WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie spie od godziny bo Mloda goraczkuje od poludnia i wlasnie musze ja kolysac na rekach ;)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja też nie spie od godziny bo Mloda goraczkuje od poludnia i wlasnie musze ja kolysac na rekach ;)
    5-tki? Współczuję, te jeszcze przed nami, ale na samo wspomnienie 4-ekciarki mi przechodzą...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra miałam straszny koszmar ;/ spać teraz nie mogę

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię dziewczynki. Tez miałam zły sen... Tylko jestem strasznie zmęczona... I tak już od paru dni...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny, że nie możecie spać. Ja na szczęście miałam z tym problem tylko przez chwilę, albo jak mnie coś bolało. A takto ładnie przesypiam noce na szczęście. Czasem mnie Mała obudzi kopniakami ale wtedy zmieniam pozycje i idę spać dalej.

Mamy dzisiaj 100 dni do daty porodu :-D. Już coraz bliżej...

Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Wie ktos moze jak jakosciowo i rozmiarowo wypadaja ciuszki z c&a bo fajne ceny na bodziaki po 7,90 na stronie www :)
    edit: lub po 39,90 za 5pak ;)
    Z C&A rozmiarówka to maleństwa :O sama chciałam kupić bodziaki, poszłam a tam rozmiar 62 jak na 40 chyba :D masakra kto to numeruje!!!
    Ja wczoraj zaszalałam w h&m i w smyku kupiłam piękne pajace, bodziaki, rampersy i cudny komplet sweterek z rudyni sztruksami z kieszeniami <3 Wszystko po przecenach i wydałam 240zł ;) A w piątek ruszam na następne łowy plus oglądanie wózków i może jakiś zakup materacyka itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 08:40

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika u mnie też dziś studniówka :D Wg belly, bo lekarz nie wiedzieć czemu wpisał w kartę 9.04 zamiast 8.04. Kto go tam wie :p W sumie to tylko dzień różnicy.

Ja też mam problem ze spaniem. Tęsknię za pierwszym trymestrem, kiedy to kładłam się o 20 i 20:05 spałam już jak zabita- do rana! Teraz albo mi coś drętwieje, albo jest niewygodnie, albo budzę się w środku nocy i nie mogę dalej spać. Zasypiam też późno, bo koło drugiej. Ale lepiej raczej nie będzie. Trzeba się przyzwyczajac :D

Obudziłam się dziś z zawalonym gardłem, węzły chłonne jak piłki do ping-ponga. Zawsze choruje na przełomie grudnia i stycznia, ale myślałam,że w tym roku mnie nie dopadnie skoro siedzę w domu. No i cóż :p

darika, Aliskaa lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie paskudny deszcz, aż z łóżka mi się nie chce wychodzić.
    Wczoraj miałam jakiś taki ciężki dzień i brzuch był często twardawy. Chyba intensywne święta dają się we znaki, więc leżakuje i odpoczywam :/
    Mąż zaczął malować pokój, a ja kompletowałam wyprawkę :) Pokupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe, nożyczuszki, szczoteczkę, termoforek z pestkami wiśni, rożek, płyn do mycia malucha zalecony przez położną i znowu trochę ubranek na wyprzedaży w SMYKU :)
    Mieliśmy jechać dziś po wózek, ale obecnie nie chce mi się wychylać nosa z domu ;) Może przełożymy to na jutro, albo nowy rok...
    Kiedy planujecie zacząć prać i prasować ubranka dla waszych bobasów?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych zakupów ja to sie zebrać nie mogę i na dodatek budżet nadszarpniety przez święta

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś u Nas też studniówka :)
    Darika- udało się upolowac komodę? :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja to juz bym prala i prasowala ale wstrzymam sie chociaz do polowy lutego ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Paatka ja to juz bym prala i prasowala ale wstrzymam sie chociaz do polowy lutego ;p

Mówiąc szczerze to ja też :D Lubie mieć porządek wszystko poukładane tak jak trzeba, rozmiarami, fasonami... a przed praniem to układanie nie ma sensu :( Nawet żelazko nowe kupiłam, bo stare już miało kilka dobrych lat i mnie wkurzało bo słabo doprasowywało ;) Ale też chcę chociaż z miesiąc jeszcze się wstrzymać, co będzie pewnie trudniejsze jak już mebelki nam dostarczą :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez z wyprawka daleko jeszcze... mamy poki co tylko ciuszki na 56 i62 , z 10 pieluszek tetrowych/flanelowych , 2 kocyki i tyle :D a kasy tez kiepsko :P a to ubezpieczenie auta a to coś i nie co miesiac udaje sie odlozyc :( ale teraz wszystko mozna kupic przez neta , takze nawet jak sie nie bede mogla ruszac to sie zamowi w lutym/marcu :D do polowy marca moze uda sie skompletowac wszystko :)

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    5-tki? Współczuję, te jeszcze przed nami, ale na samo wspomnienie 4-ekciarki mi przechodzą...
    Wlasnie nie wiem czy zęby (nigdy nie gorączkowała przy ząbkowaniu- po prostu nagle aie okazywalo ze jest ząb w buzi), czy po prostu jakies przeziebienie bo w swieta sie wybiegala i spocona wsiadala do zimnego auta. A ja niestety nie spie jak ona goraczkuje bo co 20 minut sprawdzam jej goraczke i pewno przez to tez ją wybudzam ze snu a potem musze kolysac :)

• darika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety komody nie było :-(. Znalazłam fajna w Ikei ale dużo droższa... Pewnie koniec końców na nią się zdecydujemy.

Ja też najchętniej już bym prała i pasowała ale też się wstrzymam chociaż do połowy a nawet końca lutego. Po nowym roku ruszamy ostro z wyprawka o kompletowaniem torby do szpitala ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też przerzuciłam się dzisiaj na "myślenie o sobie" i zaczęłam szukać na allegro koszul nocnych do karmienia. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej widzę że dziewczyny ostro wzięłyście się za wyprawkę, a ja nadal jakoś nie mogę. Niby bym już chciała, a z drugiej strony mam lenia żeby wybrać się cokolwiek kupić. Na szczęście od nowego roku idę na L4 - trochę mam dość już pracy i chętnie odpocznę, poza tym te skoki pulsu i niskie ciśnienie mnie trochę martwią i boję się że mnie złapią w pracy.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/d0a9f0e53ff9.png.html
    taki wózeczek bedziemy mieć po 2maluchów kuzyna :D

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zdecydowałam się na Bebetto Torino jednak :D zakup po nowym roku ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podobają mi się Bebetto. Jeszcze nie widziałam żadnego wózka na żywo, ale szukam czegoś co uda mi się wnieść na nieskie (ale jednak) 3 piętro. Dobrze byłoby gdyby wózek był niewielki i lekki.

Dziewczyny, a kupujecie bujaczek? Te wielofunkcyjne mogą mieć zastosowanie już od pierwszych dni, bo pozycja wyjściowa jest zupełnie płaska. Rozważam zakup Kinderkraft Unimo 5w1, słyszałam też od Tiny Love.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ