X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez miałam robiona w jednym kubeczku w letniej wodzie, ale nie było tragiczne, wypiłam szybko jednym duszkiem :P
    A magnez biorę 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza czeka w styczniu ;) a aspargin biorę 2x2tabletki

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny lykajace magnez, ile razy bierzecie? Bo ja raz dziennie ale od kilku dni mam skurcze lydek rano i pozniej czuje je caly dzien jak chodze. No i zastanawiam sie czy nie zaczac brac 2 razy dziennie.

Ja biorę magne b6 dwa razy dziennie. Miałam od samego początku takie mrowienia w całych nogach i dopiero jak lekarz kazał mi brać 2 razy dziennie to przestało :)

Mnie glukoza czeka w następnym tyg i jak czytam Wasze wypowiedzi to aż boje sie iść i to łyknąć :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny lykajace magnez, ile razy bierzecie? Bo ja raz dziennie ale od kilku dni mam skurcze lydek rano i pozniej czuje je caly dzien jak chodze. No i zastanawiam sie czy nie zaczac brac 2 razy dziennie.
    3razy dziennie po 2 tabl. Jak się poprawia, to schodzę do 2x1 (a później jak sobie przypomnę ;). Nie biorę gotowych witamin, tylko kw. foliowy+jod

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 11:14

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem ile kosztuje,niegdy nie kupowalam :) a mozecie porownac do ilosci lyzeczek cukru rozpuszczonych w takim kubeczku? Bo kurcze musze orientacyjnie wiedziec :)

Magnez biore tylko ten, ktory mam w witaminach MamaDHA.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja to nawet nie wiem ile kosztuje,niegdy nie kupowalam :) a mozecie porownac do ilosci lyzeczek cukru rozpuszczonych w takim kubeczku? Bo kurcze musze orientacyjnie wiedziec :)

Ciezko powiedziec, ale w takiej malej torebeczce jest tego proszku naprawde duuuuuzooooo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę raz dziennie cytrynian magnezu z witaminami z grupy b i tak już od pół roku. Dla mnie ten czy inny magnez to zbawienie. Już przed ciążą miałam problemy z mrowieniami, nawet twarzy...

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta glukoza nie jest taka zła...ja miałam zwykłą (nie cytrynową) i przeżyłam, ;)
    Jak robicie lukier do ciasta i wyszedłby Wam bardzo rozwodniony - to mniej więcej coś takiego. U mnie była rozpuszczona w 2/3 kubka, 3 ostatnie łyki to juz mega słodycz, ale luzik, do wytrzymania ;) ja sobie wyobraziłam, że jestem małą dziewczynką i jem watę cukrową ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie porownalabym tego do lukru... Glukoza kosztuje 5zl w aptece a w markecie coś ok 3 z groszem :D ten smak to nawet nie smak cukru... Nie wiem jak to opisać. Najlepiej kup i spróbuj :D np. Mój facet wypil 75 gram i mu smakowało:/ wiec to zależy... Ja biorę 2x2 magnez plus b6. A jak bilans po świąteczny? U mnie -0,4 kg :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza to chyba bardziej jak cukier puder rozpuszczony niz zwykly :P

xk81pfk.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Troche czasu brakowało, najpierw przyleciała do mnie mama w odwiedziny i przy okazji pomóc w przeprowadzce, potem sama przeprowadzka, umeblowanie i ogarnięcie tego wszystkiego, a teraz święta. Mimo wszystko próbowałam nadrabiać zaległości na forum a to nie było łatwe :) U nas na chwilę obecną wszystko ok, maluszek rośnie sobie, chociaż nie spodziewam się żeby na koniec był duży, bo jego siostra urodziła się malutka. A tak poza tym to ma być chłopiec :) Widzę że na tapecie wózki i glukoza. Ja mam mieć glukozę 3.01.2018. Co do wózka to nie kupuje nowego bo mam po córce i się sprawdza, zresztą cały czas go używam. To jest Hauck Miami 4, to był zestaw 3 w1, gondola, spacerówka i fotelik. Jak dla mnie lekki, zwrotny ( nie ma problemu z prowadzeniem jedną ręką) łatwo się składa i rozkłada.

Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym porownala glukoze bardziej do cukru pudru :p Ja bede robic to badanie 9.01 i boje sie tylko, ze zwymiotuje :/ Jak mialam za pierwszym razem to poszlo bez problemu, ale wtedy nie mialam mdlosci, ktore mam teraz...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako nastolatka podchodzilam 4 razy do tego badania, za kazdym razem zwymiotowałam :-/

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba faktycznie dosyc indywidualna sprawa jak sie to badanie zniesie ;) Sylwia, i nie udalo sie w ogole zrobic tego badania?

Jeju, zobaczylam przed chwila po raz pierwszy ruszajacy sie brzuszek, synus coraz silniejszy ;) Cos pieknego, czekam az chlopak wroci od fryzjera i moze jemu tez uda sie zobaczyc :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy niestety... tym razem biore ze soba cytryne jak poradzil moj lekarz , moze sie uda :D a jak nie to nie wiem :-/

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja nie porownalabym tego do lukru... Glukoza kosztuje 5zl w aptece a w markecie coś ok 3 z groszem :D ten smak to nawet nie smak cukru... Nie wiem jak to opisać. Najlepiej kup i spróbuj :D np. Mój facet wypil 75 gram i mu smakowało:/ wiec to zależy... Ja biorę 2x2 magnez plus b6. A jak bilans po świąteczny? U mnie -0,4 kg :)

Mój mąż to samo xD kazał sobie kupić, bo chciał zobaczyć czy to naprawdę takie straszne wypić tyle glukozy. Przy czym miał tylko spróbować a w końcu wypił wszystko X_X i stwierdził, że w ogóle go to nie ruszyło O.o faceci są jacyś inni xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja jako nastolatka podchodzilam 4 razy do tego badania, za kazdym razem zwymiotowałam :-/

Też jako nastolatka zwymiotowalam :/ ale teraz dało radę, nie było tak źle ;) najlepiej kupić od razu smakową glukozę, bo np. w moim laboratorium pielęgniarka nie pozwoliła wcisnąć cytryny :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan znalazlam ze 75g gkukozy to jak 15 lyzeczek cukru rozpuszczone w 200-300ml ó

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    acygan znalazlam ze 75g gkukozy to jak 15 lyzeczek cukru rozpuszczone w 200-300ml ó

O matko kochana :D ja nie jestem slodyczowa dziewczyna,nie wiem jak to przezyje. Dzieki dziewczyny za info. Mam nadzieje,ze robie z igly widly,panikuje,a w ostatecznosci bedzie ok :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się bałam bo nawet herbaty z cukrem nie wypije, a ta glukoza weszła mi nadzwyczaj łatwo.. Spodziewałam się czegoś gorszego mówiąc szczerze, może to złe nastawienie mi pomogło :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ