Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aliska trzymaj sie i tak jestes dzielna,podziwiam. Ja bym oszalała. Jak pierwszy raz trafilam do szpitala w wieku 17 lat to pierwszy wieczor przeplakalam. Nienawidze szpitali i tez jestem sentymentalna.
Bylam dzis na badaniach dla endokrynologa i chyba coraz bardziej siada mi pamięć, bo wyszlam bez placenia z gabinetu. Babka mnie zatrzymala z tekstem,ze jeszcze musi mnie podliczycno troche wstyd mi sie zrobilo
a i pani powiedziala, ze do tej glukozy to lepiej zebym miala po prostu cytryne ze soba, bo ta gotowa cytrynowa jest ponoc niedobra. Wiec to tak dla dziewczyn, ktore maja to przed soba, choc mysle, ze to sprawa indywidualna co komu smakuje
-
Aliskaa wiem, że łatwo mi mówić bo jestem w domu, ale myśl o tym dla kogo tam jesteś. Synek najważniejszy, a jak to przetrwasz, to później już będziecie w 3 razem w domu i będziecie mieli całe życie, żeby się sobą nacieszyć.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Aliskaa bidulko. Musisz wytrzymać dla dzidziulka.
Acygan ja kupilam ta cytrynowa i byla naprawde ok, jak sok z posmakiem cytrynowym. Na pewno nie ulep i nie obrzydliwe. Nadal nie wiem czy to ze rozpuscily w 2 kubkach miało znaczenie, na pewno bylo bardziej rozwodnione i przez to po prostu ok:)
-
Aliskaa musisz być silna dla swojego synka. Wszystko będzie dobrze, my tu wszystkie Was mocno dopingujemy i trzymamy mocno kciuki!29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:Mnie się rzadko brzuch stawia ale za to kręgosłup mnie boli. Dzis boli bardzo. Rehabilitantka przyjdzie dopiero 4.01. Póki co mąż masuje i ciut pomaga...
-
edwarda20 wrote:Aliskaa bidulko. Musisz wytrzymać dla dzidziulka.
Acygan ja kupilam ta cytrynowa i byla naprawde ok, jak sok z posmakiem cytrynowym. Na pewno nie ulep i nie obrzydliwe. Nadal nie wiem czy to ze rozpuscily w 2 kubkach miało znaczenie, na pewno bylo bardziej rozwodnione i przez to po prostu ok:)
-
No wlasnie to tak jak mowie, ze chyba kwestia smaku, dla tamtej babki moze byc obrzydliwe, dla innych pyszne
ja zanim pojde to kupie na probe taka i taka i sprobuje lyczka czy dwa w domu, zeby wiedziec czym to pachnie. Taka juz jestem, ze musze wszystko wiedziec wcześniej, nawet na leczenie kanalowe szlam oczytana jak glupia, zeby wiedziec co bedzie robione krok po kroku
Martwilam sie dzis slabymi ruchami, a tu Zosia teraz tak sie rozkopala, ze nawet tatus poczul po raz pierwszyjestem spokojniejsza
-
Aliska trzymaj sie musisz przecierpiec dla dobra dziecka pewnie juz szybko nie wypuszcza. Jak dla mnie ten szpital to kpina bo najpier strasza ze za tydzien urodzisz a potem wypuszczaja do domu, sprzeczne zachowanie. I wiadomo ze zwala ze nie stosowalas sie do zalecen co by mieć na co zwalić.
Co do baz ja.mam maxi cosi baze.na isofix ale.ona tez jest na pasy super rozwiazanie bo mozna przekładać do kazdego wnet auta o ile kat bedzie ok. No i tu lipa w naszym nowym aucie.kat jest pionowy wiec tym razem bedziemy chyba sam fotelik montować na pasy bez bazy wtedy wiecej mozna regulowac z katem fotelika ale montaz cięższy i zawsze ryzyka.ze cos tam za slabo sie sciagnie.
Ja tam sie cieszę że zaczynaja zwracac uwagę jak dziecko jest wynoszone ze szpitala, nie wystarczy ze sie urodziło dziecko trzeba dbac o jego bezpieczeństwo.
A fotelik można pożyczyć lub wypożyczyć w dzisiejszych czasach.
No i prawo polskie zezwala na przewozenie dziecka w taxi bez fotelika niestety.
Mje.dziecko do 4 roku zycia bedzie.jezdzilo tylem w rwf z atestami dla mnie to jest wazniejsze niż ciuchy czy wózek.
-
dreamnes wrote:Bylam na tescie glukozy i dali mi 300ml napoju cytrynowy. O dziwo pyszny
bo póki co nikt nie napisal o dwóch i sie dziwie czy u mnie tylko takie metody.
Acygan nie szkoda pieniędzy? Jedna glukoza 7zl wiem ze to nie majątek, ale na lyczka chyba szkoda...
-
edwarda20 wrote:W jednym duzym kubku czy dwóch rozpuścili?
bo póki co nikt nie napisal o dwóch i sie dziwie czy u mnie tylko takie metody.
Acygan nie szkoda pieniędzy? Jedna glukoza 7zl wiem ze to nie majątek, ale na lyczka chyba szkoda... -
Kinga, Sweet no wlasnie, bylam bardzo zdziwiona. Ta glukoza byla bardzo rozwodniona dlatego na luzaku wypilam na raz. Nie mialo to nic wspolnego z ulepem wlasnie czy obrzydlistwem na co sie przygotowalam. Ze mną byly jeszcze 2 panie na glukoze i im tez dawaly po 2 kubki - widocznie w tym labie takie metody. Tylko sie zastanawiam czy w takim razie to badanie w moim przypadku jest miarodajne...
-
moniśka... wrote:Dziewczyny lykajace magnez, ile razy bierzecie? Bo ja raz dziennie ale od kilku dni mam skurcze lydek rano i pozniej czuje je caly dzien jak chodze. No i zastanawiam sie czy nie zaczac brac 2 razy dziennie.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Mi glukoze też rozpuszczali w 3/4 kubka. Słodkie było bardzo ale do przeżycia.
Edwarda ja nie mam pojęcia czy to ma jakieś znaczenie. Może zapytaj o to swojego gin na wizycie?29.09.2016 Aniołek (10 tc)