Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga. wrote:Tego się nie da przegapić. U mnie poszło dość szybko 4 h od skurczy, ale to i tak kupa czasu. Jak macie blisko do szpitala , to luzik, byle nie trzeba było jechać czy iść daleko przy rozwarciu ok 8 cm, bo wtedy już nie jest przyjemnie...
Zawsze jak słyszę od znajomych opowieści z porodów to u każdej kobiety odchodzą wody w nocy. Jest tak zazwyczaj czy czasami się znajdzie przypadek, że odejdą w południe itp? -
Rene wrote:o to blisko masz:-)Ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodziła byłam zdecydowana na jeden szpital do niego mam około 45 km ale jeśli okażę się że czeka mnie cc to wybiorę ten bliżej mojego miejsca zamieszkania do niego mam jakieś 15 km
Do Medeoru 20 minut. 5 minut mam do Madurowicza, ale jest to opcja zapasowa, w razie gdyby cos sie działo
-
U mnie akurat porod byl lekki (a dziecko 4120g). Gdybym byla w domu (dzien wczesniej trafilam ze skierowaniem do szpitala na obserwacje-bo gin przewidywal 4,5kg dziecko) to nawet nie wiedzialabym ze rodze. Nie mialam jakichs bardzo mocnych, regularnych skurczy. Gdyby nie polozna, ktora prowadzi szkole rodzenia i mnie znala (cale szczescie miala wtedy dyzur) to przypuszczam ze urodzilabym na lozku na sali. Gin ktory badal mnie przed samym porodem stwierdzil ze mam skurczyki a jak zbadal to byl w szoku i od razu porodowka (mialam 7cm rozwarcia). Ledwo trafilam na porodowke a bylo juz 10cm. Maz ledwo zdazyl
gorzej wspominam parcie i szycie.
-
patusia90 wrote:Też mam nadzieję, że rozpoznam, że to już. Szczególnie, że przy moim pozytywnym gbs czytałam, że należy jak najszybciej pojawić się w szpitalu a nie, że np odejdą mi wody a nie będzie skurczy i na spokojnie będę się ogarniać w domu.
Zawsze jak słyszę od znajomych opowieści z porodów to u każdej kobiety odchodzą wody w nocy. Jest tak zazwyczaj czy czasami się znajdzie przypadek, że odejdą w południe itp? -
Ja tez podchodzę do tego ze muszę urodzić i koniec i tez sie boje, ze nie bede wiedziała ze to juz bo to moja pierwsza ciaza
dziewczyny powiedzcie mi czy w ciąży można jeść bigos?
zjadłam dzisiaj i mały mnie ciaaaaaaaagle kopie i kopie i zaczęłam sie zastanawiam czy nie jest aby za ciężki dla małego skoro tak zaczął kopać.
I jeszcze pytanko mam takie z ciekawości. Zamawialyscie cos z aliexpress dla swoich dzieci czy raczej omijacie ta stronkę? Jestem ciekawa po prostu Waszych opini co do jakości jeśli kupowaliście bo wśród znajomych króluje kupowanie na Ali, a ja sie zastanawiam czy to czasem nie sa jakieś szkodliwe buble dla maluszka -
Malyprosiaczek wrote:Ja tez podchodzę do tego ze muszę urodzić i koniec i tez sie boje, ze nie bede wiedziała ze to juz bo to moja pierwsza ciaza
zjadłam dzisiaj i mały mnie ciaaaaaaaagle kopie i kopie i zaczęłam sie zastanawiam czy nie jest aby za ciężki dla małego skoro tak zaczął kopać.
I jeszcze pytanko mam takie z ciekawości. Zamawialyscie cos z aliexpress dla swoich dzieci czy raczej omijacie ta stronkę? Jestem ciekawa po prostu Waszych opini co do jakości jeśli kupowaliście bo wśród znajomych króluje kupowanie na Ali, a ja sie zastanawiam czy to czasem nie sa jakieś szkodliwe buble dla maluszka -
tanith wrote:To są bardzo ładne wyniki dla ciężarnej Totoro
Normy wg PTD (75g)to:
- na czczo <92
- po 1 h <180
- po 2 h <153
Także naprawdę ładnie:)
Ooooo, dzięki wielkieto mogę być spokojna. Nie chciałabym drugi raz powtarzać tego badania
Chociaż aż wstyd mi to pisać w obliczu tego jaka informacja dotarła tu dziś do nas...wszystkie moje problemy wydają mi się teraz takie błahe...
-
patusia90 wrote:Też mam nadzieję, że rozpoznam, że to już. Szczególnie, że przy moim pozytywnym gbs czytałam, że należy jak najszybciej pojawić się w szpitalu a nie, że np odejdą mi wody a nie będzie skurczy i na spokojnie będę się ogarniać w domu.
Zawsze jak słyszę od znajomych opowieści z porodów to u każdej kobiety odchodzą wody w nocy. Jest tak zazwyczaj czy czasami się znajdzie przypadek, że odejdą w południe itp?
-
Malyprosiaczek wrote:Ja tez podchodzę do tego ze muszę urodzić i koniec i tez sie boje, ze nie bede wiedziała ze to juz bo to moja pierwsza ciaza
I jeszcze pytanko mam takie z ciekawości. Zamawialyscie cos z aliexpress dla swoich dzieci czy raczej omijacie ta stronkę? Jestem ciekawa po prostu Waszych opini co do jakości jeśli kupowaliście bo wśród znajomych króluje kupowanie na Ali, a ja sie zastanawiam czy to czasem nie sa jakieś szkodliwe buble dla maluszka
-
Zawsze jak słyszę od znajomych opowieści z porodów to u każdej kobiety odchodzą wody w nocy. Jest tak zazwyczaj czy czasami się znajdzie przypadek, że odejdą w południe itp?
-
Kinga ciekawe co mówisz. Przed ciaza jadlam bardzo często sushi, najczesciej z kurczakiem bo ryb nie lubię. Raz jedyny zamówiliśmy w ciąży i dostałam okrutnego uczulenia. Musieli mi dac zastrzyk w szpitalu. Obym nie miała nietolerancji na glony po porodzie :o :o