu ciąży co ogólnie jeszcze bardziej sialo pogrom co ze mna zrobic.
    Do dziś nic nie brałam (tylko cytryna, żórawina, pietruszka), ale jak wstałam rano, to właśnie plecy z tylu mnie tak bolały (szczególnie przy lekkiej rotacji, że właśnie miałam wrażenie, żemnie ktoś długą szpilą aż do przodu przebija i trochę spanikowałam. Położyłam się na 2 h z poduszką z tylu i trochę puściło. Na szybko udało się dostać do gina, ale antybiotyk dostałam „zaocznie”, na podstawie szybkiego badania moczu, a reszta w pon w trakcie normalnej wizyty. No chyba że nie będzie poprawy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ