X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak kupowaliśmy fotelik z Maxi Cosi to normalnie i Isofix i na to fotelik mierzyliśmy do auta. Mąż się mocno do tego przyłożył bo wszystko nam pokazali na warsztatach z Bezpiecznego malucha ;) Wiec sprawdzal i aplikacja katomierza i stabilność tego Isofixu, ile przednie siedzenie trzeba przesunąć. Pani ze sklepu mu mówi: już jest podłączony bo są zielone światełka, a on że nie bo za mocno się buja ;) I miał racje, bo po dociśnięciu już było wszystko ok. Sprzedająca od razu się pytała, czy nie jesteśmy przypadkiem po warsztatach :D

Nie wyobrażam sobie wieźć dziecka w taxi bez fotelika... przecież tu noe chodzi o to na co zezwala prawo, czy korporacja taksówkarska, tylko o bezpieczeństwo naszego dziecka. Aż strach pomyśleć co by się stało z dzieckiem trzymanym na rękach w razie wypadku...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale czy komisy zawsze dają gwarancje? Muszę popatrzeć :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam przepisy szpitalne za uzasadnione. Jakikolwiek samochód: własny, sąsiada, taksówka - tylko w foteliku. Można zaoszczędzić na wózku, niekoniecznie designerska nówka, ale fotelik powinien być z wszelkimi atestami. To nie antymandat, to bezpieczeństwo naszego dziecka! Sprawa komunikacji miejskiej jest dyskusyjna, powinno się zapiąć fotelik w specjalne pasy, ale pokażcie mi który autobus czy tramwaj takowe posiada...Inna rzecz, czy zatłoczona komunikacja publiczna to dobre miejsce dla noworodka przed szczepieniami? Najbezpieczniejszy chyba spacer we właściwym ubranku;kocyk i wózek, ale to też zależy od pogody. Kwiecień bywa zdradliwy...Dodatkowo walizka,toboły, mama w nienajlepszej kondycji i trochę zestresowana. Ja zainwestowałabym w taksówkę i ewentualnie pożyczyła od kogoś fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 11:15

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozklada mnie cos od wczoraj,nos zawalony,juz mam dosyć tych wszystkich herbatek itd. Dobrze, ze ridzice robia rozne specifiki naturalne,tym sposobem popijam syrop z kwiatu czarnego bzu z cytryna, do herbaty dolewam sok z pigwy i mam nadzieje, ze obedzie sie bez lekow.

Od trzech dni slabiej czuje ruchy, te dni mialam dosc stresujace, duzo sie martwilam, mam nadzieje,ze to chwilowe. Myslicie ze w 24 tyg moze jeszcze sie zdarzac, ze slabiej sie odczuwa te ruchy? Czytam, ze na tym etapie maluch ma juz coraz mniej miejsca i mozna zaczynac liczyc powoli ruchy, bo powinny byc juz dosc regularne, a tu taki psikus. W dodatku bole miesiaczkowe niekoniecznie przechodza.

Co do kombinezonu to mam, dostałam od cioci,niezbyt gruby, taki bardziej polarowy,wiec mysle, ze go wykorzystam. Kupowac drugiego nie bede.

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem wpisana na pierwszej stronie, z terminem 28.04. Niestety straciliśmy tę ciążę we wrześniu. Długo dochodziłam do siebie.. Ale już jest lepiej, teraz znów jestem w ciąży z terminem na sierpień, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. Trzymam za Was mocno kciuki. Pozdrawiam

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem wpisana na pierwszej stronie, z terminem 28.04. Niestety straciliśmy tę ciążę we wrześniu. Długo dochodziłam do siebie.. Ale już jest lepiej, teraz znów jestem w ciąży z terminem na sierpień, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok. Trzymam za Was mocno kciuki. Pozdrawiam
    Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

• darika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Od trzech dni slabiej czuje ruchy, te dni mialam dosc stresujace, duzo sie martwilam, mam nadzieje,ze to chwilowe. Myslicie ze w 24 tyg moze jeszcze sie zdarzac, ze slabiej sie odczuwa te ruchy? Czytam, ze na tym etapie maluch ma juz coraz mniej miejsca i mozna zaczynac liczyc powoli ruchy, bo powinny byc juz dosc regularne, a tu taki psikus. W dodatku bole miesiaczkowe niekoniecznie przechodza.

Moja córcia dwa dni temu urządziła sobie dzień leniuchowania i bardzo mało ją czułam, nawet w nocy. Ale wiem, że czasami miewa takie dni, bo to nie pierwszy raz więc staram się nie martwić. Jak już zaczynam lekko schizowac to jem coś, kładę się wygodnie na plecach, rękę na brzuch (albo tylko obserwuje brzuch) i delikatnie potrząsam brzuchem. Jak wyczuje albo zobaczę ruch to już jej daje spokój ;-).
    Za to wczoraj narobiła za ten leniuchowy dzień bo kopala mnie cały dzień, a wieczorem to już na całego. Nawet czkawke czułam :-). Pierwszy raz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:33

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze choć początek kolejnej ciąży po stracie jest bardzo ciężki psychicznie - wiem coś o tym. Ale zaufaj intuicji i uwierz, że już w sierpniu zostaniesz najszczesliwsza mama na świecie! :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia_2209 przykro mi zpowodu straty:( Trzymam mocno kciuki za Was! Tym razem musi być dobrze.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 14:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście tę ofertę na limango?
    https://www.limango.pl/shop/overview?cid=28151&page=9

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam i poleciało ze mnie dużo krwi, jestem w szpitalu :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa trzymajcie się!

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa trzymaj się biedna!:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa oby wszystko było jednak dobrze

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    wstałam i poleciało ze mnie dużo krwi, jestem w szpitalu :(
    Wiesz już coś?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa trzymaj sie jesteśmy z tobą

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa, trzymamy wszystkie kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem ;( dostałam tylko papiery do wypełnienia, potem zaprowadzili mnie do pokoju i leżeć i czekać ;( masakra jakaś...

W pierwszej chwili myślałam, że mi wody odeszły, bo tak się mokro zrobiło ;(
    Jedynie się cieszę, że ruchy małego czuję...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, że z małym wszystko ok. Pisz nam jak tylko będziesz wiedzieć coś więcej.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście styczność z wózkiem Mutsy? Mam okazję kupić go za ok. 2 tys. i nie wiem co robić O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ