WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3 raz glukoze i teraz przeszlam super. Za pierwszym razem mnie mdlilo za drugim to już w ogóle myslalam ze zejde a teraz super 15 min lekkich mdlosci potem walka ze snem. Więc nie wiem z kazdym kolejnym razem lepiej ale w sumie to z wiekiem jem wiecej slodyczy kiedyś nie lubilam i slodkiego nie jadłam moze dlatego tak.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja też się bałam bo nawet herbaty z cukrem nie wypije, a ta glukoza weszła mi nadzwyczaj łatwo.. Spodziewałam się czegoś gorszego mówiąc szczerze, może to złe nastawienie mi pomogło :D

Dokladnie, chyba trzeba sie nastawic na najgorsze, wtedy bede mile zaskoczona :)

Upieklam szarlotke, zrobilam salatke i musialam polozyc sie do lozka. Przeziebienie nie odpuszcza, nos juz mega podrazniony od wycierania, usta wysuszone bo tylko tak mogę oddychac. Na razie staram sie bez lekow obyc, jak bedzie gorzej to chyba musze cos kupic. Dobrze, ze przynajmniej goraczki nie mam,bo wtedy umieram.

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Mój mąż to samo xD kazał sobie kupić, bo chciał zobaczyć czy to naprawdę takie straszne wypić tyle glukozy. Przy czym miał tylko spróbować a w końcu wypił wszystko X_X i stwierdził, że w ogóle go to nie ruszyło O.o faceci są jacyś inni xD
    haha..to ja też dziwna jestem bo mnie to też nie ruszyło. Ani mi się słabo nie zrobiło ani niedobrze..tylko plecy bolały id siedzenia

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    O matko kochana :D ja nie jestem slodyczowa dziewczyna,nie wiem jak to przezyje. Dzieki dziewczyny za info. Mam nadzieje,ze robie z igly widly,panikuje,a w ostatecznosci bedzie ok :)
    Acygan, kup glukozę cytrynową, nie jest zła. Wypiłam jednym duszkiem i smakowała jak napój cytrynowy ciut słodszy i też miałam 3/4 kubka. W ogóle mnie po niej nie mdliło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 18:58

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, jednak zmieniliśmy zdanie :D Nie kupujemy już Bebetto, a Riko Re-Flex :) Wózek świetny, zwrotny, leciutko się prowadzi, do tego fajna, duża torba i mega kosz torba), duża i ze świetnym do niej dostępem. Wózek wygląda elegancko i delikatniej niż Bebetto. A i cena nie powala, bo 2w1 plus fotelik plus baza do fotelika to niecałe 2300zł :)
    Łóżeczko zamówiliśmy i materacyk też :) Padło na Fiki Miki Sensitive (Model: MS11) antyalergic covers ;)

AJrin lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjrzalam się temu riko i wg mnie delikatniejszy jest Bebetto :D w sklepach teraz ciągle widzę jeżdżące Bebetto z tym ze murano lub Holland... My narazie pozostajemy przy torrino :D chyba ze coś mi się odwidzi;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się dziś mogę pochwalić, że mamy już ściany pomalowane w pokoju małej <3 Mąż walczył w swój poświąteczny urlop i super mu to poszło :)
    Kolory na fotkach trochę niewyraźne bo światło słabe.
    Jeszcze tylko listwy przypodłogowe położy i mogę zamawiać mebelki, lampę i milion innych rzeczy żeby urządzić całość :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10d3d00b288b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f556a95eefe0.jpg

edwarda20, Sassy, acygan, MaGo, darika, moniśka..., Elwira.eli, Andzia123, Malyprosiaczek, tanith lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam nie kupowac fotelika z zestawu 3 w 1 lepiej doplacic i kupić coś z atestem bezpieczne dla maluszka.

edwarda20, Paatka, Totoro lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy w kinie na Star Wars, dłuuuggii i bardzo głosny.

Weszlismy tez do galerii, zobaczyc ubranka na promocjach, ale wszystko bylo juz przegrzebane. Kupilam tylko 4 pizamki, 2 na 62 i 2 na 68.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Przyjrzalam się temu riko i wg mnie delikatniejszy jest Bebetto :D w sklepach teraz ciągle widzę jeżdżące Bebetto z tym ze murano lub Holland... My narazie pozostajemy przy torrino :D chyba ze coś mi się odwidzi;p
    A widziałaś oba wózki z bliska? Czy tylko na necie? Bo jak ja zobaczyłam oba to od razu padło na Riko bez dwóch zdań ;) Podoba nam się tez to, że jest wyższy i spacerówka też jest umieszczona wyżej, a nie na samej torbie ;) W sklepie powiedziano nam, że obie firmy cieszą się dobrą sprzedażą i opinią i tak naprawdę ciężko wybrać i polecić tak na 100% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 20:22

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wczoraj zrobiłam małe zakupy, w sensie ciuszki ;) Kilka rampersów, bodziaków, komplecik (raczej na lato), czapeczki i chusteczki na szyjkę, ale to tez raczej na lato ;) Dzisiaj skoczyłam do Pepco i za 30zł zrobiłam całkiem fajne zakupy na wyprzedaży :)
    Powiedzcie mi czy kupujecie jakąś cieplejsza misiową bluzę, czy może sweterek czy kombinezonik itp??? Kwiecień czy maj to jeszcze dość chłodne miesiące i nie wiem czy coś kupować czy wystarczy kocyk???

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian. Mąż spędził ze mną cały dzień. Najgorsze, że mam w pokoju babkę, która strasznie chrapie ;/

• gondi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Tez zabieram sie pomalu do kompletowania wyprawki, w zwiazku z czym mam pytanie w jakim rozmiarze kupujecie ubranka 56? Czy jest sens kupowac rozm 50?

Gosiczek lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A widziałaś oba wózki z bliska? Czy tylko na necie? Bo jak ja zobaczyłam oba to od razu padło na Riko bez dwóch zdań ;) Podoba nam się tez to, że jest wyższy i spacerówka też jest umieszczona wyżej, a nie na samej torbie ;) W sklepie powiedziano nam, że obie firmy cieszą się dobrą sprzedażą i opinią i tak naprawdę ciężko wybrać i polecić tak na 100% :)
    Nie, oba razem nie bo u mnie w sklepach jest tak dziwnie ze nawet nie mam jednego sklepu zeby porownac holland, torino, bebetto i np adamex bo sklepu maja jakis dziwny wybor;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Czesc dziewczyny!
    Tez zabieram sie pomalu do kompletowania wyprawki, w zwiazku z czym mam pytanie w jakim rozmiarze kupujecie ubranka 56? Czy jest sens kupowac rozm 50?
    Ja kupiłam w rozmiarach 56, 62 i 68. Na 50 dostałam kilka sztuk po córeczce koleżanki, ale są tak maciupkie że sama bym tego nie kupiła :D

MaGo, ja mam dwie bluzy. Kupie może jeszcze jedną, a tak będę się posiłkować kocykami.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam właśnie z pogotowia... stomatologicznego :-(. Tak jak przez tyle lat nie miałam problemów z zębami tak w ciąży padają mi po kolei :-(.

Co do kombinezonu to ja kupiłam taki dresowy. Nie mogłam się oprzeć bo miał uszy króliczka :-). Jest przepiękny :-). A kupuje ciuszki w rozmiarze 56 i 62 z czego tych drugich więcej. No i siostra właśnie wiezie mi ciuszki dla Małej od mojej mamy (jest w Anglii) bo podobno spore zakupy zrobiły :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo ja kupiłam kombinezonik na 62, ale taki dresowy, nie misiowy czy z polaru, do tego będą kocyki na spacery, ewentualnie jeśli będzie bardzo zimno czy coś dokupimy mniejszy i cieplejszy jak będe miała pewność jaka wielkość na te pierwsze tygodnie jest nam potrzebna :)

Gondi, nasza wyprawka zaczyna się od 56, kompletuję dwa ilościowo takie same zestawy na 56 i 62, a resztę dokupimy później, najwyżej kilka sztuk mniejszych też się dokupi jak będzie taka potrzeba :)

Paatka pięknie Wam to wyszło! Pochwal męża! :) My się bierzemy za pokoik od 15 stycznia, dziadek wziął urlop i będzie pomagał :) Planuję baaaardzo neutralnie (białe ściany, elementy szarości, trochę żółtego w dodatkach i chodzi mi po głowie czarny wzór na jednej ścianie) i już się nie mogę doczekać, to ostatni pokój, który musimy wyremontować i bardzo chcę mieć to z głowy :D

Paatka lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Ja kupiłam w rozmiarach 56, 62 i 68. Na 50 dostałam kilka sztuk po córeczce koleżanki, ale są tak maciupkie że sama bym tego nie kupiła :D

MaGo, ja mam dwie bluzy. Kupie może jeszcze jedną, a tak będę się posiłkować kocykami.
    No to w takim razie przydało by się żebym kupiła jakieś bluzy bo mam tylko jedną, ale to dresik :/
    Ja mam kilka ciuszków na 62 reszta to już na 68. Zza dużych ciuszków dziecko nie wypadnie, a lepiej podwinąć niż ma go coś uciskać ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kombinezonu to ja mam misiowy dla noworodka, był ten i taki 0-3 a ten newborn był o wiele mniejszy. Chciałam coś na sam początek bo po co mi większy przeciez latem nie wynosi :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja teraz mam dylemat... bebetto torino czy holland?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ