Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Putanie do dziewczyn, które już rodziły... czy termin podany przez lekarza pokrył się z terminem porodu??? No mamy taką zagwostkę z mężem od 2 godzin siedzi i próbuje ułożyć plan urlopu bo musi go zgłosić w pracy do piątku :( no i jak tu ułożyć jak nie wiem kiedy zacznę rodzić??? Wiem, że trzeba brać poprawkę na termin podany przez gin no ale ile jak itd? :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bardzo dobrze sie czuje po bigosie, ale mały zaczął tak szaleć, ze nie wiem czy to przez ten bigos czy po prostu ma dziś dzień imprezy w brzuchu :P

Co do Ali to powiedzcie jak jakość tym co juz paczki doszły :P moze tez sie skuszę bo widziałam peeeeeelno super rzeczy :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, które są już po glukozie - czy wyniki 74 na czczo, 144 po 1h od wypicia i 123 po 2h są ok? Nie mam podanych norm na wynikach, a na necie tylko po blogach znajduję i nie wiem na ile są wiarygodne.
    Totoro ja miałam:
    90 na czczo -norma do 99
    120 po 1h - norma do 180
    97 po 2 h - norma do 140

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 22:18

Totoro lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja właśnie bardzo dobrze sie czuje po bigosie, ale mały zaczął tak szaleć, ze nie wiem czy to przez ten bigos czy po prostu ma dziś dzień imprezy w brzuchu :P

Co do Ali to powiedzcie jak jakość tym co juz paczki doszły :P moze tez sie skuszę bo widziałam peeeeeelno super rzeczy :D
    Mam kilka ciuszków z Ali i jeszcze kilka do mnie "leci" ;) wybieram te z 5 gwiazdkami i opiniami oraz ze zdjęciami realnymi. Muszę przyznać, że narazie jestem zadowolona. Ciuszki mięciutkie, ładnie uszyte i bez zapachu ;) zamawiam większe na czerwirc-wrzesień ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo na czczo jest do 92 (100 dla normalnego czlowieka). Co do terminu porodu nie pomoge. Jedne dziewczyny rodza po terminie, inne duzo wczesniej.. ciezka sprawa z tym urlopem :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    MaGo na czczo jest do 92 (100 dla normalnego czlowieka). Co do terminu porodu nie pomoge. Jedne dziewczyny rodza po terminie, inne duzo wczesniej.. ciezka sprawa z tym urlopem :-/
    To znaczy, że mam zły wynik na czczo bo już na granicy? Bo ogólnie po glukozie też tak mało mi wzrosło :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 22:33

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 94 na czczo i 104 po 2h...
    czyli jak minimalnie podwyzszona to juz cukrzyca? gdzies na necie przeczytalam,ze dla ciezarnych glukoza na czczo do 100 to ok....w piatek mam wizyte ciekawe co mi powie:/

• MaGo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pobraniem piłam wodę ng, to chyba nie miało wpływu na wynik? Pielęgniarka mówiła, że mogę pić przed badaniem :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że do 100 na czczo. Do 180 po 1h i do 140 po 2 h. I tego się trzymam. Bardziej myślę czy jest ok gdy wzrasta i opada a nie czy na czczo było na granicy :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90 jest ok. 94 juz nie. Bo norma jest do 92 z zyly. A 100 na czczo jest dla normalnego czlowieka, a nie dla kobiety w ciazy :-)
    Ja mialam 100 na czczo wiec norma przekroczona i mam cukrzyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 23:12

tanith lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro polowkowe,po tych wszystkich historiach jeszcze bardziej sie stresuje :(
    Dzis zeby nie myslec robilismy z mezem krokiety z kapusta i grzybami na wigilie a jutro ruszamy z produkcja uszek i pierogow. Przynajmniej nie bede miala czasu myslec. I maz nareszcie pojdzie ze mna na usg :) do tej pory byl tylko raz, ale ze swietnym skutkiem, bo rzucil wtedy palenie i do tej pory sie trzyma :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam glukoze na czczo 83.35 po godzinie 121 po dwoch 99 i gin mi powiedziala ze piękny cukier :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b1feeb39a83.jpg

W poniedziałek 18.12 mam wizyte :)
    krzywa cukrowa przedemną, jak sobie przypomne z pierwszej ciąży to paskudzctwo to aż mnie rzuca .. no ale co ;)

Kinga., darika, acygan, Andzia123, Katy, grzanewino, justysbp, Aliskaa, Rene, patusia90 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytałam co się stało u Aksamitnej.
    Tragedia! Nie wyobrażam sobie tego :(
    Trzymaj się kochana :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kinga ciekawe co mówisz. Przed ciaza jadlam bardzo często sushi, najczesciej z kurczakiem bo ryb nie lubię. Raz jedyny zamówiliśmy w ciąży i dostałam okrutnego uczulenia. Musieli mi dac zastrzyk w szpitalu. Obym nie miała nietolerancji na glony po porodzie :o :o
    W sensie ja nie miałam, ale córka miała. A że chciałam kp, to przez jakiś czas była później dieta. Na szczęście przeszło. Ale np była też alergia na jaja, ale po nich nie było mi niedobrze w ciąży.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Putanie do dziewczyn, które już rodziły... czy termin podany przez lekarza pokrył się z terminem porodu??? No mamy taką zagwostkę z mężem od 2 godzin siedzi i próbuje ułożyć plan urlopu bo musi go zgłosić w pracy do piątku :( no i jak tu ułożyć jak nie wiem kiedy zacznę rodzić??? Wiem, że trzeba brać poprawkę na termin podany przez gin no ale ile jak itd? :(
    Nie, ja urodziłam w 38 tc. Żadnych oznak porodu, wszystko pozamykane i nagle ni z gruchy ni pietruchy odeszły wody (bez skurczy), ale równie dobrze można i rodzić do 2 tygodniu po porodzie

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ma te dwa tygodnie tacierzyńskiego, które po prostu zgłasza do kadr.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze ze nigdzie nie spotkałam się ze norma dla kobiety w ciąży jest do 92... I w laboratorium, i na forach wszędzie jest ze do 100. Nawet w 1 ciąży na spotkaniu dla "słodkich ciężarnych" bylo na czczo do 100...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    .
    Jeśli dobrze pamiętam miałaś zapalenie nerek. Możesz spróbować określić co to za rodzaj bólu? Od 2 dni mam zapalenie pęcherza, a teraz zaczęło mnie nawalać z prawej strony (jakby w okolicy nerek). W sumie zawsze mnie boli jak mam zum, ale dziś to już konkretnie. No i teraz nie wiem czy uda mi się dostać do gin. A jeśli nie to czy lecieć do szpitala czy czekać na wizytę u gin. lub na szybko szukać jakiegoś lekarza domowego.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam miałaś zapalenie nerek. Możesz spróbować określić co to za rodzaj bólu? Od 2 dni mam zapalenie pęcherza, a teraz zaczęło mnie nawalać z prawej strony (jakby w okolicy nerek). W sumie zawsze mnie boli jak mam zum, ale dziś to już konkretnie. No i teraz nie wiem czy uda mi się dostać do gin. A jeśli nie to czy lecieć do szpitala czy czekać na wizytę u gin. lub na szybko szukać jakiegoś lekarza domowego.

Kinga nerki to z tyłu w plecach na dole bolą, ewentualnie po bokach jak promieniuje. Jeśli boli cie z przodu na dole to być może jajniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 07:57

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ