X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez miałam robiona w jednym kubeczku w letniej wodzie, ale nie było tragiczne, wypiłam szybko jednym duszkiem :P
    A magnez biorę 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza czeka w styczniu ;) a aspargin biorę 2x2tabletki

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny lykajace magnez, ile razy bierzecie? Bo ja raz dziennie ale od kilku dni mam skurcze lydek rano i pozniej czuje je caly dzien jak chodze. No i zastanawiam sie czy nie zaczac brac 2 razy dziennie.

Ja biorę magne b6 dwa razy dziennie. Miałam od samego początku takie mrowienia w całych nogach i dopiero jak lekarz kazał mi brać 2 razy dziennie to przestało :)

Mnie glukoza czeka w następnym tyg i jak czytam Wasze wypowiedzi to aż boje sie iść i to łyknąć :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny lykajace magnez, ile razy bierzecie? Bo ja raz dziennie ale od kilku dni mam skurcze lydek rano i pozniej czuje je caly dzien jak chodze. No i zastanawiam sie czy nie zaczac brac 2 razy dziennie.
    3razy dziennie po 2 tabl. Jak się poprawia, to schodzę do 2x1 (a później jak sobie przypomnę ;). Nie biorę gotowych witamin, tylko kw. foliowy+jod

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 11:14

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem ile kosztuje,niegdy nie kupowalam :) a mozecie porownac do ilosci lyzeczek cukru rozpuszczonych w takim kubeczku? Bo kurcze musze orientacyjnie wiedziec :)

Magnez biore tylko ten, ktory mam w witaminach MamaDHA.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja to nawet nie wiem ile kosztuje,niegdy nie kupowalam :) a mozecie porownac do ilosci lyzeczek cukru rozpuszczonych w takim kubeczku? Bo kurcze musze orientacyjnie wiedziec :)

Ciezko powiedziec, ale w takiej malej torebeczce jest tego proszku naprawde duuuuuzooooo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę raz dziennie cytrynian magnezu z witaminami z grupy b i tak już od pół roku. Dla mnie ten czy inny magnez to zbawienie. Już przed ciążą miałam problemy z mrowieniami, nawet twarzy...

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta glukoza nie jest taka zła...ja miałam zwykłą (nie cytrynową) i przeżyłam, ;)
    Jak robicie lukier do ciasta i wyszedłby Wam bardzo rozwodniony - to mniej więcej coś takiego. U mnie była rozpuszczona w 2/3 kubka, 3 ostatnie łyki to juz mega słodycz, ale luzik, do wytrzymania ;) ja sobie wyobraziłam, że jestem małą dziewczynką i jem watę cukrową ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie porownalabym tego do lukru... Glukoza kosztuje 5zl w aptece a w markecie coś ok 3 z groszem :D ten smak to nawet nie smak cukru... Nie wiem jak to opisać. Najlepiej kup i spróbuj :D np. Mój facet wypil 75 gram i mu smakowało:/ wiec to zależy... Ja biorę 2x2 magnez plus b6. A jak bilans po świąteczny? U mnie -0,4 kg :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza to chyba bardziej jak cukier puder rozpuszczony niz zwykly :P

xk81pfk.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Troche czasu brakowało, najpierw przyleciała do mnie mama w odwiedziny i przy okazji pomóc w przeprowadzce, potem sama przeprowadzka, umeblowanie i ogarnięcie tego wszystkiego, a teraz święta. Mimo wszystko próbowałam nadrabiać zaległości na forum a to nie było łatwe :) U nas na chwilę obecną wszystko ok, maluszek rośnie sobie, chociaż nie spodziewam się żeby na koniec był duży, bo jego siostra urodziła się malutka. A tak poza tym to ma być chłopiec :) Widzę że na tapecie wózki i glukoza. Ja mam mieć glukozę 3.01.2018. Co do wózka to nie kupuje nowego bo mam po córce i się sprawdza, zresztą cały czas go używam. To jest Hauck Miami 4, to był zestaw 3 w1, gondola, spacerówka i fotelik. Jak dla mnie lekki, zwrotny ( nie ma problemu z prowadzeniem jedną ręką) łatwo się składa i rozkłada.

Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym porownala glukoze bardziej do cukru pudru :p Ja bede robic to badanie 9.01 i boje sie tylko, ze zwymiotuje :/ Jak mialam za pierwszym razem to poszlo bez problemu, ale wtedy nie mialam mdlosci, ktore mam teraz...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako nastolatka podchodzilam 4 razy do tego badania, za kazdym razem zwymiotowałam :-/

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba faktycznie dosyc indywidualna sprawa jak sie to badanie zniesie ;) Sylwia, i nie udalo sie w ogole zrobic tego badania?

Jeju, zobaczylam przed chwila po raz pierwszy ruszajacy sie brzuszek, synus coraz silniejszy ;) Cos pieknego, czekam az chlopak wroci od fryzjera i moze jemu tez uda sie zobaczyc :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy niestety... tym razem biore ze soba cytryne jak poradzil moj lekarz , moze sie uda :D a jak nie to nie wiem :-/

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja nie porownalabym tego do lukru... Glukoza kosztuje 5zl w aptece a w markecie coś ok 3 z groszem :D ten smak to nawet nie smak cukru... Nie wiem jak to opisać. Najlepiej kup i spróbuj :D np. Mój facet wypil 75 gram i mu smakowało:/ wiec to zależy... Ja biorę 2x2 magnez plus b6. A jak bilans po świąteczny? U mnie -0,4 kg :)

Mój mąż to samo xD kazał sobie kupić, bo chciał zobaczyć czy to naprawdę takie straszne wypić tyle glukozy. Przy czym miał tylko spróbować a w końcu wypił wszystko X_X i stwierdził, że w ogóle go to nie ruszyło O.o faceci są jacyś inni xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Ja jako nastolatka podchodzilam 4 razy do tego badania, za kazdym razem zwymiotowałam :-/

Też jako nastolatka zwymiotowalam :/ ale teraz dało radę, nie było tak źle ;) najlepiej kupić od razu smakową glukozę, bo np. w moim laboratorium pielęgniarka nie pozwoliła wcisnąć cytryny :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan znalazlam ze 75g gkukozy to jak 15 lyzeczek cukru rozpuszczone w 200-300ml ó

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    acygan znalazlam ze 75g gkukozy to jak 15 lyzeczek cukru rozpuszczone w 200-300ml ó

O matko kochana :D ja nie jestem slodyczowa dziewczyna,nie wiem jak to przezyje. Dzieki dziewczyny za info. Mam nadzieje,ze robie z igly widly,panikuje,a w ostatecznosci bedzie ok :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się bałam bo nawet herbaty z cukrem nie wypije, a ta glukoza weszła mi nadzwyczaj łatwo.. Spodziewałam się czegoś gorszego mówiąc szczerze, może to złe nastawienie mi pomogło :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ