Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sassy wrote:Edwarda20, podasz link do wózka który wybrałaś i tej wkładki? Nie za bardzo wiem czego mam szukać i jak to wygląda, a zainteresowałaś mnie
https://www.emaluch.com/esklep/pl/p/Quinny-ZAPP-Flex-Plus-wozek-spacerowy-LUKSUSOWY-/1141
Sassy lubi tę wiadomość
-
Ja mam sporo ciuszkow, ale musze je jeszcze posegregowac
I na pewno dokupić troche kaftanikow bo tych nie mam w ogole
O ciuszkach na wyjscie w ogole jeszcze nie myslalam...
Nie jestem pewna, ale chyba dopadly mnie hemoroidy...Orientujecie sie czy jest jakas masc, ktora mozna stosowac w ciazy? Ja to mam szczescie do tych dolegliwosci... -
Ja chciałam wózek Bebetto Torino choć teraz zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad Anex Sport, bo dziadek (w sensie mój dziadek
) zaoferował się, że kupi. Muszę to jeszcze przemyśleć
.
Ja kupiłam kombinezon taki dresowy - nie mogłam się oprzeć, z uszami króliczka. Jak nie wykorzystam to trudno, wydam komuś
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Katy wrote:Nie jestem pewna, ale chyba dopadly mnie hemoroidy...Orientujecie sie czy jest jakas masc, ktora mozna stosowac w ciazy? Ja to mam szczescie do tych dolegliwosci...
Moja gin przepisała mi posterisan. Ja niestety zaczęłam mieć z tym problemy w szczęśliwym cyklu gdy jeździłam dużo na rowerze na niewygodnym siodelku. Potem mi przeszło i w ciąży niestety wróciło, chociaż ja żadnych dolegliwości bólowych z tym związanych nie odczuwam.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja stosowałam maść procto-glyvenol, jest dozwolony od 2 trymestru i bez recepty.
Pomógł mi na tyle, że od miesiąca odpukać jest ok, ale wcześniej to przez tydzień ryczałam z bólu jak chciałam usiąść... Niefajna dolegliwość ciążowa, a po wysiłku jakim jest poród może się podobno jeszcze bardziej nasilić -
Ja bylam na premierze star wars juz 2 tygodnie temu. W poprzendiej ciazy do 9 miesiaca co tydzien chodzilismy do kina.
Ja wyprawke musze poszukac gdzies w kartonach jest popakowana wiec trzeba rozpakowac i poprac i prasowac. Zaczekam pewnie do litego/ marca kiedy pojde na l4 teraz nie ma kiedy.
-
nick nieaktualny
-
A ja przed chwilą miałam mega bolesne skurcze... Jakieś 5w odstępach paro minutowych... Teraz minely ale przeraziłam się bardzo. Położna powiedziała ze Mmam dużo leżeć , nie dźwigać, nie uprawiać seksu a jakby coś się działo to na IP. No-spa nie pomogła mi:(
-
sweetmalenka wrote:A ja przed chwilą miałam mega bolesne skurcze... Jakieś 5w odstępach paro minutowych... Teraz minely ale przeraziłam się bardzo. Położna powiedziała ze Mmam dużo leżeć , nie dźwigać, nie uprawiać seksu a jakby coś się działo to na IP. No-spa nie pomogła mi:(
Weź jeszcze magnez i odpoczywaj a jak sie powtórzy to migiem na IP. Może to były te przepowiadające, ponoć u niektórych są mega bolesneStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Kassie wrote:Aliskaa a daleko masz do szpitala w ktorym bedziesz rodzic? Bo u mnie warunkiem wyjscia do domu z dzieckiem byl fotelik samochodowy i ubranie stosowne do pogody. A dziecka w rozku nie wsadzilabym do fotelika bo sie nie da
Tak sie wlasnie zastanawialam ;p Jesli wybiore jednak szpital, ktory mam blisko, 5 minut tramwajem od domu, pogoda bedzie ladna i tak chcialabym wrocic do domu, to tez kaza mi przynosic fotelik?:P
PS. Pewnie ktos po nas przyjedzie lub wezmiemy taxi, ale tak sie zastanawialam, jakby do tego podeszli...
-
Kassie wrote:Katy ja na hemoroidy plus zylaki jeszcze biore cyclo3fort ale to w tabletkach niestety
Akurat mam to (lekarz mi kazal brac przy zlamaniu nogi), ale nie jestem pewna czy juz nie po terminie, sprawdze jutro bo u mamy w domu raczej jest.
Paatka ta masc na pewno kupie bo bol sie robi nie do zniesieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 20:31
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Aliskaa a daleko masz do szpitala w ktorym bedziesz rodzic? Bo u mnie warunkiem wyjscia do domu z dzieckiem byl fotelik samochodowy i ubranie stosowne do pogody. A dziecka w rozku nie wsadzilabym do fotelika bo sie nie da
-
U mnie w szkole rodzenia też mówili, że w moim mieście nie ma szpitala, z którego wypuściliby bez fotelika... Warto się zorientować jak to wygląda w szpitalu, w którym chcecie rodzić, żeby później problemów nie robili.
-
Też słyszałam, że szpitale nie wypuszczaja bez fotelika bo jednak nie znam osoby ktora by wracala na piechote do domu wychodzac ze szpitala. Jednak zawsze czy dziadkowie czy ktos z rodziny odbiera albo taxi. Jednak troche toreb i dziecko czlowiek ma.