WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, miałyście styczność z wózkiem Mutsy? Mam okazję kupić go za ok. 2 tys. i nie wiem co robić O.o
    A dokładnie o który model pytasz?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Evo, chociaż wszystkie mi się podobają O.o

sweetmalenka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska 3maj sie:** Biedna jestes:( ale wazne , ze z maluszkiem ok:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu. I oczywiście nie wiadomo skąd ta krew się wzięła... niby wszystko bez zmian. Stwierdzili, że może za mało odpoczywałam i nie przestrzegałam ich zaleceń ;/ no masakra jakaś... jak ja wychodziłam tylko do toalety i z powrotem do łóżka ;/ Zostaję w szpitalu na obserwacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ile Ty sie biedna nadenerwujesz w tej ciazy... Bedzie dobrze! Mowili ze nie dotrwasz do stycznia a tu juz zaraz zaczynasz 3 trymestr. Dobrze ze zostajesz w szpitalu.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa najważniejsze, że wszystko z małym dobrze. Musisz pomęczyć się jeszcze w tym szpitalu, nie ma wyjścia, bo dobra opieka to podstawa w Twojej sytuacji.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa ten Twój dzidź to po urodzeniu będzie musiał być mega grzeczny i spokojny za te wszystkie stresy, których Ci teraz przysparza:) Ale dobrze, że wszystko ok. Odpoczywaj kochana.

Ja też dziś tryb siedząco - leżący przez twardnienie brzucha. Tzn ruszam sie trochę, ale normalnie to byłabym już przynajmniej po 1 dłuższym spacerze... Nie wiem czy nie zadzwonię do gina jak tak dalej będzie mi ten brzuch spinać;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska kciuki by wszystko było ok. Staraj się myśleć pozytywnie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja też dziś leże bo jak tylko pochodzę to mi się brzuch stawia... Mieliśmy jechać zamówić wózek, ale odpuściłam, bo i dzisiaj i wczoraj jakiś ten brzuch nieposłuszny, więc chyba poświąteczny odpoczynek potrzebny.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Jeśli dobrze paniętam, to oglądałam go w bobowózkach, bo całkiem spoko wyglądał. Dla mnie był sztywny i taki „plastikowy”. W porównaniu z concordem wypadł słabo. Najlepiej podejdź do sklepu z wôzkami i popchaj go sobie. Mimo że w sklepie podłogi są równe, to i tak daje to jakiś obraz. W terenie wózki zwykle wypadają gorzej niż w sklepie (więc jak coś wam nie pasuje na równej powierzchni, to w realu będzie jeszcze gorzej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

2 tysiące to mega dużo jeśli mowa o używanym

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Totoro ja też dziś leże bo jak tylko pochodzę to mi się brzuch stawia... Mieliśmy jechać zamówić wózek, ale odpuściłam, bo i dzisiaj i wczoraj jakiś ten brzuch nieposłuszny, więc chyba poświąteczny odpoczynek potrzebny.
    Dwa dni temu pojechaliśmy do GH, bo miałam kupić prezenty dla dzieci. Nim doszłam do smyka (z parkingu), leciałam do wc by spr co się dzieje, bo brzuch jak kamień, a szyjka tak kłuła, że serio bałam się że zaraz tam urodzę... Skoro wiele z nas ma takie akcje, to pewnie skurcze próbne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się rzadko brzuch stawia ale za to kręgosłup mnie boli. Dzis boli bardzo. Rehabilitantka przyjdzie dopiero 4.01. Póki co mąż masuje i ciut pomaga...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi przy każdym wstaniu z łóżka się stawia... więc chyba norma teraz u Nas.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga chyba tak zrobię, kurde nie mogę się zdecydować O.o

Gosiczek, ale z pewnego źródła, jeszcze na gwarancji i full wypas, z wszystkimi dadatkami. Nie wiem, zastanawiam się cały czas. Faktycznie muszę chyba najpierw obadać jak wygląda w realu i jak sie prowadzi.

Jej, pocieszylyście mnie dziewczyny jak zwykle. Myślałam,że tylko mi tak brzuch ostatnio szaleje;/ Czytałam wprawdzie, że w 26-27 tyg. te skurcze są częstsze, ale tak jak od wczoraj mam to jeszcze mi się nie zdarzało;/ Zobaczę jak będzie do jutra i jak coś to zadzwonię do mojego gina, bo przy tej mojej krótkiej szyjce to i tak zawsze stresik jest;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to boli generalnie wszystko. Kręgosłup (jak za dużo się naschylam to mam nerwobole promieniujace do posladka), cała prawa strona pleców (od miesiąca nie spie ani nie leżę na prawym boku, dzisiaj chciałam zrobić próbę ale niestety nic z tego - ból szybko się pojawił), zęby (przez tyle lat nie miałam w ogóle problemów z zębami, tak teraz od początku ciąży jestem stałym bywalcem u dentysty, bo ciągle mnie któryś pobolewa), brzuch się stawia (fakt że nie codziennie ale czasami), głowa boli (ostatnio coraz częściej) i ciągle coś szczyka :-/. Pocieszam się, że wszystkie wyniki mam dobre i że Malutka się dobrze rozwija i dla pocieszenia bombarduje mamę kopniakami. Wszystko dla niej wytrzymam... ale niech już ten czas szybciej leci i będzie kwiecień :-P. Serio, marzę o tym...

Aaa no i zapomniałam wspomnieć o bólu piersi, a szczególnie sutków, które są tak czule i delikatne, że każde potarcie ręcznikiem powoduje ból... Ale niestety takie uroki ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 19:30

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska - trzymaj się słońce !!!

A dolegliwości podbrzusza i lędźwi to dla mnie też norma niestety...martwi mnie to, ale skoro nie tylko ja tak mam, to może to nic złego...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

A dolegliwości podbrzusza i lędźwi to dla mnie też norma niestety...martwi mnie to, ale skoro nie tylko ja tak mam, to może to nic złego...

Myślę, że skoro ma tak sporo z nas to nie jest pewna żadna anomalia także nie ma się czym martwić na zapas ;-). Ale pewnie mimo wszystko warto wspomnieć o tym gin na wizycie.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa, biedna Ty, trzymaj sie cieplutko :*
    My dzisiaj robiliśmy echo serca Kubusia i wszystko jest całe szczęście dobrze, ten cień hyperechogenny na serduszku co gin zauważyła to byl po prostu bardziej wysycony przyczep miesnia w serduszku, wiec wszystko jest ok :) 940g młody waży i nie podobalo mu sie badanie bardzo, skopał sonde i mame konkretnie :)

Paatka, kaszelkowa, Aliskaa lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisska kciuki, trzymajcie się!

Nie miałam pojęcia o tych fotelikach na wypis ze szpitala, powiedziałam mężowi, a on na to, że "on wiedział, że tak jest" myślałam, że spadnę z kanapy, mądrala :) W ogóle byliśmy dziś w tesco rozejrzeć się na ubrankowej wyprzedaży, ale nic nam nie wpadło w oko, z typowych basiców nic nie było przecenione :)

Mnie na szczęście (jeszcze) poza plecami nic nie boli i na serio myślę, że to zasługa jogi, którą regularnie ćwiczę praktycznie od początku. Plecy miałam słabe już wcześniej, jak odpuszczę praktykę i na przykład pójdę robić zdjęcia, to bolą okropnie, ale generalnie jest ok. Chociaż musiałam kupić lżejszy aparat, bo nie wiem ile pociągnęłabym jeszcze z moją lustrzanką na szyi.. :)

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ